Daha Evlenmeden sıkmak

İstediğim gelinliğe sesini çıkartmıyır bagıracagmı bilir 4- bin aralıgında begendim gelinliği zaten ama dışarda boşa yemek yemenin ne luzumu var en az 20-30 lira veriyosun diye tiplerden

Evlenince bin beteri olur bu tipler . Bence olmaz bundan . Allah korusun bak şimdiden anlamışsın yakma başını .

Bak benim bir arkadaşım senin ilerdeki evli halin. Dışarda arkadaşlarıyla içtiği 3-4 liralık caya karışıyor yok ne gerek var yok evde için. Maaş kartı kocada. Çocuğa aldığı küçük bir oyuncak bile adam için gereksiz. Özel bir günde adam buna hediye alirsa seviniyor bide , adam onun parasıyla alıyor bizim salakta seviniyor

Yok artık Allah korusun ya . Çalışan bayanlar da bunu reva goruyorlar ya kendilerine ne diyeyim yazık yani .

Ben nedense eş adayını hiç kötü niyetli bulmadım sadece üslupla ilgili sıkıntıları olduğunu düşünüyorum ki törpülenir :KK66:
Öncelikle ilk sizin borcunuzu ödemeye başlayarak bile kendinden ayırmadığını görebiliyorum yanlız hedefleri var ama el de avuçta olan da malum istiyor ki bir an evvel kavuşsun sevdiğine borç harç olmasın ama unuttuğu bişey var yaşadığımız sürece harcıycaz :) buna hala bi çözüm bulunamadı:halay:
Mutluluklar diliyorum konuşarak herşey hallolur yeter ki doğru iletişim kurabilelim :KK68:

Maşallah hayran kaldım iyimserliginize :)

Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hep sizi çünkü insanlar gerçekten acimasiz olabiliyor .

Onunla nasıl bir uslubla konuşacagımı ben bile şasırdım artık

Karşı taraf bu konuda sıkıntı yaşıyor anlamında demiştim güzel şeyler düşünüyor evet ama öyle şeyler söylüyor ki size yaptığını unutturuyor bir de kızdırmış oluyor öyle değil mi ? Çünkü minnet duymuyorsunuz siz talep etmediniz ki :)) Buna benzer birini tanıyorum çok çekiştiler başlarda ancak şimdi şimdi anlıyorum diyor niyetini demem o ki ifade ediş şekli çok önemli karşı tarafa giden mesaj çok önemli oluyor çünkü size böyle hissettiriyor farkında olmadan altını çiziyorum farkında olmadan ! inşallah bütün hayırlı kapılar açılır ve işleriniz rast gider evlenene Allah yardım ediyor ..
Sevgiler

Birikim yapacak olan kendi yapar. Niye illa sizin paranız üzerinden birlikte birikim yapıyor. Siz yaparsınız isterseniz. Bana olaki yapmazsanız diye sizi önce borç kapatıp sonra birikime zorluyor gibi geldi. Nişanlınız kendi hesabını kendisi yapsın. Biz evlenmeden once ne ben esimin hesabını tuttum ne esim benimkini tuttu. Ha zorlanirsin hayatını kuracak adamdan yardim istersin o bambaşka. Ama bu ne şimdi senin borcu kapatalım sonra birikim yapalım. Belki sen yapmayacaksın belki ucu ucuna geçiriyorsun. Ya da sen ne kadar istersen o kadar yapacaksın. Olması gereken kendi birikimiyle alakadar olması. Borcu beraber ödemez ortak birikim yapmazdım ben olsam

Maşallah hayran kaldım iyimserliginize :)

Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hep sizi çünkü insanlar gerçekten acimasiz olabiliyor .

