- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi YavruPancar
- #1.001
Ben de evden ayrılmadan önce orkide ve çiçek tohumu almış birlikte ekmiştik. İki hafta önce kalan eşyalarımı da almaya gittiğimde baktım ki saksıdaki çiçek tohumları yeşermeye başlamış, orkidem açmış. Eski eşim çiçek bakımı konusunda iyidi zaten aksatmamış suyunu falan.Sorma ya, ben evden ayrılmadan önce limon fidanı almıştık, ben çok özeniyordum, çiçek açsın dalından koparıp limonlarını yiyelim falan diye,
Whatsap profil fotosuna o limon fidanının son fotoğrafını koymuş, bembeyaz çiçek içinde dalları, ilk görünce içim bi garip oldu ama sonra dedim kendi evime çıkınca bir değil iki fidan alır dikerim, canım ne isterse onu yetiştiririm.
Yalnız gerçekten zormuş, hiçbir şey kolay değil, yeni düzen alışkanlıklar hiçbiri kolay değil ama herşey insanlar için...
O çiçekleri görünce içim bir tuhaf olmuştu, orası bir zamanlar benim evimdi artık bir daha olmayacak.
Yani siyah ve beyaz olmuyor hiçbir şey, ya sev ya nefret et gibi. Elbette mantıklı olanı yaptık, daha fazla mutsuz olmamak için bitirdik ama güzel hatıralar da vardı. Bazen onların akla gelmesi ve hüzünlenmek normal.