corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

bu topluma asla laf anlatamazsın ben onu kabullendim artık..
eger ki bundan sonra laf eden olsun tepkim çok ağır olacak

Al işte..
Cahillik diz boyu.
Bir gün maskeyi burnunu açık bırakarak takan birini karşıma alıp soracağım, mantığın nedir diye...
Metro bunlarla dolu.

bu topluma asla laf anlatamazsın ben onu kabullendim artık..
eger ki bundan sonra laf eden olsun tepkim çok ağır olacak

Bu konuda bile laf eden var, ne diyeyim ki..
Keşke herkes cidden kendine bulaştırsa da etrafa yaymasa
Ama bu dikkat etmeyen gelip pazarda sokakta anne babama bana yayacak
Ona canım sıkılıyor.

Al işte..
Cahillik diz boyu.
Bir gün maskeyi burnunu açık bırakarak takan birini karşıma alıp soracağım, mantığın nedir diye...
Metro bunlarla dolu.

Ben bana bir şey olmasın diye 4 kat kıyafet giyiyorum diyorum ama kime diyorum bilmiyorum .

Ya bu burun açık maske takanlarla ilgili bir görsel vardı ama ayıp ban yememe sebep olur belki bilirsiniz sizde illa ki görmüşsünüzdür .O tarz kişileri görünce aklıma o görsel geliyor .

Külotlu bir şey değil mi

Bilmem mi

Hala adam akıllı evden çıkmıyorum (Mecbur kalmadıkça). Bayramda kimseye gitmedik, telefonlaştık.
Bir gönül koymalar bi bi şeyler hiç çekemem valla. Öküz gibi sigara kullanıyorum, bi kaparsam hastalığı direkt hakkın rahmetine kavuşurum hiç öyle atlatabileceğimi zannetmiyorum. Artı bizimkiler de kalp-şeker hastası, hadi biz atlatsak, onlara taşısak ne olacak?

Burası tatil yöresi, yabancıları da kabul ettiler çok sinirleniyorum. Bir açıdan da ses edemiyorum hani millet turizmle geçiniyor, mecbur turist gelecek ki evlerine yiyecek ekmek götürebilecekler, meret kendimi izole ettim maskeleri taktım oturdum olayıyla da hallolmuyor ki... Neyse işte, yerli-yabancı turist akımı yaşandı işte izinlerden sonra, cepleri bir miktar rahatladı insanların ve fakat aynı hızda hastalık katladı burada, geçtiğimiz gün yerel haberlerde okuyorum x hastanesinin bütün göğüs hastalıkları doktorları istifa etmiş yoğunluktan bıkmışlar mı artık nedendir, tam ferahladık derken bu yapılacak iş miydi diye isyana gelmiş ayrılmış doktorlar olduğu gibi.

Ya hala hastalığın var olduğuna inanmayan kıtlar varken, maske takılınca alay edilmiş filan çok da şey gelmiyor. Adamlar hastalığa inanmıyor ya, faceimde bi tanıdık paylaşmış koca bi yazı "Covid diye bi şey yok" filan gibisinden, "Halkı yanlış yönlendirme ve halk sağlığını tehdit suçu bu" yazıp girecektim araya ama dedim bana ne, yıldım çünkü laf anlatılmıyor kimseye.

Hayır bir de olay sadece kendi hasta olmamız değil ki, ya bizim yüzümüzden bir başkasının canı yanarsa, bu vebal nasıl alınabilir anlamıyorum. Bilinçsizlik diz boyu insanlarda

Evet, dış mihrakların oyunu bu virüs
Amaç Türk milletini kısırlaştırmak vs. diye gidiyor bu dayıılar.

Geçen günlerde ailemle dışarı çıktık. Şu ormanlık alanlarda kenarda meyve sebze satan insanlar olur ya onlardan meyve alalım dedik. Kadın maskesiz, dibimize giriyor. Bağırdım artık bir uzak dur diye.
Virüs diye bir şey yok, hani nerede dedi. Sanki görebilirmiş gibi.
Bu cahilliğe artık tahammül edemiyorum.

