Çok sinirliyim... Lütfen yardım edin suç bende mi???

Valla ben de o sekilde biliyorum. Yanlis mi biliyorum dedim ama sizi okuyunca daha emin oldum.
1/3 kendi evine, 1/3 akrabalara kalan komsu ve fakirlere...
Bi daha ki kurbanda emin olun. Allah kabul etsin

Yazik olmus ama uzmeyin kendinizi, olay cunku sizden cikmis, ver demisler vermissiniz. Artik vebal onlarin. Kim bilir kac kisi doyacakti da nasip olmamis

3 te 1 ı eve 3 te 1 ı misafire gerisi dağıtılacak komşu diye gecmiyor

Çok bilgili değilim dedim zaten. Ama bizim burda öyle.

Ben tutup da sizin kilo kilo kurban hesabınızı yapmışım gibi bir tavır takınmışsınız hanfendi. Zira öyle bile olsa ben hesabı böyle yapmıyorum. Beni ilgilendirmiyor,sadece yarısından fazlası deyince şaşırdım. Allah kabul etsin kurbanınızı

Valla ben de o sekilde biliyorum. Yanlis mi biliyorum dedim ama sizi okuyunca daha emin oldum.
1/3 kendi evine, 1/3 akrabalara kalan komsu ve fakirlere...
Bi daha ki kurbanda emin olun. Allah kabul etsin
Biz seninle aynı yerden mi katılıyoruz yarışmaya nedir
Kendimi bildim bileli sadece 1/3 ayrıldı bize. Kalanı dağıtıldı. Ordan aşinayım sadece.

İnşallah makbul olmuştur ne diyim
Kendinize en fazla 3/1 ayırabilirsiniz ama siz yarısından çoğunu kendimize ayırdım diye yazmışsınız doğrumu?
Biz kurbanın iç organları dışında 1 gramını bile evimize getirmeden kestiğimiz yerde parçalatıp bayramdan önce belirlenen gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtırız.
Ve et kesileli 1 gün olmasa bile malum havalar daha sıcak taze ette 1 saatte bakteri üretmeye müsait yani.
Siz kabul olsun istiyorsanız eviniz de kendinize ayırdığınız eti gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtın o bozulan ette sizin hakkınızdan gitmiş olsun.
Sonuçta Hac Sûresi 37.Ayet ne diyor?
"Onun sizin kestiğiniz ne ete nede kana ihtiyacı yoktur o ancak yapılan takvâya bakar" yani sizin kurban kesmemte ki amacınız takva ise elinizde mevcut olanları da dağıtın haa derseniz derin Dondurucum dolsun 6 ay evdeki et bize yeter o zaman kv et çöpe gitmiş ihtiyaç sahibine gitmiş hiç fark etmiyor.
Ayrıca Kv cimrilikle itham ederek kendinizi yapmış olduğunuz sorumsuz davranıştan sıyıramazsınız en azından Allah katında.

Yazik olmus ama uzmeyin kendinizi, olay cunku sizden cikmis, ver demisler vermissiniz. Artik vebal onlarin. Kim bilir kac kisi doyacakti da nasip olmamis
Zaten bir daha kısmet olursa tamamen ne gerekiyosa ben yapacağım. Hep eşimin işleri bunlar. İlla her işe annesini katacak. Musluğumuz damlatsa babasını arar. Kendi yapamadığı için değil sırf onları dabil etmek için yapar. Deli eder beni.

Ben de bunu düşünüyorum zaten sorumsuzluk bende ama iş işten geçti. Orda eksik bilgi verdim. Bize 3 de birinden az aldım. Kp kv ve oğlu ayrı ev. Onlar kesmediği için onların hisseni kendi dolabıma ayrı koydum.

Evet can skiciymis gercekten de
Allah insallah bir daha iyilik yapmayi nasip eder size de , o zaman kendiniz halledersiniz herseyiyle

İnşallah makbul olmuştur ne diyim
Hayır kesinlikle makbul falan olmadı.
Yorumlarınızı okudum siz kurbanı kendinize kesmişsiniz.
25 kilo eti kemikten ayırıp o etide 17 kiloya düşürüp 5 kilo kendime 5 kilo kv diye yazmışsınız ya?
Siz burada kendi vicdanınızı rahatlatmak için konu açmışsınız.
Hiç kusura bakmayın ama derin Dondurucunuzda 5 kilo kv 5 kilo et durduğu sürece kurbanınız Allah katında kabul olmayacaktır.
Çünkü Allah yapılan ibadete ve takvaya bakar.Allah'ın kan akıtmaya ihtiyacı yoktur.
Ama fakirlerin o etten alacakları proteine ihtiyaçları var.

Sakin ol vardır bunda da bir hayır nasip değilmiş demek ki ilgilenmemeleri sinir bozucu ama sen üstüne düşeni yapmışsın
Ya getirmişim. Köyde kimseyi tanımıyorum. Hoş tanısam da çıkıp poşet elimde gezmem olmaz. Kvnin götürmesi gerekiyordu.

ay yazık cok uzuldum. kv acaba kendine mi saklamak istedi de dagıtmadı anlamadım? ama yazık olmus etlere o kadar ihtiyacı olan insan varken.

ay yazık cok uzuldum. kv acaba kendine mi saklamak istedi de dagıtmadı anlamadım? ama yazık olmus etlere o kadar ihtiyacı olan insan varken.
Mıbtemelen öyle yapıcaktı. Allah bilir. Ana onların hissesini ayırmışım zaten. Ki byrda yiyip içip evlerine yatmaya gidecekler.

25 kilo et demişsiniz
3 e bölün nerden baksanız 8 kilodan fazla 3/1 8 kilo size düşsün diyelim
3/1 8 kilo da akrabalara
3/1 9 kiloda fakirlere dağıtılması gerekir.
9 kilo et çöpmü oldu şimdi?
O zaman bozulan et yerine kv et hakkını dağıtacaksınız yada kendi hakkınızı.
Kusura bakmayın ama ben çok sinirleniyorum böyle şeylere.
Derindondurucular et dolsun fakir fukarayı kim doyursun?

Kimin hangi ibadetinin kabul olacagini bizler bilemeyiz. Dini yorumlar iste bu sebepten yasak.sorun, sorumsuzluk yapip etlerin bozulmasina sebep olan kv.

Mıbtemelen öyle yapıcaktı. Allah bilir. Ana onların hissesini ayırmışım zaten. Ki byrda yiyip içip evlerine yatmaya gidecekler.
aman canım bosver uzulme zaten oyle yapma niyeti varsa da bak bir kısım et bozulmus Allah uyarı gondermis gibi olmus. aslında kv nin kendi payını su an fakir fukaraya dagıtması gerekiyor. ama hic sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…