Tabiki kira sahibine para veriyordur kim belese evini kiraya veriyor bu zamanda varsa bizde oturalimMaalesef son bir senede herşey tepe taklak oldu. Birden fakirlestik resmen. Ne arabayı satın diyebilirim ne satmayın.
Oturduğunuz evde ufak tadilatlar yapsanız işe yaramaz mı? Oraya kira veriyor musunuz? Vermiyorsanız bence tadilat yapabilirsiniz gibi.
Arabalar üç kuruşa mi gidiyor ?Arabayi satmazsan araba yaslandikca 3 kurusa gidicek, arabayi degerlendirip eve yatirirsan ev her zaman prim yapar.
Çok zor artık bulmakBen alamıyorum işte.
400-450 bin liraya ev bulamıyorum.
Bu mesajın neresi beğenilmemis acabaParanızı sadece altında tutmayı bence; ben olsam en azından yarısını dolarda tutardım.
Ayrıca biliyorsunuz ülkede çılgın bir enfelasyon var seneye ödeyeceğiniz 4900 bu sene ödeyeceğiniz 4900 gibi olmayacak. Ev fiyatlarının daha da artacağını düşünüyorum elinde para olan aldıkça alıyor piyasayı şişiriyor. Belki semt muhit daha uygun bir yer bakıp alırsanız daha iyi olur.
Ya burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.Bunu bende çok düşündüm ama kendim kirada otururken ev alıp kiraya vermek mantıklı mı bilemedim.
Çünkü o evi de borçsuz alamayacağım ben kredi çekmem lazım.
Evim kira, kredi çekip ev almak mantıklı mı Hera?
ev kiranız olmayacak en azından, 5 bin krediye gitse size yine de 7 bin kalıyor. kira da yok neden geçinemeyesiniz abartmayın300 bin ceksem 4900 odemesi,bunun mutfagi faturasi,cocuk giderleri derken gecinemeyiz malesef daha yuksek bir kredi ceksem
Araban 15 20 sene sonra ev kadar prim yapiyo mu, evi ne kadar eskise de satarsin, araba bence daha zor, arkadasim 15 senelik arabasini 3 aydir satamadiArabalar üç kuruşa mi gidiyor ?
Büyükçekmece coşmuş durumda. O kadar eder mi evler bilemedim tabii.Ya burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.
Ama öyle değilmiş gerçekten, zaman su misali.
23 yıllık evliyim 19 yaşında üni öğrencisi çocuğum var.
Sana çok uzun gelen bu rakam benim için "nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım" modu. :))
Kafanda ki projelere ne zaman başlarsan o kadar kârdasın.
Maaş gelirinizi, kira giderlerinizi hazır paranın ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Muhasebe/finans sektöründesin diye kalmış aklımda, yatırım yapmanın nasıl olması gerektiğini bilirsin.
Altın, döviz vs sürekli artsada menkul kadar değerlenmiyor.
Hazır para dövizde de olsa menkul karşısında eriyor zamanla.
Yani biz böyle tecrübeler yaşadık en azından, bakış açım bu şekilde.
Oturmak istediğin bölgede istediğin bir ev 800 bin diyelim
Sen max 400 binlik bir eve girebiliyorsun. Orası sana misal 1.000 tl kira getirecek.
Sen üstüne 500 ekleyip kirada oturacaksın yada eski kiracı olduğun için fifty fifyt olacak belkide bilemiyorum.
Birde büyük şehirlerde merkezden uzak kalkınmak üzere olan ilçeler oluyor.
İstanbul'u bilir misin bilmiyorum. Seneler önce Beylikdüzü'nde evler çok ucuzdu.
Hatta şehir içinde daire aldığın paraya orada villa alırdın.
Şimdi gel gör evler uçmuş, milyondan aşağı ev yok. Ama İst. da yaşanılası en güzel ilçelerden biri bana göre.
Şimdide Büyükçekmece Mimaroba tarafı öyle mesela. Koca koca denize nazır siteler yapılıyor ev fiyatları şehir merkeziyle neredeyse aynı yada geçmiş. Zamanında oradan cüzi miktara ev alanın parası nasıl güzel değerlendi.
