- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.146
- 498
- Konu Sahibi oglak_kadini
-
Arkadaşım 25 kilo çuval geldi. Ben içini açtım. 5 er kilo bize 7 kilo da dıdarıya ayırdım. Kurbanı kesen benim yani ben 5 kilo kendime aldım. 5 kilo kp kv kb 3ube ayırdım. Kemikleri de 3e böldüm ve güzel olanları poşeye koydum. Diğer sakatatı da attım akciğer filan vardı. Onları atmak gunahsa bilemiycem. Ikı kilo kadar da yağ çıktı. Dağıtım poşetine akciğer ve yağ mı koysaydım yani anlamadım.25 kilo et demişsiniz
3 e bölün nerden baksanız 8 kilodan fazla 3/1 8 kilo size düşsün diyelim
3/1 8 kilo da akrabalara
3/1 9 kiloda fakirlere dağıtılması gerekir.
9 kilo et çöpmü oldu şimdi?
O zaman bozulan et yerine kv et hakkını dağıtacaksınız yada kendi hakkınızı.
Kusura bakmayın ama ben çok sinirleniyorum böyle şeylere.
Derindondurucular et dolsun fakir fukarayı kim doyursun?
yapmaz ki öyle birsey.aman canım bosver uzulme zaten oyle yapma niyeti varsa da bak bir kısım et bozulmus Allah uyarı gondermis gibi olmus. aslında kv nin kendi payını su an fakir fukaraya dagıtması gerekiyor. ama hic sanmıyorum
Burada dini konu yok netice de konu sahibi de müslüman ve bilmediği bir hususta kendisine bilgi vermem dini konuya girmez.Kimin hangi ibadetinin kabul olacagini bizler bilemeyiz. Dini yorumlar iste bu sebepten yasak.sorun, sorumsuzluk yapip etlerin bozulmasina sebep olan kv.
O yüzden hiç dini boyutunu sormadım zaten burda suç benim mi kv nin mı ben yapamam deyip verseydi sorumluluğu almıs olmazdı sonuçta.Kimin hangi ibadetinin kabul olacagini bizler bilemeyiz. Dini yorumlar iste bu sebepten yasak.sorun, sorumsuzluk yapip etlerin bozulmasina sebep olan kv.
Evet normal degil, yaptiginiz yorumlar dini cunku. Ayetler havalarda ucusuyor yine her zamanki gibi.Burada dini konu yok netice de konu sahibi de müslüman ve bilmediği bir hususta kendisine bilgi vermem dini konuya girmez.
O zaman konu başlığını ele alalım Suç Bende mi? me demek?
Ya evet yada hayır demeliyiz.
Ben konuyu okudum ve SUÇ tamamen konu sahibinde ve ben kendisine suç sende derken bunun haklı sebebini de yazmam gayet normal değilmi?
Allah bilir dediğiniz herşey zaten Allah'ın kitabında açıkca belirtiliyor.Allah bilir dersek o zaman kitaba ihtiyacımız yok demektir.
Hac Sûresi 36. Ayet
“Cüsseli hayvanları da sizin için Allah’ın şiarlarından kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf halinde yan yana dizildiklerinde üzerlerine Allah’ın adını anın. Nihayet onlardan yiyin, istemeyen yoksulu da istemek zorunda kalan yoksulu da doyurun. Böylece onları sizin hizmetinize verdik. Umulur ki şükredesiniz.”
bu kadar fetva verir gibi konusmasanız. konu sahibi elinden geleni yapmıs zaten. kayınvalidenin işgüzarlığı yuzunden etler ziyan olmuş. gidip kv ye dagıt dagıt sunu yap bunu yap da diyemeyecegine göre.Burada dini konu yok netice de konu sahibi de müslüman ve bilmediği bir hususta kendisine bilgi vermem dini konuya girmez.
Ben konuyu okudum ve SUÇ tamamen konu sahibinde ve ben kendisine suç sende derken bunun haklı sebebini de yazmam gayet normal değilmi?
Allah bilir dediğiniz herşey zaten Allah'ın kitabında açıkca belirtiliyor.Allah bilir dersek o zaman kitaba ihtiyacımız yok demektir.
