Çok mükemmeliyetçi davrandım. Böyle oldu...

BDV konularını okurken benim de aklıma sizin yazdığınız konunun aynısını geldi. Evlenince de bi dünya dertleri oluyor. Sizle Aynı durumdayız ama ben geriye dönüp bakınca keşke şuna evet deseydim, reddetmeseydim demedim hiç. İnce eleme hangi durumlarda mesela? Bazı kriterler nettir olması gerekendir ve sizin karşınıza böylesi biri çıkmadıysa bu sizin mükemmeli aradığınızdan kaynaklanmaz, denk düşecek birinin sizin karşınıza henüz çıkamadığından kaynaklanır. Çok mu yüzeysel eleme yapıyorsunuz yoksa sizi bulanlar hep mi uç nokta? Ben de öyle mesela. 😁

Valla iyi ki armudun sapı üzümün çöpü demişsin hiç şaşırma yolundan . Ben çok incelemedim de evlendim şimdi boşanmak için yatıp kalkıp dua ediyorum. Öyle stresli bişey ki . Evlilik zaten çok zor bir de tam içine sinmeyen biri ise aynı evde yaşamasan bile onun soyadını taşıdığını bilmek var ya işkence işkence . Bekarlık sultanlık ya .

Başlıktan da anlaşıldığı üzere siz özeleştirinizi yapmışsınız. Çok mükemmelliyetçi olmak bu işi imkansızlaştırıyor. Zaten evlenmenin zor olduğu, erkeklerin evliliğe mesafeli yaklaştığı bir zamandayız. Eskisi gibi aracı görücü de yok. Uzun yıllar karşısına hiç aday çıkmayan kişiler tanıyorum. Ama siz sorunu görmüşsünüz en azından. çözüme yaklaştınız demektir. 40 yaşında Ali Koç gibi birini bekleyenler var. Hem yakışıklı, hem zengin hem öyle hem böyle olmuyor malesef. Önceliklerinizi belirleyin, diğer kriterleri düşürün. Karakter çok önemli aman ordan taviz vermeyin. Yaşınız normal evlenirsiniz de inşallah çocuğunuz da olur.

Benim bi arkadaşım vardı 35 yaşında bekardı şimdi 38 yaşında yine bekar.

Şaka yapıyorum 35 te evlendi. Ben de 30 da evlendim. Nasip ne zamansa o zaman evleneceksin içine sinmeyen biriyle evlenme zaten. Sevmediğim biriyle mutsuz evlilik yaşayacağıma tek yaşarım kediyle köpekle yaşarım huzurlu olurum daha iyi

Herkese merhabalar. Ben 36 yaşındayım ve İstanbulda yaşıyorum. Burada güzel bir işim var. Yalnızlıktan başka bir sıkıntım yok. Şu yaşıma kadar karşıma çıkan kişilerde her zaman bir kusur buldum. Kimine “dış görünüşü böyle”, kimine “işi şöyle”, kimi için “ailesinde şu var” gibi eleştrilerde bulundum. Sonuç ortada. Ailem de bu durumuma çok üzülüyor. Aslında düşününce gerçekten çok şükür başka bir derdim yok ama bir de ailemi, düzenimi kurabilseydim diyorum. Sizce hala şansım var mı bilmiyorum. Benim gibi olan, bu yaşlarda güzel evlilikler yapan var mıdır bilmiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben de 36'yim bekarim. Geriye dönüp baktigimda hayir dedigim icin pisman oldugum kimse yok. Bir sekilde icinize sinmediyse demek ki yanlis olan birseyler vardi. Nasip olsaydi olurdu. Allah hakkimizda hayirlisini versin.

Herkese merhabalar. Ben 36 yaşındayım ve İstanbulda yaşıyorum. Burada güzel bir işim var. Yalnızlıktan başka bir sıkıntım yok. Şu yaşıma kadar karşıma çıkan kişilerde her zaman bir kusur buldum. Kimine “dış görünüşü böyle”, kimine “işi şöyle”, kimi için “ailesinde şu var” gibi eleştrilerde bulundum. Sonuç ortada. Ailem de bu durumuma çok üzülüyor. Aslında düşününce gerçekten çok şükür başka bir derdim yok ama bir de ailemi, düzenimi kurabilseydim diyorum. Sizce hala şansım var mı bilmiyorum. Benim gibi olan, bu yaşlarda güzel evlilikler yapan var mıdır bilmiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
var var tanıdığım maşallah çok ama çok mutlu inşallah sizin de karşınıza çıkar gönlünüzden geçen

Peki siz karşınızda kusursuz 19 ararken...
Siz kusursuzmusunuz...
Karşınızda ki kişide aradığınız kriterler sizde fazlası ile mevcut mu?
Evlilik zaten herkesin yürütebileceği bı kurum değil...
Siz evlilik yürütebileceğinizi düşünüyormusunuz?

Hani siz karşıyı görürken kendinizi görüyormusunuz.
Örnek kadın iyi iş istiyor ev istiyor ama kendin de yok.
Ben öğretmenim kariyerli adam olsun diyor. Ama kariyerli adamın aradığı öğretmen bı eş değil ki... Bu ayrımın farkında olmak gerek.

Neden olmasın ki 36 da da evlenirsiniz 46 da da.
Önemli olan kendinizi iyi tanımak.

Peki siz karşınızda kusursuz 19 ararken...
Siz kusursuzmusunuz...
Karşınızda ki kişide aradığınız kriterler sizde fazlası ile mevcut mu?
Evlilik zaten herkesin yürütebileceği bı kurum değil...
Siz evlilik yürütebileceğinizi düşünüyormusunuz?

Hani siz karşıyı görürken kendinizi görüyormusunuz.
Örnek kadın iyi iş istiyor ev istiyor ama kendin de yok.
Ben öğretmenim kariyerli adam olsun diyor. Ama kariyerli adamın aradığı öğretmen bı eş değil ki... Bu ayrımın farkında olmak gerek.

Neden olmasın ki 36 da da evlenirsiniz 46 da da.
Önemli olan kendinizi iyi tanımak.

Kendisinin kusursuz oldugunu dusunerek kusursuz arayan da bana gercekci gelmez, kimse kusursuz degildir. :)))))
Kabul edilebilir seviyede olan kusurlar vardir kusursuzluk yoktur. 😬😬

Bir de herkes her konuda dengiyle evlenecek diye birsey yok. Kendinden daha iyi bir işe ve maddi duruma sahip kadin/erkek eşlerle evlenen insanlar çoookkk var.

Kariyerli erkek şu meslekten istemez, bu meslekten istemez diye de birsey yok. Belki başka özellikleriyle adamin/kadinin dikkatini cekebilecek, sevdirecek?
Biri ilkokul terk, öteki kariyerli gibi uçurum yoksa arada hersey olabilir.

Bulabilene tabi, o yuzden kimse kendini hersey birebir denk olacak diye kisitlamasin istesin. 👍👍👍👍
Tabi ki kendine de bakmak lazim boş hayaller pesinde koşmanin da anlami yok.

Nasip bu işler ama gerçekçi olun çok güzel değilseniz çok yakışıklı beklemeyin. Çok zengin değilseniz aynı şekilde para beklemeyin yani beklentinizi ortalamaya indirin.

Gönlünüzü açık tutun bir de. O yaşta artık heyecan azalıyor ama yine de siz heyecanlıyım diyin kendinize nasip

Yani şu da var görümcem (haha klasik örnek ama) boyu 150 cm takmış uzun erkek istiyorum 😀 yani 170 de uzun sonuçta senden al geç, yok illa 180 fln istiyor hayırlısı bulur inş

Back
X