Çok mutsuz bir evliliğin içindeyim

Bu kadar kolay madem her şey neden bunca kadın boşanamıyor onca soruna rağmen. Olmuyor işte. Arkamda kimse yok. Ailem boşanmaya karşı. Cesaret edemiyorum.

Çok mutsuzum. Eşimle tanıyarak evlendim fakat evlilikten önce de anlaşamıyorduk ve büyük bir hata yaptım nişanı atmaya cesaret edemedim. Evlendim ve her şey çok kötü. Yapamıyorum. İki çocuğumuz var ve gittiğimiz yerlerde sürekli çocuklara bak bak düşecek, oğlan nerde falan sürekli direktif veriyor çocukları bir saniye bile gözümden ayıramıyorum çocuklara da zarar veriyor evin içinde bile sürekli o nerde işte bebek düşecek gibi şeyler söylüyor ki ben çok dikkatli bir anneyim ama o çok boğuyor. Balkonda otururken bile kısık sesle konuşmamı istiyor. İnsanlardan çok çekiniyor beni çok yoruyor. Akrabalarda bir geçmiş olsuna gidilecekse falan benimle gelmiyor. Çocuklara sürekli abur cubur getiriyor ne kadar uyarsam da dinlemiyor ve ne yazık ki çok pasaklı bir insan. Ekonomik olarak sürekli bizi sıkıntıya sokuyor. Evliliğimizin ilk zamanlarında bir gün geldi çok borcumuz var dedi çok kötüydü altınları verdim. Sonra aynı şey devam etti. İki memuruz ama sekiz yıl sonra ancak ev alabildik. Şimdi yine sadece kartlara on bin kadar borç var ev kredisi var. Ve boşanamıyorum. Katlanamıyorum da artık ama elim kolum bağlı.
Neden iki çocuk

Bu kadar kolay madem her şey neden bunca kadın boşanamıyor onca soruna rağmen. Olmuyor işte. Arkamda kimse yok. Ailem boşanmaya karşı. Cesaret edemiyorum.
E ne desin insanlar size? Mutsuzsan boşan ya da yardım al , aile bütçesini sen eline al gibi tavsiyelerde bulunmuşlar.Çok dolmuşsunuz belli.Bence yardım almalısınız.Ayrıca iki memur maaşı da çok değil ki.2 de çocuk varmış zaten.8 senede ev almak normal.Belki de siz çok cimrisiniz.Bilemedim.Her şey kendi istediği gibi olsun isteyen insanlardan mısınız ki?

Para konusunda çok savurgan.Ödemeler konusunda üşengeç. Aşırı harcama yapıyor ayın sonu gelmeden eksi hesaptan yemeye başlıyoruz. Bu konuda hesap verme gereği bile duymuyor. Konuyu açtığım an kavga çıkartıyor.
Bende öyleyim. Cok savurganim gereksiz seylerde alırım ihtiyac harici. Bende pasaklı sayılırım ve her gece aburcubur yemeden kafam çalışmaz. Cok evhamliyim. Cocugum yok,kedi kopek icin anami babami kocami uyariyorum dusecek balkondan dikkat et şöyle boyle. Agresifim ve kinciyim. Esinizde bunlarda varmi?
Ama boyle insanlardan zarar gelmez. Benden gelmez yani . :) Cimri olmasindan iyidir dicem ama savurganlik gercekten kötü birsey keske bende tutumlu olsam :(

İçinizde eşinize karşı bi sıcaklık ve sevgi hala varsa çift terapisine gidebilirsiniz bence umutsuz değil.

Benzer şeyler benim eşimde de var. Sürekli direktif vermek, çocuğumuza abur cubur yedirmek, tanıdıklara başsağlığına gitmeye yanaşmamak falan... başkaldıracaksınız bu kadar basit. Çocukların peşine mi koşturuyor sizi??? Sen bak bu sefer de deyin. Gitmiyor mu tanıdıklara?? Siz de onun istediği yerlere gitmeyin... ya da bir daha yapma böyle deyin. Erkeklere açık konuşacaksınız. Oturduğunuz yerden anlaşılmak istemeyin olmuyor.

Madem boşanamıyorsun otur dua et düzelmesi için
Kim ne konjda akıl verecek size
Hadi dilin bağlandı evlendin e hadi ilk çocuk kaza ile oldu e ikinci !!!
Allah geçim dirlik versin diyorum !!!

