- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
- Konu Sahibi Cinarefeninannesi
-
Şimdi kusura bakmayın da, 14 yaşındayken çocuğun leylekler tarafından getirilmedini, siz de biz de ve tüm herkes o yaşdayken biliyordu herhalde değil mi ?
Platonik aşkı olmayan 14 yaşında bir kız oldu mu hiç aranızda merak ediyorum.
Benim kardeşim 13 yaşında bir cümle kullandı şok geçirdim. "sınıfta yiyişiyorlar" dedi.
Ve soruyorum kardeşime gerçekten samimi olanlar var mı ?
Bu yaşta ilk kez öpüşenler bile var.
Hem ben 14 yaşındayken, yani ortaokulda. Belki 1 yaş daha küçük.
Bir arkadaşım evden kaçıp sevgilisiyle ters ilişki yaşamıştı.
Ve zaten senesi dolmadan da bekaretini bile isteye kaybetti.
Yani ne sabisi ALLAH AŞKINA ?
Bir sabi, adet kanaması olduğu andan itibaren günah defteri açılıyor ve gayet aklı başında sayılıyor.
Sabiliği, adet kanamasından sonra bitiyor.
Sabi; hiç bir günahı olmayan ve 0-7 yaş grubu çocuk için kullanılan terimdir. Yani ergenlik çağına gelmemiş kişilere denir. Kızınına ise sabiyye denir.
Bu yüzden anlamını bilip konuşmanız çok daha mantıklı.
O yüzden bu yorumu yaptığınız kişiye , ben bile hakaret olarak algılayıp yorum yaptım.
14 yaşında size anneniz masallar okuyordu herhalde !?
Hiç gazete de mi okumuyorsunuz Allah Aşkına ?
Ben bu yaz 14 yaşında bir kızın ne kadar oynak olabileceğini de gördüm. 22 yaşımdayım hiç öyle davranmadım bugüne kadar o derece. Bir işve bir cilve.
Bazı insanlar herkese bu kadar güvensiz olunmaz demiş.
Valla bu devir "Babana bile güvenmeyeceğin devir".
Bu yorumu size bilerek yaptım.
Konusahibinin yorumuna gelince; Bence kafanıza takmayın ve kızı silmeyin. Kız madem utangaç iyi bir kız takılacak bir şey yok. Yukarıdakileri bu kız iiçin de söylemedim.
Bence kıza direk sor. Ablacım noldu beni silmişsin bir sorun mu var vs ? :) Çünkü siz o kızı eşinizden silerseniz, bu sefer resmen 14 yaşındaki birini, öyle ve ya böyle kendinize eş değer tutmuş olursunuz
Canım,bence seni silmesinin sebebi;facebookunda karıştırdığı haltları senin görüpte,annesine söylemeyesin diyedir.Belki birileriyle cilveleşiyor duvarında ya da ne bileyim onun gibi şeyler...Peki eşimi neden silmedi dersen,ondan değil de senden korkuyor demek kiBen senin yerinde olsam,eşimin facesine girer,o kızı siler bir de üstüne bir güzel engellerdim.Kız pek bir cino'ya benziyor.
Şu kısım konu sahibine: Eşinize güvendiğinizi(ki güvenmeseniz ne olacak? 14 yaşındaki bir çocukla ilişkiye giren adamdan ne gibi bir beklentiniz olabilir?) ve kızın da "sessiz sakin, çekingen" olduğunu söylüyorsunuz. Daha ne? Buraya konu açana kadar kıza laf arasında bunu sorabilirdiniz.
Buradaki çoğu yorumu okurken kanım dondu. Gerçek anlamda şaşkınlık yaşadım ve böyle düşünenler adına utanç duydum.
Bahsi geçen kız 14 yaşında bir çocuk.
