Çok sıkılıyorum

Evet çabalamıyor rahatına düşkün ben de çok çalışmayı seven biriyim
İş yaşamaya gelince babaya hanıma sırt dayama, yapmaya gelince çocuk ama bakmaya eve yardima gelince rahatına düşkün.
Ve siz hala çevrenin lafını dert edip eşinizi dert edinmiyorsunuz.
Enteresan...

Ve çok merak ettim eşinizin ailesi fazlasıyla zengin falan mı?
Her ay ne kadar yardımda bulunuyorlar ki adam evde otutabiliyor?
En az 5 6 bin TL veriyorlar herhalde, siz de çalışıyorsanız bir şekilde orta halli yaşam surdurebiliyorsunuz.
Daha fazlası ise siz de çalışmayın madem, daha azı ise kusura bakmayın ama maddi sıkıntınız var ama farkında değilsiniz derim.

Sanırım ailesi tarafından rahat yetiştirilmiş biri eşiniz oyuzden çalışmıyor ve suandada budurumdan rahtsizda deil ne diyim Allah yardımcın olsun

İş yaşamaya gelince babaya hanıma sırt dayama, yapmaya gelince çocuk ama bakmaya eve yardima gelince rahatına düşkün.
Ve siz hala çevrenin lafını dert edip eşinizi dert edinmiyorsunuz.
Enteresan...
Eşimi dert ediyorum tabiki çok bu konuda kavgalarımız oldu iş mi var diyor ne yapayım diyor

Sanırım ailesi tarafından rahat yetiştirilmiş biri eşiniz oyuzden çalışmıyor ve suandada budurumdan rahtsizda deil ne diyim Allah yardımcın olsun
Evet suç şikesinde zaten çık rahat sağol canım

Siz çalışıyorken ikinciyi düşünmek suç değil tabi ama doğumdan sonra da çalışabilecek misiniz? Ayrıca ne kadar siz çalışsanız da sorumsuz bir erkeğin tekrar baba olması yine size yük bindirecek. Sorun fakirlik değil, sorumsuzluk. Tekrar baba olacakken hala daha ailesine güvenip çalışma ihtiyacı duymaması. Para vermeleri sizin hayatınızda söz sahibi olma hakkı tanır onlara. Bir erkek ne olursa olsun ailemin kimseye muhtaç etmeyeceğim diyebilmeLi, eşi çalışsa da çalışmasa da.

Eşim yardımcı biri değil biraz rahat ama işte insanların yorumları beni üzen eşim de iş bulmak için de çaba göstermiyor çok rahat bir insan

şu cümleden sonra çevrendeki yorumlara hak vereceğim. eşin hem çalışmıyor hem rahat hem yardımcı değil. sen hem çalış hem çocuklara bak hem ev işi. bu nasıl bir evlilik bana söyler misin? hakkaten olmuş artık neyse de böyle kocaya böyle evliliğe 2. çocuk..... allah akıl fikir versin.

Bu yoruma katılmadan edemeyeceğim.
Tabii ki milletin ağzı torba değil büzesin. Ancak bazen de millet doğru noktalara değinir, duymak istemesekte.
Eşinizin bu kadar vurdum duymaz olması normal değil.
Belliki ailesi tarafından yanlış yetiştirilmiş, fakat burada bütün yükü alan sizsiniz.
O zaman koca kişisine ne gerek var? Sadece başta erkek olsun mantığı mı?
Neden evleniyoruz? Bir hayatı paylaşmak için mi? Yoksa erkek kişisine hayatı kolaylaştırmak için mi?
Bence bunu bir düşünün.
Siz belki farkında değilsiniz hayatınızın akışında, böyle gelmiş böyle gider şeklinde yaşıyorsunuz.
Ama hiç bir kadının hakkı bu değil, buna da farkındalık sahibi olun isterim.

