- Konu Sahibi Mutluluk61
-
kuaför mevzusundan hiç hoşlanmadım, çok yakışıksız olmuş abinizin tutumuarkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
kuaför mevzusundan hiç hoşlanmadım, çok yakışıksız olmuş abinizin tutumu
Senin gibiler kötü gelin oluyor işte. Anladın mı. Sen önce Benim neye sinirlendiğimi bi anla
Tamam da abim üç kişi getirirsin yanında deyip annemden ona göre para almış. Yengem arayıp ya da mesaj atıp canım şu kadar kişi kuaföre geliyor haberin olsun yanında para var mı diye sormuyor. Adam on kişi görünce şaşırıp kızıyor
İşte herkes ona şaşırdı sanki yangın dan mal kaçırır gibi. Burda halam art niyetli bişey yapmadı zaten iğneleri falan tutuyorduBüyük ihtimalle halanız kıza sormadan aldı altınlarını onu farkeden annesi de sizden geri aldı kızın hakkını. Bunda kızacak bir şey yok. Hiç sanmıyorum insanlar takı takmaya devam ederken almaya çalıştığını. Daha takılacak şeyler varken niye alsın ki ?
Siz emin misiniz daha kıza takılacak bir şeyler varken üstünden alındığına yoksa takı bitmiş miydi ? Kadının art niyeti olsa kızına vermezdi altınları. Ama sizin tarafîn öyle bir amacı varmış, altınların bir kısmını alacaklarmışİşte herkes ona şaşırdı sanki yangın dan mal kaçırır gibi. Burda halam art niyetli bişey yapmadı zaten iğneleri falan tutuyordu
bunda delirecek bir durum yok.sen açık arıyorsun kusura bakma... önce aldıgına kızdın tepki görünce daha takı bitmeden almasına kızdım dedin.önce bir neye sinirlendigini sen bir anla ki, sonra biz anlayalımSen neyi anlamıyorsun. Ben alıp almamasına laf yapmıyorum orada millet takı kuyruğunda takı takılıyor ne görgüsüz insansın da kurdeleyi almaya çalışıyorsun ben buna kızıyorum anlıyor musunuz ya çıldırtmayın insanı
o kadınında almasının amacı siz konmayın diye kurtarmak ki kurtarmış ta aferin kadına beNe görgüsüzlüğündwn bahsediyorsun arkadaşım benim halam takı kurdelesini almasının sebebini söyledin gelin odasına giderken düşmesin diye. Ama gelinin annesinin yaptığı şey kurdeleyi alıp masaya kadar götürüp çantaya koymak bunu mantık alıyor mu ya
Kızmanın da bir adabı vardır. En güzel gününde abiniz yengenize anlayıp dinlemeden "sen benim sözümü nasıl çiğnersin" diye hesap soruyor. Belki emrivaki yapıldı ve kız birşey diyemedi o gelenlere.Tamam da abim üç kişi getirirsin yanında deyip annemden ona göre para almış. Yengem arayıp ya da mesaj atıp canım şu kadar kişi kuaföre geliyor haberin olsun yanında para var mı diye sormuyor. Adam on kişi görünce şaşırıp kızıyor
ya birde gelenler belki kendi parasını kendi verecekti, gelinin yanında olmak istediler belkide.. madem okadar para yokmuş ta nasıl ödemişler sonradan?İyi de canım benim
1.si sen iyi niyetli olsan gelip bize burda abinin yengenin düğününde “onlara” takılan takıların mevzusunu yapmazdın.
Senden önce söz sahibi “abindir”
Yani sana burda söz düşmüyor, abin düşünecek madem baban masraf yaptı abin yengenin izniyle altınlardan birazını vercek.(yani her halukarda senin derdin olmuyo seni ilgilendirmiyo mevzu baban-abin-yengen arasında)
2.si kuaföre yengen istediği kadar insan getirebilir..gelmek isteyene gelme denmez öyle özel bi günde..hı biraz sayıyı abartmıs ama görgüsüzlük değil bu
3.sü yengenin annesi altına dokunamazsa senin halan da dokunamaz
4.sü düğün/nişan/kına/söz farketmez takılan altınlar gelin ve damadındır istenirse biraz damadın ailesine verilebilir
5.si şimdiden kötü niyetli bi görümce olmussun gelmis burda altından dert yanıyosun ki düğün senin düğünün değill
Allah yengene yardım etsin bu görümceler niye böyle
Eki Görüntüle 2059899
Yani geline takilan takiya erkek tarafının dokunma hakki yoktur, dava etse surundurur.
Eger tam tamina geline vermislerse kusura bakmayin ama biraz abartmissiniz. Belki onlarda size guvenmedi (ki genelde erkek tarafi kendine alir takilari). Biz de alsaydik ayni seyi yapacaktim diyorsunuz ne fark eder kimin aldigi. Mesela benim dugunumde oyle bir sey olsa ben de daha dogru duzgun tanimadigim esimin ailesine guvenmek yerine kendi aileme guvenirdkm ve takilari onlarin alip daha sonra bana emanet etmesini isterdim.Evet vermiş ama orada yapılan terbiyesizlik ne bizde abim e verecektik sonuçta
kadin burayi takip ediyor sanirim zira erkek tarafinin gelinin altinlarini aldigini o kadar cok okudum ki kimseye kizamadim sonucta vermis belki kizi tembihledi ama ona da kizamiyorum aksi gelin hanimda travma yaratacakti o yuzden sirhini cekmisarkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
Benim kocada kuaforde makyajima kirpik taktirmMa vs herseyime karosti burnumdan getirdi. Resim cekilecez sutudyo ucretsiz4 hak vermis benimkide tut bi hakkini yiyenine verio o cekilecek dio geriye kalio 3 bi ailecek cekilio 2hak kslio onlarda mal gibi tabiarkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?