- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi portakalcicegiii
-
Üniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Şimdi ben ne yapmalıyım, para nasıl idare edilir bilmiyorum çok zor durumdayım.
Sizler nasıl idare ediyorsunuz? Yardımcı olur musunuz?
konu sahibi bizi feyz alSen gene iyiymişsin ben bu ay toplasan 60 lira anca harcamışımdır
Tesekkur ederim elimden geleni yapacagim. Forumun ekonomi kisminda birikim yapan bayanlarin konularini okuyorum biraz iyi geldi ☺Yemek yemek için tabiki harcayacaksın para mecburen.
Ama parfüm makyaj için 700 tl ne aldın bacım amma abartmışsın.
Aldıkların sana 1 yıl yeter artık alma.
Paranı alınca yemek ve yol parasını ayır gerisini kafana göre harca en azından sıkıntı yaşamazsın.
Üniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Sen öğrencisin, ailenin durumu da ortada.
İşime gelmiyor diye bir lüksün yok.
Her öğle yemeğini 10 tlye getirmeye hakkın yok. ( Kusura bakma ama öyle )
Makyajın da eksik kalacak.
Arkadaşlarına uyum sağlayamadığın zamanlar da olacak.
Açken ben tokum bile demen gerekecek bazen.
Ya da yok hiç birinden vazgeçmek istemiyorum diyorsan da parttime çalışacaksın..
offf yurtlar ne kadar pahalıymış?Yurtta kaliyorum aylik 700 de oraya gidiyor
Okulda daha yeniyim açıkçası onun için arkadaşlarımdan ayrı kalmak istemiyorum ortamımı kurayım diye onlar da benim gibi orta halli kizlar ama yetiyor demek ki paraları.. Bakalım, bugun başladım artık kemerleri sıkmaya. Umarım başarılı olabilirimmBence senin sorunun arkadaşlarına uyum sağlaman onlar dışarda yesin sen onlara takılma zaten seni dışlamaya başlarlarsa bunlar dost değil kendi harcamalarını bir deftere not et o vakit daha kolay denetim sağlarsın birde kahvaltılık al buzdolaba at daha hesaplı karnını doyurursun , kendi başına birey olmaya çabala başka kızları taklit etme
İndirim zamanlarını bekle bir hesap yap 700 tl bir öğrencinin makyaj parası için gerçekten çok.Üniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Avon ürünlerini direkt listeden çıkardım bilesinokulun yemekhanesine git
makyaj malzemelerini de avondan falan al
o da gerekenleri!
Biz şu an aylık 130 veriyoruz.offf yurtlar ne kadar pahalıymış?
bizim zamanımızda kyk yurdu vardı 3 aylık 270 yatırırdık.. ayda 90 liraya denk geliyor.. yanlış hatırlamıyorsam yurt 110 liralık yemek fişi verirdi bize..
Canım öncelukle arkadaşlarina uyma en azından yemek zamanı ayrıl onlardan derim evden ekmek arası hazırla paranı günlük ayır sadece yol parası kalacak şekilde taşı mümkün oldukça makyaj malzemen bitmedikce alma kendini sık göreceksin her ay elinde paran bile kalacakÜniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorumBir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Bir de aklima sey geldi ben 700 yurt kirasi veriyorum bunun 150si aksam yemegi, acaba yemekten ciksam mi? Yemekleri pek begenmiyorum zaten.Yemek için günde 10 tl öğrenci için fazla, yalnız yemekte bir sakınca yok, arad kafa dinlemek iyi gelir :) Gençler genellikle arkadaşlarına uyum sağlama ihtiyacı hissediyor anlıyorum ama, en azından yarı yarıya bölebilirsiniz, 3gün dışardaysa 3 gün yemekhanede gibi. Belki yemekhanede de bir iki yeni arkadaş edinirsiniz, çevreniz genişler :) İnternette de o makyaj moda blogları vs takipten çıkarın onların amacı zaten size ürün aldırmak.
