Çok mu şey istedim?

Aynen zaten konuda bazı yerler dikkatimi çekti çok takıntı yapılan fazla gerildikleri yerler var çocuk bu illaki döküyor döküntü toplamak da öyle çok zor bişey degil 1 gün de herşey istenilen gibi gitmeye bilir normal hayatta
Evet bu aralar çok gerginim ona da yansıtıyorum dün konuştuk dedi sen 1 haftadır gerginsin laf dokuyorsun şimdi ne desen batıyor bu konuda haklı sanırım

Ben yemek yapmazdım ki çocuk doğduğundan beri yaklaşık 8 aydır esim yapıyor isten gelip. Ben yaparken bebeğe bakarmisin dedim. Bana bebek verme dedi. O zaman sen yap dedim ve anlaştık. Yemekler hep onda cocuk bakımı bende. Valla kafam rahatladı. Zira 2 cocuk zor oluyor. Ben birini seç dedim. Yemeği seçti. Belki haftada 1 yapıyorsam o yani başka yok.
Ne güzel ya

Arkadaşlar her mesajınızda çok haklısınız. Teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Eşim çok ataerkil bi ailede büyümüş. Bu kısmı çok açıklamayacağım anladınız ne demek istediğimi. Evlendiğimizde temizlik meselesi çok sorun oldu hep benim üzerime kalıyordu o da haftada bir yardımcı çağırdık parasını o verdi öyle çözdük. Evin alışverişini o yapar ben de yemek çamaşırla ilgilenirim. Çocuğu da sabah o bırakır anneme. Üstünü değiştirir altını alır götürmeden önce bazen kahvaltı yaparlar. Geceleri de çocuk çok uyanırsa git oturma odasına yat ben bakarım der bu dediğim haftada 3 kere olur. Hasta olduğumda ilgilenir. Haftada bir birlikte oluruz o da onun istediği zamanlar olur genelde ben daha çok istersem reddeder. Evle ilgili tadilat varsa süründürür aylarca bekler ben söylersem de dırdır yapıyorsun der. Bi de laf sokmamı ona iş buyurmamı hayatta istemez. Bunları niye anlattım kocam çok iyi diye değil daha geniş açıdan bakarsınız diye.

Evet annesi hiç iş yaptırmamış babası da öyle her şey ayaklarına geliyor benim görevim olarak görüyor çocuğa ben yemek yaparken bakmak bana yardım sanırım ama iş bölümü bu aslında

Ee bende annemlerde iş yapmazdim. Bu bahane değil. Kendi değerini bil ve bu bahaneye kanma. Gerekirse grev, hic yemek, ütü felan yapma. O anlayana kadar. Anladiktan sonrada gerçekten iş bölümü yapin. Çocuğun hayatina dahada dahil olsun, birak cocugu yaninda, bir iki saat dişariya git ve bunu zaman ile yükselt, yarim gün, bir gün gibi.

Yemek yapmayıp dışardan söyleseydiniz valla kendimi yoramam bi adam için bakmıyorsa yemekte beklemesin gitsin ya kendi yapsın ya dışardan söylesin

Ee bende annemlerde iş yapmazdim. Bu bahane değil. Kendi değerini bil ve bu bahaneye kanma. Gerekirse grev, hic yemek, ütü felan yapma. O anlayana kadar. Anladiktan sonrada gerçekten iş bölümü yapin. Çocuğun hayatina dahada dahil olsun, birak cocugu yaninda, bir iki saat dişariya git ve bunu zaman ile yükselt, yarim gün, bir gün gibi.
Ben de hiç iş yapan biri değildim evde erkek çocuğu gibiydim 😅

