DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Evlenmeden önce değil evlendikten sonra yaşayacaklar aynı evde.

Bizim sokagimizda onlarca kedi var. Sularini, yiyecek ihtiyaclarini elimden geldigince gidermeye calisiyorum. Yarali bir kedi görünce hemen ilgili yerleri ariyorum. Ama elimde degil çok korkuyorum.
Bazi insanlar korkmakla hayvan düsmani olmayi karistiriyorlar. Sadece korkuyorum, zarar vermiyorum. Ve evet bir kediyle ayni evin icinde duramam.
Bence tepkiniz abartili. Sanki bahane ariyormuşsunuz gibi.
Benim ablam da abartangillerden. Farkli sehirlerde yasiyoruz, yanina gitmemizi istedi. Biliyorsun kedilerden korkuyorum, duramam ayni evde abla, gelemem dedim. "Kusura bakma yavrularimi evden gönderemem, odalara kapatamam, onlar benim yavrum, bu ev onlarin vs sert bir şekilde saydirdi."
Ee ben gelemem dedim, hayvancagizi terk et demedim abarti tepkiler...

Örnek konusunu beceremedim ama bende gelinim kv sigara içiyor olsa ay dumanı beni tıkıyor diyip kadına sigarayı mı bıraktırcam mesela? Mesele gelinin korkması korkmaması değil. Düzene uyum sağlamayan gelmemeli benim düşüncem bu. Kedi senin sende niye kalmıyor da annende kalıyor deniyor ama abin 1 sene daha bekleseydi madem birikimi yoksa denmiyor yine. Nasıl bir aciliyet ki bu hem kv evine yerleşip hem de maddi yardım istenecek kadar. Bu sitede herşeyinizi kendiniz yapın kv kp size yardım etmek zorunda değil diyen güzel üyelerdik oysaki

Yardım yapmak istemediğiniz için kediyi bahane ediyor olabilir misiniz?
Hayır yardım etmek gibi bir zorunluluğum olmamasına rağmen annem için yardım edecektim. Çünkü muhtemelen annemin üzerine kredi çekecekler emekli diye.
Ve dediğimi gibi kedimi de söyledikleri gibi aldım ne istiyorlarsa yapabilirler.

O zaman etmeyin. İmkanı varken bana maddi sıkışıklığımda destek olmayan kardeşimin de benden maddi talebinin olmamasını beklerim. Hele evliysem ve yardım edeceksem de aynı oranda eş ailesine de hediye vs alırım. Ben bu işlerde adaletten yanayım. Sizin az buçuk yapacağınız şey Belli ama Cidden yorumlarınızı da okuyunca kediniz bir şeylere bahane olmuş gibi geldi

Bence anne de halinden aşırı memnun ki helen kediyi yollamış. Tam kaçılacak kv. Belli ki o da istiyor kabile hayatını

Abi gelse ben ona derdim olom salak mısın ne acelen var diye. Ya da gelin gelse kızom kayınvalide evine yerleşilir mi delirdin mi sen derim. Ama şu an muhatabımız konu sahibi. Bunları yazmamızın bir anlamı yok çünkü yerine ulaşmayacak.

Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.
Heh işte o zaman bunu aynen söyleyip beş kuruş da vermeyeceksiniz. Bence bu daha büyük bir sorun. Annenizin kediyi konmasından daha ziyade evlenen kişi kız çocuğu olunca sırtını dönmesi. Yazık böyle annelere. Oğulları evlenecek diye tüm dünyayı seferber ediyorlar

İşte konu sahibine ben önerdim; kedi desenli yatak odası örtü takımı alabilir
Annesine neden kedimi geline değiştin diyebilir
Gelini gördüğümde abime bana da beklerim diyip sonra geline dönüp gerçi sen gelmezsin benim evde kedim var ya hani derim
Benim onun yerinde olsam yapabileceğim şeyler bunlardır
Aslında bu kadar açıklama örneklendirme yapmazdım bile ama 10 civarı alıntı olunca mecbur

ben de kedilerden korkan bir insanım. nefret etmiyorum, kötü davranmıyorum. aksine bazılarını çok tatlı buluyorum. ama uzaktan. bir kediyle asla aynı evde yaşamayı hayal dahi edemem. gelininizin yerinde olsam ben de aynı talepte bulunurdum. bu beni hayvan düşmanı yapmaz, hele ki kedi sevmeyen insan da sevmez klişesini de çok bayık buluyorum. ama keşke kız baştan kaynanayla oturmayı kabul etmeseydi , şartlar olgunlaşınca evlenselerdi. şimdiden daha hiçbir suçu yokken sen kim köpeksin ki benim kedimle yaşamak istemiyorsun görümceliğine maruz kalıyor.

Bakın yine diyorum yardım etmek zorunda değilim zaten yani ben yardım etmiyorum desem kimse ağzını açamaz çünkü kimsenin bende bir kuruş desteği yok.
Bende yardim edin demedim zaten yardım edip etmemek sizin tercihiniz sadece kedi biraz bahanesi olmuş

Ayrıca abiniz ayrı eve çıksa o evi geçindirecek maddi durumu varmı merak ettim

Bende yardim edin demedim zaten yardım edip etmemek sizin tercihiniz sadece kedi biraz bahanesi olmuş

Ayrıca abiniz ayrı eve çıksa o evi geçindirecek maddi durumu varmı merak ettim
Evet var ama düğün borcu olacağı için zorlanırlar. Hem zorlanmak istemiyorlar hemde ikisi birlikte çalışmak istiyorlar çocuk olursa da annem bakacak öyle yani planları.

Abiye yardim etmemek için bahaneye ihtiyacı yok bence konu sahibinin. Esine takacaklari altini bile kendisi alip vermis ailesine. Bunu soylese kafi.
Bende yardim etsin dedim mi niye yardim etmiyorsun illa yardım et dedim mi
Sadece bu bahanesi olmuş dedim ister yardim eder ister etmez kendi tercihi

Evet var ama düğün borcu olacağı için zorlanırlar. Hem zorlanmak istemiyorlar hemde ikisi birlikte çalışmak istiyorlar çocuk olursa da annem bakacak öyle yani planları.
Bana göre diyorum gördüğüm duyduğum bildiğim tecrübeme göre keşke abimler ayrı ev yapsalar kurulu evin düzeni ne bir başka düzen zor inşallah gelininiz ayak uydurur
Heleki çalışan biri için daha zor

Kedinin sizinle yaşaması en mantıklısı. Gelin hanıma da pek kusur bulamıyorum sonucta korkuyor olabilir ama ven annenizin tavrını sevmedim.
Anneniz "oğlumcuk" hastalığına yakalanmış Allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…