Yazdıklarınıza katılıyorum, özellikle parfüm hakkındaki yorumunuza. Yukarıda bir arkadaş 4 ayda bir parfüm masrafım oluyor dedi, şaşırdım. Ben de hep orjinal kullanırım. 2014 temmuzda lancome aldım 280 gibi bir paraya(ykmden ve yanında rimel ve çantalı bir setti-indirimleri kampanyaları takip ederim. Özellikle yılbaşı ve 14 şubat kampanyaları parfüm için çok uygun oluyor)Her gün kullanmama rağmen daha yarılanmadı parfümüm. En kötü 3 yıl kullanıyorum bir parfümü. Şimdi hesap yaptım 4 ayda bir parfüm giderim 31 lira, hem çok kalıcı, hem orjinal. Yanında kullandığım hediyeleri de cabası.konuyla ilgili tavsiye veremeyeceğim zira kendi başıma sürecek merhemim yok
ama üzüldüm yorumları okuyunca, ya hanımlar ayıptır karşınızda üniversite öğrencisi bir genç kız var. kızın durumunu bir durup düşünün. önce toplumdan başlayın Özal döneminden sonra tüketim toplumu özelliği gösterir olduk, artık tüketerek sınıf oluşturuyoruz. Bunun dışında kalmaya çalışsak da çoğu zaman bizi de etkileyen bir durum. Tüketim eğiliminde aşırılık gelir-gider dengesi kuramamak birçok insanın muzdarip olduğu bir konu.
Öte yandan grup psikolojisi var. İçinde bulunulan bir yaş dönemi var. Hava atmak bilmem ne denmiş. Abartmıyor musunuz?
Durumunu analiz edip düzeltme çabasına girdiğin için takdir ediyorum seni canım. Umarım herşeyi yoluna koyarsın.
not:konu bağlamında parfümler hakkında bir yorum yapmak istedim. Çalışma hayatına atıldığımdan beri orijinal parfüm kullanıyorum (öğrencilikte lüks ihtiyaç kategorisine girdiği için ailemden para talep etmek istemedim)
emin olun dışarda aldığınız taklitlerden ve birtakım firmaların (avon gibi) kendi markasıyla ürettiklerinden çok çok daha ekonomik ve uzun ömürlü.
geçen yaz yurtdışından 280 tlye denk gelecek bir paraya chanel chance 100 ml aldım. bir fıstan fazla sıkmıyorum onu da hafifçe bastırıyorum çünkü çok yoğun ve kalıcı. bana birkaç yıl gidecek bundan eminim. (50 ml 3 sene gitmişti)
2008-2009 gibi aldığım lolita lempicka hala duruyor ve kokusunda en ufak bir bozulma ağırlaşma yok.
bunları gümrük vergisiyle almak iyice maliyetli oldu ama dediğim gibi uzun vadede çok ekonomik.
zamanında başka markalardan da kullandım ama şu sahte parfümler çok uçucu, o konuda yves rocher çok iyi ondan da birkaç yıllık bir parfümüm var hala güzel ve kalıcı.
her yıl 10 lira zam geliyor demekki :) kalabalık oluyo bazen oda arkadaşlarınla anlaşamıyorsun ama tadı da ayrı oluyor :))Biz şu an aylık 130 veriyoruz.
Okulda yemiyorsanız iptal edin ama ayda 150 liraya dışarda yeseniz yetmez ki. Parası ödeniyorsa okulda yemeye çalışın akşam yemeğini,ekstra masraf yapmamış olursunuz.Bir de aklima sey geldi ben 700 yurt kirasi veriyorum bunun 150si aksam yemegi, acaba yemekten ciksam mi? Yemekleri pek begenmiyorum zaten.
O civarda bişey ama 2016'da ben biraz daha fazla bir artış bekliyorum aslında. :) Ekonomik açıdan çok uygun, fatura derdi yok, okula ulaşım derdim yok, günde 8 liradan bir ay için hesaplayınca 240 tl yemek parası var ve bu devletten karşılanıyor. Ödediğimizden daha fazla miktarda öğrenci başına yemek parası. Yemekler pek iyi değil o ayrı konu, mesele karın doyurmak.her yıl 10 lira zam geliyor demekki :) kalabalık oluyo bazen oda arkadaşlarınla anlaşamıyorsun ama tadı da ayrı oluyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?