Çok mutsuzum, insan görmek istemiyorum

dağbaşında bir köye 18 yaşında atanmış ebe bi kuzenim vardı.
gerçekten dağbaşı, kışın kar 3 metre, yazın merkeze 4 saat, bir yerden sonra katırlar, annesinin karnında ölmüş bebekleri bile evde doğurtuyordu öyle bir yer

orada kız dağcı oldu profesyonel şimdi, ağrıya tırmandı bu sene.
her yerde bir imkan vardır illa ki.
 
Son bi önerim var kitap okuma grubu kurdum okulda. İsteyen arkadaşlar katıldı. Ayda bir ortak kitap okuyup bi kafede buluşuyoruz. Çay kahve eşliğinde kitabı yorumluyoruz. Hani böyle bi şeye katılmak isterler mi hem en azından konuşma konusu da belli bi çerçevede olur sıkılmazsın..
 
İşte bazı insanlarda doğuştan bir enerji oluyor. Nerde olurlarsa olsunlar sosyalleşebiliyorlar herkes de onlarla arkadaşlık etmeye bir şeyler yapmaya can atıyor. Ama bende öyle bir enerji yok sanırım. E imkanlar da kısıtlı olunca durum buna dönüştü maalesef. Benim zaten dört tane çok yakın arkadaşım var. Birisi lise biri üniversite arkadaşım, biri komşumuzun kızı, biri de kuzenim :) Yani ben ne kadar cana yakın olsam da anlamadığım bir sebepten ötürü öyle herkesin aradığı konuşmak gezmek istedigi kişi olamiyorum. Mesela on kişilik bir ortamda ancak biriyle sıkı fıkı olabiliyorum. Diğerlerine de iyi davranmama rağmen enerjimiz mi tutmuyor ne oluyorsa olmuyor işte.
 
size özel yazmıyorum yanlış anlamayın.Ama kendi özel sorunlarını derse çocuklara bütün yıl boyunca yansıtan acısını çocuklardan çıkaran dersi isteyerek anlatmayan savsaklayan daima negatif ışık saçan öğretmenlerden de 30 yıldır ben bıktım valla.
 
Bu bir yılı internetten sosyalleşerek geçirseniz. Evde çeşitli uygulamalarla dil öğrenebilirsiniz. Ya da zoom üstünden eğitim veren fotoğrafçılık vs. kursları alabilirsiniz. Öğrencilerinizle erasmus, etwining gibi projeler yapıp Türkiye den farklı yerlerden öğretmenlerle tanışabilirsiniz. Ben corona dönemi etwining yapmıştım. Kafanız meşgul olur hem de 1 yıl nasıl geçti anlamazsınız bile.
 
Ben özel hayatımi derse yansitmiyorum. Acısını da kimseden çıkarmıyorum. Ne alaka? Sizi gören de çocukları dovuyorum sanar. Benim sadece mutsuz olduğumu fark etmişler. Her dakika güler yüzlü olamıyoruz maalesef sizler istiyorsunuz diye.
Ayrıca bana özel yazmıyorsaniz bu mesajın bu konuda işi ne? Rica ediyorum orda öğretmen olduğumu bir şekilde yazdım diye meslegimle vurmaya çalışan işgüzar kişilerden olmayın. Hiç çekemem.
 
Öğrencilerle bir şeyler yapmayı düşünüyoruz zaten. Tiyatro gösterisi gibi. Okul içinde olabilecek çünkü öğrenciler köyden geliyorlar ve okul dışında bir etkinlik için ailelerden izin almak gerekiyor. O sorumluluğun altına da girmek istemiyoruz haliyle.
Zaten internet üzerinden konuştuğum arkadaşlarım var. Bunların bir kısmı reelde arkadaşlık ettiğim kişiler bir kısmı da sizin önerdiğiniz yöntemlerle tanıştığım kişiler. Ama benim esas istediğim gerçek hayatta da ortak bir seyler yapacağım arkadaşlara sahip olmak. O da kısmet olmuyor maalesef.
 
size özel yazmadım dedim başta.benim çok öğretmenlerim oldu ders de uyuyan devamlı sinirli olan ders işlemek istemeyen .çoğu üyenin de olmuştur eminim.siz bakın hemen sinirlendiniz.sizle ilgisi yok yazdıklarımın dediğim halde.neden?bunu bir düşünün.bana yansıttınız başta negatifliği.
 