İnkar ediyorlar artı maskenin virüsü yaydığını iddia edenler de dolu.
Ok, aynı maskeyi sürekli takarsan, temizliğine dikkat etmezsen elbette nemli ortam oluşup zarara dönüyor maske ama bunu bu ayrıntı ile de vermiyorlar, direkt maske takmanın faydasız ve hatta çok daha zararlı olduğuna yönelik paylaşımlar yapılıyor facelerde, kaç kere denk geldim. 2-3 doktor mudur ne olduğu belirsiz aykırı tip çıkıp bi şeyler açıklamış da vaktinde, yav binlerce doktoru bilmem nesi söylüyor "Maske takın önlem alın" diye, bunlar sirke içip yollarına devam ediyorlar. Maskesiz gezeni tozanı, işte hastalığın varlığına inanmayanı, neymiş efendim öyle bi hastalık yokmuş da medya ile uydurulmuş toplu illüzyonmuş yeni dünya düzeni projesiymiş herkesi aşılayacaklar çipleyeceklermiş onun içinmiş, basit bir grip enfeksiyonuymuş da işte uygulanan tedavi ve maskeler yüzünden esas ölüyormuş insanlar...

Kaç tane böyle açıklamaya-paylaşıma denk geldim sayamadım.
Bu cahillik varken maske takmana laf edilmiş filan sallama yani, daha virüse inanmayan kıt bi kitle var.
Hız kesmeden düğününü kutlamasını yapanlar, tatillere gidenler, bayramlaşanlar, birbiriyle komşuculuk oynamaya devam edenler vs vs... Hiç değişen bir şey yok, yok yani. Hastalığın ilk patladığı dönemde de sosyal mesafe hak getireydi zaten. Herkes bir şekilde bu hastalıktan geçecek, yakalanacak ama mümkün olduğunca yavaş-nadir gerçekleşmesi ve her hastayla full donanım ilgilenecek hastane ortamı olması için bu önlemler gerekiyor da bunu idrak edemeyip toplu toplu hastalık kapıyorlar işte, ne denebilir?

Burada bayram öncesi, sanırım haziran sonu filandı vaka sıfırlanmıştı. X hastanesi başhekim tanıdığımız, arada iletişimdeydik öyle, adam "Bitti vakalar gözümüz aydın" diyordu. Şehirler arası yasak kalktı, bayram, tatil sezonu, düğünü vırtı zırtı... Şimdi bir bölümün doktorları olduğu gibi istifa etmiş ya, bu hale gelmiş bir ay içinde yine.
Dikkat edilseydi bu olur muydu?

Kimseyi düşündükleri yok ki. Cahil sürüsü.
Laf da anlatılmıyor, özetle kendinizi ve sevdiklerinizi korumaya bakın artık gerisini dinlemeyin, baş edilmez.

Şöyle de ekleyeyim; bir-iki ay önce vakalar bitti burada diye sevinirken, "Tatil" merakınızın şimdiki tablosunu da görün:

Valla ablacım bizde de aynı, eşim evden çalışan biri, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaz, kızım çıkarsa kalabalığın olmadığı yerlerde yürüyüş yapmak için çıkıyor ki 25 yaşında genç, cafe vs yüzü görmedi aylardır çünkü kendinden ziyade bizi düşünüp tedirgin oluyor, evde alışveriş gibi zorunlu ihtiyaçlar için sık sık çıkan benim, son zamanlarda maskedir mesafedir umursamayan insanlar yüzünden çift maske takıp çıkıyorum.

Umursamaz insanların tedbirsizliklerinden zarar gören neden biz olalım ki?

Hayır, bilsek ki bu virüs bize bulaştığında ailemizdeki herhangi birinde kötü etkiler yaratmayacak o zaman virüs mü var deyip salan insanları anlayalım lakin her akşam bulaşan kişi sayısını da görüyoruz, vefat edenleri de biliyoruz, hasta yatağından ne kadar kötü bir hastalık olduğunu anlatanları da biliyoruz, daha dün akşam korona bilim kurulu üyelerinden bir doktor bu kış herkesin grip aşısı olmasının iyi olacağını söyledi, demek ki sonbaharla birlikte vakaların daha da artacağı, belki ölümlerin çoğalacağına dair bir endişe var, Sağlık Bakanı açıklama yapmaktan yoruldu adamcağız, biz neden bu kadar salıyoruz anlamıyorum, altı üstü maske tak, mesafeni koru, hijyene dikkat et bu kadar, bunu yapmak zor değil.

