- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
Yahu sacmalayan sensin. Biz bisey diyor muyuz? Bu zekayla nasil buyuteceksin o bebegi? Ayyy kocam altini degistirirken bez getirmedi camdan asagi atayim bu cocugu demekten farki yok su yazdiginin. Sirf ilgi cekmek icin sirf kocan sana iyi davransin diye bebegini erken dogurmak isteyen bir garip insansin. Daha agirini yazardim da neyse.... erken dogumla bebegini kaybedenlere, yogun bakim onunde bebegini bekleyenlere, erken dogum nedeniyle bazi sikintilari olanlara hakarettir senin bu yazdigin...Saçmalamayın lütfen gidipte çocuguma ihtiyacı olmayan veya çok pahalı şeyler almadım olması gerekenleri nerde uygun görürsem bulursam alıyorum .
Katılıyorum size destek ve fikir için konu açtım fakat insanlar kelimelerimi sürekli sağa sola istedikleri gibi aktarıp dönderip çeviriyorlar çok yazık.Konu sahibine (ne kadar yanlış bir cümle kurduğunun bilincinde olmamasına rağmen) bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum bende.Sanki herkes hamilelik psikolojisini,o gel-gitleri yaşamamış gibi.Malesef herkes sizler kadar güçlü! duramıyor bazı durumlar karşısında.Kaldı ki hamilelikte biraz daha ilgi beklerken karşılığını alamamış olmak belli ki konu sahibinin asıl üzüldüğü...
Ben de tüp bebekle hamile kaldım,çok uzun yıllar bekledim diyemem ama hep karamsardım olmayacak diye.Tabii ki tepki gösterdiğim,"birde anne olacak" dediğim,(doğurup ölüme terkedenlerden bahsediyorum) insanlar oldu.Ama bu anne adayı bu kadar ağır sözleri de haketmiyor be.Zaten psikolojisi altüst olmuş belli ki,birde burada üstüne giderek iyice kadına köstek olmuşsunuz...
O kadar zor bir tüp bebek sürecinden sonra hamile kaldım ve 3 aylıkken annemi kaybettim ben.Nasıl bir psikoloji? O bebeği annem benden daha çok istiyordu.O an aklımdan geçenler?Kim ister bebeğine birşey olsun,yapmayın hanımlar.Bu kadar kırıcı olmayın...
Letgo da zilyon tane var...2. El beşik de aradım birçok yeri fakat 2. El herşey var beşik yok nadir geliyormuş gelsede bazıları almıyormuş satılması zor oluyormuş öyle diyorlar .
Maddi olarak fazla sıkışmış demek ki eşiniz. Çok zaruri şeyleri alın sizde. Heves ve heyecanla durumu fazla abartmış olabilirsiniz. Beşik olmasa da çocuk doğacak ve ilk aylarda beşiğe yatırmasanız da olacak.
Anne oluyorsunuz, tamam. Ama eşinizde baba oluyor. Biraz bunalımdan çıkmasına yardım edip bu duyguyu yaşamasını sağlayın. Saçma sapan nefatif düşüncelerle de derdi çağırmayın.
Amin.Ben erken dogum yaptim 31. Haftada kuvezde kaldilar 2 ay ben her gün hastabeye gittim uzaktan baktim bebislerime kucağıma alamadim kokularini icime cekemedim emziremedim surekli süt sagdim sezeryanli logusa haliyle bir de bebeginin kucaginda olmamasi ne koyuyor insana bilmiyorsun o yüzden böyle soylemen hormonlarin etkisiyle die düşünüyorum. Ne dilediginize dikkat edin lütfen eşiniz sizi anlamiyorsa anlayacağı dinleyecegi biri konussun ve lütfen sakinlesin. Kocanizi seviyorsanız yaptigi zorunuza gidiyor belli daha bebeginizi koklamadiginiz icin eşiniz daha önemli gibi ama öyle degil inanin sakin olun litfen ve tövbe edin. Allah yardimciniz olsun
Galibağa öylrErken doğum derken?
30+1 de dogum yapmış biri olarak; Allah kimseye yasatmasin derim.
Hamilelikten dolayı biraz fazla hassaslaştınız sanirim..
