- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi Duyqu Melisa
-
bebekler sık sık altını pisletir...amca kızının bebeğide pisletiyordur ama anne bez dolu dolu olmadan bezi değiştirmiyordur bence...Herkese merhabalar yazacaklarim dert mi bilmiyorum ama beni artik sikmaya basladi. 6 aylik kizim var ve gunde en az 5 6 bez degistiriyoruz. Esimin amca kizinin ise 8aylik bir erkek bebegi var ve ben bi gece bide gunduz iki kere bez degistiriyorum diyor. Esim bunu duydugundan beri her bez degistirmemde bu konuyu aciyor. Duzgun bir sekilde anlatiyorum bizim bebegimiz kiz ve enfeksiyon oluyor ayrica bezinin mavi kismi dolduktan sonra huzursuz ve miz miz oluyor diye yok neymis bastan alistirmisim neymis masrafliymisim. Her bez degisiminde ayni terane artik bunaldim yardimlarinizi bekliyorum.
Her bebek ve ihtiyaçları farklı olabiliyor.
Eşiniz başka bebeklerle kıyaslamasın.. Zihninde oluşan bu algı normal o örneği duyduktan sonra ama kontrolü kendi elinde.. İlla kıyaslayacaksa daha çok bez değiştirenlerle kıyaslasın.
Bu arada size tavsiye , bebeğinizi her açtığınızda popoyu yıkayın ve yıkarken tuvalete tutun. Bu aşılanırsa bez açarken çok rahat edersiniz.
18 aydan kücük bebeklerde mesane ve makat( rektum ) kontrolü olmadigi icin oturur vaziyette tuvalete tutmamak gerekiyor diye biliyorum. Görümcem dr oldugu icin o söylemisti, sordugum zaman kizimin doktoru da ayni seyi söyledi. Erken denemeyin kuyruk sokumu sinirleri zarar görür demisti.
Benim kücük kiz dogdugunda büyük iki yasindaydi ve üc yasinda birakabildik bezi. Kücük olan da asagi yukari üc yaslarinda bezden cikti. Yani asagi yukari 5 sene bez aldik, esim dalga gecmeye baslamisti artik yarin gidip bankayla görüsüp bez kredisi veriyorlar mi diye sorucam diyordu. Bir kez bile bu ne ya cok müsrifsin az bez kullan demedi. Dese firlatirdim kafasina kirli bezi. Konu sahibi esiniz cahil, baskasinin lafiyla hareket eden, mantik kuramayan bir adam. Dedigine gelmeyin sakin 2 bez nedir ya? Ben iki cocuga günde en az 10 bez kullanirdim. Hele 6 aydan sonra ek gida basliyor yiyor iciyor artik bebek.
8 aylik ve günde iki kere bezi degistirilen cocuk devamli pisik halindedir, bu nedenle de hep aglar huzursuz olur. Ikinci secenek de annesi yalan söylüyor. Bakin ben herkesten farkliyim benim cocugum da farkli densin veya ne tutumlu kadin diye herkes beni konussun hastaligi da olabilir.
Ya kaka yapmadığı sürece sorun olmuyor ki pek. Hatta 6 aylık süt çocuğunun idrarı derisini besliyor.Öyle şeymi olur canım ben 2 yaşına kadar oğluma günde enaz 6 defa bez değiştirirdim.
18 aydan kücük bebeklerde mesane ve makat( rektum ) kontrolü olmadigi icin oturur vaziyette tuvalete tutmamak gerekiyor diye biliyorum. Görümcem dr oldugu icin o söylemisti, sordugum zaman kizimin doktoru da ayni seyi söyledi. Erken denemeyin kuyruk sokumu sinirleri zarar görür demisti.
Benim kücük kiz dogdugunda büyük iki yasindaydi ve üc yasinda birakabildik bezi. Kücük olan da asagi yukari üc yaslarinda bezden cikti. Yani asagi yukari 5 sene bez aldik, esim dalga gecmeye baslamisti artik yarin gidip bankayla görüsüp bez kredisi veriyorlar mi diye sorucam diyordu. Bir kez bile bu ne ya cok müsrifsin az bez kullan demedi. Dese firlatirdim kafasina kirli bezi. Konu sahibi esiniz cahil, baskasinin lafiyla hareket eden, mantik kuramayan bir adam. Dedigine gelmeyin sakin 2 bez nedir ya? Ben iki cocuga günde en az 10 bez kullanirdim. Hele 6 aydan sonra ek gida basliyor yiyor iciyor artik bebek.
8 aylik ve günde iki kere bezi degistirilen cocuk devamli pisik halindedir, bu nedenle de hep aglar huzursuz olur. Ikinci secenek de annesi yalan söylüyor. Bakin ben herkesten farkliyim benim cocugum da farkli densin veya ne tutumlu kadin diye herkes beni konussun hastaligi da olabilir.
6 aylıkken oturtulmaya başlanmıyor mu bebekler ? Tam kaç aylık olması gerekiyordu , hatırlayamadım.
Aslında kastim tam oturtmak değilde, hani anne ellerinde tutarya bebekleri tuvalete , oyle.
Ya benim oğlum 3,5 aylık bende günde 3 bez kullanıyorum
Bazı günler hiç kaka yapmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?