- 11 Kasım 2013
- 2.219
- 3.960
- 108
- 35
- Konu Sahibi portakalcicegiii
-
yıllardır 10 10 çıkmış daha fazlasını yapcaklarını sanmam.. taş çatlasın 15 olurO civarda bişey ama 2016'da ben biraz daha fazla bir artış bekliyorum aslında. :) Ekonomik açıdan çok uygun, fatura derdi yok, okula ulaşım derdim yok, günde 8 liradan bir ay için hesaplayınca 240 tl yemek parası var ve bu devletten karşılanıyor. Ödediğimizden daha fazla miktarda öğrenci başına yemek parası. Yemekler pek iyi değil o ayrı konu, mesele karın doyurmak.
Benim yurttan başka çarem yok, okuduğum şehir pahalı. En büyük hayallerimden biri öğrenciyken kendime ev tutup tek başıma yaşamak, kendi sarayımın sultanı olmaktı ama olmadı, şartlar böyle. 3 farklı kişiyle daha aynı odayı paylaşmak, yine başka faktörler falan sevmiyorum ben yurt yaşamını ama 10 gün dayanamayacak bile olsam yine de orada kalmak zorundayım yani yapacak bişey yok. :) O kadar da çıtkırıldım olmamak lazım. Maddi anlamda olumlu ama psikolojik anlamda da alıp götürdüğü şeyler var, tabi olumlu da çok fazla katkısı var yurt yaşamının. Bu sene son neyse ki benim, ben sıramı savıyorum, yurtta kalmaya yeni başlayanlara kolay gelsin diyebilirim ancak. :)yıllardır 10 10 çıkmış daha fazlasını yapcaklarını sanmam.. taş çatlasın 15 olur
bizim yemeklerimiz kötü değildi hatta hatırladığım kadarıyla lezzetliydi.. sabah kahvaltı yapmadan giderdik öğlen de sabah fişimizle döner yerdik.. güzeldi ya özlüyorum o günleri :) benim yurttan baişka çarem yoktu apartlar ailemi zorlar diye düşünmedim bile ama atanınca oda arkadaşlarımla muhabbeti açılmıştı 10 gün dayanamayanlar varmış.. tabi ailesi aylık bin lira yollarmış onun.. iyi görmek biraz da maddiyatla alakalı herhalde.. ben çok uyguna okudum çok şükür iyikide böyle okumuşum ailemden 'az parayla çok iş başardı benim kızım' lafını duymayı hiçbişeye değişmem
Bende elinde hiç para tutamayan biriydim saçma sapan şeylere para verirdim. Üniversiteye gelince bir tutum bende ki kendim bile inanamadım. Çünkü kitap parası var,yurt parası,yemek parası ,özel ihtiyaclar falan baya zorladıgından elimi sıkı tutmaya baslamıştım.Ayrıca benım bursumda yoktu düşün. Ailem gönderiyordu ama çok fazla degil çünkü çogu diger ihtiyaclarıma gidiyordu. Bende dısarıda fazla yemek yemedim. Ne bileyim gereksiz parfüm abur cubur almadım mesela. Ve en önemlisi ailemede o kadar yük olmadım. Sende almak isteyince hayır ya bu sferde almayacagım de . İradeli ol. Yazık günah o kozmetige yemeklere ne paralar gidiyoorÜniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Şimdi ben ne yapmalıyım, para nasıl idare edilir bilmiyorum çok zor durumdayım.
Sizler nasıl idare ediyorsunuz? Yardımcı olur musunuz?
Yazdıklarınıza katılıyorum, özellikle parfüm hakkındaki yorumunuza. Yukarıda bir arkadaş 4 ayda bir parfüm masrafım oluyor dedi, şaşırdım. Ben de hep orjinal kullanırım. 2014 temmuzda lancome aldım 280 gibi bir paraya(ykmden ve yanında rimel ve çantalı bir setti-indirimleri kampanyaları takip ederim. Özellikle yılbaşı ve 14 şubat kampanyaları parfüm için çok uygun oluyor)Her gün kullanmama rağmen daha yarılanmadı parfümüm. En kötü 3 yıl kullanıyorum bir parfümü. Şimdi hesap yaptım 4 ayda bir parfüm giderim 31 lira, hem çok kalıcı, hem orjinal. Yanında kullandığım hediyeleri de cabası.
benimde yurttan başka çarem yoktu.. evde yaşayan bi arkadaşım vardı arada onda kalırdım nasıl güzel gelirdi.. şenlik zamanı kalmıştım tadı damağımda kalmıştı..Benim yurttan başka çarem yok, okuduğum şehir pahalı. En büyük hayallerimden biri öğrenciyken kendime ev tutup tek başıma yaşamak, kendi sarayımın sultanı olmaktı ama olmadı, şartlar böyle. 3 farklı kişiyle daha aynı odayı paylaşmak, yine başka faktörler falan sevmiyorum ben yurt yaşamını ama 10 gün dayanamayacak bile olsam yine de orada kalmak zorundayım yani yapacak bişey yok. :) O kadar da çıtkırıldım olmamak lazım. Maddi anlamda olumlu ama psikolojik anlamda da alıp götürdüğü şeyler var, tabi olumlu da çok fazla katkısı var yurt yaşamının. Bu sene son neyse ki benim, ben sıramı savıyorum, yurtta kalmaya yeni başlayanlara kolay gelsin diyebilirim ancak. :)
Umarım. :)benimde yurttan başka çarem yoktu.. evde yaşayan bi arkadaşım vardı arada onda kalırdım nasıl güzel gelirdi.. şenlik zamanı kalmıştım tadı damağımda kalmıştı..
