- 7 Ocak 2016
- 10.352
- 49.950
- 598
- Konu Sahibi booksmoney
-
Örnek konusunu beceremedim ama bende gelinim kv sigara içiyor olsa ay dumanı beni tıkıyor diyip kadına sigarayı mı bıraktırcam mesela? Mesele gelinin korkması korkmaması değil. Düzene uyum sağlamayan gelmemeli benim düşüncem bu. Kedi senin sende niye kalmıyor da annende kalıyor deniyor ama abin 1 sene daha bekleseydi madem birikimi yoksa denmiyor yine. Nasıl bir aciliyet ki bu hem kv evine yerleşip hem de maddi yardım istenecek kadar. Bu sitede herşeyinizi kendiniz yapın kv kp size yardım etmek zorunda değil diyen güzel üyelerdik oysaki
Aslinda geline kurulup, kiskandiysa bunu da anlayabiliyorum. Ben tek cocugum annemin evi hala benim de evim. Farkli sehirlerdeyiz ama evin anahtari da hala bende var.
Ailemin evindeki odam adeta bir CİRİLLA müzesi oldu, o odada zaman durmuş gibi.(benim yanima aldigim bazi esyalar haric cogu sey yerli yerinde duruyor)
Yani simdi kardesim olsaydi elalemin kizini eve getirip "evde şu olmasin vs" deseydi belki bana da garip gelirdi.Sirf oradan bile sarabilirdim bilemedim.
Abiye yardim etmemek için bahaneye ihtiyacı yok bence konu sahibinin. Esine takacaklari altini bile kendisi alip vermis ailesine. Bunu soylese kafi.
Niye ve neye tepki versin. Anne halinden memnun, abi memnun, gelin memnun. Konu sahibi nikahı basıp hayır bu nikah kıyılamaz siz aynı evde yaşayamazsınız mı desin? Konu sahibinin o evde bir söz hakkı yok ki şu an.Sizin kedinizi annenizin evinde istememesinden daha önemli bir konu var o da beraber yaşamayı istemeleri.Maddi durum elvermiyorsa şartlar müsait olana kadar beklesinler, asıl buna tepki verin.
Bazı insanlar korkuyor bu ellerinde değil ki
Ben de tek çocuğumBiz de ailemle farklı şehirlerdeyiz ama benim annem evin en az güneş alan odası ne güzel diyerek benim odamı kendine ahşap boyama hobi odası yaptı Sadece yatağım duruyor o da küçük odada gidince yatayım diye, galiba ben bu yüzden konu sahibiyle empati yapamamış olabilirim
Zaten kendi isteği vs deniyor da muhtemelen çok daha kötü şeyler yaşanacak da gelin bin pişman olacak o konu açacak günü gelince. Kendi istiyor diye de herşeyi hak ediyor anlamına gelmiyorben de kedilerden korkan bir insanım. nefret etmiyorum, kötü davranmıyorum. aksine bazılarını çok tatlı buluyorum. ama uzaktan. bir kediyle asla aynı evde yaşamayı hayal dahi edemem. gelininizin yerinde olsam ben de aynı talepte bulunurdum. bu beni hayvan düşmanı yapmaz, hele ki kedi sevmeyen insan da sevmez klişesini de çok bayık buluyorum. ama keşke kız baştan kaynanayla oturmayı kabul etmeseydi , şartlar olgunlaşınca evlenselerdi. şimdiden daha hiçbir suçu yokken sen kim köpeksin ki benim kedimle yaşamak istemiyorsun görümceliğine maruz kalıyor.
Herkesin aile dinamiği farklı,bazı aileler oturur konuşur eğrisini doğrusunu.Göz göre göre ben göz yummam fikrimi söylerim,dinlerler dinlemezler orası onlara kalmış.Niye ve neye tepki versin. Anne halinden memnun, abi memnun, gelin memnun. Konu sahibi nikahı basıp hayır bu nikah kıyılamaz siz aynı evde yaşayamazsınız mı desin? Konu sahibinin o evde bir söz hakkı yok ki şu an.
Bence sizin sinir olduğunuz nokta şu olabilir: siz kız çocuk olarak her şeyi kendiniz yapmışsınız. Abiniz ise erkek çocuk ama sırtını kizkardesi dahil ailesine dayamış. Hem anne evinde yaşıyor hem kardeşinden bile emrivaki ile destek bekliyor. Bunun üzerine bir de size kedini al diyorlar. Yani böyle düşününce iki çocuğun aileden ve çevreden beklentileri çok farklı. Bu yüzden bence de konu kedi değil konu çocuklara sağlanan imkanlardaki eşitsizlik ve abi ve eşinin şımarık olması kolayca bir şeyleri aileden isteyebilmeleri... Anneye kredi çektirmeleri, çocuk baktirma planları, rahatça kediyi gönderin diyebilmeleri. Tamamen kişisel tahminim yanlış da tahmin etmiş olabilirim. Empati yapınca bu şekilde hissettim. Sanırım ben de sinir olurdum. Ama tepkinizi kedi olayına gösterirseniz size abartıyorsun derler. Bence kendinizi bir şeye zorunlu hissetmeyin. Ben kardeşime her türlü maddi desteği veririm ama içimden gelirse. İçimden gelmezse zorunlu hissetmem açıkçası.
Kedim zaten o eve de alışık olduğu için depresyona vs.girme durumu olmuyor ve her zaman veteriner kontrolünde. Yani sizin anlayamayacağınız kadar çok düşünüyorum.Yorumlara baktım biraz,kediler hakkında çok bilgim yok öğrenmiş oldum.Yer değişikliğinden zaten hoşlanmıyorlarmış,siz kedinizi bu kadar düşünüyor olsanız bir orda bir burda gezdirmezdiniz.Kedi bahane kıskançlık şahane gibi geldi tavrınız
Asıl sıkıntı olan bu ama kediye odaklandı konu sahibiSizin kedinizi annenizin evinde istememesinden daha önemli bir konu var o da beraber yaşamayı istemeleri.Maddi durum elvermiyorsa şartlar müsait olana kadar beklesinler, asıl buna tepki verin.
Bazı insanlar korkuyor bu ellerinde değil ki
O onları ilgilendiren bir konu beni ilgilendirmiyor o yüzden de karışmyorum.Asıl sıkıntı olan bu ama kediye odaklandı konu sahibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?