çok üzgünüm :(

ben onu değilde şunu anlamıyorum "babanın evine git" olayını.
ben niye gidiyormuşum evimi bırakıp "sen git ananın evine" diyecen böylesine.
hiç rahatını da bozmuyorlar beyfendiler.
hemen babanı arayayım gelsin.
oldu güzelim.
sanki marketten domates aldıda geri götürüyor.

ben gidersem gün içinde gelmemek üzere gitmeyi düşünüyorum....evet kesinlikle ailesi çokkk kıymetli ben arabozucu....bana öyle dedi sen benim ailemle aramı bozmaya çalışıyorsun dedi bir tartışmamızda.....yok aramadım aramam da....ama ders vermeliyim diye düşünüyorum da gitsem geri gelemem birdaha....öyle bir inattır ki....hep ağzında boşanma kelimesi....1 ay kadar önce bir tartıştık ozaman da yaptı aynısını....çok bunalttılar beni.....en çok da eşim....

aynı durum benim başıma da geldi ve şuan ne yapacağımı kestiremiyorum.....eşimin ailesiyle çok sorun yaşadık ama eşim beni suçladı hep...dün eşimin ailesine gidecektik,aslında perşembeleri gidiyoruz ama kardeşi gelmiş.....

bana telefon etti ve ben de dedim ki bugünden için gidelim dedim,çarşamba gidersek perşembe gene beklerler....sık görüşmek yaramıyor bize çünkü....aramızda seviye yok.....muhakkak canımı sıkacak birşey oluyor hemen her görüşmemizde....neyse tamam bugün gidelim madem dedim.....ablamın da faturası vardı...yatırmayı unutmuşlar...ben dedim getir ben yatırayım diye....nasılsa çarşıya ineceğim...eşimle buluştuk....ablamın faturası için bozuluyor...bir surat bir surat....ablam parasını zaten verdi,birde vermese neolur...görümcemin 150 liralık cep telefonu faturalarını çokkk yatırdık.........

parasını benim mi vereceğimi zannetti naptı anlamadım...yatıracağım yer de bineceğimiz durağın arkasında zaten:))ama trip yapıyor acelesi mi varmış sonra yatırsınlarmış....küçük bebeği var ablamın üstelik....hat kesilse napacak kız dedim....eee ver ben yatırayım madem diyor..vermedim gittim kendim yatırdım....geri döndüm yanına,benimle muhatap olmuyor...indik neyse...dayanamadım dedim benim vereceğimi mi zannettin de bozuluyorsun....kocası yokmu,o niye yatırmıyor diye başladı sokak ortasında.....mesaiye kalıyor adam ablam da unutmuş ne var bunda dedim ya....çok mu zor birşey....bağırıştık...kayınvalideme de gidiyoruz buarada inatla....

sonra demesin mi sen zaten gelmek istemiyordun ondan yapıyorsun...ben şok....bana öyle bir eziyet edermiş ki,onlar adam mı öldürüyormuş da gitmek istemiyormuşum....yarında gideceksin gitme de göreyim diyor.....

beni bıraktı gitti yolun ortasında....hadi uzamasın dedim gittim peşinden...kvalidemlere bir gittik kimse yok...hem çağırıyor kardeşi ben geldim gelin diye,hem kimse yok....

neyse girdik içeri...ağladım bağırdım...annesinin yaptıklarını görmez,beni suçlar...sen unutabilirsin ama ben unutamıyorum dedim...