Bu yalnızca korona için geçerli de değil, grip de öldürücü olabiliyor, hapşırıp tıksırırken ayaklı virüs gibi her yeri dolaşıp ellemeye, sakınana da aman ne pimpiriklisin demeye alışmışız.

Ya ne hikmetse Antalya Aydın Muğla İzmir de hiç yüksek vakalara denk gelmedik .Hiç haber olmadı.Ankara ve bazı doğu illerde 65 yasa kısıtlama getirildi ne hikmetse buralarda yok .Nasıl bir şeymiş bu turizm yazacak çok şey var da işte .....

Çok samimi söylüyorum.Hastaneler gereksiz yoğun.100 yıldır ağrıyan dizinin çaresini aramaya gelenlerle dolu gerçekten aklımdan çok küfür geçiriyorum .Hele hele bu devirde gerekmedikçe hastane ortamına girmek akıl işi değil.

Yabancı turist gelmesine de salık verilmişken, turizm beldeleri ile pandemiyi yan yana getiren haberleri yaparlar mı?
Üzerine çok bir şey söylemek istemiyorum, demek istediğimi anladınız var sayıyorum.

Onlar kendi cahilliklerinin kurbanı olacaklar eninde sonunda ama iş işten geçmiş olacak tabi. Boşverin. Siz kimseyi takmadan önlemlerinizi almaya devam edin.

İki bayramda da kimseyi sokmadım eve. Hısım akraba arasında adımı çıkarmışlar “Coco kimseyi almıyormuş evine” diye. Varsın çıkarsınlar, zerre umrumda değil. Çünkü risk grubundayım.

Arkadaşların dediği gibi bizim millet Sağlık Bakanını dinlemiyor, sizi mi dinleyecekler.

Allah sizlerin yardımcısı olsun, laf anlamaz insanlara artık diyecek söz kalmadı, illa virüsü canlı canlı göstermek gerekmiyor, azıcık haber izleyen, yoğun bakımda yatan pandemi hastalarının fotoğraflarını gören dikkat eder, umursamazlara o görsellerde ibret değil, o yüzden valla ben en çok sizlere üzülüyorum, keşke ama keşke bana bir şey olmaz deyip maskenizi takın uyarılarına saldırıyla cevap veren, korona testi pozitif çıktığı halde karantina kurallarına uymayanlara özel bir uygulama olsa, onların hepsinden korona tedavisi almayacağım imzası alınsa da sizde vurdumduymazlara sağlık hizmeti vermek zorunda kalmasanız, lakin onlar bizim gibi tedbirlere titizlikle uyan insanlardan evvel koşa koşa gelir hastanelere, onlar yüzünden biz açıkta kalırız.

Ya mune abla valla kamu spotu yapsalar . Yoğun bakımdaki çalışan personelin halini geçtim bir nöbette 3 forma kirlettigimi bilirim terden .Ama o hastaların halini görseler görebilseler değil maske siperlik dışarıya burnunu çıkarmazlar o derece diyorum sen hayal et gerisini .

Çok acımasızca olabilir, dikkat eden duyarlı insanları da tenzih ediyorum ama kamu spotu işe yaramıyor ablacım.
Artık hemen hemen herkesin akıllı telefonu, sosyal medya hesabı vb var, entübe ne demek görselleri paylaşıldı, yoğun bakımdaki kişilerin görselleri oldu, onu da geçtim daha bizde pandemi yeni başladığında Çin'de yürürken yere yığılıp ölen insanların videoları paylaşıldı, ders aldık mı?

Çin halkı dahi ders almamış, insan yığını olan partiler yapıyorlar, dehşetle seyrediyorum, ırkı, yaşadığı ülke ayrımı yapmadan tüm insanlık için şunu diyebilirim, insanoğlu hastalık kendini bulmadan ders almayan bir canlı.

Hastalık bulaşacak, şanslıysa ölmeden nefes almakta zorlanarak da olsa hastalığı yaşayacak o zaman aman ne kötü hastalık diyecek, bir musibet bin nasihatten yeğdir diyen atalarımızı hürmetle anıyorum, valla ben bu atasözlerini çok seviyorum, cidden adamlar biliyormuş da söylüyorlarmış ama umarım ucu korunup dikkat eden insanlara değmez, benim tek endişem sağlıkçılar olarak sizler ve dikkat eden insanlar, diğerlerini saldık gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…