Hac Sûresi 36. Ayet
“Cüsseli hayvanları da sizin için Allah’ın şiarlarından kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf halinde yan yana dizildiklerinde üzerlerine Allah’ın adını anın. Nihayet onlardan yiyin, istemeyen yoksulu da istemek zorunda kalan yoksulu da doyurun. Böylece onları sizin hizmetinize verdik. Umulur ki şükredesiniz.”
Bilmediğimi nerden çıkardın hamile bacı ben fazlasıyla dağıttım anlatamadım evimde 5 kilo et var bana o konuda rahatım ben benim merak ettiğim burda yanlış var bu benim mi tatafsız yorum için buraya sordum.Burada dini konu yok netice de konu sahibi de müslüman ve bilmediği bir hususta kendisine bilgi vermem dini konuya girmez.
Hac Sûresi 36. Ayet
Sen kurbani dogru mu bolmusum diye sormamissin zaten. Ayetler hadisler yine havalarda ucusuyor. Gerek yok oyle yorumlara. Cok rahatsiz oluyorum bu muslumanlik propogandalarindan. Ozur dilerim mudahale ettigim icin.O yüzden hiç dini boyutunu sormadım zaten burda suç benim mi kv nin mı ben yapamam deyip verseydi sorumluluğu almıs olmazdı sonuçta.
Düzenle istersen ayeti sil suç sana göre benimse eyvallah ama yorumunu düzenlemen daha iyi olur.Burada dini konu yok netice de konu sahibi de müslüman ve bilmediği bir hususta kendisine bilgi vermem dini konuya girmez.
Hac Sûresi 36. Ayet
En mantıklısı bu. Bunu düşünenedim. İşte çözüm. Çoook tesekkur ederim darkmore.Sen kurbani dogru mu bolmusum diye sormamissin zaten. Ayetler hadisler yine havalarda ucusuyor. Gerek yok oyle yorumlara. Cok rahatsiz oluyorum bu muslumanlik propogandalarindan. Ozur dilerim mudahale ettigim icin.
Hic uzerinize alinmayin pay hesabinda size yazilanlara. Kimi kurbanin tamamini dagitir da kabul olmaz, kimi bir tabaklik et dagitir da kurbani kabul olur. Hepsi de mumkun. Allah bilir biz bilemeyiz neticede. Siz kendi payiniza ayirdiginiz etten dagitin iciniz rahat olsun isterseniz.
Dikkatinizi çekerim havada uçuşanlar şahsi fikir değil hadis değil Allah'ın kitabından alınan kesinlikle oturup tartışma konusu bile olmayacak olan Ayetlerdir.Evet normal degil, yaptiginiz yorumlar dini cunku. Ayetler havalarda ucusuyor yine her zamanki gibi.
Ben tesekkur ederim ne demekEn mantıklısı bu. Bunu düşünenedim. İşte çözüm. Çoook tesekkur ederim darkmore.
Kv işgüzarlığı olduğu ne malum?bu kadar fetva verir gibi konusmasanız. konu sahibi elinden geleni yapmıs zaten. kayınvalidenin işgüzarlığı yuzunden etler ziyan olmuş. gidip kv ye dagıt dagıt sunu yap bunu yap da diyemeyecegine göre.
evet öyleleri cok var maalesef kendilerine kesiyorlarKv işgüzarlığı olduğu ne malum?
Neyse ben fetva falan vermiyorum sadece şu kurban etlerini evlerine istifleyip gerçek ihtiyaç sahiplerinin unutulması yok sayılması çok güxüme gidiyor.
Kime baksam kurban kesmiş ve derindondurucuları tıklım tıklım et dolu
Buz dolabı 30 senelik ve köy yerinde gelin kaynananın önüne geçmiş et dağıtıyor demesinler diye ben elime alıp çıkmadım. Kv cimridir de muhtemelen vermiycekti kimseye. O yüzden eşime iki de bir eti dağıtsın diye dürtükledim ama olan oldu. Ben yaşıyorum 6 senedir kendisini tanıyorum da. Kendimi de tanıyorum. Vicdanım da rahat. Sonuçta işin vabali benden çıktı.Dikkatinizi çekerim havada uçuşanlar şahsi fikir değil hadis değil Allah'ın kitabından alınan kesinlikle oturup tartışma konusu bile olmayacak olan Ayetlerdir.
Ve ben konu sahibine Evet Suç sende çünkü Allah teâlâ kitabında kurban eti ile ilgili emrini böyle vermiş diyorum.
