Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O nasıl olacakmış ki benim eşim insaat sektörunde ve nerdeyse demire her gün inanılmaz zamlae geliyor maliyetler tahmin edilemez bir bicimde artarken ev fiyatlarinin dusmesi mumkun olamaz.

Cüzi bir miktar veriyoruz kira sayilmaz ama tadilatta yaptirsak ev studio daire gibi yani misafir agirlayamam yine de.Kücük ve şekilsiz.Şükür yüksek kiralar vermiyoruz o konuda ne kadar sukretsem az
Aslına bakarsanız şu zamanda misafir ağırlamak da bir kira parası gibi bir şey oldu çok da dert etmeseniz bunu olur gibi . En güzeli dışarda buluşup alman usulü takılmak

Aslına bakarsanız şu zamanda misafir ağırlamak da bir kira parası gibi bir şey oldu çok da dert etmeseniz bunu olur gibi . En güzeli dışarda buluşup alman usulü takılmak
Suana kadar hep öyle yaptim zaten ama ben evcimen biriyim yasam alanimda rahat olmam lazim olmayinca da mutsuzum, mecburiyetten sattigim evimden sonra (ki istemeyerek sattik) bu sartlar beni zorluyor yine de çok şükür halimize.Ikimizde univ bitirmis yonetici konumunda calisiyoruz sosyal cevremiz çok olmasa da insanlar evimize gelmek istiyor.Bu yanlis anlasilmasin konum,maas icisindan bakinca daha iyi sartlarda yasanmali ama malesef çok eridi maaslarimiz, Allah asgari ucretle gecinenlerin de yardimcisi olsun.

Avrupa'da yaşayan bir arkadaşım triplex, bahçeli villa aldı 370 bin euro'ya. Her sene en az 2 defa da yurt dışı tatili yapıyorlar 6 bin euro gelirle.
Burada evine peynir alabiliyor diye "yaşadığını" sananlar peynir bile alamayacak duruma gelene kadar siz de ben de o da ev mev alamayız. Çünkü bazıları ölmemeyi yaşamak sanıyor.

Basit tadilatlar yaptırın diyeceğim ama o da ucuz değil artık.
Elinizden geliyorsa kendiniz bir şeyler yapabilirsiniz belki.
Kendi kendine evini yenileyen çok insan var artık. Buna da zaman lazım tabii ama zamanınız ve el beceriniz varsa evinizi içinize daha çok sinen bir hale getirebilirsiniz.

Hemen hemen aynı gelirle aynı durumdayız. Her gün satılık evleri açıyorum, ya kotlar ya da en üst katlara gücüm yetiyor. Ben de sizin gibi yaşadığım yere çok önem veriyorum, oturamıyorum bakımsız evde kira da olsa. 3 yıl önce kirada olmama rağmen istediğim mutfağın aynısını yaptırdım, en kalitelisinden seramiklerine, mutfak dolaplarına kadar. Yoksa mutsuzluktan biterim biliyorum kendimi. Ev sahibi bayıldı
Geçenlerde 350 bine ev gördüm tam istediğim gibi, eşim harekete geçene kadar 2 günde satıldı. Şu an 700 den aşağı yok. O da 45 yaşındaki binalar. Orayı kaçırdık diye günlerce gözüme uyku girmedi. Halen içim sızlıyor
12 bin gelirle kredi çekilir evet ama bir çocuk olsa, kadın işten ayrılsa, krediyi adam ödeyince ne yiyip ne içecekler? O yüzden adamın maaşını kıyas almak gerek bence. Benim hedefim birikim yapıp az kredi çekmek. Tabi ev fiyatları o zaman 5 milyon olmazsa