geldiler onlarda sonradan...oturduk falan...kayınvalidem zaten 1 aydır falan bana karşı çok soğuk....çocuğumuz yok henüz,3 yıllık evliyiz...yetti tasası....onun için bi kızmıştım ben,eşimle birbirimize düşürdü bizi...beni şikayet falan da etti....ondan beri soğuk...
babama dedim ben de ozaman,eşimi aramasını istedim...o da aradı fırçaladı....annen üzüp durmak zorunda mı,birdaha duymayım böyle şeyler demişti....onu önüme sürüp durdu...ve babamın telefonundan sonra bir hafta gitmedi küstü....ki babam durup dururken ona kızmadı....ben her gidşimde sorun çıkarıyorlar,laf sokuyorlar,şaka adı altında abuk subuk konuşuyrolar,ama ben birşey dedim mi alınıyorlar ayıp oluyor....yetmiyor eşimi arayıp ağlıyor...kim gitmek ister ki bu şekilde.....ona rağmen gidecekmişim,naptıkları var,onlar yaşlı ne ben ne de sen birşey diyemeyiz ne kadar yaşayacakları belli değil oldu...ben kazık kakacağım ya....

kalktık geldik....duramadım söylenmeye devam ettim çünkü çok kırıldım....hemen o da başladı boşanalım...böyle olmaz....babanı arayımmı diyor...babam telefonla mı verdi,zorla mı verdi de bi telefon edip gel al diyeceksin utanmaz dedim....yarın git dedi bugünden için....benim babam yalnız annem vefat etti....hep sorun oldu ona gidip yemek falan yapmam ki sadece ben değil ablalarımla hepimiz yapıyoruz....istemeye geldiklerinde ne zaman isterse gitsin diyorlardı....sonra oraya gidiyorda buraya gelmiyorda oldu....eşim de gaza geldi çokkkk tartıştık...

cuma babama gidecektim zaten,bugünden git yol parası verip durmazsın diyor...haftasonları ablamlarla görüşürüz..ozaman da oraya geçersin deyip güldü....benim ailem kırmamak için uğraştığı halde beni bastırmak için böyle söylüyor....ayrı yattık zaten...sabahta hazırlandı ve işe gitti....

bu kaçıncı oldu artık çok bunaldım....birtarafı sıkıştı mı hemen boşanalım....gitsem bitecek kesin....ama tek taraflı da yürümez...yürütemiyorum da zaten...arsızlıkla mı duruyorum acaba diye düşünmeye başladım....kalsam ilk tarışmamızda yine yapacak aynısını....benimki de hayatta aramaz o haklıdır hep....offfffff bilemiyorumm..çok kötüyüm.....

birincisi ya biterse gidersem daha dönememleri bırak hep diyorum bitecekse her türlü biter sen katlansanda katlanmaanda yaptıklarına, babanın evine git ve o peşine düşene kadar asla arama sorma evliliğin yürüyecekse gelir peşinden yok bitmişse sen o evdede kalsan da biter ortada çocukda yok,ben beş senelik evliyim çocuğumdan dolayı ayrılmıyorum eşimden çünkü bana asla vermez elinden geleni yapar kaçırır bile bu her şey beklenir o yüzden sabrediyorum sabretmek zorundayım yaptıklarına benim gibi olma .

Konuyu açan arkadaş sende en başta ailesiyle oturmakla hata etmişsin ne kadar iyi olurlarsa olsunlar yağada batırsalar balada batırsalar ev ev üstüne olmuyor bu devirde şimdi bir karar vermen lazım ya ayrı ev istiyceksin ya da o evde yaşamaya devam edeceksen bundan sonra eşin varken onun gözüne soka soka iş yapacaksın kaynanan muhtemelen öyle yapıyor ve eşin senin hiç iş yapmadığını düşünüyor ve eşinin yanında hep annem canım olacaksın ama o yokken de lafını alttan alttan sokacaksın hiçbir erkek annesinden babasından vazgeçmez,eşin seni arayana ve özür dileyene kadarda arama ve ailen ağırlıklrını mutlaka koysunlar.

ben k.valideleri de anlamıyorum.hadi onlar genç tecrübesiz falan ama koskoca kadınlar neden oğluşum da oğluşum diye abartır ki?neden huzurun bozulacağını bile bile aynı evde yaşamak ister?

