• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzülüyorum

bengumm

🌟
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
1.636
1.952
53
Merhaba arkadaşlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum benim çocuğum otizmli otizm tanısı var ama çok ileri derecede bir otizmli değil biz eşimle bir karar almıştık bunu hiç kimseye asla söylemeyecektik çünkü ileride benim çocuğum iyileşebilir ama insanlar öyle acımasız ki Bu hastalığı bile kendine malzeme edecek dilden dile aktaracak çok insan var Kendi akrabalarımıza dahi asla demedik. Dün halam ilk defa bize geldi başka bir şehirde oturuyor kendisi edebiyat öğretmeni ve çok çevresi var . Çevresinde otizmli çocuğu olan birçok kişi var ve benim çocuğumu görür görmez otizmden bahsetmeye başladı raporumuzu aldığımızı biliyordu ama kimseyi içeriğini söylemedik raporun içeriği otizm mi falan diye konuştu eşim de söyledi evet dedi otizm eğitimi alıyoruz gerçekten beynimden vurulmuşa döndüm Bu benim için gerçekten çok hassas bir konuydu halam öyle kendinden emin konuşunca eşim de hemen söyledi. Acaba başkalarına da dedi mi bilmiyorum ama dünden beri gerçekten çok canım sıkkın çok üzgünüm ben çocuğumu özel eğitime götürüyorum sürekli özel ilgileniyorum ama dillenmesi beni çok üzdü . Gerçekten kendim zor kabul etmişken başka insanların daha bunu söylemesini kaldıramam . Ama asıl canım sıkkın eşimle birbirimize söz vermişken neden açıkladı başka kimlere açıkladı bilmiyorum kimseye demedim diyor ama güvenmiyorum 😓

Halanız raporu nerden biliyor,raporu bilmeseydi belki bahsetmezdi tabi eğitimci olup anladı mı bilmiyorum ama hassasiyetinizi belirtseydiniz kimsenin bilmesini istemiyorum diye ama aslında hiç kimse önemli değil siz ve çocuğunuz önemli olan gerisi boş gerçekten

Halanız raporu nerden biliyor,raporu bilmeseydi belki bahsetmezdi tabi eğitimci olup anladı mı bilmiyorum ama hassasiyetinizi belirtseydiniz kimsenin bilmesini istemiyorum diye ama aslında hiç kimse önemli değil siz ve çocuğunuz önemli olan gerisi boş gerçekten
Özel eğitim ücretli mi falan dedi bizde rapor olduğu için ücretsiz dedik herkese rapor içeriğini dil eğitimi diye aktarıyorduk ama hep otizmden şüphelendi ve ortaya çıktı bilmiyorum ama içime attığım ateş tekrar etrafımi sardı 😔

Siz durumu daha kabul etmemissiniz. Bence sorun orda. Bu saklamaniz gereken bir durum degil. Güclü bir ebeveyn güclü cocuk demektir. Halanizin tecrübeli oldugunu sans olarak görün, fikir alisverisi yapin.
Evet biliyorum ama kendm çok zor aştım daha doğrusu aşamadm kabullenemedm daha çok yeni . Böyle dillenmesi etrafımi ateşle sardı 😓

