• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzülüyorum

Okadar zorlu bir yolki okadarda güzel bir yol. Terapisi yedigi yemekten tut yatma saati kalkma saatine kadar planlaman gereken bir hayat. Ama insan alisiyor bize 3bucuk sene oldu ve sukur hicbir SIKINTIMIZ kalmadi. Arada bir ufak sinirleniyoruz okadar 😊 okadarda olsun artik. Amin Allah evlatlarimizin karsisina iyi insanlar cikarsin vicdanli insanlar
Evet benim de zaten çocuğuma gerçekten hiçbir sorun yok Rabbim daha ağır hastalıklardan korusun. Bir laf diyemem Allah'ın gücüne gider çok şükür Her halimize ama işte dediğim gibi umarım dilden dile kulaktan kulağa yayılmaz . Amin çok sağolun💕

cevrenin tepkisinden korkuyorsunuz , belkide utaniyorsunuz, Ama sunu söyleyim hic Kimsenin ne diyeceği sizin yavrunuzun sağlığından kıymetli değil. Lütfen güçlü bir anne olun, siz sakladığınızda değil , kabul edip evladınızı olduğu gibi kabul ettiğinizde çevrenizde kabul edecek ve sizin yükünüz hafifleyecek.
Bir tanıdımın 2 erkekten sonra bir kızı oldu, Takdiri ilahi bebek zihinsel engelli ve hasta olarak doğdu, 1 yaşını geçti bebek anne durumu hala kabul edemedi. Büyük ve hep bir arada olmayı seven bir aile olmalarına rağmen daha bebeği görmemiş amcalar yengeler var. Kendi toplantılara gidiyor bebeği götürmüyor ve asla ondan bahsetmiyor, yok sayıyor. Oysa kendine ne çok zarar veriyor bilmiyor, utancı evladının sevgisinin önüne geçmiş. Oysa bebek annesinin ondan utanmasını değil onu siper olduğunu görmek ister.
Çok geçmişler olsun, eminim siz güçlü bir annesinizdir, lütfen bu gücü etrafınızdan gösterin
İnanın asla utanmıyorum hatta evladımla gurur duyuyorum ama bazı insanlar öyle acımasız öyle kötü ki benim çocuğum her şeyi anlayabilecek bir çocuk eğer onun yanında veya arkasından engelli veya özürlü diye bir laf edilirse gerçekten benim evladım kaldıramaz ve ben mahvolurum onun canı acımasın hiç istemiyorum 😓

Saklanacak bir şey değil ki, çoğu kişi anlayabilir. Halanız da eğitimci,nasıl olsa anlayacaktı. Ha ben halanız olsaydım hiç yüzünüze söylemezdim o ayrı ama sorunca da yok diyememiştir eşiniz

İnanın asla utanmıyorum hatta evladımla gurur duyuyorum ama bazı insanlar öyle acımasız öyle kötü ki benim çocuğum her şeyi anlayabilecek bir çocuk eğer onun yanında veya arkasından engelli veya özürlü diye bir laf edilirse gerçekten benim evladım kaldıramaz ve ben mahvolurum onun canı acımasın hiç istemiyorum 😓
Maalesef öyle cahil insanlar var, şahsen kendi rahatsızlığımdada yaşadım bunu ve yaşıyorum, kısaca anlatıyım, 4. Evre k. Hastasıydım, ben kimse duymasın kimsenin ah vah tüh demesini çekmek istemedim, ama duyulmuş:), hemde rica etmeme rağmen en yakınlarım anlatmış :) rahatsızlığımdan çok yakınlarımın ihanetine uğramış hissettim kendimi , canım çok yandı, kalbim hala sızlıyor.
Ama ben çok güçlüyüm :) sildim o insanları hayatımdan , onları görmezden geliyorum, ima ile bazen soruyorlar nasılsın diye , diyorum elhamdulillah bir şikayetim yok , ya sen nasılsın ?
Sizi çok çok iyi anlıyorum, evlat olunca konu dahada canı yanar insanın. Ama siz hayatınıza gereksiz insanları almayın, boş olan kalabalık olan ne varsa atın gitsin ! Güçlü anneler güçlü evlat yetiştirir :)

Maalesef öyle cahil insanlar var, şahsen kendi rahatsızlığımdada yaşadım bunu ve yaşıyorum, kısaca anlatıyım, 4. Evre k. Hastasıydım, ben kimse duymasın kimsenin ah vah tüh demesini çekmek istemedim, ama duyulmuş:), hemde rica etmeme rağmen en yakınlarım anlatmış :) rahatsızlığımdan çok yakınlarımın ihanetine uğramış hissettim kendimi , canım çok yandı, kalbim hala sızlıyor.
Ama ben çok güçlüyüm :) sildim o insanları hayatımdan , onları görmezden geliyorum, ima ile bazen soruyorlar nasılsın diye , diyorum elhamdulillah bir şikayetim yok , ya sen nasılsın ?
Sizi çok çok iyi anlıyorum, evlat olunca konu dahada canı yanar insanın. Ama siz hayatınıza gereksiz insanları almayın, boş olan kalabalık olan ne varsa atın gitsin ! Güçlü anneler güçlü evlat yetiştirir :)
Size de çok geçmiş olsun. Ama gerçekten insanın canından öte bir can varmış oda evlatmis . Rabbim akıl.fikir versin bu insanlara insaAllah çok teşekkür ederim yorumunuz için de 😌

Siz sakladikca çocuğunuzun durumu mu düzelecek?
Resmen hırs yapmişsiniz. Hele yorumların birinde 'kendimden bile sakladım bu gercegi' falan diyorsunuz.
Gerçekten bu psikolojiyle evladinizin otizmiyle savaşacağıniza inanıyor musunuz?
Yanlış anlamayın lütfen, paylasmazsiniz paylasmazsiniz. Bu sizin bileceğiniz bir şey. Benim arkadaşım da yumurtalıklarindan ameliyat oldu, insanlar kısır diye yaftalayip canımızı sıkmasın diye düşünüp herkesden gizledi. Kendi hayatidir olabilir.
Siz de paylaşmak istemezsiniz,o da olabilir. Ama bunu memleket meselesi haline getirmek, eş ile kavga etmek, yüreğime ateş düştü diye yanmak çok sağlıksız.
Otizm annesi olmak kolay bir süreç değil. Coooook acil psikolojik destek alın. Hatta gittiğiniz kuruma danışın,belki onların aileler için psikolojik danışmanlık desteği vardır,ondan yararlanırsiniz. Ya da sizi yonlendirirler.
Ama sakın ihmal etmeyin. Çocukların hisleri yetişkin insanlardan daha gelişkin. İleride sizin bu tarz tepkilerinize denk gelirse ondan utandiginizi dusunebilir

Ben saklamayin diyen arkadaşlara katılmıyorum otizm tanisi alan çoğu çocuk bunu asabiliyor insanlar acımasız malesef.o yüzden ben saklanması taraftarıyım utandığı için degil o çocuğun geleceği için çocuk bu durumu aştığında ilerde bisey duyarsa canı aciyabilir.halanizla güzelce konuşun o anlamış ama kimseye söylememesi konusunda uyarın bu konuyu biliyorsa size yardımcı olur belki kendinizi hiç üzmeyin inşallah bu durumu en kısa zamanda asarsiniz

Son düzenleme:
Back
X