- 11 Aralık 2018
- 41.573
- 258.391
- 598
- Konu Sahibi booksmoney
-
Ay bu örnek çok saçma ya. Ben hayvan severim çocuk sevmem. Kedim var benim için çok kıymetli, tüyü dökülse üzülürüm. Ama çocukla hayvan bir tutulmaz, yapmayın gözünüzü seveyim. Saçmalık tamamen.Mesela siz çalışıyorsunuz ama çocuğunuza anneniz bakıyor
Gelin de ben kendi çocuğumdan başka çocuk sevmem istemem dedi diyelim
Çocuk ne olacaktı
Hayvan besleyen insanlar çocuklarına nasıl bağlılarsa hayvanlarına da öyle bağlılar
Madem birikim yapacaklar 2 yıl daha nişanlı kalıp yapsalardı ne diye gelip düzen bozuyorlar ki
valla ben hayvan besliyorum ama hic kendimi de kedi ve kopeklerimi de dunyanin en onemli seyi olarak gormuyorum. belki bu yuzden konu sahibini anlayamadim.Mesela siz çalışıyorsunuz ama çocuğunuza anneniz bakıyor
Çocuk ne olacaktı
Hayvan besleyen insanlar çocuklarına nasıl bağlılarsa hayvanlarına da öyle bağlılar
Madem birikim yapacaklar 2 yıl daha nişanlı kalıp yapsalardı ne diye gelip düzen bozuyorlar ki
O geline takacagin parayi yapacagin masarafi kedine Mama almak için ayir herhalde bir 10 sene idare eder . Hayvanlari sevmeyen insanlarida sevmez.Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Gelin sevmiyorum degil , korkuyorum demis. Gayet insani bir durum. Anneside yalniz kalmamak icin bakmis kediye bu zamana kadar gelin gelincede kediye gerek kalmamis.Mesela siz çalışıyorsunuz ama çocuğunuza anneniz bakıyor
Çocuk ne olacaktı
Bu da saçma bir önerme. İsteyen istediği varlığı sever. Bir şeyi sevmek için başka bir şeyi sevme şartı yok.O geline takacagin parayi yapacagin masarafi kedine Mama almak için ayir herhalde bir 10 sene idare eder . Hayvanlari sevmeyen insanlarida sevmez.
Fobik bir durum olabilir hem kedi sizin sonuçta eltim kedi ona yaklaşacak olsa düşer bayılır o derece korkarAbim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Zorunluluk yok ama keyfiye durum varBurada bir zorunluluk yok ama.
3 kopegim 2 kedim var ve çocuklarimdan kıymetli bir insan yok. Ayni sey benim başıma gelse icten ice gelinden sogurdum yalan degil ama laf etmeye de hakkim yok cunku kedimin annemde kalmasi icin bir gereklilik yok. Eger gereklilik oldugu halde gönderin kediyi deseydi is baska olurdu.
Benim yengem de senelerce dogru duzgun gelmedi evimize. Gelmeyebilir, kendi bilecegi is. Ama kalkip yengem varken anneannemin evine goturmezdim kopegimi. Cunku benim kopegim, baska evde olmasina gerek yok.
Neden annesi toruna bakabiliyorken kreşe vermek zorunda kalsın ki gelin için?Kreşe verecekti yada bakıcı tutacaktı.
Kediyi yıllarca bir odaya mı hapsetsinlerZorunluluk yok ama keyfiye durum var
Sonuçta konu sahibinin kedisi ama annesi vermiyormuş bile burda kalsın diye çünkü seviyormuş
Şimdi gelin istemiyorum diyince annesi kedini al demiş bence bu oldukça sinir bozucu. Kv diyemedi mi kızım senden başka odada tutarım o da benim evladım gibi korkmana gerek yok diyemiyor mu yani.
Neden annesi toruna bakabiliyorken kreşe vermek zorunda kalsın ki gelin için?
Valla burda biri kvnin evine gelin gidiyorum ama şunu bunu evde istemiyorum diye konu açsa üzerine çullanılır acelen mi var sonra evlen sakın kvnin evine gelin gitme sen kimsin ki evin düzenini değiştirmek istiyorsun vs diye. Şimdi konu sahibine gıcık olunmuş gelin savunuluyor KKnın bu halini hiç anlayamayacağım :)
O zaman geline degil annesine gosterecek tepkisini konu sahibi.Zorunluluk yok ama keyfiye durum var
Sonuçta konu sahibinin kedisi ama annesi vermiyormuş bile burda kalsın diye çünkü seviyormuş
Şimdi gelin istemiyorum diyince annesi kedini al demiş bence bu oldukça sinir bozucu. Kv diyemedi mi kızım senden başka odada tutarım o da benim evladım gibi korkmana gerek yok diyemiyor mu yani.
Hayvanlari sevmeyenle eziyet eden farkli tabi ornegin bende maymundan çok korkarim hatta oyleki yilami maymunmu deseler yilan derim herhalde okadar yani .Bu da saçma bir önerme. İsteyen istediği varlığı sever. Bir şeyi sevmek için başka bir şeyi sevme şartı yok.
