• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

D Vitamini eksikligi infertilite sebebi olabilir (pcos ve tup bebek)

merhaba arkadaşlar benim d vitamini de çok düşük 4 çıktı ben de pko da var bebek sahibi olmayı etkiliyor mu bilmiyordum bunu doktora soracam
Benim drum da istedi bi kaç gün sonra bende d vitaminine baktıracağım dr dediki d vitamini eksikliği olduğunda da bebek oluşsa bile tutunamıyormuş yani bebeğin tutunabilmesi için gerekli bir vitamin

Ben bunu yeni öğrendim 20 aydır uğraşıyoruz herşey normal diyorlar ama olmiyor. gittiğim 5 doktordan 1i bile D vitaminine bakmamıştı. bugün ben kendim istedim ve gerçekten çok düşük çıktı 4,5. hamile kalabilmek için en az 30 olması gerekiyormuş. aşılamam bile tutmamıştı. geçen ay da kimyasal gebelik geçirdim. muhtemelen sebep buymuş döllenme olsa bile bebek D vitamini eksikliğinden tutunamiyormus bence :(

Selam bayanlar bisey sorcam. Bu devit-3 ilacini gebelik dusunurken kullanmak zararli olur mu acaba? Dr.a sormayi unuttum o_O

Benimde d vitamini eksikliğim varmış degerim 5 çıktı drum hamile kalmayı engeller dedi

Devite basladım bir ay boyunca kullanıp yeniden test yaptırcam
2 senedir bebek olmuyor.eşim varikosel ameliyatı oldu. 8 ay oldu ameliyat olalı deger duzeldi ama hala yok.. d vitamini kaynaklıdır inş

Ben bunu yeni öğrendim 20 aydır uğraşıyoruz herşey normal diyorlar ama olmiyor. gittiğim 5 doktordan 1i bile D vitaminine bakmamıştı. bugün ben kendim istedim ve gerçekten çok düşük çıktı 4,5. hamile kalabilmek için en az 30 olması gerekiyormuş. aşılamam bile tutmamıştı. geçen ay da kimyasal gebelik geçirdim. muhtemelen sebep buymuş döllenme olsa bile bebek D vitamini eksikliğinden tutunamiyormus bence :KK43:
Canım hamile kalabildin mi
Ben bu ay yumurtlamaya donemine kadar 3 tane kullanmıs olucam sence bu ay için faydasını gorur muyum etki eder mi hemen
Benim 5 çıktı..

Canım hamile kalabildin mi
Ben bu ay yumurtlamaya donemine kadar 3 tane kullanmıs olucam sence bu ay için faydasını gorur muyum etki eder mi hemen
Benim 5 çıktı..
bende 4 ampul içtim 5.yi icicem. elbet etki etmiştir cnm ama ben artik heray 1 ampul kullanicam. malesef henüz hamile kalamadim ama insallah bu sefer kalirim

İnfertilite tedavisi görüyorum bende. Aşılama yapıldı, soncu bekliyorum. Aşılamadan önce hiç kan tahlili almadılar benden ama aile hekimimim durumu takip ettiği için baktı sağ olsun. D viitaminim çok düşük çıktı ama çatlatma iğnesi ile ilaç kullanılmadığından bana d vitamini vermedi. Her gün öğlen güneşine çık dedi sadece. Bakalım d vitamini bu kadar düşükken tutacak mı aşılama.. Gerçi tutmazsa yine bunu d vitamini eksikliğine bağlayamam ama en azından şüphelenebilirim :110:

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Doktor bana oral ampul olandan verdi ama sormayı unuttum nası kullanılıyor ?

Kızlar merhaba. Doktor bana oral ampul olandan verdi ama sormayı unuttum nası kullanılıyor ?
canim kucuk sise galiba. kir bir bardak suya karistir veya bir dilim ekmek ustune demisti doktor. yag gibi oldugu icin tek yutmak zor

Merhaba
Bende forum sayesinde daha d vitamini önemli olduğunu düşünmeye başladım
Geçen yıl baktığımda değerim 16 idi
Bende ayda 1 tüp içeyim dedim .. geçen ay ve bu ay içtim

Sol yumurtalık ta çikolata kisti var ama yumurta oluşuyor
Sağ temiz ama hiç yumurta olusmuyor hatta antral bile olmuyor ken bu ay iki yumurtalikta da yumurta oluştu ...

D vitamini kullanimina bağladım
Birde arı sütü

İnfertilite tedavisi görüyorum bende. Aşılama yapıldı, soncu bekliyorum. Aşılamadan önce hiç kan tahlili almadılar benden ama aile hekimimim durumu takip ettiği için baktı sağ olsun. D viitaminim çok düşük çıktı ama çatlatma iğnesi ile ilaç kullanılmadığından bana d vitamini vermedi. Her gün öğlen güneşine çık dedi sadece. Bakalım d vitamini bu kadar düşükken tutacak mı aşılama.. Gerçi tutmazsa yine bunu d vitamini eksikliğine bağlayamam ama en azından şüphelenebilirim :110:

Tutmadı...

Bu ay yumurtlamadan 1 hafta once devit içtim.yumurtlama takibinde 2 yumurtamın oldugunu soyledi drum.
kan tahlilimde d vitaminim 5 çıkmıştı.dr cok dusuk dedi gebeliği onlermiş.cocugun tutunmasında cok onemliymiş.bende canan hocanın bu konuda ki yorumlarına istinaden gitmiştim dra zaten.şimdiye kadar 3 tane içtim.bir hafta sonra sonuc pozitif olursa inş d vitamini tedaviminde kesinlikle faydası olduguna inanıcam.
Sizde dua edin canlar

Kaç çıkmıştı canım hayırlısı olsun
Benim 5 çıktı
3 ampul içtim.dr bir ayda yukselir dedi
D vitamini cenin oluşumu ve özellikle tutunmasında cok önemliymiş.hamile kalırım ama tutmaz duser korkusundan baktırdım.nette ayrıntılı yazıyor okursun sen de

Canım ,
merak ettm doktor neden öyle dedi acaba?
ben çatlatma iğnesi yaptırdım ama kullandığım bir sürü takviye var bana hiç demedi takviyeleri bırak diye
hele bir tanesi dhea hormonu biosteron, d vitamini de kullandım ayrıca
benim bu 2. ayım çatltma iğnesinde hiç o tarz bir uyarıda bulunmadı doktorum.
üstelik kendisi 2 yıldır takibimi yapar ilaçları da zaten kendi verdi

10 çıkmıştı D vitamini kan testinde. Çatlatma iğnesini yazan dr da aile hekimim de başka ilaç kullanmamam konusunda uyardı, ilaç prospektüsünde de aynısı yazıyordu. Nedenini bilmiyorum. Ovitrelle kullandım bu arada.

Back
X