Merhaba arkadaşlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum benim çocuğum otizmli otizm tanısı var ama çok ileri derecede bir otizmli değil biz eşimle bir karar almıştık bunu hiç kimseye asla söylemeyecektik çünkü ileride benim çocuğum iyileşebilir ama insanlar öyle acımasız ki Bu hastalığı bile kendine malzeme edecek dilden dile aktaracak çok insan var Kendi akrabalarımıza dahi asla demedik. Dün halam ilk defa bize geldi başka bir şehirde oturuyor kendisi edebiyat öğretmeni ve çok çevresi var . Çevresinde otizmli çocuğu olan birçok kişi var ve benim çocuğumu görür görmez otizmden bahsetmeye başladı raporumuzu aldığımızı biliyordu ama kimseyi içeriğini söylemedik raporun içeriği otizm mi falan diye konuştu eşim de söyledi evet dedi otizm eğitimi alıyoruz gerçekten beynimden vurulmuşa döndüm Bu benim için gerçekten çok hassas bir konuydu halam öyle kendinden emin konuşunca eşim de hemen söyledi. Acaba başkalarına da dedi mi bilmiyorum ama dünden beri gerçekten çok canım sıkkın çok üzgünüm ben çocuğumu özel eğitime götürüyorum sürekli özel ilgileniyorum ama dillenmesi beni çok üzdü . Gerçekten kendim zor kabul etmişken başka insanların daha bunu söylemesini kaldıramam . Ama asıl canım sıkkın eşimle birbirimize söz vermişken neden açıkladı başka kimlere açıkladı bilmiyorum kimseye demedim diyor ama güvenmiyorum 😓
Siz önce kendiniz kabul edip çocuğunuzun arkasında duracak, gelişimi için elinizden geleni yapacaksınız. Böyle tuhaf davranırsanız çocukta travma yaratırsınız.

Konduramamanızı anlıyorum ama kabullenmeniz gerek insanlar bilse de bilmese de çok önemli değil takılmayın bu kadar. Kimseye uzun uzadıya açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Zaten geçecek diyorsunuz o yüzden sorun etmeyin.
Evet ama kendimden bile sakladığım bu gerçek bir anda gün yüzüne çıkınca inanın beynimden vurulmuşa döndüm. 😔

Evet ama kendimden bile sakladığım bu gerçek bir anda gün yüzüne çıkınca inanın beynimden vurulmuşa döndüm. 😔
Bazı şeyleri saklayamiyoruz. Üzmeyin kendinizi. Belki bilince artık daha rahat olacaksınız. Benimde çocuğum özel eğitim alacak yakında öyle pek merak eden olmuyor rahat olun siz. Bunun için kendinizi yıpratmayin . Çocuğunuzun size ihtiyacı var. Musmutlu olun inşallah 💚

Hic kimseye soylememe sozu zaten tutulabilir bir soz gibi gelmedi bana bu kadar kendinizi uzdugunuze degmez biri ogrendi diye. Kendiniz kabullenin bir an once bu durumu. Alabildiginiz her destege bilgiye bakin. Cocugunuzu paketli gidalardan uzak tutun ozellikle. Diyet bu yolda en onemli gelisimi gostermenizi sagliyacaktir. Zaten durumu kotu degilmis insAllah iyilesir.

Konduramamanizi anlıyorum ama bu saklanacak birşey değil. Bariz belli olucak dahası siz soylemediginzde bunun bilincinde bile olmayan ilgilenmeyen anne baba pozisyonuna düşeceksiniz. ALLAH tan gelen birşey ayıp değil sır değil .en iyi eğitimlerle en kolay yönden başa çıkarsınız inşallah

Bu saklanacak bir durum değil eşinize kızmayın. Bence siz de bu düşünce yapısından bir an once kurtulun çünkü yolunuz biraz zor biraz dikenli. Bir de bunları sırtınıza yük etmeyin. İnşallah yolun sonu çiçek bahçesi olur🌺 artık hafif otizm denilen çocukların aslında otizm bile olmadığı uyaran eksikliği vs olduğu konuşuluyor ama detaylı bilgim yok tabi.

