Söylemezsem çatlayacağım kesin o yüzden söyleyeceğimBu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Hayır aslında demek istediğim bu değil , şartlara göre kazancımız konu sahibine yakın. kiradayız. Altımızda aileden verilen ev yok..Söylemezsem çatlayacağım kesin o yüzden söyleyeceğim
Asgari ücret almadığımız için asgari ücret alanlara karşı kendimizi mahçup mu hissetmemiz gerekiyor?
Bir de niye sadece en alt sınırı baz alarak dertlenme zorunluluğumuz var?
Herkes kendi mevcut şartları içinde deRtleniyor işte
Kim böyle yapmıyor ki?
Aa hamilemiydiniz çok sevindim. Sağlıkla doğsunEvet ama kira durumumda iyi değil.
Ev sahibiyle aramız kötü buradan çıkarsam en az 2.000 liralık eve çıkmak zorunda kalacağım.
Bir kaç aya doğum iznine çıkacağım eve giren maaş teke düşecek.
Kafalar çok karışık :/
12 bin lira para mı geliyor size cidden?! Ben kendimden örnek vereyim evet tek maaş ortalamanın üzerinde maaş alıyor eşim. Evimiz kira 2 bin lira(eski kiracıyım bugün aynı ev 3.500-4bin). Evi görsen dökülüyor. 30 yıllık ev. Civarın en eski binaları. Ve en ucuzu. Arabamız var bugün satsak 200 bin, ev almak için biriktirdiğimiz 240 binimiz var kenarda. Eğer arabayı satarsak kenardaki parayı koyarsak kredi çekip 10 yıla 6 bin lira ödeyeceğim. Peki ben arabayı tekrar ne zaman alabilirim?! Biraz peşinat yapmam lazım bunun için bi 4-5 sene biriktirmem lazım kredi öderken ne kadar mümkün? Ben 3 senedir ev alma derdindeyim. Arabayı satsam sittin sene alamıyorum. Bak ortalamanın üstünde tek maaş diyorum. Sattığın arabayı senelerce alamamak size normal mi geliyor?Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Arkadaşlar bu konular bana mı saçma geliyor ???
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.
Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be
Bu tepkiyi meydanlarda senin maaşını çocuğuna günlük harçlık yapan,Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.
Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be
Asgari ücret almamak için ders çalıştık okuduk dil öğrendik ergenliğimiz ilk gençliğimiz hep ders çalışmakla geçti. Elbette üzülüyoruz asgari ücretle geçinene. Ama fazla alanlar da hakkını almıyor bizlerde geçinemiyoruz . Geçinmek sadece barınma ve mutfak masrafı mı?Söylemezsem çatlayacağım kesin o yüzden söyleyeceğim
Asgari ücret almadığımız için asgari ücret alanlara karşı kendimizi mahçup mu hissetmemiz gerekiyor?
Bir de niye sadece en alt sınırı baz alarak dertlenme zorunluluğumuz var?
Herkes kendi mevcut şartları içinde deRtleniyor işte
Kim böyle yapmıyor ki?
Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
İnsan da utanma olur.
Bu toplumdan bu yüzden adam olmaz işte, niye ben bu imkanlara sahip değilim diye sormak yerine, aza tamah, şükür var. Gırtlağına ekmek giriyorsa tamamdır, nefes de alıyorsan şükret oluyor.Asgari ücret almamak için ders çalıştık okuduk dil öğrendik ergenliğimiz ilk gençliğimiz hep ders çalışmakla geçti. Elbette üzülüyoruz asgari ücretle geçinene. Ama fazla alanlar da hakkını almıyor bizlerde geçinemiyoruz . Geçinmek sadece barınma ve mutfak masrafı mı?
Ay ne bileyimAsgari ücret almamak için ders çalıştık okuduk dil öğrendik ergenliğimiz ilk gençliğimiz hep ders çalışmakla geçti. Elbette üzülüyoruz asgari ücretle geçinene. Ama fazla alanlar da hakkını almıyor bizlerde geçinemiyoruz . Geçinmek sadece barınma ve mutfak masrafı mı?
Başka bir arkadasa cevap olarak yazdım onu da okuyun önceBu tepkiyi meydanlarda senin maaşını çocuğuna günlük harçlık yapan,
Altında 5 ailenin ev alabileceği kadar maliyetle alınmış mercedesle gezenlere ver bence.
Senelerce dirsek çürütmüş, ailesi okutmak için yeri geldiğinde ek işler yapmış,
gençliğine yaşamak yerine sayfalarca soruya doğru cevap vermek için kapalı odalarda kafa beyin patlatmış
birinin aldığı 12 bin Tl de gözün kalmaz böylece.
Hayirdir sizi bu kadar sinirlendiren nedir?Nasil bir üslup bu?Neden utanacakmisim derdim bu benim nispete konu acmak ne demek? Üslubunuzdan dolayi size cevap vermek bile hata..ayni dili konusamayiz biz sizle..Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
İnsan da utanma olur.
12 bin lira para mı geliyor size cidden?! Ben kendimden örnek vereyim evet tek maaş ortalamanın üzerinde maaş alıyor eşim. Evimiz kira 2 bin lira(eski kiracıyım bugün aynı ev 3.500-4bin). Evi görsen dökülüyor. 30 yıllık ev. Civarın en eski binaları. Ve en ucuzu. Arabamız var bugün satsak 200 bin, ev almak için biriktirdiğimiz 240 binimiz var kenarda. Eğer arabayı satarsak kenardaki parayı koyarsak kredi çekip 10 yıla 6 bin lira ödeyeceğim. Peki ben arabayı tekrar ne zaman alabilirim?! Biraz peşinat yapmam lazım bunun için bi 4-5 sene biriktirmem lazım kredi öderken ne kadar mümkün? Ben 3 senedir ev alma derdindeyim. Arabayı satsam sittin sene alamıyorum. Bak ortalamanın üstünde tek maaş diyorum. Sattığın arabayı senelerce alamamak size normal mi geliyor?
Hayır aynı durumdayız bence beni kimse anlamadı yakız sakin...
benim de altımda 200 binlik araba var
4 yıl önce aldım, aldığımda 70 bindi
ilk arabamı 30 bine aldım. onun kredisi bitince satıp üstüne kredi çekip sıfır araba aldım, bekardım ailemle yaşıyordum ya ne yapacağımdı mesela
sonra arabalar 2 yılda böyle saçmasapan arttı...
yani gidip de sıfırdan ilk arabasını 200 bin verip çat diye almamış olabilir büyük ihtimal konu sahibi.
bana baksan bana da oha nasıl almış dersin ama böyle böyle aldık zaten çoğumuz.
yoksa şimdi nerdeeeee mümkün değil bir maaşa 200 bin kredi çekip araba almak.
Hayır aynı durumdayız bence beni kimse anlamadı yaasla şükretmiyorum öyle bir algı yaptılar aman şükür diyen kesim değilim tammmm aksine.. ben biraz hassas davrandım
bu arada 60 bine aldığım arabayı suan asla alamam maalesef.. her yıl 1 ülke gezen insandım suan gidemiyorum geçen gün ciddi ciddi buna üzüldüm zaten regl dönemimdi ağlayacaktım. Aynı para suan hiçbir şey etmiyor diye.. Ben konu açmaya bunca insanın Bizden daha da kötü olmasına üzüldüm
O başka arkadaşın eğitim durumunu sordunuz mu yazmadan önce?Başka bir arkadasa cevap olarak yazdım onu da okuyun önceonlara da veriyorum merak etmeyin.. hepimiz batıyoruz aynı gemide...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?