Geçmiş olsun. Küçücük bir çürük için oyularak kanal tedavisi yapıldığını bilmiyordum. Ama film çekildi demişsin. Belki görünen değil, içtende çürüme vardı yada görünenden daha büyük olduğu anlaşıldı.Bu yüzden kanal tedavisi ve dolguya da ihtiyaç duymuş olabilir diye düşündüm.
Maalesef bende dişlerimden çocukluğumdan beri çekiyorum. O yüzden diş ve dişçi tecrübelerim o kadar çok ki, fikirlerimi yazıyım dedim.
Hatta en son bir ay önce bir dolgu yaptırdım. Benimde görünürde çok çok küçük bir çürük vardı lakin film çekilip bakıldığında içten çürüme olduğu için dolgu ve kanal tedavisi yapıldı. Yani aslında görünenden daha büyük çürük varmış. İlk etapta iki kere uyuşturucu iğne vurulmasına rağmen, aynen benimde sizinki gibi ağrım devam etti lakin benim diş dokturum devam etmedi. Antibiyotik yazıp ilerleyen günlerde tekrar gittim. Bu sefer tek iğnede hiçbir ağrı hissetmeden, kanal tedavim ve dolgum tamamlandı.
Bu kadar ağrı çekmenizi ben iki sebebe bağladım; ya ağrı eşiği gerçekten yüksek yada iltihap, içten çürüme, diş etlerinlerindeki, diş hassasiyeti fazlalılığı gibi sorunlar olduğundan dolayı, antibiyotik kullanılmadan işlem yapıldığı için de olabilir.
Çok dolgu yaptırmış biri olarak

şunu da belirtiyim; dolgunuz henüz yeni, sıcak-soguk etkisinden dolayı ve ara ara sızlaması bir müddet daha devam edebilir, zamanla geçer. Hepsinde böyle olucak diye birşey yok ama bir müddet daha normaldir. Biraz daha bekleyin, ağrısı sızlaması geçmezse, tekrar gitmenizi öneririm. Zaten dolgu yapıldıktan sonra da film çekiliyor olması gerek arada boşluk kalmamış mı v.s gibi...