- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Bebekten tiksinmek derken?????İlk hamileliğim bebeğimin ihtiyaçlarını biran önce tamamlamaya ugraşıyorum hamileliğim ağırlaşır ise yapamam diye fakat sıkıldım artık eşim sürekli bişeler alıyorsun diyor ben nasıl doğum yapıcam diye düşünüyorum adam kalkmış sürekli bişeler alıyorsun vs. Vs. Triplerine giriyor azarlıyor bazen bana çocukmuşum gibi bagırıyor bıktım artık ben burda canımın derdiyle ugraşıyorum adam kalkmış neleri dert ediyor çok savurgan biriside değilim oysaki bebeğime bebek odasını bırakın beşik bile almadım çok pahalı diye yeter adtık erken doğum yapmak istiyorum bitsin bu çilem yeri geliyor bebeğimden bile tiksiniyorum onun yüzünden şaştım kaldım ne yapmam gerek bana yardım edin ☹:'(
6 takımmı voov. Ben arkadaşlarin eltimin komşumun verdigi tonlarca giysiden begendiklerimi kullandim sadece 2 tane yeni takim aldim.birde birkaç ıvır zıvır için 200lira almıştım ondan hepsi bu.özel hastanede 3gün yaticaktim hamile gecelikleri çok pahaliydi 150ydi hep onu bile alamadim evde ne varsa onlarla yattim hastanede çünkü bi lohusa geceligine 150 vermek içime sinmedi eşime konuyu bile açmadimSürekli anlatıyorum ama anlamıyor kaç farklı şekilde anlattıysam yine tekrarlıyor gerçekten usandım beni alışveriş manyagı gibi görüyor oysaki her istedigimi alan bir insan değilim çocuğuma bile sadece 6 tane takım aldım başka birşey almadım .
Bebeğin ihtiyacı olucak şeyleri tek tek anlatıp açıklayan videolar var neye neden ihtiyaç duyucağınızı anlatıp liste yapın anlatın eşinize verin gereksiz gördüğünü düşündüğü şeylere neden ihtiyaç duyduğunuzu anlatın herşeyi eşiniz alsın adam gibi de anlatın biliyorum hayat çok pahalandı bu yüzden ihtiyaç duyacağım şeylerden bile vazgeçtim beşik almadım vs ben de senin gibi dikkatli gitmeye çalışıyorum ama bu bebeği tek başıma yapmadım şimdiden parça parça almazsak ihtiyaç duyduğumuz günlerde birden almak zorunda kalıcaz ki bu ekonomik olarak daha çok zorlar bizi diye konuşun eşinizle topu ona atınİlk hamileliğim bebeğimin ihtiyaçlarını biran önce tamamlamaya ugraşıyorum hamileliğim ağırlaşır ise yapamam diye fakat sıkıldım artık eşim sürekli bişeler alıyorsun diyor ben nasıl doğum yapıcam diye düşünüyorum adam kalkmış sürekli bişeler alıyorsun vs. Vs. Triplerine giriyor azarlıyor bazen bana çocukmuşum gibi bagırıyor bıktım artık ben burda canımın derdiyle ugraşıyorum adam kalkmış neleri dert ediyor çok savurgan biriside değilim oysaki bebeğime bebek odasını bırakın beşik bile almadım çok pahalı diye yeter adtık erken doğum yapmak istiyorum bitsin bu çilem yeri geliyor bebeğimden bile tiksiniyorum onun yüzünden şaştım kaldım ne yapmam gerek bana yardım edin ☹:'(
Bende el vermesi kıyafetlr ile büyüdüm o yüzdn bebegime az da olsa üç beş bişe aşmk istyrm yaşım genç ve ilk çocugum bazı şeylere hevesleniyorum bu en dogal hakkım.Erken doğarsa neler olabileceği konuusnda tek bir fikri bile olmayan bir insanın bebek dünyaya getirecek olması çok acı.. Prematüre bebeklerin annelerinin olduğu saygalarda bir kaç bebek fotoğrafına bakın, annelerinin neler yaşadıklarına bakın....O minicik bedenlere, ağızlarına,, burunlarına giren cihazlara bakın.. Ne kadar küçğk olduklarına bakın.. Eşiniz yüzünden bebğinizden tiksindiğinizi söylemişsiniz başka bir konuda daha... Kıyafet alamadım, beşik alamadım, şunu bunu alamadım diye eşinize kızıp bebekten tiksinmek nirvana artık...Ne fakir insanlar onun bunun verdiği beşikte büyütor evlatlarını,.. Giyilmiş kıyafetleri giydirmek zorunda kalıyorlar... Her alamayan bebeğinden tiksinse, erken doğsa dese ne olur acaba hiç düşündünüz mü?
Siz dogrusunu bulursunuz inşallah.Anne baba olmak için yanlış çift..
Çok HaklısınÜzme kendini umarım vakitlice olur Doğumun ve sağlıkla... bende hamileyim korkuyorum erken Doğumdan.. bu konutunda kapat seni üzecek Mesajlar gelebilir.. bebek doğunca eşin çok değişecek herşey yoluna girecek şuan ülkede kriz var herkes gergin herkes mutsuz kaygılı... ama düzelecek umarım...
