- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.531
- 723
- Konu Sahibi oglak_kadini
-
Ne bilim çok üzüldüm niye öle oldu diye cok da sinirlendim niye takip etmedim diyeCanım Allah kabul eder insallah sen niyet etmişsin evet girse daha iyi olurdu ama onun günahını da kocanla kv de düşünsün çok sinirlenme canim benim
O açıdan bakarsak doğru .Can sağlığı olsun doğadaki canlıların kısmetiymiş boşa gitmiş sayyın
Evet evet okudum canim arkadaşa soyledimBenim mesajımı oku cnm. Uygun dağıttım ben.
Valla ben de o sekilde biliyorum. Yanlis mi biliyorum dedim ama sizi okuyunca daha emin oldum.Eti habire dolaptan çıkarıp tekrar koymuşsunuz yoksa normalde dolapta olan et o kadar çabuk bozulmaz.
Bi de bu konuda çok bilgili değilim ama bizim burda kurbanın sadece 3 de 1 i alınır eve. Geri kalan 3 de 1 komşulara, son parça da uzak ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Siz yarısından fazlasını almakla çok almamış mısınız acep
3 te 1 ı eve 3 te 1 ı misafire gerisi dağıtılacak komşu diye gecmiyor
Bunu bilmeyen yoktur zaten. Kv kp ve kb ayrı bir ev onlar kesmedi. Etimiz 25 kilo geldi kemik vs sakatat çıktı geriye 17 kilo et kaldı. 5 bize 5 kp kv evine 7 de dağıtmsya cıkardım. Bu durumda sizin hesabınızdan daha fazlasını dağıtmış oldum zaten.
Biz seninle aynı yerden mi katılıyoruz yarışmaya nedirValla ben de o sekilde biliyorum. Yanlis mi biliyorum dedim ama sizi okuyunca daha emin oldum.
1/3 kendi evine, 1/3 akrabalara kalan komsu ve fakirlere...
Bi daha ki kurbanda emin olun. Allah kabul etsin
Kendinize en fazla 3/1 ayırabilirsiniz ama siz yarısından çoğunu kendimize ayırdım diye yazmışsınız doğrumu?İnşallah makbul olmuştur ne diyim
Zaten bir daha kısmet olursa tamamen ne gerekiyosa ben yapacağım. Hep eşimin işleri bunlar. İlla her işe annesini katacak. Musluğumuz damlatsa babasını arar. Kendi yapamadığı için değil sırf onları dabil etmek için yapar. Deli eder beni.Yazik olmus ama uzmeyin kendinizi, olay cunku sizden cikmis, ver demisler vermissiniz. Artik vebal onlarin. Kim bilir kac kisi doyacakti da nasip olmamis
Ben de bunu düşünüyorum zaten sorumsuzluk bende ama iş işten geçti. Orda eksik bilgi verdim. Bize 3 de birinden az aldım. Kp kv ve oğlu ayrı ev. Onlar kesmediği için onların hisseni kendi dolabıma ayrı koydum.Kendinize en fazla 3/1 ayırabilirsiniz ama siz yarısından çoğunu kendimize ayırdım diye yazmışsınız doğrumu?
Biz kurbanın iç organları dışında 1 gramını bile evimize getirmeden kestiğimiz yerde parçalatıp bayramdan önce belirlenen gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtırız.
Ve et kesileli 1 gün olmasa bile malum havalar daha sıcak taze ette 1 saatte bakteri üretmeye müsait yani.
Siz kabul olsun istiyorsanız eviniz de kendinize ayırdığınız eti gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtın o bozulan ette sizin hakkınızdan gitmiş olsun.
Sonuçta Hac Sûresi 37.Ayet ne diyor?
"Onun sizin kestiğiniz ne ete nede kana ihtiyacı yoktur o ancak yapılan takvâya bakar" yani sizin kurban kesmemte ki amacınız takva ise elinizde mevcut olanları da dağıtın haa derseniz derin Dondurucum dolsun 6 ay evdeki et bize yeter o zaman kv et çöpe gitmiş ihtiyaç sahibine gitmiş hiç fark etmiyor.
Ayrıca Kv cimrilikle itham ederek kendinizi yapmış olduğunuz sorumsuz davranıştan sıyıramazsınız en azından Allah katında.
Evet can skiciymis gercekten deZaten bir daha kısmet olursa tamamen ne gerekiyosa ben yapacağım. Hep eşimin işleri bunlar. İlla her işe annesini katacak. Musluğumuz damlatsa babasını arar. Kendi yapamadığı için değil sırf onları dabil etmek için yapar. Deli eder beni.
Hayır kesinlikle makbul falan olmadı.İnşallah makbul olmuştur ne diyim
Ya getirmişim. Köyde kimseyi tanımıyorum. Hoş tanısam da çıkıp poşet elimde gezmem olmaz. Kvnin götürmesi gerekiyordu.Sakin ol vardır bunda da bir hayır nasip değilmiş demek ki ilgilenmemeleri sinir bozucu ama sen üstüne düşeni yapmışsın
Tesekkur ederimSakin ol vardır bunda da bir hayır nasip değilmiş demek ki ilgilenmemeleri sinir bozucu ama sen üstüne düşeni yapmışsın
Mıbtemelen öyle yapıcaktı. Allah bilir. Ana onların hissesini ayırmışım zaten. Ki byrda yiyip içip evlerine yatmaya gidecekler.ay yazık cok uzuldum. kv acaba kendine mi saklamak istedi de dagıtmadı anlamadım? ama yazık olmus etlere o kadar ihtiyacı olan insan varken.
25 kilo et demişsinizBen de bunu düşünüyorum zaten sorumsuzluk bende ama iş işten geçti. Orda eksik bilgi verdim. Bize 3 de birinden az aldım. Kp kv ve oğlu ayrı ev. Onlar kesmediği için onların hisseni kendi dolabıma ayrı koydum.
Kimin hangi ibadetinin kabul olacagini bizler bilemeyiz. Dini yorumlar iste bu sebepten yasak.sorun, sorumsuzluk yapip etlerin bozulmasina sebep olan kv.Hayır kesinlikle makbul falan olmadı.
Yorumlarınızı okudum siz kurbanı kendinize kesmişsiniz.
25 kilo eti kemikten ayırıp o etide 17 kiloya düşürüp 5 kilo kendime 5 kilo kv diye yazmışsınız ya?
Siz burada kendi vicdanınızı rahatlatmak için konu açmışsınız.
Hiç kusura bakmayın ama derin Dondurucunuzda 5 kilo kv 5 kilo et durduğu sürece kurbanınız Allah katında kabul olmayacaktır.
Çünkü Allah yapılan ibadete ve takvaya bakar.Allah'ın kan akıtmaya ihtiyacı yoktur.
Ama fakirlerin o etten alacakları proteine ihtiyaçları var.
aman canım bosver uzulme zaten oyle yapma niyeti varsa da bak bir kısım et bozulmus Allah uyarı gondermis gibi olmus. aslında kv nin kendi payını su an fakir fukaraya dagıtması gerekiyor. ama hic sanmıyorumMıbtemelen öyle yapıcaktı. Allah bilir. Ana onların hissesini ayırmışım zaten. Ki byrda yiyip içip evlerine yatmaya gidecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?