Hepimizi inşallah :KK68:
Genelde iyi niyetli yaklaşırım evet ama konunun içeriği önem arzediyor bu aşamada hislerim bu yönde hissettirirdi tabi konu sahibi çok daha iyi bilir ..
Biz iyi düşünelim iyi insanlarla karşılaşalım inşallah :KK5:

Hepimizi inşallah :KK68:
Genelde iyi niyetli yaklaşırım evet ama konunun içeriği önem arzediyor bu aşamada hislerim bu yönde hissettirirdi tabi konu sahibi çok daha iyi bilir ..
Biz iyi düşünelim iyi insanlarla karşılaşalım inşallah :KK5:

Bende iyimser bir insanım mizaç olarak . Ama konular evlilik ve kendini belli eden erkek adayları olunca kızlarımızın üzülmesine razı olamıyorum . Evlilik sevgililik nişanlılik gibi değil bunu idrak edemiyorlar aşktan çoğu zaman .

Size birşey danışmak istiyorum. Benim bir takım borçlarım var 3 bin civarı. Nişanlım para biriktirmek istiyor düğüne kadar düğünümde bu yaz ikimizde çalışan insanlarız . Geçenlerde bana senin borcunu beraber kapatıp sonra birikime başlayalım dedi . Ayrı ayrı birikim yapmayalım borçları temizler öyle başlarız dedi . Bende farketmez istersen ben öderim zaten yavaş yavaş taksit halinde ödeme oluyor kredi çnkü . Neyse bana geçenlerde hesapla borcunu ne kadar kaldı dedi hesapladım . Diyor ya sen ne yaptın bu kadar parayla ne aldından borç yaptın vs. Diyor birtakım ihtiyaçlarım vardı onlara harcadım Dedim çok harcama yapıyosun senin bir dışarıya çıkman en az 20-30 lira yı buluyor hiç dikkat etmiyosun vs. Diyor ... şimdi ben sana para vercem ama o para çöpe gitmiş gibi hissediyorum çnkü sen boşuna para harcıyosun biz para biriktirmek yerine senin borçlarınla ugraşıyoruz diyor . bende dedim senin benim paramı hesaplamaya hakkın yok sana benim borcumu öde diyen olmadı sen kendin atladın önce borcu kapatalım diye . Bırak ben kendi ödemelerimi rahatlıkla ödüyordum zaten sana ihtiyacım yok dedim kızlar aşırı sinirlendim ya nedir bunun bu yaptıgı şuan mesafeliyim ona karşı ..! Bığün gelinlik bakmaya gidelim dedi benim içimden gelmiyor hiç telefonumu kapatıp akşama kadar sakin kalmak istiyorum. Ne olucak bilmiyorum siz olsaydınız ne yaaprdınız bir fikir verin
Ben olsaydim yol yakinken ayrilirdim. Para muhabbetlerine hic tahammulum yok. Evlenmeden bunlari yaon evlenince maasina el surdurtmez.

valla sinir oluyorum daha evlenmeden maaşın derdine düşmüş...ben çalişıyorsam yerim kimse de karışamaz ..kendi kazandigim paralarin hrsabini kimseye vermem..kimseninkini de sormam ...herkes yeri gelince ustune duşeni yapar ... ben olsam cok rahatsiz olurum ... dişarda çakal tip çok... evlenecekseniz ki öyle gorunuyor bunlara katlanacksiniz ..adam ben buyum diyor.sonradan degisecek diye beklemeyin..

Yok artık Allah korusun ya . Çalışan bayanlar da bunu reva goruyorlar ya kendilerine ne diyeyim yazık yani .
Aynen. Kadını öyle bastırmış ki normalleştirmiş artık. Geçen gün bimden kurabiye almış mutfakta görünce 'ohh hayat sana güzel 'demiş düşün. Bu beraber birikim yapalım senin borcunu ödeyelim önce falan ilerde maaş kartını almanın adımları

20-30 lira mı? Valla çok iyisiniz sizi başının üstünde taşısın beyfendi. Hangi yılda yaşıyormuş ekonomiden haberi var mıymış?

