Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki kira sahibine para veriyordur kim belese evini kiraya veriyor bu zamanda varsa bizde oturalim

Bu mesajın neresi beğenilmemis acaba

1 haftada 50 daire gezmişimdir bulabilmek uğruna önemli olan bütçenin yetebildiği içine sinen bir yere bakmak onun şunu eksik burası yok derseniz bulamazsınız.. Bütçeye göre illaki çıkıyor..

Ya burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.
Ama öyle değilmiş gerçekten, zaman su misali.
23 yıllık evliyim 19 yaşında üni öğrencisi çocuğum var.
Sana çok uzun gelen bu rakam benim için "nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım" modu. :))
Kafanda ki projelere ne zaman başlarsan o kadar kârdasın.
Maaş gelirinizi, kira giderlerinizi hazır paranın ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Muhasebe/finans sektöründesin diye kalmış aklımda, yatırım yapmanın nasıl olması gerektiğini bilirsin.
Altın, döviz vs sürekli artsada menkul kadar değerlenmiyor.
Hazır para dövizde de olsa menkul karşısında eriyor zamanla.
Yani biz böyle tecrübeler yaşadık en azından, bakış açım bu şekilde.
Oturmak istediğin bölgede istediğin bir ev 800 bin diyelim
Sen max 400 binlik bir eve girebiliyorsun. Orası sana misal 1.000 tl kira getirecek.
Sen üstüne 500 ekleyip kirada oturacaksın yada eski kiracı olduğun için fifty fifyt olacak belkide bilemiyorum.

Birde büyük şehirlerde merkezden uzak kalkınmak üzere olan ilçeler oluyor.
İstanbul'u bilir misin bilmiyorum. Seneler önce Beylikdüzü'nde evler çok ucuzdu.
Hatta şehir içinde daire aldığın paraya orada villa alırdın.
Şimdi gel gör evler uçmuş, milyondan aşağı ev yok. Ama İst. da yaşanılası en güzel ilçelerden biri bana göre.
Şimdide Büyükçekmece Mimaroba tarafı öyle mesela. Koca koca denize nazır siteler yapılıyor ev fiyatları şehir merkeziyle neredeyse aynı yada geçmiş. Zamanında oradan cüzi miktara ev alanın parası nasıl güzel değerlendi.
Yaşadığın bölgeye göre havayı koklayıp böyle bir şeyde yapabilirsin. Ha risk var ama menkul sonuçta, nerede olursa olsun değeri düşmez katlanır.

Büyükçekmece coşmuş durumda. O kadar eder mi evler bilemedim tabii.

İşte benim elimde biraz para, biraz altın var ama şuan evim kira ve ödediğim 2 kredi var.
Onlarda nereden baksan evimize giren maaşın 3te 1ne denk geliyor.
Yani tekrar bir ev kredisine girip ev alıp, eldeki parayı da üstüne koymak mantıklı mı?
Ben normalde çok cesaretliyim ama bu ev konusunda bir türlü cesaret edemiyorum çünkü yıllardır borç ödüyorum zaten gına geldi.
Evet muhasebe sektöründeyim, finans sektörüyle de yakından ilgiliyim ama korkuyorum.

Şimdi baktım 1+1 ler bile uçmuş.

12 bin gelirle ev satacak kadar nasıl bir borc yada mecburiyet oldu onu merak ettim.
Saglık falansa yapacak bisey yok tabide.
Ben olsam kredi ceker girerim uygun bi semtte eve.
İmkansız gibi durmuyor sartlarınız(tabi nesartlarda ev aradıgınıza baglı)mevcut bir kiranız vardır zaten suan ödenen,onun üzerine katıp öder gibi düsünürüm.

Araban 15 20 sene sonra ev kadar prim yapiyo mu, evi ne kadar eskise de satarsin, araba bence daha zor, arkadasim 15 senelik arabasini 3 aydir satamadi
15 senelik aracta km vardır cünkü.
Maksimum 5 sene de değistirmek lazım ki aracları kar edilsin.

Büyükçekmece coşmuş durumda. O kadar eder mi evler bilemedim tabii.
Az önce ki mesajımda havayı koklamak yazdım ya.
Büyükçekmece sahil kısmında çok büyük projeler var.
Marina yapımı başladı, İst. un en büyük marinası olacak diye duydum.
Yeni Florya olacak uçacak deniyor.
Şu anda her sokakta inşaatlar var, evler birer birer kentsel dönüşüme giriyor.
Cebinde parası olan emlak piyasasını takip eden yatırımcılar ev kovalıyor orada.
Eski dökük demeden alıyorlar, kentsel dönüşümden sonra sıfır olacak çünkü aldıkları evler.
Sahile sıfır bir ilçe, marina var ve içinde en çok isim yapmış mekanlar var.
Sen düşün katlanacak değeri.
40 yıllık binalarda evler 200-250 binken bu sene konumuna göre 350-500 den aşağı bulamıyorsun.
Sebebi tamamen bu.

Katılıyorum bundan 10 sene önce kimsenin yüzüne bakmadığı bataklık oralar dediği bir yerde çalışıyorum, arsalar 10 bine falan satılıyordu şu an evler 1 milyon ve üzerine satılıyor

Ya etkilemek istemem ama tavsiyem bir yerden başlaman yönünde.
Ev alıp değer kaybetti diye pişman olan duymadım ben hiç.
Köyde ki tarla bile enflasyona göre değer kazanıyor.
Zaten hali hazırda kiranı ödüyorsun.
Elindeki parayı peşinat yapıp, bir miktarda kredi çektin diyelim.
Kira gelirinde krediyi ödeyecek bitene kadar.
Dengeyi bu şekilde kurarsan gelir/gider dengen değişmemiş olacak.

Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Arkadaşlar bu konular bana mı saçma geliyor ???
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.

Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be

Evet ama kira durumumda iyi değil.
Ev sahibiyle aramız kötü buradan çıkarsam en az 2.000 liralık eve çıkmak zorunda kalacağım.
Bir kaç aya doğum iznine çıkacağım eve giren maaş teke düşecek.

Kafalar çok karışık :/

Tabiki kira sahibine para veriyordur kim belese evini kiraya veriyor bu zamanda varsa bizde oturalim
Konu sahibi aileden kalma bir ev olduğunu belirttiği için sorma gereği duydum. Konuyu okursanız saçma bir soru olmadığını anlayabilirsiniz diye ümitleniyorum. Zaten o soruma da düşük bir miktar kira verdiklerini yazmıştı konu sahibi.
Umarım gönlüne göre bir ev bulur ve alır. Maalesef ekonominin gidişatına bakınca başka tavsiye veremiyorum.

Ahh ahh babadan atadan bir şeyler kalmıyorsa, ciddi bir birikim yoksa, sıfırdan bir şeyler yapmak artık imkansız. Herkesin gönlüne göre olsun inşallah;ama bu ülkede hiçbir şey daha iyiye gitmeyecek, elinizde avcunuzda imkan varsa sınırlarınızı zorlayın bir şekilde alın o evi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…