ileride affetmesi söz konusu olacak buu göz ardı etme. et tırnaktan ayrılmaz o zaman nasıl davranacağını iyice ölç tart. ona göre karar ver.
bunu neden söylüyorum?
5 yıllık evliyim.
annem babam ben lisedeyken ayrıldı. kendi istediğimle evleniyorum akraba değil yabancı diye bir de uyuzluk olsun diye istemedi babam. ama ben annem tarafı arkamdaydı evlendim.
babam ve erkek kardeşlerimden biri ne isteme de ne nişanda ne nikahta ne de düğünümde yanımda değillerdi.
ama ne zaman biri kardeşimin adını ansa. içim sızlar. arkadaşın babası öldü. küslerdi. babam senin yerine ben öleydim. ben senle küs olmakla ne büyük hata etmişim babam affet beni diye çok ağladı. dayanamadım aradım babamı. ama o hödük adam bana çarşının pahalılığından bahsetti. (4 senedir hiiiççç konuşmuyruz) eşim babamla tanışmadı mesela. ama için acıyor bazen dayanamıyorsun. bu arada ben babamı değil baba kavramını özlüyorum. herşeyde arkamda duran bir babam olsun isterdim.
velhasıl et tırnaktan ayrılmıyor arkadaşım.
ne kadar kızarsan kız. ne dersen de. kan çekiyor.
engel olamıyorsun. insan kendine engel olamazken sen eşine hiç engel olamazsın. ona göre düşün tart karar ver.
hani bazen eski türk filmlerine güleriz ya aslında gerçekten gerçek hayatı yansıtyor bence.Senin nişanlın şimdi sevgisi var süper ama bence senin sevginin yanında birazda ailesine kızgınlığından ve kırgınlığından sana söylediği o vazgeçilmez sözleri.Evliliğe adım atarken 1 yıl 5 yıl 10 yıl için imzalanan sözleşmeler değil.bir ömürlük.Ve ömrü boyunca insan anne babasını atamaz ve satamaz.Ailesinin sana karşı ilk zamanki tavırları ile şimdiki arasında cok fark var ve bu kadar büyük bir farkın olmasına sebep ne olabilir ve kendi oğullarını bu kadar neden dışlayabilirler ki.Kısacası balık baştan kokar nasıl başladıysa öyle devam eder.Eşin er geçç ailesiyle biraraya gelecektir.Ve ailesinin fikirlerini ister istemez duyacak dinlicektir muhakkak.Görünen şu ki ailesi sana karşı cephe almışlar bundan sonra zor düzelirler.Sorun olan nişanlının da sana karşı davranışlarının değişmesi ve sevgisinin yanında saygısının da azalması.İşte bu senin için hiç iyi bir sonuç olmaz ya oturur eşine ailesine katlanırsın ya da dayanamayıp çeker gidersin ikisi de kötü tabi.şunu da söylim nişanlının been sensiz yapamam evlenmem gidemem demesine bakma canım inan bunları şuan onun gözünde başta anlattığım şeyler içindir.insanoğlu bugun der yarın hiç söylememiş gibi davranır şaşırırsın.İyi ddüşün.
kizlar biraz mantikli olalim ev esya altin yat kat almayla mutluluk olmuyor huzur lazim malesef evlenirken iki kisi degil ailece evleniyoruz. farzedin evlenildi ilerde dogum olur cocuk olur hep bir yan eksik kalmazmi yada cevresindeki iliskileri görünce insanin ici yanmazmi neden bana yapilmadi diye yada ilerde adam ailesiyle mecbur görüsecek anasi hastalanir nebileyim danasina birsey olur bide ölüm gercegi var unutmayalim.
eskiler ne der TEK TASLA DUVAR OLMAZ bence ailece orta yol bulabilmek adina sen nisanlini etkileme o birseyleri halletsin her seyi sen yapinca dominant karakter sen olacaksin esinin belkide sesi cikmayacak bu kezde baslayacaksin esim sunu yapmadi bunu yapmadi konunda komsunda hep göreceksin kayinvalide guclu es aile modelini bence bekle tatlim biraz sakin ol ve bekle
bunları konuştum etle tırnak ayrılırmı hiç dedi nişanlım ben senin için vazgeçtim ayrıldım dedi.sen affetmediğin sürece ömür boyu evime almam dedi.pişmansan yol yakınken dönebilirsin dedim senin yanımda olman yeter dedi bana.bunları dedi ama ya evlendikten sonra dediğin gibi dönerse ? işte bu aklımı karıştırıyor ona diyorum eğer hakkımızı yediklerini düşünüp senden özür dilerler sende affedersen affederim diyor ama senin dediğinde aklımın bir yanında et tırnaktan geçermi ?
mühim olan evliliklerde bence birliktir. kocam dediğin insanla herşeyini paylaşman...
ailesi yapmazsa yapmasın bizde de yapan kimse yok ama ağzımızın tadı kaçmıyo. bazen olan şeyleri olduğu gibi kabul etmek lazım. almazlarsa almasınlar. sende görüşmek istemiyosan görüşme ama sana tavsiyem nişanlının bu konuda üstüne gidip doldurma ve isterse görüşebileceğini söyle mesuliyet alma üstüne. inş ilerki zamanlarda herşey düzelir.
el oglu be seker aklini basina al her denene inanma simdi böyle der yarin anam olur anasina birsey olsa senide yeri gelir suclar o dediyi birak be gulüm o simdi herseyi der seni kaybetmemek icin sonra sirasi gelir sen söyledin sözunde durmadinmi diyecen desen de ne olacak o ve onun ailesi gercek bu
el oglu be seker aklini basina al her denene inanma simdi böyle der yarin anam olur anasina birsey olsa senide yeri gelir suclar o dediyi birak be gulüm o simdi herseyi der seni kaybetmemek icin sonra sirasi gelir sen söyledin sözunde durmadinmi diyecen desen de ne olacak o ve onun ailesi gercek bu
sorun aslında eşya değil onu şimdi kendi alacak nişanlım.sorun davranışları dağdan inmiş ayı gibi davranıyorlar.mesela görümceme gittik başka şehire nişanlımda orda kalıyordu.sonra bana dediki karı-koca bizde düğün biter bitmez gelin kız gelinliğiyle kaynanasının evinde çay yapar demler bizde içeriz dedi.başımdan aşağı kaynar sular döküldü.içimden yuh dedim dışımdan enişte abla ben zaten 2 ayrı şehirde düğün yorulacağız buyurur evime gelirsiniz evimde çayda içeriz kek börekte yaparım dedim. sonra onlar çenebaz sen çok çenelisin bizde böyle olur deyince öylemi dedim ozaman beklemeyin vallahide yapmam billahide yapmam bunun üzerine eniştesi bu 2. oldu 3. olursa karışmam dedi.bir kere daha aynı sözler geçmişti aramızda. . ailesinin böyle olması düşündürüyor beni?
hanımlar haddim değil belki ama ufak bişeye takıldım.
"dul gibi evlenmek" deyimi hoş kaçmıyor bence.
bizim toplumumuzda çok kullanılır ama bence biraz dikkat edilmeli.
boşanmış olmak suç değildir ve kadının değeri azalmaz.
o yüzden yeni evlenen genç kız da olsa boşanmış bir kadın da olsa aynı değeri hak eder.
konu sahibi arkadaşım, nişanlınız size destek ama ilerde sorun yaratacaktır.
hele de böyle maddi konular yıllarca konuşulur.
ikiniz de çalışıp kimseye muhtaç olmadan bir yuva kurabilirsiniz.
kimseye minnetiniz olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?