• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirlendim napayım ben ?

İş yerlerinin çaycıları genellikle böyle oluyor, anlattığınız birşeyi herkese duyururlar. Üstlerine yaranmak için insanları kullanırlar filan. Yıllardır neler görmedim ki. Ama sonuçta sen onun üstüsün ve haddini bilmesi lazım yaklaşırken.

Yerinde olsam bundan sonraki hiçbir teklifini kabul etmem. Bireysel bir çözüm bul. Ya evden götür ya da düzenli yemek söyleyebileceğin bir yer ayarla.

Seni çekemeyen personeller olabilir orada ve onlara yaranmak için senden uzak duruyor olabilir.

Şu çaycılar konusunda inanılmaz doluyum zaten.

Muayyen gününüz falan mı bunun nesine ağladınız? Belki size öyle gelmiştir neden bilinçli olarak herkese sorarken size sormasın? Acaba parasını mi odemediniz bir öncekinin? Anca öyle Bi şey geldi aklıma. Bir de çaycı kişisi kadın mı erkek mi?

Geçmişinizde olanlardan dolayı fazla hassas bir tepki vermişsiniz. Adamın kasten yaptığını düşünmüyorum. Kasten olsa bile içinde nefret büyütüp "Şuna bi kötülük yapayım da ağlatayım." demedi ya sonuçta? Yeni olduğunuz için çekinmiştir. Sizi sevmiyor da olabilir. İyi davranarak insanlara kendinizi sevdireceksiniz diye bir şey yok, öyle bir zorunluluk yok çünkü.

Ortada eski çalışanların oluşturduğu bir samimiyet var, gruplaşma var. Siz sonradan dahil oluyorsunuz. Yemek ısmarlandığını duyunca "Bana da ısmarlar mısınız?" diyerek yapılır bu mesela, en ufak şeyde hesap soracağım havasına girerseniz o zaman dışlanırsınız işte. İnsanoğlu özgüvensizliğin kokusunu alıyor.

Bence olayı negatifleştirmeyin, bir dahaki organizasyonlara katılın. Müsait zamanınızda şema terapisinde uzman bi' psikolog araştırın. Bakış açınız değişince siz de değişirsiniz.

Ya bakın herkese sordu herkese. Dışardan söylüyorlar salgın hastalık var canımızı riske atmayalım diye. Benim sinir olduğum görmezden gelmesi dışlaması buna sinir oldum. Ben de yöneticiyim burda ve saygı duymuyor ben bunu haketmedim. Ben bu kişiye her defasında güleryüz gösterdim halini hatrını sordum para topladı para verdim. Ama beni görmezden geldi resmen.
Valla bende yoneticiyim ama bu kadar abartacak bir durum değil hıc bir zaman böyle egolarim olmadı kimse sizin peşinizden koşmak zorunda değil adam çıkmış koridorda söylemiş bı kafanızı uzatıp bende yiyecegim diyebilirsiniz bence kendinizi sorgulayın bazen bizdede aynı durum oluyor gidiyorum oturuyorum bende biseyler bulup yiyorum bı karın doyurma değil mi abartmanin anlamı yok bunu düşünen bütün arkadaşlara katiliyorum

Görmezden gelmesine sinirlendim. Bir de dışardan yemek söylüyorlar Çünkü koronavirüs salgınından dolayı dışarı çıkmak istemiyorlar. Ben burda yeniyim yalnızım evde her daim yemek yapamıyorum, ki geçen sefer ne kadar mutlu olduğumu gördü dışardan yemek gelince. Diğer yönetici arkadaşa soruyor bana sormuyor.
Sizin adınıza sevindim ya ne guzel, baska derdiniz tasanız yok işyerindeki felanca kişi yemek söylemedi diye ağlayabilecek naifliktesiniz.
Masallah , Allah bozmasın, baska ağlanacak seyler vermesin

yorumları okudukça herkese hak verip beğen butonuna abanmak.
benımde zoruma gıderdı. ama ağlamazdım. sormazdımda. ne o bana ne ben ona mecburum. iş yerinde herkes kendi halinde takılır genelde.güler yüzüme karşılık bana bunu yapan ınsanlara bende mesafemi koyarım. birde yenisiniz insanları iyice analiz etmeden kimseye iyi kalpli nazık canm cıcım demeyın bence.yıne çok üzülürsünüz.

Koridorda yüksek sesle yemek söylediğini duymuşsunuz, neden çıkıp, bana da yemek alır mısın, demediniz? Belki oda, beni duydu ama sipariş vermedi demek ki istemiyor, diye düşündü.

Bu kadar sinirlenerek bir şey yok. Sizin yanınızda diğerlerine sorup size sormasaydı belki haklı olurdunuz ki bu durumda bile yine size sorulmasını beklemeyip sizin de istediğinizi söylemeniz gerekir.

Bir dahaki sefere siz söyleyin, bundan sonra banada yemek al diye. İnsanlara isteğinizi anlatmayıp onlardan akıl okumalarını beklemeyin.