anne-kız bile aynı evde sorun yaşarken kaynana-gelinin sorun yaşaması zaten kaçınılmaz birşey.yaşlı olur,hasta olur ya da bakıma muhtaç olur o zaman tabii ki mecbur aynı evde yaşanır ama bunun dışıdaki durumlar da ben olsam gelinimle ya da k.validemle yaşamak istemem.

bence bu konuda da aynı eve evlenmeyi isteyen konu sahibi yada kaçarak evlenme durumu var.2 sefer sordum nasıl evlendiğini cevaplamadı,inşallah bugün cevap verir:34:

ben de kesinlikle istemem gelinimle evde yaşamayı.gelin için değil kendi huzurum için istemem:)

Son düzenleme:
yazılan herşeyi okumadım ama sana sunu soylemek ısterım..benım esımdeee bır keresınde gıt bıraz ayrı kalalım demıstı ama ben dedım kı neden en ufak bıseyde gıdeyım evımı bırakayım demıştım..aa tamam demıstı sen evıne sahıp cıkarsınnn..
sonra tabıkı baska olaylarımız oldu falan fılan neyse kı suan cok mutluyum canım...
keşke hemen gıt demesınle evını bırakmasaydın bazen erkekler kızgın olunca olur olmadık seyler soyleyebılıyor..ama senı aramaması tuhafıma gıttı yanı...
bırak o arasın senı sen arama...aradığı zamanda ac sakın sakın konuss....

ayyyyhhh daral gelldi yeminlen ya. bu ne kardeşim siz eziyet etmeye mi alıyosunuz bu karılarınızı yaaaa. ööfffff. bencil herif. ama hata bizde anacım, herşeyi söylüyoruz ondan oluyo. söylemicekzin, onlar gibi plan yapıcaksın bak o zaman ne kıymetli olunuyo. sen de çarşamba gidelim de perşembe gidelim de, cuma gidelim de. siz çok gerilmişsiniz güzelim. ama sen gidersen de o inadından aramaz kv onu iyice doldurur şişirir. akşamları gitmemk için bahane uydursan mesela desen ki çarş gitmeyelim perş gidelim diyeceğine ayy tüh ya evde bilmem ne yapıcaktım bugün. veya nebliim, alışveriş yapmam lazımdı, keşke daha önceden bilseydim öğlen arada alırdım vs vs. bezdirme politikası yani. ama ben gitmek istemiyorum demiceksin, istiyorum gitmeyi ama gidemiyorum, iş çıkarcaksın habire. spora git mesela haftada 3 gün. yemek kursuna git. ne biliim işte bul bişiler. hem onunla beraber yapabileceğiniz bişi olursa daha da ii olur. sen tanıyorsun kocanı ona göre bişi bul. pestili çıksın da evden çıkmak istemesin. hayret ya. çocuk gibi uğraşıyoruz ya valla deli oluyorum. bi de kocan sana iice bağlanmadan çocuk yapma sakınn, işler çorbaya dönüyo bi de çocuklar olunca.

ya bilmiyorum ablamlarla görüştüm biri uğraşma değmez diyor....çocuk oyuncağına çevirdi diyor...diğer ikisi biz konuşalım diyor bilemiyorum ya.....çocuk allah tarafından zaten olmuyor bir sorun olmadığı halde....sevgili kullarından biriyim demek ki....çok gerildik hem nasıllllllllllllll......

birincisi ya biterse gidersem daha dönememleri bırak hep diyorum bitecekse her türlü biter sen katlansanda katlanmaanda yaptıklarına, babanın evine git ve o peşine düşene kadar asla arama sorma evliliğin yürüyecekse gelir peşinden yok bitmişse sen o evdede kalsan da biter ortada çocukda yok,ben beş senelik evliyim çocuğumdan dolayı ayrılmıyorum eşimden çünkü bana asla vermez elinden geleni yapar kaçırır bile bu her şey beklenir o yüzden sabrediyorum sabretmek zorundayım yaptıklarına benim gibi olma .