Merabalar bugün bizim kız çok huysuz diş çıkarıyor sanırım işten geldim 5 ten beri onunla uğraştım eşim işten 7 gibi geldi yemek de yapamadım bir şey hazırlıcam çocuk durmadı ben mutfaktayım dedim normalde bakar bu sefer çocuk çıktı geldi ayağıma dolanıyor eşime seslendim yapacak bir şey yok dedi ben de bir şeyler hazırlamayayım o zaman hazırlama dedi moralim bozuldu yine de yaptım yemeğe çağırdım çocuğu mama sandalyesine oturttu altına sofra bezi sermedik dedim vermeye çalıştım gerek yok dedi çocuğu kaldırıp sermemiz lazım ya üşendi benim bu konuda hassas olduğumu biliyor o zaman süpürge tutmak zorunda kalıcam dedim umursamadı suratım düştü bu ne böyle suratın beş karış geldiğimden beri laf sokuyorsun dedi ben de kalktım sofradan o da kalktı gitti yemek hazırlarken çocuğa bakıcak altına örtü sermeme yardımcı olucak çok mu şey istedim yani
Birşeyler hazırlamayım o zaman dediğinizde hazırlama demiş ya işte bir daha böyle bir durum olduğunda hazırlamayın lütfen. Görüyorsunuz yaptığınız görülmüyor.

Arkadaşlar her mesajınızda çok haklısınız. Teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Eşim çok ataerkil bi ailede büyümüş. Bu kısmı çok açıklamayacağım anladınız ne demek istediğimi. Evlendiğimizde temizlik meselesi çok sorun oldu hep benim üzerime kalıyordu o da haftada bir yardımcı çağırdık parasını o verdi öyle çözdük. Evin alışverişini o yapar ben de yemek çamaşırla ilgilenirim. Çocuğu da sabah o bırakır anneme. Üstünü değiştirir altını alır götürmeden önce bazen kahvaltı yaparlar. Geceleri de çocuk çok uyanırsa git oturma odasına yat ben bakarım der bu dediğim haftada 3 kere olur. Hasta olduğumda ilgilenir. Haftada bir birlikte oluruz o da onun istediği zamanlar olur genelde ben daha çok istersem reddeder. Evle ilgili tadilat varsa süründürür aylarca bekler ben söylersem de dırdır yapıyorsun der. Bi de laf sokmamı ona iş buyurmamı hayatta istemez. Bunları niye anlattım kocam çok iyi diye değil daha geniş açıdan bakarsınız diye.
Genel olarak ataerkil yapıya göre yardımcı oluyor bakış acima göre. Onu bilerek evlendiniz neticede. Ben evlenirken söylemiştim yemek yapmayı sevmem ama gerekli oldukça yaparim. Ev işinde beraber yapmak isterim diye. Anlaşmıştık o konuda ve ona göre tercih yaptım evlenmek için. Simdi temizliği genelde birlikte yaparız bazen ben supriz yapar cumartesiden temizlerim pazar keyif yapalım diye. Tabi bunlar evlenmeden konuşulan şeyler. O nedenle sorun olmuyor. Birinci cocuk onda hemen hemen herseyini üstlenir. İkinci çocuğu yastan kafam kaldırmıyor bebegi dediği için anlayışlı davranıyorum oda ev sorumluluğu alıyor. Yetisemediginizi söyleyip arada ona sorumluluk verin. O zaman yardımcı olacaktır size. Genel itibariyle ilgisiz bir adam değil gördüğüm.

Genel olarak ataerkil yapıya göre yardımcı oluyor bakış acima göre. Onu bilerek evlendiniz neticede. Ben evlenirken söylemiştim yemek yapmayı sevmem ama gerekli oldukça yaparim. Ev işinde beraber yapmak isterim diye. Anlaşmıştık o konuda ve ona göre tercih yaptım evlenmek için. Simdi temizliği genelde birlikte yaparız bazen ben supriz yapar cumartesiden temizlerim pazar keyif yapalım diye. Tabi bunlar evlenmeden konuşulan şeyler. O nedenle sorun olmuyor. Birinci cocuk onda hemen hemen herseyini üstlenir. İkinci çocuğu yastan kafam kaldırmıyor bebegi dediği için anlayışlı davranıyorum oda ev sorumluluğu alıyor. Yetisemediginizi söyleyip arada ona sorumluluk verin. O zaman yardımcı olacaktır size. Genel itibariyle ilgisiz bir adam değil gördüğüm.
Evlenmeden önce temizlik ve yemek yapmaktan hoşlanmadığını söylemişti ben de yardımcı alırım yemeği de yaparım diye düşündüm ama çocuk konusunda konuşmamıştık zaten ben ondan bişey beklemiyorum temizlik için yardımcı geliyor yemek de hiç seçmez tek çeşit yaparım yapamadığımda dışardan söylerim o yüzden yemek yapmasını da beklemiyorum

Back
X