Çok özeniyorum:(

“Canım annemle akşam ziyafeti “ diye fotoğraf paylaşıp ertesi gün “gene gittik Allahın cezası kaynanama” diyen bir arkadaşım var.

O ilişkiler ve pembe hayatlar değil de ben sırtına çantasını takıp dünyayı gezenleri çok kıskanıyorum. O okyanus kenarları, tropikal içecekler, rengarenk halk pazarları, etnik kıyafetler, ilginç yiyecekler, deniz, güneş, kum...

bunuda en güzel şeyma şubaşı yapıyor vallahi kadın hayatı yaşıyor misss misssss

Canim benim adi üstünde sosyal medya bence bu sayfa gayet gerçekçi. Kadınlar kulübü olarak yani o sürekli pembik pembik takılanlar birilerine ben mutluyum pozu vermeye çalışıyorlar. Yoksa netice de herkes insan ve elbette ki dağınık mutsuz üzgün oldukları zamanlar var ama onlar mutlu oldukları anları resim edip paylaşıyorlar inanmayın bunlara tabi ki şahsen şahit olduklarım var aslında birbirini yiyen insanlar ama bir iki resim koyup hava atıp mutluluk pozu veriyorlar .sizce de saçma da değil mi ?bence bu hayatta herkesin mutlak bir sıkıntısı var zaten...siz evlatlarınız olduğu için şükretmeli kayıplarıniz için de sabretmelisiniz .hele sizi anlayan bir eş huzurlu bir yuvanız varsa yatıp kalkıp sabretmelisiniz

Canım bence onlara pek inanma. Neticede hiç kimse üzüntülü ve dağıtmış halini paylaşmaz öyle değil mi ? Evi düzgünken çekip atıyordur. Kocasıyla tartışırken foto paylaşacak değil ya . Onlara baka baka gereksiz yere can sıkmayalım. Bunun adı hayat ya iyi günlerin de olucak kötü günlerinde. Hepsinin hayatı da böyledir kesin. Ben gerçekçi bulmuyorum. Kendi fotolarını bile kaç filtreden geçiriyorlar, kaç tane çekiyorlardır kim bilir birini paylaşana kadar

Ya hadi gelinleri geçtim o pembe evlerde o koca koca sert mizaçlı adamlar nasıl yaşıyorlar ya

Adamın yatak odasının en ince ayrıntısına kadar biliyoruz çoğunun pes

Sadece yatak odası mı. Banyo tuvaleti de görüyoruz.
Son zamanlarda düğün gecesi konseptli fotoğraflar görüyorum. Profesyonel fotoğraflar. Çift gelinlik damatlıkla otel odasında yatağın üzerinde oturuyor. Farklı farklı pozlar. Bazen kadının duvağı çıkartılmış erkeğin ceketi papyonu/krevatı çıkartılmış oluyor. Şükür ki giyinikler henüz. Bu foto çekilme işinin ucu nereye varacak bilemiyorum.

Canım ben 2014 yılında nişanlandım o zamanlar çeyizleri paylaşmak çok meşhurdu paylaşım yapmaya bende başladım insanlarda takip etmeye başladı evlendim 2015 de bu sefer de evimi sunumlarımı paylaşıyordum baya da bir takipçim oldu ama eşim hiç istemiyordu çnkü kahve yapıp koymazsam yada evi temizleyip çekmezsem Yen’i bişeyler almazsam mutlu olmuyordum resmen bağımlısı olmuştum bazıları da fotoğraflara aynı sen gibi bakıp mutsuz oluyorlar bana kötü yorumlar yapıyordu kafaya takıyordum eşim fotoğraf koyduğumda benle tartışıyordu bende en sonunda bir karar verdim ve herşeyimi sildim 1 yıldır hiçbirşeyi paylaşmıyorum kendi arkadaşlarımın olduğu bi hesabım var ve şimdi ben o eski takip ettiğim gelinlerin bebeklerini izliyorum uzaktan gerçekten izlerken çok komik gözüküyor ay temizlik yaptım çocuğa şunu aldım bunu aldım ne kadar boş şeylermiş görüyorum şimdi eşimle bi yere gidiyoruz fotoğraf çeksem bile kendime saklıyorum inan daha mutluyum orda paylaşım yapanların İnan psikolojisi iyi değiş ben bizzat yaşadım ve gördüm

Yaa siz diyince gözümde canlandı, gerçekten var dimi ya :)

Nesine özenelim ya ben gülüyorum sadece.

