Cok sacma degıl mı sızce bı okurmusunuz

sadece şunu merak ettim
benim kızım 9 yaşında

o halde sabi değil,(0-7 yaşmış ya)
eeee yani her an her türlü günah(!)ı işleyebilecek yaşta mı?
töbe Yarabbim...

bir çocuk (erkek ya da kız farketmez) nasıl yetiştirilir ise, öyle davranır
ben özel okulda okudum
okulda cinsel ilşki yaşayanlar da vardı, uyuşturucu kullananlar da vardı, ama tüm bunlarla yakından uzaktan alakası olmayanlar da vardı
nedir bu insanları yaftalama merakı?

9 yaşındaki kızımın tüm arkadaşlıklarını inceleyeyim hemen bari
sabilikten çıkmış ne de olsa....

bu kız hep 14 yasında kalmayacak ya.bırkac sene sonra 17-18 yasında olacak.belkı gercekten platonık bıle degıldır.ama burada ıhtımaller uzerıne konusuluyor.14 yasında hıcte cocuk olunmuyor.genclerın kendılerını ve yavas yavas karsı cınsı tanımaya basladıkları bır yas.

Yediği haltları ailesi görmesin diye silmemiş ki. Zaten kendi facende anası babası varmış.

Şu kısım konu sahibine: Eşinize güvendiğinizi(ki güvenmeseniz ne olacak? 14 yaşındaki bir çocukla ilişkiye giren adamdan ne gibi bir beklentiniz olabilir?) ve kızın da "sessiz sakin, çekingen" olduğunu söylüyorsunuz. Daha ne? Buraya konu açana kadar kıza laf arasında bunu sorabilirdiniz.

Buradaki çoğu yorumu okurken kanım dondu. Gerçek anlamda şaşkınlık yaşadım ve böyle düşünenler adına utanç duydum.
Bahsi geçen kız 14 yaşında bir çocuk.
Artık çocuk olmadığı, aklının her işe erdiği çeşitli argümanlarla savunulmaya çalışılmış. Yok regl olmuşmuş da yok ne on dörtlükler varmış da... Bu düşüncedeki arkadaşlara Allah'tan akıl fikir ve bir parça da özgüven diliyorum. Küçük bir not: Özgüvensizlik yalnızca çirkinlikle paralel yürümez. Kendinizi herhangi bir konuda eksik görmeniz(Zeka, akıl, insan ilişkileri, hitabet yeteneği vs.) de özgüven problemini besler. Milletin küçücük kızlarına "Biz ne konular gördük ohooo küçücük kız adamı ayartmış." minvalinde yorumlar yapacağınıza kendinizi geliştirmenizi salık veririm. En makul dileğimse şu olacak: Umarım bir gün bir kız çocuğu doğurup da onun, ergenliğinde bu tarz yaklaşımlara maruz kaldığını görmezsiniz. Yok, ben kızımı iyi yetiştiririm diyorsanız da unutmayın, siz buraya yazarken kızın nasıl yetiştirildiğini, kişiliğini, kısaca kız hakkında hiçbir şeyi bilmiyordunuz...