benim de olacağı o canım....çocuk olursa onunla tehdit eder muhtemelen....babam geri göndermez geçen olayda çok kızdı 2 ay falan oldu sanırım....çocuk mevzusuna karışıyor kv..ben de ne zaman hayrlı ise omzan olsun gibi birşey dedim...hanımefendi bozulmuş,uyuyamamış.....ertesi gün aradı....sabaha kadar uyuyamamış da bilmem ne....ben de çok üzüldüm dedim....yetmemiş hoppppppp birde eşime telefonnn ağlamış bir güzel de....ben de babamdaydım.....eşim arıyor,kısa kesmeye çalışıyorum...annemle ne konuştun vırt zırt derken çok kzıdım ve şikayet mi etti dedim kapattım...yeniden arıyor bağrıyor babamda duydu....anlattım böyle böyle....oda arayıverdi....babam çok kızdı ozaman....alana kadar bitarafları düşüyor alınca böyle oluyor diye....bilmiyorum napacağımı.....

seni çok iyi anlıyorum bende kv ile sürekli sorun yaşayanlardanım.sana tavsiye ayrı eve çıkmadan gitme bak yüzde yüz aynı sorunu tekrar yaşayacaksın adım gibi eminim.şart koş taşınalım döncem fln de ne bileyim ev ev üstüne olmuyor kesinlikle ayrı eve çık derim.

srpilyd içini karartmak istemem ama yani kendimi yerine koyarak düşünüyorum da.. eğer kalırsan dediğin gibi gene yapacak aynısını. ve daha da ezecek bence :50: çünkü nasılsa git dediğinde gitmiyorsun, hiç bir yere gidemez bana muhtaç gibi düşünür :50:

Allah yardımcın olsun canım. ne yapmayı planlıyorsun

canımm bilmiyorum kafam çok karışık.....ablam yeter artık hiç uğraşma diyor.....birdaha yine yapacak....anası ortalığı karıştrdığı zaman da boşanalım dedi....geçen ay işyerinden birisi aradı..açmadı bende kızdım açmamasına benim yanımda mı konuşmak istemedin falan dedim....tartıştık gecenin köründe çıktı gitti telefonunu da bırakıp...ozaman da dedi boşanıcam diye...ben yine gitmedim....offff vallahi halt ettim evlendim de....babamın evinde oturup duraydım ne vardı.....anasıyla uğraş,kendiyle uğraş....

ya bilmiyorum ablamlarla görüştüm biri uğraşma değmez diyor....çocuk oyuncağına çevirdi diyor...diğer ikisi biz konuşalım diyor bilemiyorum ya.....çocuk allah tarafından zaten olmuyor bir sorun olmadığı halde....sevgili kullarından biriyim demek ki....çok gerildik hem nasıllllllllllllll......

canım bu eşler kaşınıyor ben bunu anladım maden ana kuzusuydu çok seviyordu ayrılamıyordu anasından evlenmeyeydi ömür boyu anasıyla yaşlanıp ölseydi.ayy valla bende sorun yaşıyorum kv ile geçen gün eşimede aynısını dedim ana kuzususun evlenmeseydin diye bozuldu baya şimdi düzeldi gibi ama biliyorum yine sorun yaşayacağım.ama insan bir yere kadar dayanıyor sabır taşına döndük valla.senin işinde zor ne desem boş bu adamlar de-ğiş-meezzzz:19::19::19:

benim de yaşadıklarım kısmen benzer.bende direndim hiç gitmedim babamın evine. ama yine bitti. yani yürümeyecekse yürümüyor. yürütmeyi her iki tarafda istemeliki yürüsün. bir taraf yürütmeye çalışıp, diğer taraf ipleri koparırsa, yürütmeye çalışana o evlilik eziyet olur.
ama sana nacizane önerim, iyi düşün babanın evine gideceksen de geri gelmeyeceğini kabullenerek git. heee burnu sürter yola gelirse ne ala ama gelmezsede herşeyi baştan göze alıp yaparsan daha az yıpranırsın.
bazen dinsizin hakkından imansız gelir derler ya arada yapmak lazım.karşı tarafın iyi bir silkelenmeye ihtiyacı var.
ha bu arada ben ailesinin evinden ayağı kestim bazı olaylardan sonra, gitmicem dedim gitmedim, fazla da gelemediler bana ayaklarını kestim. haketmişlerdi fazlasıyla. bu olaydan sonra beni daha az huzursuz ettiler açıkcası. ama ben başta yapmam gerekeni sonradan yaptığım için tabii sevgim saygım güvenim bitmişti. buda çözüm olmadı

