yanlışlarınızı anlayıp doğruyu bulma evresinde geçmişinizle hesaplaşma kısmındasınız..unutmayın geçmiştte sizin hata diye nitelendirdiğinizi karşınızdaki insanlarda hata olarak nitelendiriyordur..onlarında eşi olacak ve bu konunun gündeme gelmesini onlarda istemez..Allah'a sığının..asıl affedici Allah'tır...Allah bağışlayıcılığı ile insanlara hayatları boyunca sürekli olarak yeni fırsatlar verir...insanın tek yapması gereken hatasından bir daha dönmemek üzere vazgeçmesi ve ölüm anı gelmeden evvel, vicdanının sesini dinleyerek tevbe etmesidir.Allahım size yeni bir fırsat vermiş,tövbe edin,şükredin geçmişte çok takılmadan geleceğe bakın..
canım bencede geçmişi unut, bugününü zehir etmesine izin verme. benim düşüncem onlar sevgiline hiçbişey anlatamazlar, cesaret edemezler. erkekler bu konuda daha farklıdır, kimse kolay kolay bak abi senin sevgilin zamanında benle bunu bunu yaptı diyemez. bunları düşünerek günlerini zehir etme kendine. bide şöyle bişey var, herşey olacağına varır, bakarsın hani olmaz ya söyleseler bile sen sevgilinle yüzleştiğinde, geçmişde oldu bu bu sebeplerden, çocukluktu, senle tanıştıktan snr hiç böyle şeyler yapmadım dediğinde sana inanır, ilişkinizi gözden çıkarmaz. hem böylelikle sen de vicdan azabından kurtulmuş olursun aranızda gizli saklı bişeyde kalmamış olur :) o yüzden şimdiden tasalanma. inşallah ilişkiniz, birlikteliğiniz hep sürer, Allah mutluluğunuzu bozmasın canım :)
Yalnız siz de ilişkinizi stres içinde ve bu konunun baskısıyla yaşamak istemezsiniz.Sevgilinizin sizin yanınızdaki en minik soğuk davranışı veya aramanıza/mesajınıza anında geri dönemeyişi bile sizin aklınıza bu konuyu öğrendiği düşüncesini getirecektir.Sonuç da sizin huzursuzluğunuzdan başka bir şey olmayacaktır...Ne kadar zor olursa olsun söylenmesigereken bi konu.Yaptığınız kötü bir şey olduğu için veya sevgilinize haksızlık ettiğiniz için değil en başta kendi huzurunuz için...
bence anlatma.
erkeklerin düşünme mekanizması farklı çalışıyor.
bizim için genellikle onlar önceden kimle öpüşmüş sevişmiş önemli olmazken onlar için bu sorun teşkil ediyor.
buda bir çeşit çifte standart kadınlar aleyhine çalışan.
geçtiğimiz aylarda bir arkadaş konu açmıştı buraya evlenmeden önceki ilişkilerimi kocama anlattım evlendik şimdi başıma kakıyor benden bebek yapmak istemiyor diye.
yine bir erkek üye konu açmıştı karımın bende önceki beraberliklerini kabul ettim ama şimdi kaldıramıyorum ondan bebek istemiyorum diye.
muhtemelen karı koca birbirinden habersiz açmışlardı konuları.
şimdi kabul etse bile unutmayacak yeri geldiğinde canını yakmak için kullanacak bu durumu.
geçmişe bir sünger çek ve yoluna bak.
Geçmiş geçmişte kalmış artık ona yapacak bir şey yok. Sen kendine gereken dersi almışsın.
Arkadaşları bir şey söyleyecek olsaydı çoktan söylerlerdi, iş ciddiye binince kimse sesini çıkarmaz merak etme.
Ayrıca sevgilin duysa ne olur, onun da illa ki bir geçmişi vardır.
Sen kendini boş yere harap etme.
diğer arkadaşların yorumlarını okumadım ama 5 yıldır hiç aranızda konusu geçti mi ? birbirinizin geçmişinden bahseettiniz mi? Behsetmediysen de madem için rahat değil bahsetmek istiyorsan sakın karşısında ezilip büzülüp de boynunu bükük bahsetme sonuçta nerden bileceksin ki şu anki erkek arkadaşının karşına çıkacağını , öyle öpüştük sarıldık diye ayrıntıya girmeye hiiç gerek yok görüştük olmadı uyuşamadık devam etmedik .Bu kadar.Sen boynunu bükersen bu sefer aklına bin türlü şey gelir
seni en iyi ben anlarım. ben hala anlatamadım.... bir boşluk anında gördüğüm bir ufacık ilgi ve sıcaklığa kanarak işyerimde müdür pozisyonunda olan kişiyle birşeyler yaşadım. tam iki yıl sürdü iyisiyle kötüsüyle. ancak olmayacak birşeydi ve bana değer vermediğini düşünüyordum. sonraları yine aynı işyerindeki şimdiki sevgilimle birbirimizi tanımaya başladık sevgili anlamında. bu ilk sevgilim yapmadığını bırakmadı. tehdit mektupları yollamalar, işten kovmakla tehdit etmeler neler neler. arada sıkışıp kaldım. ne sevgilime anlatabiliyordum. ne de ona gidip yapma diyebiliyordum. bir gün şimdiki erkek arkadaşım buna bir mail gönderdi. mailde beni sevdiğini,neden bizi ayırmaya çalıştığına anlam veremediğini, bana karşı birşeyler hissettiğinden şüpheleri olduğunu yazdı. o anda hayatıma giren iki insan karşı karşıya geldiler. aynı odada... ben de içerde.elimde olan hiçbirşey yok sadece bekliyordum. dua ederek bekliyordum. eski sevgilim olacak şahıs beni sevgilime kötülemiş. ailemden girmiş ona uygun olmadığımdan benimle ciddi bi karar verirse çok üzüleceğimden çıkmış.ama o konuşmadan sonra sevgilim onun sesini kesti. biz rahata kavuştuk. fakat hala bilmiyor. kaç defa anlatmayı denedim yapamadım. hatamın ağırlığı altında ezildim kaldım.ağzım dilim bağlandı. gerçekten ödediğim bedel çok ağır oldu. erkek arkadaşımla halen ilişkimiz devam ediyor. ben anlatmasam da onun da birşeyler anladığını biliyorum. birgün evlenmeye karar verirsek anlatabilirmiyim bilemiyorum. geçmiş insanı geleceğinde eziyor arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?