Ona göre para biriktirmemiz lazım bu örneği versem banane milletten der adam hiç görmemiş benim bi fondatene 40-50 lira vermem ona çok fuzuli geliyor
siz kazandığınız halde böyle bık bık konuşuyosa ben size bi durup düşünün derim. Belli yani ne olduğu.. Bi de evde olduğunuzu düşünün kafanıza kaka kaka bin lütufla alıcak isteklerinizi.. Hiç benlik değil.

Calisiyorsunuz.. kuafor masrafiniz da vardir .. e kas biyik aldirsan 2 haftada bir zaten 40-50 tl eder. Sac boyamasi vs. Ayda zaten en az diyorum 100-150 kuafore gider ki bjnun agdasi vs. 200 -300u bulur. Ee kisisel ihtiyaclarimiz var ...Bunlar minimum masraflar zaten ... Calisinca kilik kiyafete de ozen gostermek gerek.. makyaj yapmak ister.. Ki zaten borcunuz 10 bin 20 bin degil 3 bin. Bekar olunca birikim yapmiyo insan harcamak istiyo illaki.. yani abartilacak bisey yok.. Simdiden boyle laf ettiyse bu saydigim seyler gozune cok batacak...İcinden cikilmaz bir hal alabilir

Ben nişanlınizin sizi zorunlu olarak birikim yaptırmaya çalıştığını anladım.Ben evlenirken üstüme dusen eşyaları aldıysam,borclarimi da kapattiysam belli bir parada hesabımda olmasına gerekmiyor ki!!Aksi takdirde kendisine ek bir gelir elde etmiş olmak için benimle evleniyordur.Evlensiginizde de sizin maasiniz kadar kredi çektirip ev/araba borcuna sokup,canım istersen çalışma tabi zaten evi ben geçindiriyorum diyecektir

Ben nişanlınizin sizi zorunlu olarak birikim yaptırmaya çalıştığını anladım.Ben evlenirken üstüme dusen eşyaları aldıysam,borclarimi da kapattiysam belli bir parada hesabımda olmasına gerekmiyor ki!!Aksi takdirde kendisine ek bir gelir elde etmiş olmak için benimle evleniyordur.Evlensiginizde de sizin maasiniz kadar kredi çektirip ev/araba borcuna sokup,canım istersen çalışma tabi zaten evi ben geçindiriyorum diyecektir
Napmaya çalıştıgnı anlaöış değilim zorla birşeyler yaptırmıyprum istersen hiç çalışma kirada otururuz diyor

Artık onu düşünemeye başladım cidden ya
Valla bu şekilde strese sokan biri öldürmez ama hayat kalitenin içine eder,benim yaptığım biçok harcamayı eşim bilmez bile lafını ettirmem,ben de ona karışmam,ihtiyaç ki yapılmış o harcama,çoğu ay eksi hesabı kullanırız maaşlar gelince bi şekilde düzen devam eder,maaş kartım da bendedir öyle bana verilen harçlıkla geçinmem,belki bazı aylar harçlık alandan daha az harcıyorumdur ama yine de kontrol bendedir

20 30 tl para mıymış borç da çok değil 3000 tl.Ben dün dışarı çıktım 55 yemeğe 30 oje krem vs. İndirimde spor ayakkabısı gördüm 361 e ayakkabıya verdim.Benzin doldurdum 172 tl.Akü de bitmiş 220 tl de akü aldım arabaya Sinema ve öğle yemeğini de sevgilim ödedi 80 tl.Benim bir aylık ödediğim kredi ve kk 5800 ü geçiyor.Paranın adı var taviz verme o nişanlına.Ne iş yapıyor maaşı az mı hep mi böyle yoksa cimrilikten mi yapıyor?Kimisi de maaşı yüksek olmasına rağmen böyle cimridir.Gelinlik falan alırken de üzer seni bu.Allah yardımcın olsun.

Dün Dışarı Çıktık Sadece 5 Yaşında kızı un 180 lira harcadı az öncede ben 250 lira harcadım
17 yaşındaki yeğenime 20 lira veriyorlar hergün sizinki çok pinti bencede ömür geçmez bu adamla

Back
X