- 17 Temmuz 2017
- 238
- 808
- 53
- Konu Sahibi eskidengulerdi
-
Allah bağışlasın canım :) Rabbim banada nasip eylesinGerçekten mi :) Ama ben kürtaj oldum. İlk gebelikte kürtaj olunca birdaha hamile kalınmaz diyolar
Ben de ilk hamileliğimde kürtaj oldum, bebek kesede görünmediği için... şimdi 2 evladım var.
Amin canım benim Çok teşekkür ederim motiven için :) Rabbim sanada en kısa zamanda nasip etsin :)Canım benim öncelikle kayıpların için Allah sabır versin Ve çok geçmiş olsun 2 sene önce doğum yaptım ve doğumdan sonra hiç korunmadim bıraktım korunmayı yani 4 ay hiç birşey daha yeni birakmissin 6 yıl korunmussun yani 1 sene de olur önemli olan kafan rahat olsun surekli düşünüyorsan olmaz az kafani rahat bırak stres çok zararlıbende ikinci çocuk istiyorum Allah verirse inşaallah Rabbim gönlünden ne geciyorsa nasip etsin inşallah
Çok teşekkür ederim motiveniz için :)Biz korunmadıgımız halde.ilk kızım 9 ay sonra olmuştu kafana takma olur inş 1 seneye kadar.sonra korunma yöntemleri ararsın.
Bebeğimin kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum 6 yıl önce çocuk sahibi olmak istiyoruz olmuyosağlık olarak problem nedir tam olarak
Okurken gözlerim dolduBugün kendimi çok deşifre ettim ama yazmadan edemeyeceğim bu dayanılması acılarına karşılık.
İlk gebeliğim korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra oluştu fakat kendimi hiç hazır hissedemiyordum çünkü sanırım henüz vakti değildi, neyse bir kanamayla kaybettim daha başındaydım ve üzülmemi gerektirecek bir şey yoktu.
2. gebeliğim düşükten 4 ay sonra oldu ,bu sefer hazırdım ve deli gibi istiyordum kendimi bebeğim için sağlıklı yaşam tarzına sıkıcı da olsa alıştırmıştım,fakat 2,buçuk aylık bebeğimi yine kanamayla kaybettim. O günleri düşündükçe içim ürperiyor evimden cenaze çıkmış gibi ziyaretler,yoğun telefon trafiği ,benim dengemi daha çok alt üst etmişti.
Ben unutmaya çalıştıkça günlerce aynı mevzu konuşuldu,fakat zaten ben manen iyi değildim ruhum yorgun ve çürümüş gibiydi.
Gel gelelim düşükten 4 ay geçtikçe bende tekrar umutlar tükenmeye başlamıştı çünkü korunmuyordum ve hala bir gebelik oluşmadı.Bu sefer bende karamsarlıklar ve üzüntü hali hasıl oldu.
Senin yaptığın yakarışları ben sessizce yapıyor ve bunalıma girdiğime karar veriyordum.
''Ta ki bir arkadaşımıza ev ziyaretine gidene kadar.
Konu döndü dolaştı bebeğe geldi eşim üzüntülerimden biraz bahsetmiş olacak ki arkadaşı konulara hakimdi.
Bana dedi neden bu kadar üzülüyorsun ?
Dedim elimde değil ki,gidenlere üzülüyorum .bazen neden derken buluyorum kendimi.
Sitem isyan vs değil,ben çok kendimce inançlı biri olmama rağmen bu düşüncelere gark oluyordum.
Oysaki hiç bir sıkıntı yok,oysaki olmaması için bir neden yok,oysaki istemeyen hak etmediğini düşündüğüm bile herkesin bir yavrusu vardı ...
Ben bunları söyledikçe eşimin arkadaşı gülümsüyordu.
Bana şöyle dedi, ; Karar ver ; sen tüccar mısın? Köle mi?
Yani sen Allah'a ibadet ederken veya yakarırken veya isterken,tüccar zihniyetiyle mi yapıyorsun yoksa köle mi?
Eğer tüccarsan ki buda olabilir,O halde düşün,sen yaptıklarının karşısında bir bedel mi istiyorsun ?
Sonra yaptıklarına rağmen dilediklerin olmayınca alış verişi kesmek isteyip hesap mı soruyorsun?
Yada ;Köle misin? Kendince ibadetlerine devam edip,Dilerse verir di dilemedi o yüzden vermedi.
