çok zor bir durumla karşı karşıyayım siz ne dersiniz arkadaşlar

arzuhal19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
57
0
36
Ankara
Öncelikle merhaba..uzun süredir forma üye olmaya çalışıyorum bir çok kişinin yazılarını okudum bende hemen hemen aynı konudan muzdaribim.1,5 yıldır nişanlıyım.nişanlımla severek nişanlandık.halada seviyoruz birbirimizi ama ailesiyle problemlerimiz var.nişanlımın ailesi beni istemeye geldiğinde kayınvalidem dediki oğlum sevmiş seni bende öper tepemde taşırım dedi 10 milyarlık altın sözü verdiler sadece kimliğinle gel dedi kaynanam birde ben yıllardır oğlumu evlenmeye razı edemiyorum sen nasıl ettin dedi.bende çok sevindim sevdiğim insanın aileside iyi çok güzel bir aile oluruz diye.hatta kaynanama dedimki anne sana kimse bakmasada ben bakarım dedim.söz takıldıktan sonra onların şehrine gittik görmeye.eltimin biri dediki bizde yeni gelin bu evde oturur deyip kendi oturduğğu gece kondusunu gösterdi.nişanımız oldu 2. sefer gittik bu seferde diğer eltim tutacağım eve karıştı yok orayı tutamazsınız yok olmaz falan dedi.nişanlımda kızdı sürekli böyle kıskanılmasına ben dedi gideceğim başka şehire.kaynanamda olmaz göndermem dedi nişanlım yinede çıktı geldi nişanlım çıktı geldi diye ailesi bana düşman oldu nişanlım annesigilin memlekette hem kendi bakkalını işletiyor hemde babasının fırınında çalışıyordu.oradayken nişanlım aşağı nişanlım yukarıydı.hem bakkalda çalışır hem fırında çalışır hem marketlere ekmek dağıtır hem hesaba çıkar hem abisigilin inşaatında çalışırdı.şimdi düzenli bir işi var başka şehirde.ama gel görki kaynanam ve ailesi istemiyor evlenmemizi.2 hafta önce nişanlımın yanına gittim görümcemlerde kaldık.diğer evlatlarına 100-150 milyarlık ev yaptıran her eşyasını dört dörtlük alanlar bize dediki biz evlendiğimizde kuru kilimde yattık cama gazete kağıdı serdik sizde öyle yapın dediler.ellerinde yok canınımı alacağınız dediler.sonra duydukki ellerinde olmayan kaynanam gelininin birisine 3 milyarlık tv almış.sonra beyaz eşya bakmaya gittik görümcem orda kavga etti.ben gri eşya seçmiştim aristondan peşin hepsi 5 milyar tutuyordu.görümcem bağırdı bunlar beyaz olsa olmaz mı gri ile beyaz arasında 1 milyar fark var dedi.bizde bozuntuya vermemek için beyazıda hesaplattık arasında sadece 150 milyon fark varmış.bende dedimki değermi 150 milyon için kalp kırmaya babam verir 150 milyon farkı dedim sinirlendi bağırdı gitti.zaten 2+1 ev tutacağız kiralık görümcem diyorki beyaz eşya+yatak odasını kız alır.iyide onlara ne kalıyor geriye ?sonra nişanlımla konuştuk dedimki ailen beni istemiyor onlr bir köy kızı istiyordu böyle fazla masraf olmasın az para harcayalım sonra sende yine devam aynı şekil ordan oraya annenlerin yanında bir o işi bir bu işi yapmaya.eğer istersen yok illede ailem dersen ben yolunu açarım git onların istediği kızı al dedim.nişanlımda bana sen beni bırakırsan ne onların istediği kızı alırım nede başka bir kızı dedi.ben kendi düğünümü kendim yapacam kredi çeer düğünümü yaparım onlarıda evimde asla istemiyorum almayacam dedi.ayırt edilmek hakkımı yemeleri benim nasıl zoruma gidiyor biliyormusun dedi eğer ileride sen affedersen affederim gelirler senden af dilerler ve sende affedersen affederim dedi bende dedimki ben affedemem benim gururum çok incindi yok eğer senin affetme gibi ihtimalin varsa sen onların istediğiyle evlen.diğer gelinlerini dört dörtlük döşeyip beni dul gibi gelin eden insanları affedemem dedim o da bana ben bi tek seni istiyorum onlarıda ailemden kimseyi de eve almayacağım dedi.evimizde kayın validemin bir kibrit çöpü olmayacak ozaman niye alayımki eve ? diğer evlatlarına gelince 100 milyarlık ev yapar eşyalarını düzer bu evladının onları bırak düğününü bile yapmak istemiyor şimdi nişanlım 4-5 aydır ailesiyle konuşmuyor evlendiğimizdede anne babasından ayrı şehirde olacağız sadece o lafları diyen 2 ablasıyla aynı şehirde olacağız ama uzak tutacağız evi.ne dersiniz kızlar kaç gündür düşünüp düşünüp duruyorum?

