Çok mu şey istedim?

Chamur

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
167
81
18
34
Merabalar bugün bizim kız çok huysuz diş çıkarıyor sanırım işten geldim 5 ten beri onunla uğraştım eşim işten 7 gibi geldi yemek de yapamadım bir şey hazırlıcam çocuk durmadı ben mutfaktayım dedim normalde bakar bu sefer çocuk çıktı geldi ayağıma dolanıyor eşime seslendim yapacak bir şey yok dedi ben de bir şeyler hazırlamayayım o zaman hazırlama dedi moralim bozuldu yine de yaptım yemeğe çağırdım çocuğu mama sandalyesine oturttu altına sofra bezi sermedik dedim vermeye çalıştım gerek yok dedi çocuğu kaldırıp sermemiz lazım ya üşendi benim bu konuda hassas olduğumu biliyor o zaman süpürge tutmak zorunda kalıcam dedim umursamadı suratım düştü bu ne böyle suratın beş karış geldiğimden beri laf sokuyorsun dedi ben de kalktım sofradan o da kalktı gitti yemek hazırlarken çocuğa bakıcak altına örtü sermeme yardımcı olucak çok mu şey istedim yani

Ben asla yemek yapmazdım demeye geldim. Şimdi kimse büyüttün falan demesin cidden yemek artığı toplamak kadar uyuz bir şey yok.
Ama şu da bir gerçek çalışmak ve ev işi size ağır geliyorsa ve eşiniz de böyle davranıyorsa çalışmayı bırakırım ben olsam.

Ben asla yemek yapmazdım demeye geldim. Şimdi kimse büyüttün falan demesin cidden yemek artığı toplamak kadar uyuz bir şey yok.
Ama şu da bir gerçek çalışmak ve ev işi size ağır geliyorsa ve eşiniz de böyle davranıyorsa çalışmayı bırakırım ben olsam.
Tabiki ikisi insana ağır gelen şeyler yardım istiyorum o da çocuğa bakması başka birşey değil diğerlerini kendim hallediyorum iki haftaya bir temizlik için yardım alıyorum yemek bazen hazır olmuyor çocuk durmayınca yapamıyorum

ben de bir şeyler hazırlamayayım o zaman hazırlama dedi moralim bozuldu yine de yaptım yemeğe çağırdım
Hata burada.

Blöf yapmışsınız blöfünüzü görmüş...reste rest demiş. Sofra bezi işin tuzu biberi. Yapmayacaginiz şeyi söylemeyin laçka oluyor bir süre sonra.

Ben yerinizde olsam yemek hazırlamadım. Zaten demişsiniz hazırlamayayım diye tamam demiş geçip otursaydınız, tekrar üstüne uğraşmışsınız. Çocuk ayağınıza dolanırken yemek hazırlamakla uğraşmanız zaten zor.
Zaten yemek yaparken aynı zamanda mutfağı topluyordum dün dağınık kalmıştı mutfak daha zor oluyor ikisi birden anlayış bekledim sadece bi de surat asmakla suçlandım

Yemek yapmasaydiniz keşke. Bazen insanın hiçbir şeye enerjisi kalmıyor. Atışmak yerine biraz salmak lazım. Haksizsiniz demiyorum tabii ama bunlar sorun doğuruyor. Dışarıdan söylemiş olsaydınız şimdi keyifle çay içiyor olurdunuz 🤷

İkinizde işten gelmişsiniz ikiniz de yorgunsunuz iş stresiydi çocuk stresiydi hazırlamıyorum dedin adam tamam dedi sen dayanamayıp afra tafra yaptın. Aç kalmazdı zaten girer ekmeğin arasına peynir koyar yerdi. Niye bu kadar kendinizi hırpalıyosunuz. Boşuna modunu düşürüyorsun.
Annem hep derki yapmak istemediğin şeyi bağıra çağıra offlaya pufflaya yapacaksan hiç yapma daha makbule geçer der. Doğru aslında ama biz kadınlar ne elimiz durur ne çenemiz 🙄☺️☺️

Yemek yapmasaydiniz keşke. Bazen insanın hiçbir şeye enerjisi kalmıyor. Atışmak yerine biraz salmak lazım. Haksizsiniz demiyorum tabii ama bunlar sorun doğuruyor. Dışarıdan söylemiş olsaydınız şimdi keyifle çay içiyor olurdunuz 🤷
Onun bana demesi gerekiyordu aslında çocuğa bakamıcam dışardan söyleyelim diye ben yemek işine razıydım çocuğa baksa yeterliydi bazen ben de dışardan söylüyorum mesele o değil ki

İkinizde işten gelmişsiniz ikiniz de yorgunsunuz iş stresiydi çocuk stresiydi hazırlamıyorum dedin adam tamam dedi sen dayanamayıp afra tafra yaptın. Aç kalmazdı zaten girer ekmeğin arasına peynir koyar yerdi. Niye bu kadar kendinizi hırpalıyosunuz. Boşuna modunu düşürüyorsun.
Annem hep derki yapmak istemediğin şeyi bağıra çağıra offlaya pufflaya yapacaksan hiç yapma daha makbule geçer der. Doğru aslında ama biz kadınlar ne elimiz durur ne çenemiz 🙄☺️☺️
Ben yemek yaptığım için değil çocuğa bakmadığı için söylendim aslında

Karşılıklı birbirinize trip atmışsınız ortada bir sebep yokken.

Yardım istiyorsan açık açık çocuğa bakar mısın? demelisin...

Yemek konusunda da yemek yapmayayım deyince tamam diyorsa. Dışarıdan söyleyelim deyip ortamı yumuşatsaydınız keşke.

İki taraf içinde yorucu ve stresli bir gün olmuş. Konuşmak yerine iki taraf da ilgi bekliyor...

Karşılıklı birbirinize trip atmışsınız ortada bir sebep yokken.

Yardım istiyorsan açık açık çocuğa bakar mısın? demelisin...

Yemek konusunda da yemek yapmayayım deyince tamam diyorsa. Dışarıdan söyleyelim deyip ortamı yumuşatsaydınız keşke.

İki taraf içinde yorucu ve stresli bir gün olmuş. Konuşmak yerine iki taraf da ilgi bekliyor...
Ben mutfaktayım çocuğa bak dedim menemen yapıyordum sadece yarısına gelmiştim uğraştım o kadar onu bırakıp dışardan söylemek mantıksız olurdu laf sokmamı istemiyor hiç o zaman ona göre davranması gerekmez mi

Tabiki ikisi insana ağır gelen şeyler yardım istiyorum o da çocuğa bakması başka birşey değil diğerlerini kendim hallediyorum iki haftaya bir temizlik için yardım alıyorum yemek bazen hazır olmuyor çocuk durmayınca yapamıyorum
Çok haklısınız. Bebeğim 9,5 aylık bende salıyorum bazen. Bebeğe sabah kim bakıyor ?

Back
X