canım seninde eşininde aklınıza kötü bişey gelmeyebilir ama ben okuyunca aklıma direkt kötü bişey geldi ne yazıkki..o yaşlardaki yeni genç kız olmuş çocuklarda kendinden yaşca büyük erkeklere ilgi duyusu artar.. eşiniz belki kendi kızı gibi görmüş o denli şevkatli yaklaşmış olsa da o kız bu durumdan farklı manalar çıkarmış olabilir anladığım kadarıyla..genelde lise çağındaki kızlar okuldaki yakışıklı hocalarına sempatik tavırlı hocalarına aşık olurlar..çok şahit olduk zamanında hepimiz geçtik o yaşlardan gayet normal bişey bu.. ama size tavsiyem eşinizin faceinden mutlaka silin..tamam eşinize güveniyor olabilirsiniz ama o kıza neden güvenesiniz ki.. hiç ummadığınız bi anda bi mesaj bir ileti araya problemler sokabilir.. sizi bilmem ama ben bazı olaylara sizin kadar soğukkanlı yaklaşamam ve kaç yaşında olursa olsun bi genç kız eşimi eklese kabul etmem yani..kaldı ki birde sizi silmiş eşinizi silmemiş.. korkusu da yok anlaşılan..benim tavsiyem cesur bir kıza benziyor ve önemsenmeli bence..hemen sildirin eşinize ve kız sorarasa da sizin gibi yaşı ufak kişileri face de eklemiyoruz biz, çünkü sizin görmemeniz gereken bazı payalşımlar falan olabiliyor o yüzden sildik canım deyin..inanın kızın yaşını hafife almayın başınızı ağrıtacak sorunlar yaşatabilir size..

kuşkulanmak yerine beni silmişsin sanırım ,nedenini öğrenebilirmiyim? demen daha mantıklı...
kız hakkında yorum yapmak hakkına sahip değilim kimse de olmamalı ,ortada mesaj,konuşma vs..hiçbir şey yok sadece
kuşku var.

yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.. dün bu konuyu okuduğumda yazılan yorumları görünce yorum yazmak istemedim çünkü yorumların çoğunluğu aynıydı 14 yaşındaki bir çocuğu konu sahibinin eşi için tehlike olarak görmelerini hayretle ve üzülerek okudum.. konu sahibinin bu durumu bu kadar abartmasınıda gereksiz buldum sık sık evinize gelen bir çocuktan şüphe duyuyorsanız evinize almayın o zaman yada konuşun

kızlar bı sn burda bence kızın yasını veya esıne platonık olayını kapatalım ben böyle bırşey duşunmuyorum.bılıyorum çunkı kızıda tanıyorum esım evdeyken cekıne cekıne gırıyor onlara gıttıgımızdede odasından çıkmıyor hıç.14 yasında ama hareketleri 6 veya 7 yasında gıbı kuçuçuk kızlarla oynar.benım sıze sordugum sey kıza sormalımıyım yoksa guvendıgım ıçın sormasamda olurmu?

ayrıca ben tabıkı elıme fırsat gectıgınde sormasını bılırdım ama annesı bu konularda çok hassas ben orda benı nıye sıldın deseydı annesı çok kısıcaktı emınım.benım yuzunden kuçuçuk bır kızın ınsan ıçınde azar yemesıne vıcdanım el vermezdı.bıde şunu duşunuyorum esımı ekledıgının farkında bılede olmayabılır belkıde unutmuştur.

nerde şüphe duydum kuşkuşkulandım gösterırmısınız bana.ben kıza guvendıgımı sureklı yazdım böyle bışı hıç hıssetmedım dıye ıyı okuyun bence msjlarımı.ayrıca emının olunkı guvenmesem evıme dahı almazdım ama kuçucuk bır kız ıçın bunu duşunup yapmam çok gunah

Yaradandan başka hiçkimse kimin göz oyan,kimin gözü oyulan olacağını bilemez..
insanlar artık en yakınlarına zar zor güvenir durumda...
ben komşu kızı-ergeni( ki ergenlik çocukluk değildir yetişkinliğe geçiş dönemidir)sebebiyle huzursuzluk yaşıyorsam eğer,
yapılması en uygun olan ne ise onu yaparım..bu kızı asmak kesmek değildir illa..herşeyin bir yolu yordamı var..
sorulmamış bir soru var karşı tarafa ve bize bunun akabinde sorulan'' saçma değil mi?''evet saçma dediğimizde ise aa öyle değildir ya çok kötü niyetlisiniz gibi tepkilerin geldiği bir konu bu,zaten kimse o kız şöyle kötü böyle kötü demedi..devir kötü artık kimseye güvenilmiyor daha dikkatli olmak zorundayız şöyle şöyle olan insanlar var deniliyor..buradan bir paye çıkaralım anlamında söylenilmiş çoğu cümleler..anlamsız yere insanları şeytan kendinizi melek ilan etmenin anlamı nedir?