değil mi....ben yürütmeye çalıştıkça ters tepiyor....evlilik birkişiye bağlı olurmu ya....babamdan zılgıtı yiyince düzelir sandım ama nafile demekki.....benim ailemden kimse karışmaz....ama eşimin ailesi evliliğimizin merkezinde....nereye gittiğimizden,ne aldığımıza,nerde olduğumza kadar herşeyi bilecekler,hep onlara gideceğiz başka kimseyle görüşmeyeceğiz,haftada 1 gidiyorum ondan oluyor birazda...ama benim babam yalnız ona daha çok uğramaya çalışıyoruz sadece ben değil kardeşlerim hepimiz.....sonra annesi sorun çıkardığı için gitmek istemiyorum anlamıyor...ortada birşey yokmuş gibi davranıyor eşim....sanki ben huzursuzluk çıkarıyormuşum gibi davranıyor...

böyle adam görüntüsünde ortalıkta gezipte anasının bir lafıyla karısını evden yollayanlara diyecek söz bulamıyorum.
çamaşırını yıkayıp,yemeğini yapmışsın,ne ailesine ne kendisine karşı bir saygısızlığın olmamış daha ne istiyor ki.
kaynanan da demekki ben yaparım sen elleme derken samimi değilmiş, çok üzüldüm sana.

canım bu eşler kaşınıyor ben bunu anladım maden ana kuzusuydu çok seviyordu ayrılamıyordu anasından evlenmeyeydi ömür boyu anasıyla yaşlanıp ölseydi.ayy valla bende sorun yaşıyorum kv ile geçen gün eşimede aynısını dedim ana kuzususun evlenmeseydin diye bozuldu baya şimdi düzeldi gibi ama biliyorum yine sorun yaşayacağım.ama insan bir yere kadar dayanıyor sabır taşına döndük valla.senin işinde zor ne desem boş bu adamlar de-ğiş-meezzzz:19::19::19:

değişmez ben sadece kendimi kandırıp bekliyorum.....annesi ne derse desin biz cevap veremezmişiz,onlar yaşlıymış onları kıramazmış,ne zaman ölcekleri belli değilmiş...ben ölümsüzlük iksirini keşfettim oyüzden herkes ölecek nasılsa diye kıramam,kırılamam.......

canımm bilmiyorum kafam çok karışık.....ablam yeter artık hiç uğraşma diyor.....birdaha yine yapacak....anası ortalığı karıştrdığı zaman da boşanalım dedi....geçen ay işyerinden birisi aradı..açmadı bende kızdım açmamasına benim yanımda mı konuşmak istemedin falan dedim....tartıştık gecenin köründe çıktı gitti telefonunu da bırakıp...ozaman da dedi boşanıcam diye...ben yine gitmedim....offff vallahi halt ettim evlendim de....babamın evinde oturup duraydım ne vardı.....anasıyla uğraş,kendiyle uğraş....

Üzüldüm gerçekten :50: diğer arkadaşada :50: boşanmak nasıl bu kadar basit geliyor onlara anlamıyorum, aklım almıyor :50:

kalabileceğin yakın bir arkadaşın falan yokmu canım..haber vermeden oraya git..esşin muhakkak sana ulaşmaya çalışacak..babanı arayacak sana ulaşamyınca..oradada olmadığını öğrenince çıldıracak..biraz kaybetme korkusu girsin şu adamlara..bunlar hep rahatlıktan..nasılsa benim bir yere gidemez düşüncesinden..
babanada söle baba böle böle kocama ders vericem..ararsa sakın yerimi söleme diye.[/QU

babama da desem ablalarma da desem geri çevirmez beni kimse.....rahatlıktan evet canım...kaybetme korkusu yok...ne eşimde ne annesinde....babam telefonda kızdığında eşime demiş anlaşamıyorsanız gereğini yapalım diye ama az gelmiş demek.....