Yaşadığın bölgeye göre havayı koklayıp böyle bir şeyde yapabilirsin. Ha risk var ama menkul sonuçta, nerede olursa olsun değeri düşmez katlanır.
Ya burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.
Sana çok uzun gelen bu rakam benim için "nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım" modu. :))
Muhasebe/finans sektöründesin diye kalmış aklımda, yatırım yapmanın nasıl olması gerektiğini bilirsin.
Sen max 400 binlik bir eve girebiliyorsun. Orası sana misal 1.000 tl kira getirecek.
Sen üstüne 500 ekleyip kirada oturacaksın yada eski kiracı olduğun için fifty fifyt olacak belkide bilemiyorum.
İstanbul'u bilir misin bilmiyorum. Seneler önce Beylikdüzü'nde evler çok ucuzdu.
Şimdi gel gör evler uçmuş, milyondan aşağı ev yok. Ama İst. da yaşanılası en güzel ilçelerden biri bana göre.
Şimdide Büyükçekmece Mimaroba tarafı öyle mesela. Koca koca denize nazır siteler yapılıyor ev fiyatları şehir merkeziyle neredeyse aynı yada geçmiş. Zamanında oradan cüzi miktara ev alanın parası nasıl güzel değerlendi.
Yaşadığın bölgeye göre havayı koklayıp böyle bir şeyde yapabilirsin. Ha risk var ama menkul sonuçta, nerede olursa olsun değeri düşmez katlanır.
Üç büyük şehirden birinde yaşayıp deşifre olacağını düşünmek…Sehir yazmiyim desifre olmamak adina ama uc buyuklerden birindeyim ve normal bir semte raziyim o bile olmuyor
15 senelik aracta km vardır cünkü.Araban 15 20 sene sonra ev kadar prim yapiyo mu, evi ne kadar eskise de satarsin, araba bence daha zor, arkadasim 15 senelik arabasini 3 aydir satamadi
Az önce ki mesajımda havayı koklamak yazdım ya.Büyükçekmece coşmuş durumda. O kadar eder mi evler bilemedim tabii.
Katılıyorum bundan 10 sene önce kimsenin yüzüne bakmadığı bataklık oralar dediği bir yerde çalışıyorum, arsalar 10 bine falan satılıyordu şu an evler 1 milyon ve üzerine satılıyorYa burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.
Ya etkilemek istemem ama tavsiyem bir yerden başlaman yönünde.İşte benim elimde biraz para, biraz altın var ama şuan evim kira ve ödediğim 2 kredi var.
Onlarda nereden baksan evimize giren maaşın 3te 1ne denk geliyor.
Yani tekrar bir ev kredisine girip ev alıp, eldeki parayı da üstüne koymak mantıklı mı?
Ben normalde çok cesaretliyim ama bu ev konusunda bir türlü cesaret edemiyorum çünkü yıllardır borç ödüyorum zaten gına geldi.
Evet muhasebe sektöründeyim, finans sektörüyle de yakından ilgiliyim ama korkuyorum.
Şimdi baktım 1+1 ler bile uçmuş.
Ya etkilemek istemem ama tavsiyem bir yerden başlaman yönünde.
Ev alıp değer kaybetti diye pişman olan duymadım ben hiç.
Köyde ki tarla bile enflasyona göre değer kazanıyor.
Zaten hali hazırda kiranı ödüyorsun.
Elindeki parayı peşinat yapıp, bir miktarda kredi çektin diyelim.
Kira gelirinde krediyi ödeyecek bitene kadar.
Dengeyi bu şekilde kurarsan gelir/gider dengen değişmemiş olacak.
Konu sahibi aileden kalma bir ev olduğunu belirttiği için sorma gereği duydum. Konuyu okursanız saçma bir soru olmadığını anlayabilirsiniz diye ümitleniyorum. Zaten o soruma da düşük bir miktar kira verdiklerini yazmıştı konu sahibi.Tabiki kira sahibine para veriyordur kim belese evini kiraya veriyor bu zamanda varsa bizde oturalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?