Cozulemeyen bez sorunu :(

Benim oğlum 18 aylık, 1 yaşından beri de genelde günde 2 ya da 3 kere bez değiştiriyorum. Kabız zaten, çok sık kaka yapmıyor. Kaka yaptığı zamanlar artıyor tabi bez değiştirme sayımız.

2-3 bez kullanmamızın sebebi de beze kıyamamam değil tabi ki. Oğlum gündüz çiş de yapmıyor genellikle, ne zaman kontrol etsem boş oluyor bezi. Geceleri yapıyor çişini, o da yine sabahı bekleyemeyecek kadar çok değil.

Çiş yapmıyor ama çok terliyor, ben de nedeni bu diye düşünüyorum. Idrar yolu enfeksiyonu olmadı hiç, pişik sorunumuz da çok nadir olmuştur.

Söyleyen kişinin bebeği de böyledir belki.

sevgili konu sahibi arkadas, esinize her cocugun farkli ozellikleri oldugunu nazik bir dille empoze etmeniz lazim. cocugunuzun belki derisi hassas, pisik mi olsun?

bunlari nazik bir dille ifade ederseniz sanirim anlayacaktir.

bebekler sık sık altını pisletir...amca kızının bebeğide pisletiyordur ama anne bez dolu dolu olmadan bezi değiştirmiyordur bence...

Kuzeninin coxugu korkudan altinami yaapmiyor cok guldum ya 2 bez valla bravo. Kurs falan acsin rabet gorur. Esin oyle dediginde tasarruflu bir kadin alsaydin ve altina az yapan bir cocuk ekseydin de bari belki dank eder hey Allahim

Çocuktan çocuğa farkeden bi durum bu bence. Şimdi bi çok kişi ayyy az bez kullanan çocuklara yazık falan demiş ama biz de gündüz 3 bez kullaniyoduk. Prima kullandığım zaman sabah uyaninca 8-9 gibi, öğleden sonra 4 gibi, akşam yine 9 gibi. Gece değiştirme ihtiyacı olmuyodu. Tabi kaka yaptığında anında değiştirirdim ama hiç bi zaman bezi dolu dolu olmadi. Pişik sorunu yaşamadık. Çok terleyen bi çocuk o yüzden idrarı az yapıyo diye düşünüyodum hep. Ama tabi dediğin gibi kız çocuklarında çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor.

Benim bebeğim de 8 buçuk aylık en az 6 kere değiştiriyorum bezini .bundan doğal bişi yok..bebeğiniZin hiçbişiyini kimseyle kıyaslamayın .. sağlığı rahatı herşeyden önemli...

Şaka mı ya o iki kere bez değîştiren

Benimki senin kızın kadarken günde 5-6 kaka yapardı

2 yaşında bile günde 2 kaka yapardı yani çişi sayamam tabii

Eşine al yetişkin bezi tüm gün içine yapsın iki kere değişsin bakalım

18 aydan kücük bebeklerde mesane ve makat( rektum ) kontrolü olmadigi icin oturur vaziyette tuvalete tutmamak gerekiyor diye biliyorum. Görümcem dr oldugu icin o söylemisti, sordugum zaman kizimin doktoru da ayni seyi söyledi. Erken denemeyin kuyruk sokumu sinirleri zarar görür demisti.

Benim kücük kiz dogdugunda büyük iki yasindaydi ve üc yasinda birakabildik bezi. Kücük olan da asagi yukari üc yaslarinda bezden cikti. Yani asagi yukari 5 sene bez aldik, esim dalga gecmeye baslamisti artik yarin gidip bankayla görüsüp bez kredisi veriyorlar mi diye sorucam diyordu. Bir kez bile bu ne ya cok müsrifsin az bez kullan demedi. Dese firlatirdim kafasina kirli bezi. Konu sahibi esiniz cahil, baskasinin lafiyla hareket eden, mantik kuramayan bir adam. Dedigine gelmeyin sakin 2 bez nedir ya? Ben iki cocuga günde en az 10 bez kullanirdim. Hele 6 aydan sonra ek gida basliyor yiyor iciyor artik bebek.

8 aylik ve günde iki kere bezi degistirilen cocuk devamli pisik halindedir, bu nedenle de hep aglar huzursuz olur. Ikinci secenek de annesi yalan söylüyor. Bakin ben herkesten farkliyim benim cocugum da farkli densin veya ne tutumlu kadin diye herkes beni konussun hastaligi da olabilir.

Ya benim oğlum 3,5 aylık bende günde 3 bez kullanıyorum
Bazı günler hiç kaka yapmıyor.