Aynen öyle zaten çok bişe almadım bezi sabunu deterjanı 6 adet takım ıslak mendil pike takımı başkada bişe almadım birde 1 adet lohusalık ile 1 adet emzirme sütyeni aldım başkada bişe almadım süsler onlar bunlar tabikide istiyorum fakat öyle şeylere para verecek devirde değiliz şu durumda eşimin kuzeni yapıyor süslemeler vs. O ben yaparım herşeyini sende yardıma gelirsin sana bebek hediyesi olarak yapim dedi bende tamam dedim masrafı ondan çıkacak . Herkes bukadar anlayışlı eşim bekarlıga alışmış kemdi kazanıp biriktirmeye galibağa o yüzden agır geliyor onada hak veriyorum.Neler aldin mesela canım yaz ki en azından tecrübeli anneler degerlendirsin
Mesela biberon suluk yemek önlüğü örümcek oyuncak vs sonra da alınabilir
Acil olanlar hastahane çıkışı için giysi
1 yedek giysi
2 zıbın
Yeni doğan bezi
Cok fazla giysi süs vs israf bir nevi
Az az alırsın giysiyi ki etraftan Hediye gelir zaten
Bebek çantası al bide acil tamam
Malesef devir ekonomi devri
Aldım canım önemli şeyleri geriside sonra alınır nerde uygun bulursam onu almaya çalışıyorum mesela bebek bezi gidip prima yerine 101 in markası olan bezden aldım sırf bez çok pahalı diye almadım ama ıslak mendilini kaliteli aldım mendil daha önemli dediler çünkü.Herşeyin fiyatı 2 3 katına çıkınca ınsanlar da şaşırdı malesef
Bence konu sahibi öncelikli ihtiyaçları alsin
Biliyorum ama güvenemiyorum.Letgo da zilyon tane var...
Aynen öyle şimdi kensi alsa gözü görür ama çalıştıgı için ben alınca fiyatlarıda bilmeyince çok söyleniyor.konu sahibi belli ki bunalmış erken doğum söylemiş olabilir bundan asıl kastı “şu zamanlarım çabuk geçsin bir an önce doğsun” falandır. bir yandan doğumu düşün diğer yandan ilk bebek ilk heves. eşin ne kadar düşüncesiz ve kaba. bebek gelecek de 1 paket bezle mi yetinecek zannediyor? hem kendi hevesleri yok mu? böyle olması gerektiğini anlat anlamıyorsa da satın alırken anlar
zaten oncelikli ihtiyaclar disinda hersey luzumsuz ben kizima besik aldim arabasini aldim (ona bile verdigim paraya aciyorum suan) birazda kiyafet bir kac biberon her ihtimale karsi
yun battaniyesini aldim kisisel bakim urunlerni aldim tirnak makasi tarak pisik kremi ates olcer bukadar
telsizmis sterilizatormus bu tarz seyleri hic almadim ihtiyacta duymadim yani hem pahali hemde gereksiz esyalar krndim isteyerek almadim bunlari ama insan baskasinda gorunce acaba ihtiyaclarini karsilayamadimmi psikolojisine burunuyor bir an insan o magazalara girince herseyi almak iatiyor her satilani ihtiyac saniyor acemilikten
simdiki aklim olsa kiyafet bile almaz akrabalarimdan temin ederdim cocugun yedigi ictigi helal gerisi haram derler bizde
Amim inşallah.Erken doğum yapmış biri olarak söylüyorum hem de sizin haftanizda yaşadıklarımızı bir biz bir Allah bilir hala da yaşıyoruz başlığı okuyunca bu konu hakkında gerçekten hiç bir fikriniz olmadığını düşündum. Sıkılmış olabilirsiniz türlü dertleriniz olabilir eşiniz destek olmayabilir ama hiç biri inanın doğum yapınca bitmicek katlanarak artacak Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
Konularda gexme sebebim kafa dağıtmaktı o an ne halde oldugumu bilmeden şuan boş yorumda bulunmuşsunuz belli.Verilen cevaplar hoşuna gitmemiş ki başka konularda geziyor konu sahibi. Ayrıca kocana kızıp bebekten soğuyorum demen bende yardım Alman gerektiği hissini oluşturdu . Ve bu çocuk doğduğunda çokta verimli olmayabilirsin ona karşı bu yüzden destek alman şart.
