Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen başka konuya da yazdım. Biz 850 bin bütçemiz var dedik 1 senedir hiçbir emlakçı geri dönmedi bize alınacak ev de yok İzmir’de. Kaçıp gidesim var.

Geçen başka konuya da yazdım. Biz 850 bin bütçemiz var dedik 1 senedir hiçbir emlakçı geri dönmedi bize alınacak ev de yok İzmir’de. Kaçıp gidesim var.

Neresinden baktınız ?
Ben bucadan bakıyorum çok rahat bulurdunuz o paraya, çok şaşırdım

Sorsan kimsede para yok, ben anlamıyorum kim aliyo bu evleri bu paralara
Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu sistemde her şey kodamanlar için. Orta gelirli sınıf yok oldu ve hiçbir şey almak mümkün değil artık. Tüp 160 lira yağ 102 lira küçücük kalıp peynir 65 lira (en fazla 2 kahvaltı götürür)
Yeni yıldan sonra her şeyin daha da zamlanacaği malum zaten. Akıl sağlığımızı korumak çok güç

Ama çok şükür artık gelin ve damatlar park ve bahçelerde teşhirci fotoğraflar cekinmeyecekler bu sayede ekonomi biraz düzelir diye umuyorum

Bunca yıldır emlak sektörünün içindeyim. Hiç böyle bir şeye denk gelmedim ev fiyatları kredi faiz oranlarıyla ters orantılıdır Türkiye koşullarında. Faizler düşer ev fiyatları artar, faizler artar ev fiyatları düşer. Tabi artış 50 bin oluyorsa düşüş 10 bin oluyor mesela. Yani düşündüğünüz gibi bir düşüş hiçbir zaman olmayacak malesef

5 yıldır buradayım. Beylikdüzü güzel bir yer. Özellikle çocuklu ailelere, yürüme alanları geniş, belediyenin bir sürü aktivtesi oluyor, spor kompleksi var dibimde. Yollar geniş, düz, evleri geniş, evinin penceresinden bakınca yan binayı görmüyorsun, insan kalitesi de iyi. Başka yerlere baktım ama beylikdüzü gibi yaşanır bir yer bulamadım

Valla bravo herkes tüm akrabaları kaç lira kazanıyor biliyor. Ben ablamınkini bile bilmem. Bir de doçent ve profesör denildiğinde sadece tıp doktoru olduğunu sanan bir kesim var
Yakın akraba görümce ve eşi yok bu ikisi de üniversitede hoca

Geçim gerçekten çok zor artık, alım gücü iyice düşmeye başladı.
Ben forumda ki çoğu üyeye göre yaşça daha büyüğüm.
Evlilik hayatı olarakta öyle.
Sizlere tavsiyem elinizde birikmişiniz varsa ve istediğiniz ilçeden bir ev alamıyorsanız
Oturmayacak olsanız da daha makul bir ilçeden alın ve paranızı en azından menkule bağlamış olun
Kiraya verir üstüne biraz ekler siz kirada yaşarsınız
Ama elinizde ki para değer kaybetmez en azından
Emlak piyasası ile birlikte büyür
İleride şarlar ne gösterir bilinmez o evi satar peşinat yapar istediğiniz ev için kredi çekersiniz
İstediğiniz ev için geçiş süreci gibi düşünün
Gönül hep en iyisini ister, bizim ilk aldığımız evimizde bu amaçla alınmıştı
Sonra sattık üstüne biraz ekledik başka ev aldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…