Çok Para Harcıyorum Çok

yıllardır 10 10 çıkmış daha fazlasını yapcaklarını sanmam.. taş çatlasın 15 olur
bizim yemeklerimiz kötü değildi hatta hatırladığım kadarıyla lezzetliydi.. sabah kahvaltı yapmadan giderdik öğlen de sabah fişimizle döner yerdik.. güzeldi ya özlüyorum o günleri :) benim yurttan baişka çarem yoktu apartlar ailemi zorlar diye düşünmedim bile ama atanınca oda arkadaşlarımla muhabbeti açılmıştı 10 gün dayanamayanlar varmış.. tabi ailesi aylık bin lira yollarmış onun.. iyi görmek biraz da maddiyatla alakalı herhalde.. ben çok uyguna okudum çok şükür iyikide böyle okumuşum ailemden 'az parayla çok iş başardı benim kızım' lafını duymayı hiçbişeye değişmem

Benim yurttan başka çarem yok, okuduğum şehir pahalı. En büyük hayallerimden biri öğrenciyken kendime ev tutup tek başıma yaşamak, kendi sarayımın sultanı olmaktı ama olmadı, şartlar böyle. 3 farklı kişiyle daha aynı odayı paylaşmak, yine başka faktörler falan sevmiyorum ben yurt yaşamını ama 10 gün dayanamayacak bile olsam yine de orada kalmak zorundayım yani yapacak bişey yok. :) O kadar da çıtkırıldım olmamak lazım. Maddi anlamda olumlu ama psikolojik anlamda da alıp götürdüğü şeyler var, tabi olumlu da çok fazla katkısı var yurt yaşamının. Bu sene son neyse ki benim, ben sıramı savıyorum, yurtta kalmaya yeni başlayanlara kolay gelsin diyebilirim ancak. :)

aylık 330 tl kredi alıp nasıl 700 tl harciyorsun..
kredi kartın mı var? yoksa çalışıyor musun?
yurt parası kira vs nasıl ödüyorsun..

Bende elinde hiç para tutamayan biriydim saçma sapan şeylere para verirdim. Üniversiteye gelince bir tutum bende ki kendim bile inanamadım. Çünkü kitap parası var,yurt parası,yemek parası ,özel ihtiyaclar falan baya zorladıgından elimi sıkı tutmaya baslamıştım.Ayrıca benım bursumda yoktu düşün. Ailem gönderiyordu ama çok fazla degil çünkü çogu diger ihtiyaclarıma gidiyordu. Bende dısarıda fazla yemek yemedim. Ne bileyim gereksiz parfüm abur cubur almadım mesela. Ve en önemlisi ailemede o kadar yük olmadım. Sende almak isteyince hayır ya bu sferde almayacagım de . İradeli ol. Yazık günah o kozmetige yemeklere ne paralar gidiyoor

Katılıyorum 15 yıldır aynı parfümü kullanırım

Bir tanedir çeşit çeşit yoktur çok da öyle marka pahalı vs değil ama en son ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum zira kolay kolay bitmiyor

Genç kızlar yıkanıyor galiba

benimde yurttan başka çarem yoktu.. evde yaşayan bi arkadaşım vardı arada onda kalırdım nasıl güzel gelirdi.. şenlik zamanı kalmıştım tadı damağımda kalmıştı..
herkesin hayali evde yalnız yaşayıp o evi idare etmek falan ama olmuyor umarım iş hayatında istediğini yaparsın.. hem daha güzel eşyalarla daha rahat ve daha güzel bi ev tutup döşersin..
yurt ortamında bende çok sıkıntılar yaşadım ama belli bi süre sonra görmemeyi duymamayı öğreniyorsun.. biz odalarda 6 kişi kalırdık.. inadına ses yapan mı ararsın, yanında bi iki kişi olunca sana laf sokmaya çalışmalarını mı ararsın herşey vardı.. görmüyodum duymuyodum onlar deli oluyorlardı.. pireye kızıp yorgan yakcak durumum yoktu açıkcası..

Umarım. :)
Ben on gün dayanamayan insanı da anlıyorum, bu kadar insanın içinde herkes katlanmak zorunda değil yani başka bir imkanı varsa. Kimse varlık içinde yokluğa düşmek istemez. Ben çok sakin, geçimli insanların da burada nasıl çileden çıktığını gördüm :) Bi şekilde katlanıyoruz üç kuruşluk insanlara işte, umarım karşılığını alırım yani. Haziranda kuşlara yem atıp çoluk çocuğa şeker falan dağıtacağım yani.

Yemek yeme dışarıda. Ucuz şeyler ye gırla öğrenci menüsü var 5 tlye.
Sigara içiyorsan içme/ucuzunu iç/azalt
Alışveriş YAPMA zaten en azından makyaj malzemesi alma üni öğrencisisin kalem kapatıcı yeter sana. Onu da iyi marka almak zorunda değilsin ki essence falan al gratis indirimleri vs Kıyafet olarak pasaj çarşı gez çok güzel şeyler çıkıyor
İçki içme marka olmuş yerlere fazla gitme çaycılarda okul kantininde takıl mesela
Parfüm alma vücut spreyi kullan veya zaranın 30 tlye inanılmaz güzel parfümleri var bitince onu al
Birde defter tut ne gelmiş ne gitmiş en çok neye para harcamışsın görürsün

Ahhh keske öğrenci olsam gene.....

