- 4 Mart 2016
- 70
- 14
- 3
- Konu Sahibi sinderella1985
-
yaşadığımız düzen çarkında faizin ,girmediği bir alan yokkk ......Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum kaynanamla altinda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....
Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum kaynanamla altinda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....
Faiz yemek haram yedirmek ondan da kötü olsa gerek çünkü sebep olmuş oluyosunuz
Fetva okumuştum zaruret halinde yani evsiz barksız kalma kiraya çıkamama durumunda 1 ev için kredi çekmek uygun görülüyo
Elden taksite girmeyin binbir türlü hali var dünyanın
Allah yardımcın olsun
Sen kalbini bozma yeter ki
İlerde evsiz kalma riski var bu birkuran'da nerede yazıyor bu fetvalara o kadar güvenmeyin. zaruret ne ki? kira ödeyebilir 10 yıllık faizli borca girmektense
KATILIYORUM SANAOncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?
Oncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?
İlerde evsiz kalma riski var bu bir
İkincisi namazın 5 vakit farz olduğunun yazmadığı gibi ona rağmen kılarız açık seçik yazmaz! herşeyin yazmasını bekleyemeyiz akıl ve mantık var
Kuran genel belirleyicidir kalan kısmı için Efendimiz asm ın hayatı bize rehberdir onda
da çözüm yoksa alimlerin fikri alınır
Bu kadın ölürken sokakta kalacak evi yok ya ve günümüz şartları bunu gerektiriyor başka bir yol yok? Aç kalınca haram olandan bir parça yemenin helal olduğu gibi
Herşeyin Kuranda yazmasını beklersen Peygamberimize ve Ashaba saygı duymuyosun demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?