3 senedir ev alma-alamama işindeyim. Her gün günde 2-3 kez sarı siteyi açarım. Aylık gelirimiz 16 bin. Şubatta 20-25 bin olacak elimizde 240 bin var. Baktığımız evler en aşağı 650 den başlıyor, gönlümüzün istediği 750-950 arası. Arabayı satsak yıllarca araba alamayız. Arabayı satmasak 240’ la bişey alınmıyor. 3 sene önce 5500 lira taksitle eve giriyordum vazgeçtim. Eşşekler gibi pişmanım. Şu an 2 bin kira veriyorum eski kiracıyım diye. Bugün çıkarsa 3.500 den aşağı ev yok. Ben ev alma işini artık çözdüm. Bi cesaret edip ardını getirmek gerek. 3 sene önce 5500 ödersek nasıl geçinecez diyordum. Şimdi 5500 neymiş diyorum.
Sarı sitede beylikdüzü piyasasını anlatayım size. Ben artık muhitimde hakimim konuya. İlanlar 5-10 günde fiyat artırıyor. Sonra piyasadan kayboluyor. Sanmayın ki satılıyor. Satılmıyor geliyor yine 1 ay bile durmadan daha da yüksek fiyatla geliyor bu sefer de. 1 ay sonra kaç eve keşke şu ev için görüşeydik dedim. Çünkü hepsi 1 ayda fiyat artırdı, artırmaya da devam ediyor. Ben artık gözümü kararttım. 10-12 bin ödeyeceğim evlere bakıyorum. Arabayı da satmadan. Eğer beylikdüzünden ev bakıyorsanız uzun uzun anlatırım. Ama bu ev alma işi her gün zorlaşıyor, bugün alırsan yarın kara geçiyorsun. Önce alan kazanıyor.
Size tavsiyem ne yapın edin evinizi alın. 3 senedir alamadım her gün pişman oluyorum.

Ben de araba alamadığım için çok mutsuzum çok iyi anlıyorum sizi:/ 1.5 sene önceki birikimimle gayet rahat alabiliyorken salak gibi bekledim şimdi alamıyorum. Ev konusu daha beter. Oturduğumuz sitede 2 sene önce 330 bin olan 2+1 daire geçen hafta 790 bine satılmış şok oldum. Daha 2 ay kadar önce 650 diyordu biraz zor satar demiştik 140 bin fazlasına satmış ki dümdüz bir site burası. Yine 2 sene önce 350'ye satılan başka bir daire şu an 1 milyon 200'den satış görüyor ki bu daha bitmemiş bir proje.

Bence bir an evvel imkanınız varsa kredi çekerek topraktan olan projeleri inceleyin. Bitmiş projeler haliyle daha pahalı oluyor lansman fiyatlarından almaya çalışın. Tabi güvenilir firmalar olmasına dikkat edin.

Eşim şubatı bekleyelim diyor ev almak için ama adam daha şubat demeden fiyatların üstüne 50-60 bin koyuyorlar. Para biriktirelim az daha demeyin, her gün kayıp her gün

Beylikdüzünde oyuruyorum. Evet o ilanlar dolandırıcı. Burada en düşük 1+1 380-420 binden başlıyor. 2+1 en düşük 510 bin 3+1 en düşük 600 bin. Işıklı led tavanlı, pavyon gibi evler sahte, sündürüp sündürüp evi büyük gösterdikleri evler sahte. Beylikdüzünde sıfır evlerin fiyatı 2 milyondan başlıyor. Beylikdüzünde yukarda saydığım evler en eski yıla sahip evler (25-30 yıllık).

En basit örnekle tarif edeyim.
2.el arabamizi elden cikardik. Uzerine yaklasik 70.000 tl kadar ilave ettik.( yillarin birikimi ne aci..)
Sıfır minik bir araba aldik. Yeterki sifir olsun ariza vs durumu olmasin. Ilk arabadan cok cektik diye dusunduk.
Ekim ayinda aldik.
Bugun satis danismani arabanin genel durumu hakkinda aradi.
Websitesine bakmamizi, arabanin kasim ayi satis fiyatinin +12.500 tl arttigini soyledi.
Inanin bir haftacik arada ki gecen zaman.
Üzüldüm, sadece Üzüldüm.
Kizima nasil bir dunya , nasil bir yasam alani bırakıyorum.

