- 7 Eylül 2014
- 644
- 594
- 103
- Konu Sahibi audrey2016
-
Sende git sınava gir en kötü bölüm bile olsa açıkdan üniv oku onlarda çenelerini kapatsın yazık bak ahını almışlar o kadar sıkma sakın canınıBugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...
Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...
E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..
Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...
O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...
Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...
Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...
Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,
Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...
Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.
Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...
Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...
Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
Sadece sayısal alan yok ki.
Siz lisede okurken alanınız neydi ?
Tm , sözel,yabancı dil ?
Canım çok özür dilerim niyetim asla o değil çünkü sen başkasını aşağılamıyorsun, benim demek istediğim tamamen konu sahibesinin kocasına yönelikti. Yoksa her mesleğin bir açığı bulunuyor.
Yoksa keşke sayısaldan girmiş olsam da hemşire olsam, sağlık meslek lisesinden haberim olsaydı yazardım ama araştırmamışız cahillik
Canim yapman gereken universite sinavina girmek.sinava basvuracaksin.internetten basvuru tarihlerine bak ve yaptir.sonra sinava kadar biraz turkce calisirsin.birazda tarih cografya.internette birsuru ders videolari var.kitap almana bile gerek yok.genel bilgilere sahip olursun en azindan.
Acikogretim 2 yillik 140 puan 4 yillik ise 180 puan baraj.bu puanlari veya ustunu alirsan yerlesebilirsin hemen.sandigin kadar zor degil inan
Su laflari yemene degmez.istersen herseyi basarabilirsin.ablam 2 cocukla hem calisti hem unv bitirdi.hic imkansiz degil
Hiç hoş olmamış esinizin söylemi. Ama lütfen sizde kendinizi eksik hissetmeyin esinizin bu soylemleri karsisinda daha da güclenin.
Peki suan okumayi dusunuyormusunuz? Öğrenmenin yasi yoktur,elbet sizinde icinizin istedigi bir bolum vardir acikogretimde dusunebilirsiniz bi arastirin derim. Ama bunu esiniz icin degil kendiniz icin,kendinizi gelistirmek icin yapin
Sen hiç üzülme canım benim. Okumakla adam olunmuyor. Bir insan her türlü ekmeğini kazanır. Önemli olan bu dünyada 'İyi İnsan' olabilmekte.. Sizinki şu sendroma benziyor; Görmemişler üniversite okumuş, tutmuşlar.... yapmışlar gibi.. Boşver.. cahillik işte..
O kadar sene okul okuyorsun, üstüne kpss ye hazırlanıyorsun memur oluyorsun, aldığın maaş 2000 lira.. Okul okumasan, çırak olarak bir yere girsen, usta olsan yine 2000 lira gibi bir para alıyorsun. Zekiysen, akıllıysan, ticarete kafan yatsınsa, kendi işleri kuranlar, bu işten yükselenler dahi var. Ama diğeri üniversite mezunu bir kuru memur maaşına tabi..
Nedense şunu hep unutuyoruz. Bizler ölümlü yaratıklarız.. Bu dünya fani.. Yarın ne olacağının kimse garantisini veremez.. Burada önemli olan, yaşadığın müddetçe hayatını huzurlu, mutlu, sevgi dolu sürdürüp gitmek..
Bence eşine kin gütme, kendini geliştirmeye bak.. İlgini çeken, mutlu olduğun bir dalda kendini geliştir.. Yabancı dil öğren.. Bir el sanatıyla uğraş. Misal gitar çalmayı öğren. Resim yap. Yahutta örgü ör.. Gündemi takip et.. Hafta da en az bir kere sinema izle.. Kitap oku.. Bunları kendin için yap..
Kesinlikle arastiracagim ,normalde takmazdim,takmamda iş bulur calisirim kimseye muhtaç olmam ama hiç beklemedigim kişiden de duyunca çok kötü oldum,kimsede ses cikarmayinca anladım akılları sira kucumsuyorlar beni ,ki eşime hala çok şaşırdım nasıl söyledi diye geldi ozur diledi sarildi yeminler etti o anlamda demedim seni kastetmedim diye sonra dusundum evet sana laf söylemiş gibi oldum dedi defalarca ozur diledi baristik ama hala çok kirginim oda biliyor hissediyor yanı unutamiyorum diğer tartışmalarımızdan sonraki gibi sıcak davranamiyorum ,kendi kendime sasiriyorum hiç böyle hissetmemistim kendimi bi yanim hala çok kırgın ...
Üzülme, kendi kayıpları bu söyledikleri. İşin aslı ne biliyor musun? Öğüt verirken şunu demeliydin: karşı tarafın ailesi sizi istemiyorsa hiç aşığım, seviyorum demeyin ayrılınca gitsin. Omur boyu seni ezmek için hassas noktanı kullanacaklar çünkü. Baksana KV anneme seni istemediklerini söylemiş bunu yapabilen bir insandan iyilik bekleme boşuna.
Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...
Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...
E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..
Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...
O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...
Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...
Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...
Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,
Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...
Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.
Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...
Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...
Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
Ay kusura bakmabende kv de kp söyledi zannettm eşin söylemiş ben olsam vallaji burnundan getiririm sen niye susuyonki eve gidince iyi bi haşlayacaktın suratını bozsaydın orda sorarlarsada oglunuzun dengesiz laflarına bozldum derdin bu lafın üstüne ünv bitir derimm imkansız degil yaparsın kndine güven
Ne kadar zoruna gitmis, o kadar iyi anlatmissin ki. Aynen dedigin gibi eseklik baki... Benim kayinpeder de kendini ustun gorur, kendi lise mezunu babam ilkokul mezunu. Ama kendinin bu dunyada bir dikili agaci yok ne evladina ne kendine hayri yok. Benim biricik babam da borclarim bitsin kredi cekeyim de wolfrog'a daire alayim diye planlar yapiyormus. Bunlar okuyupta insan olamamis tipler. Alinmakta cok haklisiniz ne diyim...
Canım ne oluyomuş okumuş olunca canım dışarıdan oku bak zor da değil kesinlikle git üniversiteye hatta özele git de burnundan getir onun
Ben üni mezunuyum eşim liseyi terk etti okumadı ben evdeyim o çalışıyo ve maaşı da iyi şimdi ben çıktım başlasam bile ondan az alicam hiç muhabbeti geçmedi aramızda bunun önemli olan insanlık okumak değil
İnşallah benzer bir durum yaşarsınız da hoşunuza gidip zevk alırsınızNe var ki bunda ya. Amma büyütmüşsünüz. Okumamış olsam biri öyle dese hoşuma gider, İnş okusun oğlum veya kızım derim. Yani örnek olan babası ve halası olması kötü bişey mi snlamadım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?