daha şimdiden böyle bir aileyle...nişanlınız size destekse amenna..ama ya düğünden sonra 360 derece dönerse o zaman ne yapacaksınız?Eninde sonunda barışacaklar çünkü ölüleri bir düğünleri bir...

çok şanslısın öyle bi insana sahipsin bu bir ama en azından şunu yap deki ben görüşmek istemiyorum ( gerekçelerini sunarak ) ama onlar senin annen baban istersen sen görüşebilirsin ben karışamam de en azından sen taşın altından elini çekki yarın birgün suçlu olma insan oglu çig süt emmiş yarın bi der sana senin için annemdem ailemden vazgeçtim kalırsın ortada benim düşüncem bu...

AYYYY arkadasım kusura bakmada nişanlın senın yanındayken ben pasif kalmanı anlamıyorumm görümcem bana beyaz eşya konusunda karısıcak hadi ordan be valla o nasıl rezıllık yaparsa bende yaparım başka çocuklarına yapıyolar size yapmıyolarsa gir bir işe çalış çek krediyi istediğin şeyi al boşver evlenıcez dıye ortalıga düşüyosak sadece senın için demıyorum bunu bende dahıl eksıklerımızı de kendımız tamamlamalıyız başkasına guvenmeden valla biz eşimle öyle yaptık kımsede cıkıpta bugun dıyemez sunu bız yaptık bunu bız aldık ohhhh kafam rahat sende boyle yap bence ayrıca nişanlın gereklı destegı göstrmıs sana bence

Şimdi bu kadar herşeye karışan bir aile evlenince daha da ileriye gider sanırım.Ve nişanlın şimdi onlarla konuşmaz ama evlenince kıymete binerler genelde böyle olur...

Umarım sende bu şekilde olmaz.Her ne olusa olsun sana mükemmel de davransalar asla ama asla mesafeyi bozmamak lazım...

nişanlımada üzülüyorum ordayken ne güzel geliri vardı 1500 -2000 arası.ama sırf herkes bize karışıyor kıskanıyor diye çekti geldi başka şehire bu seferde bunu kıskandılar.kaynanam bana hediye bilezik almıştı ama inceydi nişanda dediki onun yerine bilezik alacam bana ver bende verdim birde ne göreyim ne yerine bilezik aldı bozdurdu görümcemin birine tek taş aldı bütün bunlar nişanlımın zoruna gitti o da onların yanından ayrıldı baktı orda olsakta mutsuz olacağız şimdi ayrı şehirde.ona dedim zaten ben gitmem ailene sen gitmek istersen karışmam dedim o da bana sen affetmezsen bende affetmem ben senin yanındayım dedi.

