Cok mu laubaliyim sizce?

5. ve 6.daki konuşmalar 1 ve 3 numaralı kişilerle yapıldıysa yine sorun var bence.
Aranızdaki konuya hakim değilim ama siz söylemeseniz sizin yönetici olduğunuzu değil o iki kişinin sizin amiriniz olduklarını düşünürdüm.
Sorun sadece size nasıl hitap edip etmedikleri değil. Konuşma tarzlarından ve sizin kurduğunuz cümlelerin yapısından bana geçen enerji bu.

İnsanın belirli mesafeleri ve sınırları olmalı. Bu kadar samimiyet bana fazla geliyor

Evet ilk konuşmada sanki rahatsız olmuşlar imajı vardı ama cidden düşündüm de onlar da herkese canım diyor sadece bana da değil.

Duymak istediğiniz cevap nedir konunuza? Sürekli ama şöyle ama böyle vs yazıyorsunuz.

Yönetici olarak iyi değilim zaten. Ama çok abes buluyorlar mi bilmiyorum karşılaştırmak için koyduğum 2 mor ekran görüntüsünde birinde müdürümün müdürü diğeri müdürümün müdürünün müdürü (59. dogumgununu kutladigim)

Daha önceki konularınızı aşağı yukarı bildiğim için sizde mükemmelliyetcilik ön planda gibi geliyor. Sürekli kendinizi sorguluyor ve hiçbir şeyden tam emin değil gibi bir haliniz var. Çok karar değiştirir misiniz ?
Takım çalışması evet önemli bir şey ama sınırları da bilmek lazım. Canım, cicim bana fazla geldi, şahsen eşimle böyle konuşulsa hoşuma gitmezdi.

Evet hiçbir şeyden emin olamıyorum o yüzden bu foruma sordum

gereksiz hıtaplar . samımıyetsiz duruyor çok. olur olmaz herkese yazılmaz. bende olur olmaz herkese canım dıyordum önceden . ne gereksızmiş. ısımlerıyle hıtap edıyorum ve emojsız konusurum sevdıklerım harıç. cıddıyet onemlı işle ılgılı.

Ben yurtta kalırken bir odanın anahtarını çok kibarca istemiştim ve görevli vermemişti. Sonra arkadaşıma söyleyince o gidip sertçe şu anahtarı alıyorum demiş ve kadın bir şey diyememiş, yani sert davranınca anahtar gelmişti. Türkiye 'de bence bazı insanlar kaba davranınca ciddiye alıyorlar.

Bir de mesajlar gitmiş, kaçırdım konuyu.

Evet ilk konuşmada sanki rahatsız olmuşlar imajı vardı ama cidden düşündüm de onlar da herkese canım diyor sadece bana da değil.

Herkese diyorlar ama mesela başka yöneticilere diyorlar mı? Yoksa sadece size mi?
Kendi aralarında canım'lı konuşabilirler (bence yine de gereksiz samimiyet) ama siz onların hem üstüsünüz hem gençsiniz hem yöneticilikte yenisiniz hem de iş yerinde yenisiniz. Bu şekilde devam ederseniz bir süre sonra kimse ciddiye almaz sizi ki şu anki konuşmaları bile çok dan dun.

Biri en fazla dear demiş, diğeri de emojili konuşmuş. Yine sizin kendi ekibinize gösterdiğiniz tarzda bir samimiyet yok.
Yaş farkınız epey fazla zaten. Kadınların/adamların kendini saydırmak için kendini kasmasına gerek yok. Tecrübeleri, duruşları, görünüşleri yeter.

Yönetici olarak iyi değilim diye şartlamayın kendinizi. Zamanla daha iyi olursunuz mutlaka. Ama bu şekilde devam ederseniz kendi yöneticinizin de gözüne batarsınız.

kız sen böyle konuşup insanlara iş yaptırabiliyor musun
çok üstlerine gidiyormuşsun hani aman sen yapamasan da ben hemen yardımcı olurum gibisinden bir hava sezdim ben
laubali mi değil mi beni çok ilgilendirmedi daha ziyade iş bitiyor mu bu şekilde ona odaklandım sanırım...

O herkese sökmez yalnız. Nasıl görevliymiş öyle çoluk çocuk posta koyuyor

neden hep kendinizi sevdirmeye "tatlı" olmaya çalışıyorsunuz?
iş ortamında benden 10-15 yaş küçük hemcinslerime ismine -cim ekleyerek hitap ediyorum mesajlarda.
onlar bana zaten hep siz diye hitap eder.
emoji de pek kullanmayız basit gülücük dışında.

erkek personelle zaten yaşıtım olanlarla genellikle bey hitaplı konuşup yazışıyorum.
küçüklerle de sadece ismiyle. o da birebir muhatap olduklarımla.
diğer çok tanımadıklarımla genç yaşlı fark etmez bey diye hitap ediyorum.

en iyi anlaştığım iş arkadaşımla, kendisi de yaşıtım. canım derim ama kanka falan diye yazışmıyoruz.
yaş ilerliyor belki ondan diyeceğim ama... bilemedim.

bence laubali bir tarz. sempatik de değil itici.
eşimle böyle konuşulmasını da istemem.

Evet biraz daha dengeyi bulmam lazım bu kadar samimiyet biraz abartı oluyor.
Bu işler baştan nasılsa sonra da öyle devam ediyor. Zaten senin o mesafeyi koyabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Baştan soğuk olup çalışanların bunu suistimal etmeyeceğinden ya da yanlış anlamayacağından emin olunca yavaş yavaş gevşetmen gerekirdi

bu benim de dikkatimi çekti. bu şekilde bu insanlara nasıl iş yaptırabilir diye düşünüyorum.
ben işe ilk başladığımda ekip koordinatörüne siz diye hitap etmeye başladım. baktım herkes adıyla sesleniyor, senli konuşuyor. belki yaşça benden küçük, adımla hitap ediyor vs ama benden daha yetkili bana iş veren biri. 2.5 sene oldu hala siz'li konuşurum. değiştirmek olmazdı sonradan, bozmadım ben de. hala bi ona bi de patrona siz derim, değiştirmeyeceğim de. insanlara gerçekten çok fazla yardımcı olur havası verince cıvıtıyorlar. işe yaramıyor yani.

Siz yeterli ve kariyerli bir insansınız kimin kusuru yok ki olabilir yani bu kadar gömmeyin kendinizi ben sizin konumunuzdaki birinden samimiyet görsem (müdürüm öyle mesela) bunu onun büyüklüğüne veririm. Bu samimiyeti suistimal edecek insanları da algılarsınız zaten. Ona göre tavır alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…