Covid

Evet haberim var
Gündemden uzak yaşamiyorum çok şükür
Sizin aksinize sanırım
Benim yüzümden derken??? belkide sizden bulaşıyordur, nerden biliyoruz ama değilmi??
Heryerlere girip çıkıp sonrada ama coronaaa varr diye duyar kasanlardan sıkıldım artık
Karantina süresi bile 14 günden 7 güne düştü, positif olduğu halde işe çağrılanlardan bahsediliyor konuda görmüşsünüzdür.
Bitti artık eve kapandığımız günler. Bunu kabullenmek neden bukadar zor?

biraz fazla hassassınız sanırım, ne var ayy dediyse, o an aklından acaba herhangi hatalı bişi yapmış mıyımdır diye düşünmüştür en fazla, geçmiş olsun.

Neden mi zor ben sağlıkçıyım kötüleşen genç yaşta hayatını kaybeden bir çok hasta gördüğümden olabilir mi?
Bilmiyorsan semptomun yoksa bişey yapamazsın ama pozitif olduğunu bile bile diğer insanları riske atmayı kusura bakmayın ama kabul edemeyeceğim sizin yakınınıza da bulaşabilir ve hayatlarını kaybedebilirler farkında değilsiniz sanırım üzücü.
Ve bir çok işin uzmanı karantina süresinin kısaltılmasını pozitifken çalıştırılmayı savunmuyor gündemden uzak değilmişsiniz ya görmüş olmanız gerek.

Tamam da senin belirti vermemem ayakta geçirmen benim hastalığı senden kapip ölmiyeceğim anlamına gelmiyor ki

Ben karantinada çıkıp gezinmi demişim?
Sağlıkçı olduğunuza eminmisiniz?
Okuduğunuzu bile anlamiyorsunuz çünkü, gelen hastaların vay haline.
Kadın kapıdan aldığı birşeyi kart ile ödemiş. Para verse suç, kartla temasız ödese suç, niye online ödememiş, niye sipariş vermiş falanda filanda. Ben saçma muhabbetlere kızıyorum. Yoksa karantinadayken çıkıp bilerek birilerine bulaştıracak kadar cahil değilim çok şükür.

Neyse o kadar olmamanıza sevindim.
siz karantinanın anlamını bildiğinize emin misiniz?
Kimseyle temas etmemesi gerekiyordu karantinanın mantığı bu ya hani. Bir kişi onlarca kişiye bulaştırabilir.
Gezin dediniz mi demişim bana anlamıyorsunuz diyorsunuz ama

Size gülüp geçiyorum
Umarım kendinizi biraz geliştirebilirsiniz.
İyi günler

Evet, bir tek kendinize hassassınız. Bir sizin yaşlınız önemli, değil mi? Kelle paçayı mutlaka içecekler, gelen kuryeyi pozitif etme pahasına da olsa!
Peki o kuryenin de ailesinde yaşlılar varsa? Hamile, kronik rahatsızlığı olan aile bireyleri varsa, o zaman ne olacak?
Şimdi siz bulaştırmadım, ne olacak ki canım bir dakikadan diye düşünüyorsunuz. Bir ben mi yayıyorum sanki diyorsunuz.
Evet, aynen öyle. Bir dakikadan bir şey olmaz, benden geçmez, bir tek ben miyim diye diye yayılıyor zaten. Aksi olsa zaten adı "salgın" olmazdı.
İlla şart ise o çorbayı içmek, açacaktınız meşhur mor logolu uygulamayı, çarşı sekmesinde kasap alışverişi bile var. Alacaktınız kemiği, paçayı artık ne bulursanız. "Online" ödeme yapıp temassız teslimi seçecektiniz. Evde kendiniz yapacaktınız çorbayı.
Ha yapamıyorsanız da online ödemesi olan restoran bulmak zor değil. Yine açacaktınız o uygulamanın yemek sekmesini, kelle paça yazınca dünya kadar çorba çıkıyor. Oradan söyleyiverecektiniz.
Ha o gün çok mu imkansızdı hava muhalefeti vs.den dolayı, ya da lokasyonunuz mu uygun değil? O zaman da içmeyiverecektiniz. Bu kadar basit. Benim de babam yaşlı, geçirdi hastalığı. Kelle paça falan da içmedi, iyileşti. Kelle paçasız da oluyor yani.

Merhaba, son zamanlarda bu tarz yorumlarınızı sık görüyorum da, mesleğiniz nedir merak ettim

Ani bir tepkidir. Birden söylenince korkmuştur. Bence söylemeniz çok doğru. Hatta siparişi verirken, söylemeniz daha uygun olurdu. Daha dikkatli gelirdi, belki eldiven- çift maske takardı. Bu arada 1-2 dakikalık maskeli temas ile covid bulaşmaz. Yine de insanlar korkuyor..

Doğru söylüyorsunuz. Covid oldum, eşim belirtisi olmadığından ve 3 doz aşıli olduğundan temaslı sayılmadı. Karantinaya girmedi bile. O kadar kısa sürede bulasacagini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…