Adamlara önce pahalı sini göstereceksin alacağın şeyin pahaliyi görünce almayacağını belli etme aaaaa şu fiyata da varmış biz bunu alalım de bak gör nasıl alıyor
Hani kadınlar indirimde herşeyi yüklenip gitmek ister ya erkeğe de o duygu geçiyor bence bu durumda
Bana da bunu bı kişi akıl vermişti işe yarıyor ..
Pahalı şeyleri göster biraz ucuzunu al fiyat farkından bahset falan
İnternetten alışveriş le uyguna alabilirsin mesela
Çocuklarıma takım alacaktım düğün için
Burda bir tanesine 200 dediler çok detayliydi neyse ben internetten 210 iki tane almistim :))
Çok güzel oyun parkı olan beşikler var onların fiyatı çok uygun
Mesela mobilya bediklerin fiyatini göster
Ama bı tanem ben bu kadar pahalı sini istemiyorum deyip diğerlerini göster
Biraz moralini düzeltmek için de bol bol yürüyüş yap hem sana hem bebeğine iyi gelir bol oksijen
Allah sağlıklı doğum versin:*
Doğumdan öncekilere çok diyordu doğumdan sonrad açogu gördünmü sen derim büyük ihtimal ile.doğum öncesi masraflar hiç birşey asıl masraf doğumdan sonra. o zaman ne yapmayı planlıyor acaba eşiniz.? erkekler doğum öncesi bizim kadar algılamıyorlar ihtiyacları bizde daha hevesli oluyoruz hemen alınsın istiyoruz iki tarafı da anlayabiliriyorum. ama eşinizin tavrı cok yanlıs sizin düşünceleriniz daha da yanlış. doğumdan sonra yine söylendiğinde ne yapmayı planlıyorsunuz?
İstemedi korunmak illa çocuk istiyorum diye tutturdu evlenir evlenmez hamile kalmadım bir müddet ilaç vs kullandm sonrasında hamile kaldım .masraf yapmak istemıyorsa çocuk yapmayıp korunsaydı
hatta keşke babası korunsaydı öküzün
Maaş yönünden sıkıntı yok bir memur kadar maaşı var hatta mesailer de dahil dahada fazla. Ama bu cimrilik çok kötü birşeyKocayi bosamak degil, ama cocugu bosamayi düsünüyorsun
Erken yasta hamile kal, es hazir degil. Ekonomik durum zaten ortada, özelikle sadece asgari ücret aliyorsa.
Millet hangi cesaret ile cocuk yapiyor anlamadim ki. Bezler 100 lira, mamalar 60 lira.
Yerinde olsam annemlere giderdim ve ikinci el bebek kiyafetlerine, bebek yaptigina bakardim.
Her şeyi geçtim de fotoğrafınızı kaldırın bari, ifşa olacaksınız.
Gelecek için Yurtdışına gitmeyi düşünüyor doğumdan hemen sonra . Bende bazen şaşıyorum herşeye .Cocuk yapmak bu kadar kolay olmamali.. Daha yenidogan masraflarini karsilayamiyorsunuz bu cocuga nasil gelecek saglamayi düsünüyorsunuz? Esinizle oturup enikonu düsünmeden ölcüp tartmadan cocuk mu yaptiniz? Lütfen cani sikilan cocuk yapmasin yaa yazik günah bu masumlara. İstediginiz kadar taslayin sinir oluyorum bu meseleye
Bu ne dengesiz cahilce bir konuşma ya ..
Mümkünse sizin gibiler anne olmasın deliriyorum yaaaa ..
Eşim para harcama dedi erken doğum yapmak istiyorum ..
Gerçekten okuduğumda başımdan kaynar sular döküldü
Eşinizle ufacık bir tartışmada çoçuğunuzdan bu kadar çabukmu vazgeviceksiniz o çocuğun meleğin bebeğin sağlığı bu kadarmı değersiz yaaa ..
Bu kadar kolay çocuk sahibi olmasın kimse ya ...
Deliriyorum böyle konular görünce ya dayanamıyorum ..
Yıllarca bebek sahibi olamadım tedaviler oldum hamile kaldım düşük tehlikeleri yaşadım emin ol 9 ay boyunca binlerce kez eşimle tartışmada yaşamışımdır ama asla çoçuğumdan vazgecmedim birkaç sene sonrada çocuğu yetimhaneye bırakmak istiyorum diye konu gelir sizden
Sizin düşüncelerinizin aksine inşallah sağlıcakla dünyaya gelirrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?