herkesin hayali evde yalnız yaşayıp o evi idare etmek falan ama olmuyor umarım iş hayatında istediğini yaparsın.. hem daha güzel eşyalarla daha rahat ve daha güzel bi ev tutup döşersin..
yurt ortamında bende çok sıkıntılar yaşadım ama belli bi süre sonra görmemeyi duymamayı öğreniyorsun.. biz odalarda 6 kişi kalırdık.. inadına ses yapan mı ararsın, yanında bi iki kişi olunca sana laf sokmaya çalışmalarını mı ararsın herşey vardı.. görmüyodum duymuyodum onlar deli oluyorlardı.. pireye kızıp yorgan yakcak durumum yoktu açıkcası..
burda konuyu açtıktan sonra kendimi toparlamaya başladım gibi birkaç gündür en fazla 10 tl harcamışımdır. umarım boyle devam eder..Her gün dışarıda yemeyi kesmelisin. Haftada en az 50tl yapar bir de haftasonu gezmesiyle bu para katlanır. Yazık.
Harcayabileceğin kadar harçlık al yanına.
Öğrenci de olsan bakımsız olamazsın tabi ki ama gereksiz makyaj malzemesi alma. Bin tane rujun bin tane farın olmasına gerek yok.
Kıyafetlerde de şimdiye kadar aldıklarınla uzun süre idare edebilirsin. Çok büyük indirim olmadıkça alma.
Teşekkür ederim.
Kitap almadım, notlarla idare ediyorum açıkçası. Yemekleri okulun yemekhanesinden yesem daha iyi olacak aslında ama hiç bir arkadaşım orda yemiyor yalnız yemek de işime gelmiyor.
Elimin altında internet olduğu için sürekli bir şeyler görüyorum kıyafet, makyaj malzemesi vs. Almadan da duramıyorum haliyle. Çok üzülüyorum.
1,5 ayda 2 çeyrek altin almak vay be çok güzel bi ornek tebrik ediyorum seni :)Arkadaslarin yemekhanede yemiyor diye 10 tl para harcamak daha mi iyi yalniz yemek isime gelmiyor demissin alti üstü 15 20 dk yemek yani ondada yalniz olsan ne olacak ki.
Ben para harcamayi sevmeyenlerdenim :)
Cimri degilimdir ama luzümsuz harcamayi sevmem cok iyi basaririm bunu.
Mesela biri desin param yok cebimdeki son parayi veririm ama luzümsuz bisey hayatta almam biriktiririm mesela bi ara bozuk paralara takmistim esimin cebinde hergün 3 5 lira bozuk para olurdu o pek önemsemezdi bozuk diye esime kumbara yaptridim hergün verirdi o bozukluklari 1 bucuk ayda 2 ceyrek altin aldim o bozuk paralarla damlaya damlaya bile göl oluyo benimde elimin altinda hep internet ama hic heves etmiyorum biseyler almaya.
Ama ihtiyacim oldumu mesela fondetenim bittimi gider alirim ama varken almam.
Biriktirmekten kimseye zarar gelmez.
Bos harcama hem ailenede fazla yük olmaz kendi yaginla kavrulursun luzümsuz harcamalarini birikim yap sen kazanirsin..
1,5 ayda 2 çeyrek altin almak vay be çok güzel bi ornek tebrik ediyorum seni :)
Bende uygulasam iyi olucak :) genelde bozukluklarim çok olur dolmusa veriyorum hep:)
Her ay her ay makyaj malzemesi almıyorsun sanırım. Yani bir süre dayanır çünkü onlar.Üniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Şimdi ben ne yapmalıyım, para nasıl idare edilir bilmiyorum çok zor durumdayım.
Sizler nasıl idare ediyorsunuz? Yardımcı olur musunuz?
Hic acmayan kumbara nerden bulunuyor bende almak istiyorum:) bi denemek lazimEvet canim gözümüze kücük ise yaramaz geliyor bozuk paralar ama atalarimizinda dedigi gibi inan damlaya damlaya göl oluyor.
Esime kumbara yaptirtmistim tahtadan acamayim diye hergün atiyodum 1.bcuk ay dayanabildim.meraktan kirdim 1.5 ay sonra iki ceyrek aldim daha sonra bidha yaptim kumbara kücük kardesim var benim onun dogum günü yaklasiyodu benden akülü araba istiyodu ona akülü araba parasi biriktirdim bozuklarla gene bikac ayda iyi oluyo yani tavsiye ederim biriktimi bütünledinmi nasil güzel geliyo insana biriktirmek :)
Hic acmayan kumbara nerden bulunuyor bende almak istiyorum:) bi denemek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?