Şimdi kalkıp bu ayet uydurma yada yalan diyebilirmisiniz?
Bu ayet üzerine kalkıp bana ayeti boşver Allah bilir diyebilirmisiniz?
Netice de Kurbanın amacı belli ve konu Sahibi amacın dışında hareket etmiş plansı programsız kurban kesip kendi derindondurucusunu doldururken asıl amaç olan Fakirleri hesaplamamış belirlememiş ve sorumsuzca davranıp kurban etini mükrüf olmasına sebep olmuş kendi vicdanını rahatlatmak adına da tüm bunların sebebinin Kv olduğunu kv cimri olduğunu Buzdolabının 30 senelik olduğu gibi bahanelerle vicdan rahatlatmaya çalışıyor maalesef.
Dini boyuta girmiyorum asla girmiycrm ama günahımı alıyorsun. Hamilesin ve hamilelere karşı ciddi anlamda hassasım. Yanımda olsan hizmet bile ederim sana çünkü çok zor bi hamilelik geçirdim.Kv işgüzarlığı olduğu ne malum?
Neyse ben fetva falan vermiyorum sadece şu kurban etlerini evlerine istifleyip gerçek ihtiyaç sahiplerinin unutulması yok sayılması çok güxüme gidiyor.
Kime baksam kurban kesmiş ve derindondurucuları tıklım tıklım et dolu
Bende dertler bitmezz. Neyse ki evime taşıncaklardı o olmadı ayrı ev tutuldu yakınımıza. Yoksa daha çok konu açarım ben.Ben tesekkur ederim ne demek
Gene bekleriz
Hayır kesinlikle makbul falan olmadı.
Yorumlarınızı okudum siz kurbanı kendinize kesmişsiniz.
25 kilo eti kemikten ayırıp o etide 17 kiloya düşürüp 5 kilo kendime 5 kilo kv diye yazmışsınız ya?
Siz burada kendi vicdanınızı rahatlatmak için konu açmışsınız.
Hiç kusura bakmayın ama derin Dondurucunuzda 5 kilo kv 5 kilo et durduğu sürece kurbanınız Allah katında kabul olmayacaktır.
Çünkü Allah yapılan ibadete ve takvaya bakar.Allah'ın kan akıtmaya ihtiyacı yoktur.
Ama fakirlerin o etten alacakları proteine ihtiyaçları var.
Ya ben de o hışımla açık açık yazdım. Yoksa doğru mu dağıttım yanlıl mı onu sormadım hiç. Benim de suçum var tabi ki. Neden köye göturdum. Ver gitsin yapıosun bişey nıye güvenmediğin kaynanaya götüruyosun. Eşimin herseye onları dahil etme cabası işte. Musluk damlatsa babasını arıyo. Oysa kendi daha iyi anlar o işlerden. Maksat onları yüceltmek sormak bilse de akıl almak.Bu nasil bir yorumdur ? Siz mi karar veriyorsunuz Allah katinda makbul olup olmadigina. Ne yazdiginizin farkinda misiniz? Allah katinda kabul olmadi yazmissiniz resmen. Siz de diger hanimefendi gibi sadece bir kulsunuz unutmayin, karar mercii Allah'tir. Bu hususlari yargilamak size dusmez.
Resmen sok oluyorum bu yorumlari gorunce. Tovbe tovbe dindar gorunup Allah adina karar vermek de bir bizim topluma ozel haa.
Ayrica sorsan KK'da tum kadinlar kendi buzdolabindan cok fakire dagitmistir ama cik sokak sokak sor fakirlere dagitildi mi yok. Eee kim dagitti. (bu kismi size yazmadim siz dagitirsiniz dagitmazsiniz beni ilgielndirmez, sayfada gorudugum ve cevremde duydugum yorumlara binaen yazdim)
Ya ben de o hışımla açık açık yazdım. Yoksa doğru mu dağıttım yanlıl mı onu sormadım hiç. Benim de suçum var tabi ki. Neden köye göturdum. Ver gitsin yapıosun bişey nıye güvenmediğin kaynanaya götüruyosun. Eşimin herseye onları dahil etme cabası işte. Musluk damlatsa babasını arıyo. Oysa kendi daha iyi anlar o işlerden. Maksat onları yüceltmek sormak bilse de akıl almak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?