- Konu Sahibi Pembe Unal
-
bu topluma asla laf anlatamazsın ben onu kabullendim artık..Gerçekten Mune abla, kimse umurumda bile değil.
Bu maske takmayıp virvir gezenler, sanki oda arkadaşından veya iş arkadaşından bulaşmazmış gibi yanyana gelince maskeyi fırlatanlar, dibime maskesiz giren veliler, odama girince maskeyi hemen indiren öğrenciler.... İş yerinde hepsinden gına geldi bana.
Kaldı ki eşimde evden çalışıyor. Adam aylardır evde, şimdi ben iş yerinden ona virüs mü taşıyayım?
Tedbirin kimseye zararı yok ama tedbirsizlik öldürür. Bunu anlamak neden bu kadar zor bende bunu anlamıyorum.
Siz elbette ki doğru olanı yapıyorsunuz.Herkes kendinden sorumlu ama gerçekten bana bir şey olmaz kafasında olan çok insan var .Hepi topu takacaklari bir maske gerçi o maskeyi de ağız burun hariç her yerlerine takıyorlar orası da ayrı konu .
Etrafımı çok sık uyarıyorum.Sana bir şey olmadıysa bize hiç bir şey olmaz ( hemsireyim ben ve Mart 15 ten beri de aktif pandemi servisindeyim) diyorlar .
Bende diyorum ki covid hastalarının yoğun bakımdaki hallerini bir görseniz değil maske burnunuzun ucunu çıkarmazdiniz disari.
bu topluma asla laf anlatamazsın ben onu kabullendim artık..
eger ki bundan sonra laf eden olsun tepkim çok ağır olacak
Al işte..
Cahillik diz boyu.
Bir gün maskeyi burnunu açık bırakarak takan birini karşıma alıp soracağım, mantığın nedir diye...
Metro bunlarla dolu.
Ben bana bir şey olmasın diye 4 kat kıyafet giyiyorum diyorum ama kime diyorum bilmiyorum .
Ya bu burun açık maske takanlarla ilgili bir görsel vardı ama ayıp ban yememe sebep olurbelki bilirsiniz sizde illa ki görmüşsünüzdür .O tarz kişileri görünce aklıma o görsel geliyor .
Hala adam akıllı evden çıkmıyorum (Mecbur kalmadıkça). Bayramda kimseye gitmedik, telefonlaştık.
Bir gönül koymalar bi bi şeyler hiç çekemem valla. Öküz gibi sigara kullanıyorum, bi kaparsam hastalığı direkt hakkın rahmetine kavuşurum hiç öyle atlatabileceğimi zannetmiyorum. Artı bizimkiler de kalp-şeker hastası, hadi biz atlatsak, onlara taşısak ne olacak?
Burası tatil yöresi, yabancıları da kabul ettiler çok sinirleniyorum. Bir açıdan da ses edemiyorum hani millet turizmle geçiniyor, mecbur turist gelecek ki evlerine yiyecek ekmek götürebilecekler, meret kendimi izole ettim maskeleri taktım oturdum olayıyla da hallolmuyor ki... Neyse işte, yerli-yabancı turist akımı yaşandı işte izinlerden sonra, cepleri bir miktar rahatladı insanların ve fakat aynı hızda hastalık katladı burada, geçtiğimiz gün yerel haberlerde okuyorum x hastanesinin bütün göğüs hastalıkları doktorları istifa etmiş yoğunluktan bıkmışlar mı artık nedendir, tam ferahladık derken bu yapılacak iş miydi diye isyana gelmiş ayrılmış doktorlar olduğu gibi.
Ya hala hastalığın var olduğuna inanmayan kıtlar varken, maske takılınca alay edilmiş filan çok da şey gelmiyor. Adamlar hastalığa inanmıyor ya, faceimde bi tanıdık paylaşmış koca bi yazı "Covid diye bi şey yok" filan gibisinden, "Halkı yanlış yönlendirme ve halk sağlığını tehdit suçu bu" yazıp girecektim araya ama dedim bana ne, yıldım çünkü laf anlatılmıyor kimseye.
Evet, dış mihrakların oyunu bu virüs
Amaç Türk milletini kısırlaştırmak vs. diye gidiyor bu dayıılar.
Geçen günlerde ailemle dışarı çıktık. Şu ormanlık alanlarda kenarda meyve sebze satan insanlar olur ya onlardan meyve alalım dedik. Kadın maskesiz, dibimize giriyor. Bağırdım artık bir uzak dur diye.
Virüs diye bir şey yok, hani nerede dedi. Sanki görebilirmiş gibi.
Bu cahilliğe artık tahammül edemiyorum.
Valla ablacım bizde de aynı, eşim evden çalışan biri, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaz, kızım çıkarsa kalabalığın olmadığı yerlerde yürüyüş yapmak için çıkıyor ki 25 yaşında genç, cafe vs yüzü görmedi aylardır çünkü kendinden ziyade bizi düşünüp tedirgin oluyor, evde alışveriş gibi zorunlu ihtiyaçlar için sık sık çıkan benim, son zamanlarda maskedir mesafedir umursamayan insanlar yüzünden çift maske takıp çıkıyorum.Gerçekten Mune abla, kimse umurumda bile değil.