Cok aci...

Biz de arabamızı 2015 yılında almıştık. Aman bizi kandırılar araba sanayiden çıkmaz korkusu ile. Tabi ekonomi o zaman bu kadar berbat değildi, araba gelesiye kadar fiyat değikşmedi. 76 bine sıfır araba aldık, şimdi bakıyorum da 76 bin çok komik bir rakam geliyor. Bu arabayı satsak sıfır araba alamayız artık Ama ben ümitliyim, en kötüsünü yaşıyoruz, devir değişince daha da kötüsü yaşanmayacak.

Geçen yıl 0.64 konut kredisinden faydalanarak 380 binliraya 3+1 150 m2 ev aldık. Yarısı peşin yarısı krediydi. Aylık ödemesi 2500 TL. Geçen yıl krediyi çekerken öderken zorlanır mıyız diye düşünüyoduk 1 sene sonra çerez parası gibi oldu kredi ödemesi. Şimdi evin değeri 700 bin lira. Evet değer kazandı evimiz ama inanın hiç hoşnut değilim bu durumdan. Çünkü bugün satsak yarın ev alamayız aynı paraya. Allah sonumuzu hayır etsin.

Bizde 2 senedir falan evi satmaya çalışıyorduk.Geçen ay almak istediler beğendiler evimizi fakat biz vazgeçtik bu sefer.Birincisi ilanlara ve çevre evlere baktığımızda bizim evimiz gibi bir ev alamıyoruz.Daha kötü bir ev almak için ev mi satılır.
Kiraya çıkarız diyorduk bizim evimiz gibi bir evde oturmak 2 3 bini buluyor arti taşınma emlakçı 10 bini gözden çıkarmak gerekiyor depozito isteniyor

İlla memur kiracı isteniyor beğendiğimiz evi bile tutamayacağız yani belkide vermeyecek ev sahibi.Bizde iki arada bir derede kaldık ve şöyle karar verdik eşimle evimizi satmıyoruz.Evi kiraya verip kredi çekip yeni ev alacağız mecbur.2 3 bin kira vereceğime üstüne 2 3bin daha koyup kendi evimizi alacağız.Tekrar borca girmek istemiyorduk ama mecbur kaldık buna.Evden gelecek kirada destek olacak kredi ödemesine biz başka bir yol bulamadık.Bulan varsa söylerse çok sevinirim.Evlerde kiralarda çok uçmuş.Eğer evi satsaydık şuan büyük zarardaydik.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama 12 bin gelire bayağı yüksek taksit ödemesi olan kredi çekebilirsiniz gibime geldi.

Krediyi çeker de nasıl ödeyecek. Biz de bir ara düşündük 8 bin taksit ödesek diye. Sonra ne yiyip ne içeceğiz. Hiç mi ekstra harcamamız olmayacak. Senede bir tatil de yapamayacağız.Hasta olduğunda hastane masrafı falan diye vazgeçtik

Beylikdüzüne bile o kadar talep var mı gerçekten, ben şu an Avcılar'da kalıyorum ve bana çok ters geliyor o yüzden beylikdüzü taraflarını sakin sanıyordum daha da uzak olduğu için. İstanbul'da yeniyim, her gün daha da şaşırıyorum

Bende avcilardayim. Inanin uzaklik vs. Ziyade beylikduzu bile o kadar pahali ki

Bende avcilardayim. Inanin uzaklik vs. Ziyade beylikduzu bile o kadar pahali ki
Ben yurtta kaldığım için ev fiyatlarına hakim değilim, çok şaşırdım. Merkezi yerlerde kiralık evler baktım ama konumdan dolayı fiyatların o kadar yüksek olduğunu düşündüm.

Avcılar bana o kadar ters geliyor ki, okulu falan geçtim herhangi bir yere gidince günün yarısı yollarda geçiyor. Beylikdüzü tarafları daha zordur, üstelik e5 kenarı değilse insanlar ne yapıyor acaba. İstanbul'da hayat gerçekten çok yorucu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…