Çok alıngansınız.
Bunun altında önceki yaşanılan olaylar var muhtemelen.
Ama bu sağlıklı bir durum değil..
Kişisel guvensizliklerinizi bu olaya yansıtma yapmışsınız.
Bir de ağlamışsınız.. Mutlaka öz değer duygunuzu arttırmanız lazım. Siz değerlisiniz ama yönetici olduğunuz için değil. Insan olduğunuz için..

Bir de siz o çalışana iyi davranarak biraz özel muamele beklemişsiniz.
O yüzden ben şunu şunu yaptim diyorsunuz.
Insan ilişkilerinde bu alçakgönüllülük değil.
Bunun adı çıkar ortaklığı kurmak istemek.
Ben sana kek, kurabiye ikram edip hal hatır sorayim sende bana özel muamele yap..

Bir de adamın veya kadının görevi olmadığı halde yaptığı iyilikten suçlu olmuş.
Ben onun yerinde olsam bir daha kimsenin yemek siparişini vermem.
Fazla fedakarlık vefasızlık doğurur diye boşa demiyorlar.

Ayrıca biri cay/ kahve sorumlusu diye konusulmayi hak etmiyor mu?
Ne demek ben onunla konuştum iyi davrandım..
Bu kadar ünvanlara değer yüklemeyin.
Herkes hayatta para kazanmak için bir meslek icra ediyor. Olay bu.
20 25 sene sonra kurum müdürü de olsanız emekli olacaksınız. Bunun ayırdına bir an önce varmalısınız. O ünvan hep sizde kalmayacak.

Değerinizi statünüz belirliyorsa emeklilikten sonra ciddi psikolojik çöküşe girersiniz.
Zaten emeklilikten sonra depresyon yaşayanların çoğu bu yüzden yaşıyor. Değerini geçici bir statü ile ölçüyor. O statü hep sizde olmayacak.
Değerlisiniz çünkü insansınız. O kişi de değerli çünkü o da insan.

Yani kısaca sokak diliyle üç günlük dünya meseleleri bunlar..
Statüler geçicidir.
Bir gün hepimiz emekli olacağız..

Bunu düşünün egonuzu kırın.. :KK53:

Son düzenleme:
Çoğu yoruma katılıyorum... Yemeğinizi kendiniz isteseydiniz , Ya da beni de unutmayın diye seslenebilirdiniz.

Yönetici kararlı , emin , sorun çözücü olmalıdır. Ayakları sağlam basmayanlar yöneticilik yapmamalı.

Ayrıca tecrübe edindiğim bir konu ; işyerinde çaycı caycidir , yönetici yönetici, çalışan çalışandır.

Herkes kendi sınırları dahilinde iletişim kurmalı . Isyerinde fazla samimiyetler hiç bir zaman iyi olmaz.

Bunda gocunacak bir durum yok.

Bir alt kademede çalışan kişiyi hor görüp ezmek değildir bu.

Her işin ve kademenin bir sınırı vardır , o çizgiden gecirmeyeceksiniz kimseyi hepsi bu.

ben olsam yemek söylendiğini duyunca çıkar ben de şunu istiyorum derdim direkt. karşınızdaki de insan, unutmuş olabilir, dalmış olabilir.
böyle ufak tefek herşeyi kişisel algılar oturup ağlarsınız çok üzülürsünüz, hele ki iş hayatında.
alınganlık huyunuzu törpülemek için çabalayın derim.

Çoğu yoruma katılıyorum... Yemeğinizi kendiniz isteseydiniz , Ya da beni de unutmayın diye seslenebilirdiniz.

Yönetici kararlı , emin , sorun çözücü olmalıdır. Ayakları sağlam basmayanlar yöneticilik yapmamalı.

Ayrıca tecrübe edindiğim bir konu ; işyerinde çaycı caycidir , yönetici yönetici, çalışan çalışandır.

Herkes kendi sınırları dahilinde iletişim kurmalı . Isyerinde fazla samimiyetler hiç bir zaman iyi olmaz.

Bunda gocunacak bir durum yok.

Bir alt kademede çalışan kişiyi hor görüp ezmek değildir bu.

Her işin ve kademenin bir sınırı vardır , o çizgiden gecirmeyeceksiniz kimseyi hepsi bu.

her harfe katılıyorum.
kurumsal bir yerdeyim, hepimize çay dağıtılan saat belli, kaç şeker aldığımız bile belli. sağolsunlar genelde de özenli ve titiz çaycı arkadaşlar.
ama bazen insanlık haliyle unutabiliyorlar, es geçebiliyorlar.
esprili bir dille ayy x hanım ama beni unuttun, güzel çayından mahrum mu kalayım diyorum, konu toparlanıyor.
yönetici titri almakla insanları idare edebilmek çok farklı işte.
ve şu bir gerçek ki belki önemsiz bir görev gibi gözükse de çaycı ve güvenlikle kurulan iletişim bir insanın nasıl yönetici olacağını en net gösteren işaretler oluyor.

canını sıkacak bi şey yok sor bence ne derdin var niye böyle davrandın diye

Valla bu durumdan rahatsız olmak için çok hassas olmaya da gerek yok. Hiç hoş olmamış. Bunu da yapan kişiye bildirmek lazım ki tekrarlanmasın. Ya da verdiği cevaba göre nasıl davranılması gerektiği bilinsin.

Back
X