Hem çocuk dünyaya getir, hem bu çocukların sorumluluklarını al. Bu başlı başına inanılmaz bir yük zaten.
İnsana çocuğu hiç bir zaman yük değildir bu ayrı konu, fakat tek başına sorumluluklarını almak kolay değil.
Bunlara ek olarak hem çalışıp eve maddi destek sağlayıp bir de evin rutinini düzenlemek?
Sizce adil mi? Kendinize haksızlık etmeyin.

Kendi aileniz size manevi olarak destek oluyor mu yoksa kendin ettin kendin buldun dusundesindeler mi. Eger destek oluyolarsa aileler bir araya gelip konusulabilir. Veya siz cocugj alip annenize gidin bakalim bir ay napacak.

haklılar.. o zaman zenginler hiç çalışmasın ailesinin durumu iyi diye çalışmıyorsa eşiniz. o zaman sizi de çalıştırmasın.
valla ne olursa olsun eşim öğlene kadar uyuycak evde keyifte, ben sabahın köründe kalıp elalemin işini yapıcam bi de o adama 2. çocuk yapcam.

Çalışmayan kişiler başkasının sırtindan geçinmeye başladılarsa eğer bu zamanla bir alışkanlığa dönüşüyor ve bu uzun vadede cocuklariniz için hiç dogru bir örnek değil.Anladigim kadariyla siz bu durumu kabullenmişsiniz ama bence bu kabul edilir bu durum degil ve biran evvel çözün bu yanlişi.Calismak demek sadece para kazanmak demek degil ki esinizin bakış açisini degiştirin bu kadar sığ bakmasın sectiği yaşam bicimine.Insanlar sizi muhtemelen bu yuzden uyarmişlardir.

Eşim yardımcı biri değil biraz rahat ama işte insanların yorumları beni üzen eşim de iş bulmak için de çaba göstermiyor çok rahat bir insan

E o zaman hakli ama bu insanlar. Yardim ettigi yok,calistigi yok, calisma istegi yok, calisan sizsiniz, ve anladigim kadariyla ailesi maddi destek veriyor. E ne diyim yani ben simdi. Saglikla sihatle dogsun evladiniz orasi ayri.

Yanı bu zamanda erkegın calışmamasımı ıyyyyyy. Eline şişle ıp verinde iki işe yarasın. Hayır anlamıyorum. Kadın bıle sabahdan akşama kadar vakıt geçiremiyor. Erkek napacak yanı? Karısı hamıle hamıle çalışacak erkek çalışmıcak neden? Çinki zir işti çilişmik istimiyirim. Hey allahım yarebbım ya. Adam karım ve cocuklarım rahat etsin diye 2 işte calısıyolar ya. Kusura bakma çok şımartmıssın sende. Nolur erkek çocuklarınızı bu şekilde yetiştirmeyin. Erkek çalışmak zorunda başka bi seçimi mi var ya. Vallahi insan utanır hamile karısını sabah işe gonderirken tum gun yatmaya ya. Boyle bi adamdan 2. Cocuk oylemi? Hi pirdin inni bibisinin middi dirimliri iyiydi dimi peh

Aylak insanın kafasına şeytan üşüşür. Bunu dini bi anlamda yazmıyorum; işte çalışmayacak evde çocuk bakmayacak, nasıl geçirecek vaktini kocanız? Zannetmiyorum ki kendini bilimsel tarihi araştırmalara versin. Ya kahveye dadanacak ya da gıybete ya da ufak tefek kumara filan çünkü zaman geçmez bi türlü. Ayrıca uzun süreli çalışmamak depresyon sebebidir eşinizi gerekirse döverek atın evden konu sahibi. Çalışmamak hafife alınmayacak kadar ciddi bi sorun

Aslında siz çalışıyorken eşiniz evde kalıp çocuklara baksa evet katlanılabilir bir durum. Dünyada 'stay at home dad' kavramı da var yani kadının kariyeri daha iyiyse çocuk doğunca işten ayrılıp çocuğa bakan babalar. Nasıl olsa bakıcı masrafı vs aynı hesaba denk gelir.
Ancak bence hem evde kalıp, hem hiçbir işe yardım etmeyip, üzerine iş için bir çabası olmaması kabul edilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…