Yaaa bazısı mutlu rolü oynuyor benim hayatımda var böyle bı iki tanesi kocası evde sarıp sarmalamaz dışarda başkalarıyla takılır durumuna kocasıyla sarmastigi fotoyu koyar hediye almış der koyarr..

Hee heee bende yedim

Ben de evcileri değil gezmecileri takip ediyorum. Gezenleri kıskanıyorum ama iyi de oluyor, fikir ediniyorum. Yalnız kötü tarafı, bazen fotolar o kadar güzel oluyor ki mekanın kendisi sönük kalıyor. Hee burası mıymış oluyorsun :)
Bir de yorumlar çok ilginç oluyor. Mesela birisi Paris'e gitmiş... Daha geçen hafta oradaydım, özlediğim şehir, şu cafe de şunu yemeden dönme gibi yorumlarla "hıh ben de gittim" mesajı veriliyor :)

Sanat tarihi bölümünde akademisyen bir hoca var takip ettiğim acayip güzel detaylı resimler paylaşıyor kendi resmini nadiren koyar ama. Gidilecek gezilecek yerleri ve foto çekmeyi çok iyi biliyor kadın.
O kadın gibi resimler çekip koyabilmeyi isterdim gerçekten.

Özendirdin bak şimdi:)

Çok enteresan geldi bana. İnsanların instagramda sergilenen hayatlara bu kadar özendiğini, ciddiye aldığını bilmezdim. Çağır birini, tutsun bebeği biraz. Yap yemeği, çiçekli böcekli sofra hazırla. Koy instagrama, üstüne de "Kocişimle aşk yuvamızda bir akşam sofrası" diye kondur notu. Bu kadar işte. İnstagram hayatları sergi, gerçek evin içini yansıtmıyor. Her isteyen yapabilir.
Bana da çok bayık geliyor öyle profiller, karşıma çıkıyor arada da öyle görüyorum. Üstüne para verseler takip edemem, nasıl sıkılmıyorsunuz onlara bakmaktan, anlamam. :)

Bosaniyorum dedigim zaman yakin degil ama takipcim olan cevrem şok geçirdi. Örnek ciftmisiz biz yok cok mutluymusuz nasil bosanirmisiz. Iste kol kirilir yen icinde kalirdi benim yaptigim. Hep mutlu pozlar hep mutlu pozlar. Artik kapattim hrsaplarimi hic gercekci degil

Ben hic benden sqha mutlu olanlara bakmam
Benden zengin olana da bakmam
Benden asagida olana bakar halime sukur ederim

Benim içimin gittiği hayatlar habire gezen hayatlar. Dünyayı gezenler, başka dünyaları görenler, bir sürü aktivitenin tadına bakanlar. Ben kendim de az değilim ama gezip, görmedik tonla yer var. Geçen gün bir arkadaşın profiline baktım. Gezmediği yer, yapmadığı şey kalmamış. Yanında da tam kafa dengi arkadaşı. Yemin ediyorum içim ezildi bakarken, zaman geçiyor, ben de yapmalıyım vs diye bir hırs yaptım falan. :)
Bunlar varken yani yemişim elalemin kocişini, pembişini, evini. Boş boş işler ya elalemin evini takip etmek...

Bence kendinize güzel hobiler bulun, hedefler koyun.

Ben de arkadaslariyla kahve keyfi, kahvalti keyfi efendime soyliyim sinema keyfi yapanlari falan kiskaniyorum pek arkadasim yok
Kendim cok gezerim ama pek paylasmam. Paylasmak icin gezenler turedi resmen :)

Aynen Banu Ciftci bambaska ya

Fotoğraf depoluyorlar sonra da yeni çekmiş gibi paylaşıyolar çoğu zaman

Twitter'da tesadüf bu iki tweete denk geldim, yalnız değilsiniz hanımlar herkes isyanda ahshsjs.

Not: Tweetlerde küçük bir sansür yaptım mecburen. :) Ola ki Aslı hanım görürse kusura bakmasın. Miriba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…