Son düzenleme:

Neden kıza sormadın da buradakilere soruyorsun? Amaç sadece KK'de bir konu açmak mı? 14 yaşındaki bir çocukla ilgili böyle bir konu açılması hiç hoş gelmedi. Kendisine sorarsın, cevap tatmin etmezse, eşinin sayfasından silersin, konu kapanır. Sen de kafana takmamış olursun.

şüpheleniyorsunuz diye itham etmedim eğer ''şüphe duyuyorsanız'' evinize almayın yada konuşun dedim lütfen sizde yorumumu dikkatli okuyun! doğru söylüyorsunuz bencede günah bir çocuk için farklı şeyler yakıştırmak.. hiç etik olmaz

bu kızın hala küçük çocuklarla oynadığını yazmışsınız..
ee o kadar küçük görüyor iseniz neden sorma ihtiyacı duyuyorsunuz bunu anlamıyorum?
sor deniliyor yok sorma deniliyor yok..
bir tek soruya bakıyor ya tek bir soru..
laf arasında kırmadan incitmeden sorulurdu bu..
sırf içiniz mutmain olsun diye bir soruyla belkide bu kuşku gerçi kuşku denildiğindede tepki geliyor merak dileyim geçecekti..

kk da kaç yıllık uyeyım ben ama nasıl bır konu acacagımı bılırım ben.ben tabıkı sormasını bılırdım fakat buraya acarak sormam mı ıyı sormamam mı ıyı sorarak karsı tarafı uzermıyım kırarmıyım yada yanlış alasılırmı dıye sordum ben

İlk mesajınızda, beni silmiş ama eşim duruyor demişsiniz ve yaşlarını eklemişsiniz.

Tabiiki yorumlarda da bundan şüphe duyacak kişiler çıkacaktır..
Anlatmak istediğinizi anlatamamışsınız ya da konuyu okuyan bizler anlamadık.

Kötü niyeti yok ama şüphe duyuyorum izlenimi vermiş ilk mesajınız.

İşte bende diyorum ki, ısrarla kötü niyeti yok diyorsunuz, 14 yaşında kızdan söz ediyorsunuz, ödevi içinde devamlı geliyormuş size.

O kişiye nasıl sorulması gerektiğini bilecek kadar akıllınız yorumlardan çıkardığım kadarıyla.

O zaman neden açtınız konuyu, ya da konuyu neden bu şekilde ilk başta yazdınız-yansıttınız ?

Sizi rahatlatmak adına yazılan mesajlar havada kalmış oldu..Yani konuyu okuyanlar şüpheci olmuş oldu.

ortada kusku yoksa sormanında bir anlamı yoktur ozaman ama ben olsam kuskularım varsa esimin face_inden silerdim sorma geregi bile duymadan

ortada kusku yoksa sormanında bir anlamı yoktur ozaman ama ben olsam kuskularım varsa esimin face_inden silerdim sorma geregi bile duymadan

Garip konunuz sayesinde 14 yaşında bir çocuk hakkında ileri geri bir sürü laf söylenmiş oldu. Tek suçu da facebook'undan sizi silip eşinizi silmemiş olması. Sizin bunu çok merak edip ona sormak yerine farklı düşüncelere sahip koca bir gruba sormanız sayesinde hakkında ileri geri bir sürü şey yazıldı. Buradaki konuyu açış sebebinizin kızın duygularını düşünmeniz olduğunu sanmıyorum.
Sizin kızınız, kız yeğeniniz, kız kardeşiniz var mı? Yoksa da olursa, yazılan garip bir mesaj yüzünden, insanların onun hakkında bir sürü şey atıp tutması hoşunuza gider miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…