Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Söylemezsem çatlayacağım kesin o yüzden söyleyeceğim
Asgari ücret almadığımız için asgari ücret alanlara karşı kendimizi mahçup mu hissetmemiz gerekiyor?
Bir de niye sadece en alt sınırı baz alarak dertlenme zorunluluğumuz var?
Herkes kendi mevcut şartları içinde deRtleniyor işte
Kim böyle yapmıyor ki?

Gerçekten durum bu özellikle büyük şehirdeki küçücük saçma sapan evlerin bile fiyatı aldı başını gitti. Geçen sene 370 bine alınan evler bu yıl 550 bin olmuş bizde devamlı araştırıp bakıyoruz ama vereceğimiz paraya içimize sinen ev yok. Bazen burdan değil de başka şehirden alıp kiraya mı versek diye de düşünüyoruz. Bu süreçte parayı tutup, olabildiğince biriktirmeye çalışmaktan başka bir şey yok inşallah hepimiz içimize sinen güzel bir ev bulabiliriz

Hayır aslında demek istediğim bu değil , şartlara göre kazancımız konu sahibine yakın. kiradayız. Altımızda aileden verilen ev yok..
Ekonomik durumumuzda ülkede olan doktor bile yurtdışında yoksul durumda aslında hepimiz aynı gemide batıyoruz.
Ben şuan biraz hassas davrandım , biz böyleysek ki aslında yatırımımız olmadığı icin yoksul durumdayız yakınlarımda maas olarak çok kötü durumda olanlar var tabi ki kendi yakınlarım icin de kendim içinde üzülüyorum.

Fakat hali durumu iyi bir var karşımızda ağlayan evet doğru hepimiz ağlamalıyız zaten sadece demin bu forumda kahvaltılık alamadan dönen birinin mesajını okudum ve evet çok etkilendim

Aa hamilemiydiniz çok sevindim. Sağlıkla doğsun

12 bin lira para mı geliyor size cidden?! Ben kendimden örnek vereyim evet tek maaş ortalamanın üzerinde maaş alıyor eşim. Evimiz kira 2 bin lira(eski kiracıyım bugün aynı ev 3.500-4bin). Evi görsen dökülüyor. 30 yıllık ev. Civarın en eski binaları. Ve en ucuzu. Arabamız var bugün satsak 200 bin, ev almak için biriktirdiğimiz 240 binimiz var kenarda. Eğer arabayı satarsak kenardaki parayı koyarsak kredi çekip 10 yıla 6 bin lira ödeyeceğim. Peki ben arabayı tekrar ne zaman alabilirim?! Biraz peşinat yapmam lazım bunun için bi 4-5 sene biriktirmem lazım kredi öderken ne kadar mümkün? Ben 3 senedir ev alma derdindeyim. Arabayı satsam sittin sene alamıyorum. Bak ortalamanın üstünde tek maaş diyorum. Sattığın arabayı senelerce alamamak size normal mi geliyor?

Bu tepkiyi meydanlarda senin maaşını çocuğuna günlük harçlık yapan,
Altında 5 ailenin ev alabileceği kadar maliyetle alınmış mercedesle gezenlere ver bence.
Senelerce dirsek çürütmüş, ailesi okutmak için yeri geldiğinde ek işler yapmış,
gençliğine yaşamak yerine sayfalarca soruya doğru cevap vermek için kapalı odalarda kafa beyin patlatmış
birinin aldığı 12 bin Tl de gözün kalmaz böylece.

Asgari ücret almamak için ders çalıştık okuduk dil öğrendik ergenliğimiz ilk gençliğimiz hep ders çalışmakla geçti. Elbette üzülüyoruz asgari ücretle geçinene. Ama fazla alanlar da hakkını almıyor bizlerde geçinemiyoruz . Geçinmek sadece barınma ve mutfak masrafı mı?

kız sakin...
benim de altımda 200 binlik araba var
4 yıl önce aldım, aldığımda 70 bindi
ilk arabamı 30 bine aldım. onun kredisi bitince satıp üstüne kredi çekip sıfır araba aldım, bekardım ailemle yaşıyordum ya ne yapacağımdı mesela
sonra arabalar 2 yılda böyle saçmasapan arttı...
yani gidip de sıfırdan ilk arabasını 200 bin verip çat diye almamış olabilir büyük ihtimal konu sahibi.
bana baksan bana da oha nasıl almış dersin ama böyle böyle aldık zaten çoğumuz.
yoksa şimdi nerdeeeee mümkün değil bir maaşa 200 bin kredi çekip araba almak.

Bu toplumdan bu yüzden adam olmaz işte, niye ben bu imkanlara sahip değilim diye sormak yerine, aza tamah, şükür var. Gırtlağına ekmek giriyorsa tamamdır, nefes de alıyorsan şükret oluyor.

Ay ne bileyim
Niye hepimiz git gide fakirleşiyoruz demeyeceğiz demek ki
Zengin de diyemiyorum ama alt sınırda yaşamadığımız için alt sınırda yaşayanlara kendimizi mahçup hissedeceğiz
Emeğimizin, iş kollarımızın farklı oluşunun filan hiçbi önemi yok

Başka bir arkadasa cevap olarak yazdım onu da okuyun önce onlara da veriyorum merak etmeyin.. hepimiz batıyoruz aynı gemide...

Hayirdir sizi bu kadar sinirlendiren nedir?Nasil bir üslup bu?Neden utanacakmisim derdim bu benim nispete konu acmak ne demek? Üslubunuzdan dolayi size cevap vermek bile hata..ayni dili konusamayiz biz sizle..

2017 senesinde bir kurum vasıtası ile ev taksiti ödemeye başladık , aylık 2 bin tl idi taksit ve 1.100 tl kira ödüyorduk ek olarak , O zamanlar aylık bu rakamlar bütçemizi zorlarken şuan ev taksitim 3.500 tl ama inanın ev kiralarına baktığımda bu tutar hiç zorlamıyor bütçemizi. Çerez parası derler ya öyle oldu 4 senede.

Hayır aynı durumdayız bence beni kimse anlamadı ya asla şükretmiyorum öyle bir algı yaptılar aman şükür diyen kesim değilim tammmm aksine.. ben biraz hassas davrandım

bu arada 60 bine aldığım arabayı suan asla alamam maalesef.. her yıl 1 ülke gezen insandım suan gidemiyorum geçen gün ciddi ciddi buna üzüldüm zaten regl dönemimdi ağlayacaktım. Aynı para suan hiçbir şey etmiyor diye.. Ben konu açmaya bunca insanın Bizden daha da kötü olmasına üzüldüm

Eşimle ikimizin geliri de fena değil ama bir türla biz de ev alamadık. Pesinatimiz yok, kredi faiz oranları uçtu. Yüksek kredi çekip geçinmek, çocuğun ihtiyaçlarından kısmak da istemiyorum. 3+1 45 yıllık evlere deniz manzaralı diye 750bin TL den kapı açıyorlar bizim burda

daha kötü ama konu sahibinin şımarıklık yaptığını hiç düşünmedim
aksine kadın diyor ki ben daha bu maaşa alamıyorum durum o kadar vahim diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…