İnşallah canımSen daha çocuk olsun da öyle gör bunalmayı masrafı. Evlenip doğurmayı anne baba olmayı kolay sanıyosunuz olan o cocuklara oluyo anaya bak babaya bak nerden tutsan elinde kalır.
Umarım sen ve kocan bir an önce büyürsünüz bebeğiniz de sağlıkla doğar sanslı da bi ömrü olur
Haklısın inşallahhamilelik psikolojisiyle birlikte maddi sıkıntılar da sizi yıpratmış ama lütfen yine de ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin,ben evladımı kırk gün yoğunbakım kapısında bekledim çok zor,Rabbim kimseye yaşatmasın,cahil cesaretiyle ağzımızdan çıkanlarla sınamasın bizi.Allah korusun o yavru sizin dediğiniz gibi erken doğsa belki aldığınız o altı takım yada alamadığınız eşyaların bir anlamı olmayacak..doğum yaklaştıkça anne olarak elbet siz yavrunuz için bir şeyler almak isteyeceksiniz ama bu heves eşlerde genelde olmuyor,bir de üzerine maddi sıkıntıda çekiyorsanız eşinize çoğu şey gereksiz geliyordur,babalık ve sorumluluğu biraz daha çocuk kucağa alınınca farkedilen bir şey sanırım,tabii çocuğu yaptıysa bakacak bu da ayrı bir konu.elinizden geldiğince strest yapmadan,tatlı dille yavaş yavaş halledin,kıyafet hallolur bebek doğduktan sonrada hediyeler geliyor,kimi para falan takıyor ya onlarla da halledersiniz hepsi bir anda olmasada oluyor inanın ama beşik önemli bence önce ona ikna edip alın.ufacık bebek aranızda ezilir gider,yanınıza yatırmayın derim.sağlıkla gelsin gerisi hallolur inşallah.
Eşinizin size çocukça davranması cümleniz ile benim sizinle paylaştıklarım arasındaki şeyler çok farklı nerden çıkardınız bu düşünceyi anlauamadım açıkçası. Daha fazla yoeumda bulunmayınız lütfen böyle saçma düşünceler dahada çok beni üzüyor.Erken dogumu erkenden cocuguna kavusmak mi zannediyorsun sen? Insan evladina bunu diler mi ya. Allah size akil fikir versin. Bu dusunce yapinizla esinizin size neden cocukmussunuz gibi davrandigini anlamakta zorlanmiyorum
Ya neden olgunlasmadan anne olmaya karar veriyorsunuz anlamam. Esine kiz bebeginden tiksin. Cocukluk ergenlik sacmalaik hatta ve hatta ruh hastalığı.
Birincisi adam hakli olabilir besik almamissindir da 25ctane zibin almissindir. Hayat pahaliligindan haberin var mi? Aman kime diyirum simdi bana kizip bebeginden tiksinirsin falan
Açıyorum da odun geliyor almıuor kafası bazı şeyleri bende takmıyorum şu saatten sonra mecbır alınacak başka çaresi yok madem bebek istiyordu herşeyi karşılamk zorunda öyle değilmi.Eşiniz ne bekliyordu ben onu anlamadım, dünyaya tertemiz pamuk gibi bir evlat gelecek tüm bakımı ihtiyacı anne babası tarafından karşılanacak.Hamile kadınların evini sihirli değneği ile gezen evi bebek odası, beşik, kıyafet, bezlerle dolduran masrafsız şekilde bebeğe hazır hale getiren doğa-üstü varlıklar filan var da bizim mi haberimiz yok. Bile isteye olmuyor mu bu bebisler neyin masrafından kaçmadır bu? Siz eşinizle konuşun bu daha iyi günleri bunun büyümesi, büyüdükçe küçülen kıyafetleri sonra okulu masrafı var. Çalışıyor musunuz, eğer çalışıyorsanız gidin bebis mağazalarına alın tüm ihtiyaçlarını sadece 6 takım yetmez ki bebeğe kafayı mı yemiş, siz dua edin de sütünüz gelsin bir de mama masrafi çıkarsa bu adam depresyondan basını kaldıramaz. Hey Allahım yaa oturup sukredecegine.... Siz de karnınızdaki masuma sinirleneceginize eşinize ağzınızı acın bir zahmet
2. El beşik de aradım birçok yeri fakat 2. El herşey var beşik yok nadir geliyormuş gelsede bazıları almıyormuş satılması zor oluyormuş öyle diyorlar .İkinci el alın
Ben bebek arabasını oto koltuğunu anakucağını beşiği 2. El aldım
Ama prens ve prenseslerimiz 2. Ele layık değil diyorsanız bilemem
Geçim zor, bebek işi masraflı. Bu malesef böyle. Eşin bu kadar masraf ve ihtiyaç olacağını tahmin edememiş olabilir. Sen ise eşini sakinleştirmek yerine erken doğurmak istemişsin. Prematüre bebek bakımı ne zor bi bilsen. Hem eşine kızınca sorumlusunu bebek olarak görmek pek sağlıklı bir durum değil. Onu siz yaptınız kendi keyfiniz için. Paşa paşa da bakmak durumundasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?