cevrenin tepkisinden korkuyorsunuz , belkide utaniyorsunuz, Ama sunu söyleyim hic Kimsenin ne diyeceği sizin yavrunuzun sağlığından kıymetli değil. Lütfen güçlü bir anne olun, siz sakladığınızda değil , kabul edip evladınızı olduğu gibi kabul ettiğinizde çevrenizde kabul edecek ve sizin yükünüz hafifleyecek.
Bir tanıdımın 2 erkekten sonra bir kızı oldu, Takdiri ilahi bebek zihinsel engelli ve hasta olarak doğdu, 1 yaşını geçti bebek anne durumu hala kabul edemedi. Büyük ve hep bir arada olmayı seven bir aile olmalarına rağmen daha bebeği görmemiş amcalar yengeler var. Kendi toplantılara gidiyor bebeği götürmüyor ve asla ondan bahsetmiyor, yok sayıyor. Oysa kendine ne çok zarar veriyor bilmiyor, utancı evladının sevgisinin önüne geçmiş. Oysa bebek annesinin ondan utanmasını değil onu siper olduğunu görmek ister.
Çok geçmişler olsun, eminim siz güçlü bir annesinizdir, lütfen bu gücü etrafınızdan gösterin

Yapma güzel anne, bunu kendine de evladına da yapma. Tek siz değilsiniz böyle bir sürü anne var. Saklamayın, utanmayın, bunu bir eksiklik olarak görmeyin, sizin özel bir çocuğunuz var, siz de özel bir annesiniz. Gurur duyun evladınızla yanında olun. Ben kendi adıma özel çocuğu olan annelere acımıyorum, vah tüh demiyorum, hatta saygı duyuyor, taktir ediyorum, çünkü bana çok güçlü geliyorlar.

Saklamayın herkes bilsin, kötü niyetli insanların tavırları sizi bağlamaz, hatta sizin gibi annelerle tanışın destek alın destek verin, gücünüzü kendinize de, evladınıza da çevrenize de gösterin daha iyi hissedersiniz.

Otizm olduğunu saklayarak yanlış yapıyorsunuz. Tabi cami hoparlöründen anonsa gerek yok ama bu saklanması gereken bir durum değil ki. Bir bebeğin kahverengi gözlü doğması kadar normal bir durum. Gerekli ilgi ve eğitimle çok yol geçeceğiniz bir durum. Ben çok şaşırdım saklamak istemenize, çok yakışıksız.

Bu utanılacak, çekinilecek bir durum değil hanımefendi. İnsanlar acımasız olabilir ama kimse yetişkinler dalga amaclı olacak değil. kendınızden de saklamanıza gerek yok. Hafif otizm iyileşme gösteriyor zaten. Halanızında art nıyetle söylediğini düşünmüyorum bunlar olağan şeyler hayatın akışındaki şeyler. kendınızden bıle saklamanıza gerek yok.

Evladınızı olduğu gibi kabul etmek için psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.

Evet insanlar cahil bilmedikleri şeyden korkuyor ama merak ediyorlar. Öğrenmek isterken ısrarcı oluyorlar.
Çocuğunuz bir çok şeyi özel eğitimle aşacaktır. Ama sizin de bazı şeylere cesurca göğüs germeniz gerekiyor.
Halanız bu konuda bilgiliyse faydalanın.

Özel gereksinimli çocuklar artık her yerde. Evde saklanmıyorlar. Bu bilinci de sizin gibi anne babalar yayacak.
İsterseniz kimseye detay vermezsiniz, isterseniz oturup dertleşirsiniz ama çocuğunuza en önemli eğitim herkesin içinde gösterdiğiniz destek ve sevgi..

Sorunu kabullenmek çözmenin yarısıdır. Lütfen kendinizden kaçmayın, gerekirse destek alın ama problemi gizleyerek çözümleyemezsiniz bunu unutmayın.. Çok geçmiş olsun :dua:

Karpuzlu araba Karpuzlu araba bu konuda yorumlarından tanıdığım harika annelerden biri♥️ eminim sizede çok yardımı dokunur. Onun pozitifliği, enerjikligi ve yavrusuna ona tutumu ona siper oluşu o kadar şahane ki♥️ bu utanılacak veya saklanilacak bir durum değil eşinize haksızlık etmeyin. Yavrunuz kaç yaşında?

Back
X