Üzüldüm gerçekten :50: diğer arkadaşada :50: boşanmak nasıl bu kadar basit geliyor onlara anlamıyorum, aklım almıyor :50:

ve benim eşim bebek istiyor birde ya aklım almıyor.....bence hamile olsam da böyle söyleyecek çocuk olsa da....çok basit demekki onun için....babanı arayım dediğinde keşke ara deseydin dedi ablam da....napacaktı bakalım....

bence bu konuda da aynı eve evlenmeyi isteyen konu sahibi yada kaçarak evlenme durumu var.2 sefer sordum nasıl evlendiğini cevaplamadı,inşallah bugün cevap verir:34:

ben de kesinlikle istemem gelinimle evde yaşamayı.gelin için değil kendi huzurum için istemem:)

ben bu konu için değil genel olarak söylüyorum ablacım.

aynen benimki helallik vermemiş kendikine ölürken.
Kadın öyle çekmişki anlattığında acırsın.
Ama kendi kv olduğunda yaşadıklarını unuttu bide öğrendiklerini uygulamaya kalktı ama her kuşun et i yenmez canım.
Tabi koca faktörü çoook önemli.
Adam adamsa karısını da anasını da birbirinden ayırmayı bilir.

evet aynen ona yapılanı bana yapmaya kalktı.hoş yaptı da, yapıyor da ama ben ona benzemem.hala bunu anlayamadı :28:

ve benim eşim bebek istiyor birde ya aklım almıyor.....bence hamile olsam da böyle söyleyecek çocuk olsa da....çok basit demekki onun için....babanı arayım dediğinde keşke ara deseydin dedi ablam da....napacaktı bakalım....

canım ya keşke ara deseydin de arayıp ağzının payını alsaydı.

eşin çok kurnazmış,babanı üzmek istemeyeceğini biliyor ya blöf yapıyor!

nolur şöyle adamlara ezdirmeyin kendinizi,onlar ana kuzusuysa sizler de öylesiniz.

değişmez ben sadece kendimi kandırıp bekliyorum.....annesi ne derse desin biz cevap veremezmişiz,onlar yaşlıymış onları kıramazmış,ne zaman ölcekleri belli değilmiş...ben ölümsüzlük iksirini keşfettim oyüzden herkes ölecek nasılsa diye kıramam,kırılamam.......

ama çok saçma Allah korusun kimin ne zaman öleceği belli değil belki ben daha önce öleceğim töbe ya Allah ın işinede karışıyor bu adamlar.bak benim kv 60 yaşında kadın turp gibi ama ben 25 kalp rahatsızlığım var dalak büyümem var enfeksiyonum var varda var :27:ama ona sorsan ben gencim her işi yaparım bana birşey olmaz ama kendisi yaşlı diye benden sağlıksızmış ölecekmiş gibi davranıyor.birde benim hastalığımla dalga geçiyor ben hareket etmiyormuşum ondan oluyormuş kadın tıp bitirmiş sanki deli oluyorum :22:
eşinle güzellikle konuş bak gidersem bir daha dönüşü olmaz fln de korkut dicem ama çözüm olur mu bilmiyorum.zamanla sevi saygıda kalmıyor inan bitiyor.ben kendimi düşünüyorum yaşadıklarımdan sonra ilk günlerimi hatırlıyorum eşimi hep heyecanla beklerdim dört gözle...her gün yeniden aşık olurdum ama şimdi durumum vahim tamam hala seviyorum ama o heyecan bitti bitirdi malesef :19::19:

Back
X