Düğünden sonra döneceğine, bu sözlerini unutacağına, ailem de ailem diye size takaza edeceğine kalıbımı basarım. Yemeyin bu blöfü arkadaşım bence.
Ayrılın demem ama mesafenizi ona göre ayarlayın.

nişanlımın aiesi despot birileri.yani yan benim istediğim gibi olursun yada ben şunu yapmam cinsinden.oğulları gidince başka şehire sen gittin ya ne düğününüzü yaparız ne eşyanızı allırız bi daha ana baba deme gelme demiş düşünsene herkes derki oğlum mutlu olsun varsın benden uzak olsun ama benim kaynanam yakınımda olsun hükmedeyim diye bakıyor.ee oğlu onları dinlemeyince s..... bir kız için bizi attın demişler

şimdi karşı çıkar,kızar,küser,konuşmaz,taaaaaaaakiiiiiiii düğün sabahına kadar.evlendikten snra annecim babacım ablacım abicim olur.herkes bi şekilde aynı kaderi yaşıyo diyebilirim.iyi düşün.yarın birgün araları düzeldiğinde sana karşı doldurup eşinle kavga etmenize sebep olabilir.bence iyi düşün.ben bi kez dah anladımki olmayınca olmuyo.ömür boyu bu sorunu yaşayacaksın kardeşim.iyi düşün.başını yakma

ben de kalıbımı basarım

ayrıca ailesiyle çok güzel anlaşırken neden karıştı ortalık orayı anlamadım.. sırf ailesinin yakınında oturmayacağınız için mi? bana biraz nişanlınızı dolduruyosunuz gibi geldi, keşke bırksanızdı da ailesinin artılarını eksilerini kendi farketeydi..

Son düzenleme:
Canım sen çalışıyormusun bilmiyorum ama bende yeni evliyim hemen hemen aynı şeyler genelde her evlenme aşamasında muhakak olur ben halen yediremiyorum gururma bir bilezik dahi alınmadı bana dul gibi gititm diyorum ama biz herşeyimizi kendimiz yaptık düğün solunundan tüt evdeki tabak çanağa kadar herşeyimizi ve alışverişede kimseye götürmedik karıştırmadık buna rahmen kayınvalidem işte eşini düşün niye okadar pahalı alıyrosun yok neden kirlaık gelinlik düşünmüyorsun dedim en son sen mi parasını veriyrosun ikimnizde çalışıyoruz neyi ne kadar nasıl alcağımızı biz karar veirriz sonra kapandı çenesi bizdede ayrımcılık avrdı her evlenene arsa satıldı biz evlenirken satıp vermedi oğluna ama hiç takma siz herşeyinizi kendiniz yapmaya çalışın ki karıştırmayın hayatınıza

bu konuda defalarca konuştum söylemediğim söz kalmadı bak dedim birgün döneceksen boştan yere ben sana kadınlık etmek istemem kız gidip dul gelmek istemem benim dünürlerimde çoktu biliyosun rezil olmaktansa babamın evinde vezir olmayı tercih ederim dedim o da bana benden ayrılırsan ne başka kızla evlenirim ne onların istediği kızla.ömür boyu bekar kalırım asıl ozaman ailemle düşman olurum dedi ama yinede içinde şüphe varsa düşün taşın kararını öyle ver dedi bilmiyorum off allahım

Canım baştan çok iyiyken sonradan böyle dönmeleri çok garip. Kararını iyi ver.Sonra sen kötü olma.Eşinle aranı tut.Kimsenin lafınada kulak asmayın.

Anne babada atılmaz ki...Birşekilde diyalog kurun fakat resmi davranın.çok zor.

Allah yardımcın olsun canım

ben okuyorum açıköğretimden edebiyat okuyorum.aynı şeyleri yaşadım tıpa tıp işte.diğer 3 oğluna 100 milyarlık ev yaptı hepsine tma takır eşya aldı.sadece insanın zoruna giden ayırt edilmek oluyor çok gururuna dokunuyor dul gibi gelin gitmek hakkının yenmesi.ama nişanlım çalışıyor kredi çekip düğünümüzü de yapacak eşyamızıda alacak biz nişanlımla 9 yıldır beraberiz.ve bu yıl boyunca hep desteğini gördüm çalışmazken hep paralıı gezerdim hiç olmazsa aylık 400 yüm olurdu cebimde tabi o gönderirdi yıllar hep böyle geçti şimdi bıraksam diyorum bir ailesi için bırakmaya değermi üstelik annesinide dinlememiş çıkmış gelmiş gelirken demişlerki sik... bir kız için bizi attın demişler şimdi ayrılsak diyeceklerki oh olsun kız için gittin kızda g.. tekmeyi vurdu