Artık çocuk olmadığı, aklının her işe erdiği çeşitli argümanlarla savunulmaya çalışılmış. Yok regl olmuşmuş da yok ne on dörtlükler varmış da... Bu düşüncedeki arkadaşlara Allah'tan akıl fikir ve bir parça da özgüven diliyorum. Küçük bir not: Özgüvensizlik yalnızca çirkinlikle paralel yürümez. Kendinizi herhangi bir konuda eksik görmeniz(Zeka, akıl, insan ilişkileri, hitabet yeteneği vs.) de özgüven problemini besler. Milletin küçücük kızlarına "Biz ne konular gördük ohooo küçücük kız adamı ayartmış." minvalinde yorumlar yapacağınıza kendinizi geliştirmenizi salık veririm. En makul dileğimse şu olacak: Umarım bir gün bir kız çocuğu doğurup da onun, ergenliğinde bu tarz yaklaşımlara maruz kaldığını görmezsiniz. Yok, ben kızımı iyi yetiştiririm diyorsanız da unutmayın, siz buraya yazarken kızın nasıl yetiştirildiğini, kişiliğini, kısaca kız hakkında hiçbir şeyi bilmiyordunuz...
yazdıklarınıza tamamen katılıyorum..dün bu konuyu okuduğumda yazılan yorumları görünce yorum yazmak istemedim çünkü yorumların çoğunluğu aynıydı 14 yaşındaki bir çocuğu konu sahibinin eşi için tehlike olarak görmelerini hayretle ve üzülerek okudum.. konu sahibinin bu durumu bu kadar abartmasınıda gereksiz buldum sık sık evinize gelen bir çocuktan şüphe duyuyorsanız evinize almayın o zaman yada konuşun
14 yaşındaki bir kızdan rahatsız olmak, şüphelenmek hay allahım diyor, diyecek başka birşey bulamıyorum.
14 yaşındaki bence bir sabi, sizce ergenden şüphe eden kadınlarımız tabiki ileride birbirlerinin gözünü oyar.
konumu yanlıs okuyup yorumlamayın lutfen kıskancak olsam hemen sılerdım esımden hıc kafama bıle takmadım ayrıca kesınlıkle o kızında kotu bır nıyetı olmadıgınıda yazdım benım merak ettıgım neden sılmesıydı
nerde şüphe duydum kuşkuşkulandım gösterırmısınız bana.ben kıza guvendıgımı sureklı yazdım böyle bışı hıç hıssetmedım dıye ıyı okuyun bence msjlarımı.ayrıca emının olunkı guvenmesem evıme dahı almazdım ama kuçucuk bır kız ıçın bunu duşunup yapmam çok gunah
Neden kıza sormadın da buradakilere soruyorsun? Amaç sadece KK'de bir konu açmak mı? 14 yaşındaki bir çocukla ilgili böyle bir konu açılması hiç hoş gelmedi. Kendisine sorarsın, cevap tatmin etmezse, eşinin sayfasından silersin, konu kapanır. Sen de kafana takmamış olursun.
kızlar bı sn burda bence kızın yasını veya esıne platonık olayını kapatalım ben böyle bırşey duşunmuyorum.bılıyorum çunkı kızıda tanıyorum esım evdeyken cekıne cekıne gırıyor onlara gıttıgımızdede odasından çıkmıyor hıç.14 yasında ama hareketleri 6 veya 7 yasında gıbı kuçuçuk kızlarla oynar.benım sıze sordugum sey kıza sormalımıyım yoksa guvendıgım ıçın sormasamda olurmu?
ayrıca ben tabıkı elıme fırsat gectıgınde sormasını bılırdım ama annesı bu konularda çok hassas ben orda benı nıye sıldın deseydı annesı çok kısıcaktı emınım.benım yuzunden kuçuçuk bır kızın ınsan ıçınde azar yemesıne vıcdanım el vermezdı.bıde şunu duşunuyorum esımı ekledıgının farkında bılede olmayabılır belkıde unutmuştur.
kk da kaç yıllık uyeyım ben ama nasıl bır konu acacagımı bılırım ben.ben tabıkı sormasını bılırdım fakat buraya acarak sormam mı ıyı sormamam mı ıyı sorarak karsı tarafı uzermıyım kırarmıyım yada yanlış alasılırmı dıye sordum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?