Ben iş yerinde molalarda ya kitap yada pinteresle oyalanıyor kimseyle muhattap olmuyorum

Sizde oyalanacak hobiler bulun hemde bir yetenek elde edersiniz

Çocuklarla daha fazla vakit harcamak size iyi gelecektir onlarla teneffüste sohbetler edin tencere tava kuşkana muhabbetinden daha iyi dir
 
Sevgilisiyle dersin ortasında bağıra bağıra küfürlü konuşan bir resim ve sanat öğretmenim vardı mesela güzel ve hoş küfürler öğrendim adete aydınlanmıştık sınıfça

Size özel deği demek istediği bu işte eve iş işe ev götürünce böyle oluyor

İster istemez yansıtacaksınız hatta bastırdıkça öfke patlamalarınız da olacak

En iyisi bir çözüm bulmak
 
Sizle ilgisi yok demenizin kurnazlık olduğunu bildiğim için sinirlendim. Çünkü bal gibi de bana özel yazdınız. Öyle olmasa bu konuda ne işi var. Yani ben hem size laf sokayım hem de size demedim diyeyim. Siz de inanın :)
Evet sinirleniyorum çünkü doktor olsam polis olsam avukat olsam ve özel hayatımla ilgili bir sorun paylaşsam işini beğenmediginiz polis ve avukatları işin içine karıştırmayacaktiniz. Merak etmeyin öğrencilerle bir sorunum yok, dersi de isteksiz anlatmiyorum. Kusura bakmayın mutsuzken de öğrencileri eğlendirmek ya da onların velileri pozitif enerji görsün diye sürekli gulumseyemem. Gizli öğretmen düşmanlığıniz çok net fark ediliyor ama acısını gidin ilgili kişilerden çıkarın ve cidden şu "iyi öğretmen hep pozitif olmali çocuklara kendini sevdirmeli sevgi kelebeği olmalı" muhabbetini hiç cekemiycem. Saçma çıkarımlarinizla ilgilenmiyorum.
 
vallahi size özel yazmadım billahi yazmadım.aklıma gelmediniz yazarken.eski öğretmenlerimi hatırladım sinirlendim gece gece.
 
Yahu benim açtığım konunun bu tarz öğretmenlerle ne alakası var ben de bunu anlamıyorum. Ne yani ben de mi öyle yapıyorumdur veya yapabilirimdir? İyi ben de sizin kayinvalidenizle ilgili sinirlenerek açtığınız bir konuya "Benim falanca komşum kayinvalidesiyle tartıştı diye çocuğunu dövüyor, ama size özel yazmadım yanlış anlamayın " yazayım. Siz de yanlış anlamayın olur mu? Öğretmenim diye mutsuz olmaya hakkım yok sanırım herhangi bir konuda.
 
etwining yine okulda oluyor zaten. Erasmus yurtdışı projesi. Onda izin almak zor olabilir haklsınız. Ama sürekli bu şekilde kendinizi negatif yüklemeyin. Ben merkezi bir yerdeyim ama kendimden yaşça büyüklerle çalışıyorum. Her konu ortak noktamız olmuyor tabi. Ama konuşup şakalaştığım kişiler var. Zümre toplantılarında falanda mı yok sizle kafa dengi? Küçük yerlerde toplanılacak bir iki yer olur zaten. Öğretmenevi vs. Oralarda çay kahve içmeye gitseniz. Belki kafa dengi biri çıkar karşınıza. Başka da aklıma bir şey gelmiyor. Yani bu kadar kendinizi negatif yüklemeyin. 1 yıl ne ki geçer gider.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…