Bu maske takmayıp virvir gezenler, sanki oda arkadaşından veya iş arkadaşından bulaşmazmış gibi yanyana gelince maskeyi fırlatanlar, dibime maskesiz giren veliler, odama girince maskeyi hemen indiren öğrenciler.... İş yerinde hepsinden gına geldi bana.
Kaldı ki eşimde evden çalışıyor. Adam aylardır evde, şimdi ben iş yerinden ona virüs mü taşıyayım?
Tedbirin kimseye zararı yok ama tedbirsizlik öldürür. Bunu anlamak neden bu kadar zor bende bunu anlamıyorum.
Külotlu bir şey değil mi
Bilmem mi
Şöyle de ekleyeyim; bir-iki ay önce vakalar bitti burada diye sevinirken, "Tatil" merakınızın şimdiki tablosunu da görün:
Pandemi hastanesinde hekim istifaları: Hekimler tükenme noktasında, seslerine kulak verilmeli
Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan hekim istifaları gündem olmaya devam ederken, ilçede yaşananları ve istifaları Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin ile konuştuk.sol.org.tr Alanya'da pandemi hastanesinde toplu istifa
Antalya'da pandemi hastanesi olarak hizmet veren Alanya Eğitim Araştırma Hastanesinde birçok hekim istifa etti, bazı hekimler emeklilik istedi.www.evrensel.net
Ya ne hikmetse Antalya Aydın Muğla İzmir de hiç yüksek vakalara denk gelmedik .Hiç haber olmadı.Ankara ve bazı doğu illerde 65 yasa kısıtlama getirildi ne hikmetse buralarda yok .Nasıl bir şeymiş bu turizm yazacak çok şey var da işte .....
Çok samimi söylüyorum.Hastaneler gereksiz yoğun.100 yıldır ağrıyan dizinin çaresini aramaya gelenlerle dolu gerçekten aklımdan çok küfür geçiriyorum .Hele hele bu devirde gerekmedikçe hastane ortamına girmek akıl işi değil.
Allah sizlerin yardımcısı olsun, laf anlamaz insanlara artık diyecek söz kalmadı, illa virüsü canlı canlı göstermek gerekmiyor, azıcık haber izleyen, yoğun bakımda yatan pandemi hastalarının fotoğraflarını gören dikkat eder, umursamazlara o görsellerde ibret değil, o yüzden valla ben en çok sizlere üzülüyorum, keşke ama keşke bana bir şey olmaz deyip maskenizi takın uyarılarına saldırıyla cevap veren, korona testi pozitif çıktığı halde karantina kurallarına uymayanlara özel bir uygulama olsa, onların hepsinden korona tedavisi almayacağım imzası alınsa da sizde vurdumduymazlara sağlık hizmeti vermek zorunda kalmasanız, lakin onlar bizim gibi tedbirlere titizlikle uyan insanlardan evvel koşa koşa gelir hastanelere, onlar yüzünden biz açıkta kalırız.Ya ne hikmetse Antalya Aydın Muğla İzmir de hiç yüksek vakalara denk gelmedik .Hiç haber olmadı.Ankara ve bazı doğu illerde 65 yasa kısıtlama getirildi ne hikmetse buralarda yok .Nasıl bir şeymiş bu turizm yazacak çok şey var da işte .....
Çok samimi söylüyorum.Hastaneler gereksiz yoğun.100 yıldır ağrıyan dizinin çaresini aramaya gelenlerle dolu gerçekten aklımdan çok küfür geçiriyorum .Hele hele bu devirde gerekmedikçe hastane ortamına girmek akıl işi değil.
Allah sizlerin yardımcısı olsun, laf anlamaz insanlara artık diyecek söz kalmadı, illa virüsü canlı canlı göstermek gerekmiyor, azıcık haber izleyen, yoğun bakımda yatan pandemi hastalarının fotoğraflarını gören dikkat eder, umursamazlara o görsellerde ibret değil, o yüzden valla ben en çok sizlere üzülüyorum, keşke ama keşke bana bir şey olmaz deyip maskenizi takın uyarılarına saldırıyla cevap veren, korona testi pozitif çıktığı halde karantina kurallarına uymayanlara özel bir uygulama olsa, onların hepsinden korona tedavisi almayacağım imzası alınsa da sizde vurdumduymazlara sağlık hizmeti vermek zorunda kalmasanız, lakin onlar bizim gibi tedbirlere titizlikle uyan insanlardan evvel koşa koşa gelir hastanelere, onlar yüzünden biz açıkta kalırız.
Çok acımasızca olabilir, dikkat eden duyarlı insanları da tenzih ediyorum ama kamu spotu işe yaramıyor ablacım.Ya mune abla valla kamu spotu yapsalar . Yoğun bakımdaki çalışan personelin halini geçtim bir nöbette 3 forma kirlettigimi bilirim terden .Ama o hastaların halini görseler görebilseler değil maske siperlik dışarıya burnunu çıkarmazlar o derece diyorum sen hayal et gerisini .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?