Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev fiyatları düşmez kesinlikle. Ama faizler biraz daha düşerse kredi çekmeyi ve uzun vadeli ödemeyi tercih edin. Küçük bir şehirde yaşıyorum. Ev fiyatları büyük şehir fiyatında, 800 binden aşağı değil (gurbetçi akrabası çok olan bir şehir). Sanmayın küçük şehirlerde evler daha ucuz.

Nasıl fiyatlar bunlar ya . Yurtdısındym burdada evler 400 500 bin ıkı katlı bahceli ve burdada artıyor her yıl . Amma 25 yıllık odeme planı bar o kötü uzun yıllar odeyeceksın. Türkıyede daha kolay gelırdı ev almak

Eminevim icin dolandirici diyolardi?
Bn yapmadım ama yapan akrabalar var. Arabaya girmişlerdi aldılar hep. Ödeme ortası diye bişey paranın yarısını yamalıyorsun veriyolar. Hiç kuraya girmeden. Devlet denetiminde dolandırabilirler mi bilmiyorum. Bankalar daha dolandırıcı bence.

Bana da inandırıcı gelmedi. Bizim yakın akraba da kocası doç. Karısı öğretim görevlisi(8-9 bin aloyor) aylık 25 gelirleri var.
Valla bravo herkes tüm akrabaları kaç lira kazanıyor biliyor. Ben ablamınkini bile bilmem. Bir de doçent ve profesör denildiğinde sadece tıp doktoru olduğunu sanan bir kesim var

Ben ev alma değil de imkanim varsa ev yapma taraftarıyım. Aileden kalan küçücük bir arsaya,içini gönlüme göre yaptirabilecegim bir ev isterdim. Şimdi kimselere guvenilmiyor,evi nasıl yaptı,deprem bölgesine uygun mu,malzemeden çaldı mi vs imkan varsa müstakil ev yapmak en güzeli. Şimdiki duvarlar kağıt gibi,geçen gün arkadaşıma gittim yan odadan yüksek desibelli bir esneme sesini bile duydum yani. Bilemiyorum belki ben mustakile alışkın olduğum için dairede yapamam gibime geliyor. Gerçi daireyi alabilmek bile lüks sayılırken müstakil alabilmek imkansız gibi duruyor. Bence elinizdeki altın olarak kalsın,belki onu peşinat yapacağınız bir fırsat bulur,kalanına da kredi odersiniz. Bu arada evi neden sattınız?

köyümüze mi geri dönelim? vallahi o da yok biz de.olsa bari kışlık bir şeyler gelirdi ceviz falan bedava olurdu nerdeeeee
Ceycey cevizin kilosu olsun 35 TL ne cevizi allasen

geçenlerde teyzem aradı kuzenim evlenecek kızın işi bu taraflardaymış ilanlarda güzel ucuz sıfır evler varmış... at bakayım ilanı dedim verdikleri konumda fabrika var. evet onların çoğu dolandırıcı. o yazan fiyatlar yok kesinlikle.

o dediğiniz yerlerde bile 99 depreminden önce yapılmış binalar 600.000-700.000 arası ne ara uçtu bu kadar bilmiyorum kiralar 3000 tl den başlıyor. bu bölgede oturuyorum ev sahibi çık dese yandık

çok nadir belki acil nakite ihtiyacı olan olursa olabilir. ama öyle evler yok anneme ev fiyatları bu kadar uçmamışken bakmışdık fotolara göre harika uygun evler var gidiyosun görmeye bambaşka bişey çıkıyor çoğu dolandırıcı

ben buna bayağı kafa yormuştum
amaç ne diye. gidince başka evler gösterip satmaya çalışıyorlarmış. maksat müşteriyi ofise getirmekmiş.

ama bu evleri alan birileri de var. anlamıyorum nasıl birden bire bu kadar arttı. geçen kış elimde bir miktar para vardı eşim işten ayrılmıştı kolay iş bulamaz diye eve girmedik tek benim maaşımla krediye yetişemezdik şimdi elimde ki parayla peşinat bile olmaz

o dediğiniz yerlerde bile 99 depreminden önce yapılmış binalar 600.000-700.000 arası ne ara uçtu bu kadar bilmiyorum kiralar 3000 tl den başlıyor. bu bölgede oturuyorum ev sahibi çık dese yandık

burada fiyatları uçuran vatandaşlık almak isteyen yabancı uyruklular. bir ev alıp 3 sene satmazsan vatandaş oluyorsun malesef.

ben buna bayağı kafa yormuştum
amaç ne diye. gidince başka evler gösterip satmaya çalışıyorlarmış. maksat müşteriyi ofise getirmekmiş.
aynen öyle. bir de evi göstericez buna dair sözleşme imzalamanız gerekiyor filan derlerse sakın kanmayın. anneme ev ararken annem bi emlakçıda imza atmış evi gördüm vs diye çok ince yazılmış yazıları görmemiş bilmem kaç sene sonra icra geldi 6500 tl gibi bir para ödedi yani kısaca çok dolandırıcı da var çok dikkat etmek lazım

Evet emlakçılara diyorum 400-450 bin bandında ev bakıyoruz.
O para para değil diyorlar dalga geçerek.
Benim 10 yılda ödeyeceğim her şeyden fedakarlık edeceğim o kredi onlara o kadar küçük geliyor.
Geçen bu döviz artışından önce takip ettiğim ev vardı, dövizle birlikte tam 36 bin tl zamlandı.
Evi de gittim gördüm alınmaz ama alanlar var.

Bende bilmiyorum insanlar paraları nasıl kazanıyorlar

Asgari ücret alanların Allah yardımcısı olsun ne diyim inanılmaz bir artış var herşeyde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…