Benden bi ornek olsun :))
Evimiz unvye yarim saat uzakliktaydii bulundugum yer il. okuduğum ünv ilçede. Her gün gider gelirdim babam her gün 10 lira harclik verirdi gidiş geliş 7 liraydi. 3 lirasini kumbaraya atardim birikim yapiyordum. Cok olunca kendime ödül alirdim yada okul malzeme ihtiyaca harcardim. Aylik 20 liralik okulda yemek yerdim. İnternet mi vardi eski telefonu kullanirdim 2010 da mezun oldum ama dokunmatik telim bile yoktu çok tutumlu biriydim bos yere harcamiyordum gerektiği yere harcamasini bilirdim:) makyaj yapmiyordum. Ahh çok güzel günler yasadim. Parayi değer vermezdim ama elimde neyi sahip olduğumu bilirdim. :)

yemek için verilen para neyse de fazla lükse kaçılmadığı sürece sonuçta beslenmek zorundasın.. ama gereksiz yere kıyafet makyaj vb harcanması israf. bir şey alırken gerçekten ihtiyacım var mı? almasam ne olur? diye sorun elimdeki bana yeter diyin. bitene kadar yenisini almayın.

burda konuyu açtıktan sonra kendimi toparlamaya başladım gibi birkaç gündür en fazla 10 tl harcamışımdır. umarım boyle devam eder..

İstikrarlı uygulayabileceğin bir bütce planı yapmalısın .

Arkadaslarin yemekhanede yemiyor diye 10 tl para harcamak daha mi iyi yalniz yemek isime gelmiyor demissin alti üstü 15 20 dk yemek yani ondada yalniz olsan ne olacak ki.
Ben para harcamayi sevmeyenlerdenim :)
Cimri degilimdir ama luzümsuz harcamayi sevmem cok iyi basaririm bunu.
Mesela biri desin param yok cebimdeki son parayi veririm ama luzümsuz bisey hayatta almam biriktiririm mesela bi ara bozuk paralara takmistim esimin cebinde hergün 3 5 lira bozuk para olurdu o pek önemsemezdi bozuk diye esime kumbara yaptridim hergün verirdi o bozukluklari 1 bucuk ayda 2 ceyrek altin aldim o bozuk paralarla damlaya damlaya bile göl oluyo benimde elimin altinda hep internet ama hic heves etmiyorum biseyler almaya.
Ama ihtiyacim oldumu mesela fondetenim bittimi gider alirim ama varken almam.
Biriktirmekten kimseye zarar gelmez.
Bos harcama hem ailenede fazla yük olmaz kendi yaginla kavrulursun luzümsuz harcamalarini birikim yap sen kazanirsin..

1,5 ayda 2 çeyrek altin almak vay be çok güzel bi ornek tebrik ediyorum seni :)
Bende uygulasam iyi olucak :) genelde bozukluklarim çok olur dolmusa veriyorum hep:)

1,5 ayda 2 çeyrek altin almak vay be çok güzel bi ornek tebrik ediyorum seni :)
Bende uygulasam iyi olucak :) genelde bozukluklarim çok olur dolmusa veriyorum hep:)

Evet canim gözümüze kücük ise yaramaz geliyor bozuk paralar ama atalarimizinda dedigi gibi inan damlaya damlaya göl oluyor.
Esime kumbara yaptirtmistim tahtadan acamayim diye hergün atiyodum 1.bcuk ay dayanabildim.meraktan kirdim 1.5 ay sonra iki ceyrek aldim daha sonra bidha yaptim kumbara kücük kardesim var benim onun dogum günü yaklasiyodu benden akülü araba istiyodu ona akülü araba parasi biriktirdim bozuklarla gene bikac ayda iyi oluyo yani tavsiye ederim biriktimi bütünledinmi nasil güzel geliyo insana biriktirmek :)

Her ay her ay makyaj malzemesi almıyorsun sanırım. Yani bir süre dayanır çünkü onlar.
Öncelikle yurtta kalıyorsan yemeğini yurtta yemeye çalış, öğlen araları yemek zorundasın yapacak bişey yok.
İnternetten alışveriş yapıyorsan anladığım kadarıyla kredi kartın var önce onu kapattır ya da limitini 100 TL ye falan düşür.
Evde kalıyorsan da yemeklerini evinde yap öğlen araları da koy bir sefer tasına (şaka yapmıyorum çok şirin olanları var) okula getir ye.
Bunlar ayıp şeyler değil herkes öğrenci.
700 küsürü taksitle mi harcadın yoksa peşin mi?

Hic acmayan kumbara nerden bulunuyor bende almak istiyorum:) bi denemek lazim

Hic acmayan kumbara nerden bulunuyor bende almak istiyorum:) bi denemek lazim

Hic acmayan şu konserve kutulardan satiliyor ya onlar var kesip acabiliyosun benim esim mobilyaci ben esime tahtadan yaptrdim ama tahta iyi olmadi ici hava almadigindan paralarim rengi degsmeye basliyodu bide kirmasi cok zor olmustu :))
Ama konserve kutulari iyi oluyor birtek kesip parcalayarak acabiliyosun.
Resimdeki gibi ucuzluklarda satiliyor bizim burda 1 liraci var orda 1 liraya satiliyodu :)

Eklentiler

• images-2.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 80
eh ben de öğrenciyim. babam yok annemleyim. en son ne zaman kendime parfüm aldım bilmiyorum marketten deodorant ile idare ediyorum. okulda da muhakkak yemekhane. benimkiler de yemekhane kullanmıyorlar ama çok da tın yani. bu şekilde para harcamak felaket koyacak ilerde dememdi deme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…