Ay aklıma o geldi bi andaAy bu örnek çok saçma ya. Ben hayvan severim çocuk sevmem. Kedim var benim için çok kıymetli, tüyü dökülse üzülürüm. Ama çocukla hayvan bir tutulmaz, yapmayın gözünüzü seveyim. Saçmalık tamamen.
Hayvana eziyet eden yok bu konuda, oraya nerden geldiniz?Hayvanlari sevmeyenle eziyet eden farkli tabi ornegin bende maymundan çok korkarim hatta oyleki yilami maymunmu deseler yilan derim herhalde okadar yani .
Zorunluluk yok ama keyfiye durum var
Neden annesi toruna bakabiliyorken kreşe vermek zorunda kalsın ki gelin için?
Valla burda biri kvnin evine gelin gidiyorum ama şunu bunu evde istemiyorum diye konu açsa üzerine çullanılır acelen mi var sonra evlen sakın kvnin evine gelin gitme sen kimsin ki evin düzenini değiştirmek istiyorsun vs diye. Şimdi konu sahibine gıcık olunmuş gelin savunuluyor KKnın bu halini hiç anlayamayacağım :)
Siz niye yukseldiniz yahu konuda eziyet yok tabiki ben hayvanlara eziyet eden derken hayvanlardan nefret eden insanlarida sevmez anlaminda yazdim. İlk yazdigimi düzeltmek amacimdi maymun olma olasiligi neredeyse 0 oldugu icin düsunmedim ama asla derdim kesin.Hayvana eziyet eden yok bu konuda, oraya nerden geldiniz?
Evlendiğiniz insanın evinde maymun olsa ne yapacaktınız peki o zaman? Maymun kalsın ben giderim mi diyecektiniz?
Ev halkı evin düzeninin değişmesinde sıkıntı görmüyorsa neden hakkı olmasın? Dışardan gelen bir misafir değil, evin bireyi artık o insan. O evde yaşayacak yıllarca. O da yemek yapacak, temizlik yapacak, yatacak kalkacak, misafir ağırlayacak, tv karşısında yayılacak. Gayet evin düzeni hakkında söz hakkı olacak tabi ki. Eğer köle almıyorsa ev ahalisi.Ay aklıma o geldi bi anda
Düşüneyim daha yaratıcı bir örnek bulurum 1 sn.
Demek istediğim kv evine gelen gelin şu vazo da şurda dursun ben öyle istiyorum derse sorun çıkar
Herşeyi göze alarak başka bi düzene gelmiş
Geçen konu açılmıştı kız kvsinin evinde çocuğunun doğum gününü kutlamak istemiş kvde de rahatsız olmuş bi ton yorum vardı kadının düzenini niye bozuyorsun kendi evinde kutlasana falan diye. Bende bu konuda bi insan bi eve gelmeyi göze alıyorsa o düzeni değiştirme hakkı yok. Bu benim görüşüm. 1 yıl bekleyip birikim yapsalardı madem. Kv evinde oturup birikim yapmak o gelmesin o gitmesin demek çok abes.
Evet kesinlikle katılıyorum.O zaman geline degil annesine gosterecek tepkisini konu sahibi.
Dune kadar kizim dedigin kediyi el kızının bir lafiyla gonderdin sen hayirdir diyecek annesine.
Annesi ogluna "oglum kusura bakma ben kediyi cok seviyorum, gonderemem, alışırım diyorsa gelin" demiyorsa bu anneyle ilgili.
Bu da bi bakış açısı. Bende baktığım hayvanı göndermem bi yere. Sanırım olay şu; annesi kızım abinler taşınınca kediye bakmam zor olur al deseydi sorun olmayacaktı. Gelin korkuyor istemiyor diyince sıkıntı olmuşvalla ben hayvan besliyorum ama hic kendimi de kedi ve kopeklerimi de dunyanin en onemli seyi olarak gormuyorum. belki bu yuzden konu sahibini anlayamadim.
cocukla kedi nasil kiyaslanabilir ki? cocugu eve birakip cikamazsin, onunla ilgilenecek biri olmasi gerek. kedinin oyle bir durumu yok ki o sen gelene kadar takilir zaten evde. yani zaten kedinin zirt pirt annesine goturulmesi yanlis, o hayvani kotu etkiler.
bir de bozulan duzen nerede yani kedinin orada durmasi icin zaruri bir sebep yok ki. keyiften yani annesi yalniz kalmamak icin kediyi istiyormus, simdi sartlar degismis istemiyor. kedi magdur falan olmadi ki. umrunda bile degildir uyuyordur su an buyuk ihtimal.
konu tamamen konu sahibinin gorumcelik yapmak istemesi bence.
Hıı demek ki annesi kediyi yalnızlık giderici olarak görmüş, o zaman tamam. Ben sevgi besliyor zannettimGelin sevmiyorum degil , korkuyorum demis. Gayet insani bir durum. Anneside yalniz kalmamak icin bakmis kediye bu zamana kadar gelin gelincede kediye gerek kalmamis.
Ahahaha ya Kudra gelin işe gidince at koştursun kedi tamam mıKediyi yıllarca bir odaya mı hapsetsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?