Allah yardımcın olsun o zaman ablacım, umarım eşinin kafasına saksı düşer ve yaşadığı kafa travmasıyla birdenbire bambaşka bir insana dönüşür. Ya da bir yerlere çul çaput bağla dua et, belki Allah sesini duyar.

Böyle bir şey duymak istiyorsun belli ki. Şu yazdıklarımın oluru gözünde ne kadar? Herhangi bir beyaz atlı prens de gelip seni çekip kurtaramayacağına göre yapılacak iki şey var: Ya boşanıp hayatını sıfırlayacak ya da üç maymunu oynayarak ömrünü bu adamla geçireceksin.

Hem memur olup hem de boşanmak için ailesinin desteğini bekleyeni de ilk kez görüyorum.
20'li yaşlarda meslek sahibi olmayan toy bir kadın değilsiniz ki? Kendi kendinize yetecek gücünüz nasıl olmaz?
Bu kadar mı çaresizsiniz nişanlıyken kötü sinyal vermiş bir adamla evlenip 2 çocuk yaptınız ve hala cesaretiniz yok.
Eğer öyleyse üçüncüyü de yapıp görmezden gelin.

Para konusunda çok savurgan.Ödemeler konusunda üşengeç. Aşırı harcama yapıyor ayın sonu gelmeden eksi hesaptan yemeye başlıyoruz. Bu konuda hesap verme gereği bile duymuyor. Konuyu açtığım an kavga çıkartıyor.
sözümü geri aldım, burayı görmemişim

Geliriniz iyiyse birikim yapın. Eşinizle de iyilikle sorunlarınızı konuşun. Kavga etmek için konuşmuyorum deyin. Üzgün olduğunuzu gösterin. Bu işi başa baş değil de daha kadınsı naif bir yolla halletmeye çalışın bir de. Belki işe yarar.

Neden müstehak ailemden çekindiğim için ayrılamıyorum. Toplumun kadın üstünde bir baskısı var. Her aile yapısı aynı değil. Yargılamanız için yazmıyorum.

Aile baskısı nedeniyle bir ömür mutsuz yaşarım çocuklarımı da o mutsuz evde büyütürüm diyosunuz yani? Saçma değil mi sizce de aileniz size bi süre söylenecek diye bir ömrü hatta çocuklarla birlikte üç ömrü kötü geçirmek? Her çocuğun hakkıdır mutlu bir evde büyümek. Bu hakkı ‘ailenizden çekindiğiniz’ için çocuklarınızdan almayın

Boşanmak için sebeplerin gerçekten bunlar mi ? Senden daha kotu durumda olup evliligini kurtarmaya calisan nice insanlar var.Bosanmak kolay mi sanıyorsun? Madem nisanliykende anlasamayip içine sinmiyordu neden evlendin ?Eşimde bana der çocuklara bak ,düşecekler falan...Ne var bunda ..bizimde birsürü borcumuz var .

Benimki baya bı dönem bana hesap vermedi. Babası yüzünden kendini borca soktu ama hala hesap yok. 3 yıllık filan evliydik.
Bı gün bı atlattım annemlerdeyiz bu gece burdan çıkış yok !! Anlat !!!
Annenler duyacak diyor, duysun dedim mahalle toplansin , yerim toplum baskısını!!!
Bu arada benim iki katım bu adam .bana bı deli cesareti geldi o öfkeyle sorma.
Dökülmeye başladı , dahada teslim oldu hesap konusunda. Halada arada hönkururum.
Demem o ki bir kere gözünü karart ya adam olur , ya sen sil baştan yaparsın , hiç olmazsa yılların boşa geçmez. Bı maşayi göster.

Önce kendinizi esinizden geri alın.

Her dakika bilirkişi gibi bik bik konuşan insan antipatisini anlasin bi hele.

Kaydedin bütün bu gereksiz mudahalelerini sonra hepsini birlestirip bu sensin deyip dinletin esinize.

Bunu anlamazsa siz de kısasa kisas gidin ama gerekli mudahaleleri yapın.

Daginiksa toplamayi ogrensin. Israfci ise alın kartlari darbe yapın.

Imza yetkisine kisitlama getirin bunu size yasatmaya hakki yok.

Güçlü olun ve sorunlarinizi adım adım çözün.

Back
X