O halde hiç bir çaba göstermeye gerek yok Allah isterse verir di zaten ; diye mi düşünüyorsun.?
Dünya imtihan dünyası,hangi inançta olursan ol ,bir amacı vardı,dünyaya gelmenin.
(Bu arada benim bir işim ve çalıştırdığım elemanlarım var,hamile kaldığım andan itibaren işi gözümden çıkarmıştım,gitti yere kadar diyordum yürütemezsem kapatırım diyordum...
Bana dedi senin o bebeğin doğmuş olsaydı belkide şirketini kapatmak isteyecektin...Evet dedim...
Ama sen şuan ortalama 300 çocuğa bakıyorsun,ve o şirket var olduğu sürece şuan onlar ordan ekmek yiyiyorlar.
Elbette rızkı veren Allah dır; fakat seni vesile kılmış şuanda.
Sen bebeğin için kapatırsan belkide 1 ay içeriye girecek o aileler,belkide zor iş bulacaklar,belkide ödedikleri borçlarla rahatladık derken daha çok büyük borca girecekler.Belkide sen kapatınca ,zalim ve hırsız birinin yanında çalışmak zorunda kalacaklar.
Allahın bilmediğimiz bir hesabı vardır dedi.
Biz onu idrak bile edemeyiz,o yüzden cezalandırıldığımızı zannederiz asla annenin merhametini anne kalbine veren Allahın merhametsiz olduğunu düşünmemeliyiz.Bir pazıl düşün bir parça eksik ama onu tamamlayacak olan biz değiliz zorlama dedi.
Çok daha uzun konuştuk ama burda bunları yazsam kimse okumaz zaten sıkılır.
Vel hasıl gel gelelim buradaki kıssadan hisseye;
Senin gibi olan tüm kardeşlerime bana olduğu gibi ışık olsun yazdıklarım.
Sakin ol; Bu çığlıkların kime karşı bir düşün ;ve sabret acıların dinecek sadece sabret.
Ve düşün Tüccar mısın Köle mi?
Bebeğimin kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum 6 yıl önce çocuk sahibi olmak istiyoruz olmuyotahliller temiz halbukiii
Tamam canım teşekkürler :)cNm cok sukur ki bi sikintin yok sagliklisin belki yumurtlama gununu tutturmysndr internetten 30 lira civari bi ovulasyon testi alip yumurtlama gunlerni belirlersen daha kolay hamile kalabilirsn
evet canımeşin de baktırdı dimi canım
evet canım
Gerçekten mi :) Ama ben kürtaj oldum. İlk gebelikte kürtaj olunca birdaha hamile kalınmaz diyolar
O tamamen yalan .tecrübe ile sabitGerçekten mi :) Ama ben kürtaj oldum. İlk gebelikte kürtaj olunca birdaha hamile kalınmaz diyolar
Neden 6yıl gibi uzun bir süre korundunuz?Dayanamıyorum anne olmak bebek kokusunu içime çekmek istiyorum
Amin rabbim duysun sesini.. Rabbim evladını bağışlasın sanakafanı kesinlikle dağıtacak bişey bul ya bi tatile gidin ya bi uğraş farklı bir ortam ben mayısta bırakmıştım korunmayı he ay hüsran derken kardeşimin düğünü bayram ziyaretleri derken hamile kalmışım inş tez zamanda sende tekrardan hmile kalır sağlıkla kucağına alırsın
İnşallahh inşallah ..Canim şöyle düşün, demekki ikinizdede sorun yok, hamile kalabiliyorsun ve sagliklisin. Olur olur siz çalışmalara devam edin. Allah nasip edecektir
Testlerimi yaptırdım canım hepsi normalOnu kim demişse halt etmiş. Yok öyle bir şey..
Benim ilk gebeliğimde kalp atışı yoktu gelişimi durmuştu kürtaj oldum. Doktor her 3 ilk gebelikten 1'inde normal demişti. 3 ay korunduk 4.ay hamile kaldım..
Kürtaj olurken yumurtalıklarına rahmine bir zarar verilmiyor ki hamile kalamayasın. Hamile kalamayanların genelinde hormonal bir durum oluyor genelde.
Hormon testi falan yaptırdın mı mesela? Bir arkadaşım önce hormon tedavisi gördü. Sonra sağlıklı gebelik geçirdi..
Haklısın galiba canımvakti zamanı var demek ki canım
seni çok iyi anlıyorum
rabbimle konuş dile getir için ferahlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?