6 aylıkken oturtulmaya başlanmıyor mu bebekler ? Tam kaç aylık olması gerekiyordu , hatırlayamadım.

Aslında kastim tam oturtmak değilde, hani anne ellerinde tutarya bebekleri tuvalete , oyle.

Öyle şeymi olur canım ben 2 yaşına kadar oğluma günde enaz 6 defa bez değiştirirdim.
Ya kaka yapmadığı sürece sorun olmuyor ki pek. Hatta 6 aylık süt çocuğunun idrarı derisini besliyor.
Ama her annenin bir tarzı var bence, benim görümcem de doğduğundan beri her çiş yaptığında değiştiriyor günde 15-20 ama ben doğru bulmuyorum onunkini
Çocuk rahatsız oluyor diyo bence bezi değiştirse emiciliği güçlü olan bir bezden çocuk da rahatsız olmaz

bu tuvalete oturtma benim kafami karistiran bi konu
arkadasim gozumun onunde bebegini 6. aydan itibaren lazimliga oturtmaya basladi,zaten kacip gidemedigi icin cisini kakasini hep lazimliga yapti bebek,simdi 10 aylik ve bezi birakti yavru tamamen..benim kardesimde cok iyi hatirliyorum yasinda yoktu,9 aylik filandi beze cis yapmamak icin balkona emekleyerek kacardi..kapisi kapali olunca kapinin orda aglardi,cisini tutardi taa ki annem onu tuvalete tutana kadaro da cok erken birakti bezi..diger arkadasin kizi da 15 aylikti bezi biraktiklarinda..
ben bu uzmanlari dinledim,esimin israrlarina ragmen tuvalet egitimini bu zamana biraktim bizim sipacik 2 yasina geldi ve reddediyor tuvaleti..zorlamiyorum ama bu ornekleri yakin cevremde gorunce kafam allak bullak oluyor..

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir bebegin 1 günü videosu vardı tabi yabancı kaynak ama 7-8 kez bez değiştirmişlerdi. Çocugum olmadığı için tecrubem yok ama iki bez çok az. Çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniz düzeninizi degistirmeyin doktora gittiğinizde doktorun söylemesi mantıklı bir fikir Eşiniz o zaman karışmaz artik umarım

6 aylıkken oturtulmaya başlanmıyor mu bebekler ? Tam kaç aylık olması gerekiyordu , hatırlayamadım.

Aslında kastim tam oturtmak değilde, hani anne ellerinde tutarya bebekleri tuvalete , oyle.

Tebessüm ettim

6 aylıkken oturtulur denir de o tuvalete değil kucağa ya da koltuğa

Çocuk daha 6 aylıkken mama sandalyesine zor oturuyor acelemiz ne tuvalete oturtalım

Günümüzde esasen yetişkine bağımlı tuvalet eğitiminden kaçınılıyor

Sizin benim gibi gelince gidip yapıp elini yıkayıp gelmesi amaçlanıyor bu da 3 yaş civarı

Benimki 22 aylık civarı idi öğrendiğinde mesela ama ben hiç ona hatırlatmadım çişi gelince kendi söyledi ya da gidip yaptı

Ama yaşına girmeyen konuşamayan yürüyemeyen bebek çişini nasıl söylesin

Ya benim oğlum 3,5 aylık bende günde 3 bez kullanıyorum
Bazı günler hiç kaka yapmıyor.

Ya benim de oğlumda öyleydi. Bez israf olmasın diye değil cidden gerek olmuyodu.Ama öyle yorumlar yapılmış ki acaba anormal miyim dedim. Çok kötü hissettim kendimi. 8-9 defa değiştiren annelere göre...

istahsiz bebegin ne cisi ne kakasi oluyor.
bende istesem 2 defa degistirirdim ama yapmiyordum.vicdanim rahat etsin diye bos sayilacak bezi degistirirdim.gunde4-5kere

Benim bebegim 1,5 yasinda dort kez bez degistiririz gunde eger kaka yaparsa yaptigi an degistiririm bu dort bez sadece idrar icin gecerli

En sevmediğim sey bezi dolmus halde bebeğin gezdirilmesi tutup degistiresim geliyor nedense bu konuda takığım.Kız bebek tabiki daha sık degisecek bezi , siz de farkettirmeden degisin bezi ne deseniz anlamayacak mesele bez degil bence sana israfçısın demek istiyor sanırım.

Günde iki kez bezmi değişilirmiş ya o çocuk pişik olmuyormu vicdansız siye bakarım ben o anneye hadi kakasını yapmaz ya çişini yapmaz mı Bebek altı ıslaklen annesi Nasıl rahat ediyor sırf bez parası için çocuğa yazık değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…