sonradan dönmelerinin nedeni nişanlımın ailesinin yanından ayrılıp başka şehirde işte çalışması.çünkü kaynanam alışmış nişanlım hem bakkala bakar hem fırına bakar hem marketlere ekmek dağıtır hem hesaba çıkar hem abisigilin inşaatında çalışır ee ençok nişanlım çalıştığı için sermayelerini kaybettiklerine üzüldüler.birde elalemin kızı olan benim için bıraktığı için herşeyi kızdılar ondan zıtlaaşıyorlar. atılmaz anne baba atmasını istemem tabiki..ama sen olsan ne yaparsın tüm kardeşlerine 100 milyarlık ev yapılmış dört dörtlük düğünleri eşyalarıda yapılmış bi tek sana yok diyorlar. biz el ele geziyoruz bizle alay geçiyorlar liseli aşıklar geldi diye. eltilerim yok bizim kocamız niye ilgisiz diye başlıyor hep böyle aynı şeyler oluyordu.

pardon canim ya beni yanlis anlamaman dilegiyle
anlamadim neden durduk yere daha icini disini tanimadin bir kayinvalide adayina(henuz evli degilsin diye) ben sana bakarim diye mesafeleri ucarcasina katettin
sonra sizin adetinizmi ben 10 milyarlik altin alirim yada isterim sözleri
esinin sabit bir isi meslegi yokmu ailesinin islerine hepsine birden kosusturuyor
sonra sen herseyi bos verip beraber evlenelim diye yola cikip evlenseniz. ev esya dugun halletseniz esine demezmisin ben bunu yaptim sizinkiler sunu sunu yapti gibi koularla tartismayacagindan eminmisin. istersen esini etkileme bir bekle bakalim ailesini ikna edecekmi seninle ailesinin arasinda bir sinir koyabilecekmi yada neleri basaracak senin icin

nereye baksam hep kaynana görümce elti bölünerekmi çoğalıyor bunlar.....
nişanlın son noktayı koymuş zaten...o kadar varlığın içinde yerde kilim camda gazate ile yaşasan mutlumu olucklar kendi dönemleriyle şimdiki dönemleri kıyaslamak ne saçmalıktır yarabbi
herşeyin sahibi olup onların biz aldık yaptık bilmem ne laflarını duycağına sıradan eşyaların olsun ama huzurlu ol bence daha önemli bişeyleri kendinizin yapması daha güzel
kmse ağznı açıp bişi diyemiyor.....onlar hatalarını anlarda geri adım atarsa ne alaa ama anlamazlarsada başkaları yüzünden aşkından sevginden vazgeçme...
evdeki huzur zenginlik budur....

Son düzenleme:
ileride affetmesi söz konusu olacak buu göz ardı etme. et tırnaktan ayrılmaz o zaman nasıl davranacağını iyice ölç tart. ona göre karar ver.

bunu neden söylüyorum?
5 yıllık evliyim.
annem babam ben lisedeyken ayrıldı. kendi istediğimle evleniyorum akraba değil yabancı diye bir de uyuzluk olsun diye istemedi babam. ama ben annem tarafı arkamdaydı evlendim.
babam ve erkek kardeşlerimden biri ne isteme de ne nişanda ne nikahta ne de düğünümde yanımda değillerdi.
ama ne zaman biri kardeşimin adını ansa. içim sızlar. arkadaşın babası öldü. küslerdi. babam senin yerine ben öleydim. ben senle küs olmakla ne büyük hata etmişim babam affet beni diye çok ağladı. dayanamadım aradım babamı. ama o hödük adam bana çarşının pahalılığından bahsetti. (4 senedir hiiiççç konuşmuyruz) eşim babamla tanışmadı mesela. ama için acıyor bazen dayanamıyorsun. bu arada ben babamı değil baba kavramını özlüyorum. herşeyde arkamda duran bir babam olsun isterdim.

velhasıl et tırnaktan ayrılmıyor arkadaşım.

ne kadar kızarsan kız. ne dersen de. kan çekiyor.

engel olamıyorsun. insan kendine engel olamazken sen eşine hiç engel olamazsın. ona göre düşün tart karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…