daha ne çocuğu ama yaa :/

bebeğinize kim bakıyor şuan? merak ettim allah kolaylık versin

Bizde de yoktu
Ben işe başlayacağım zaman kızımız için aldık
Yoksa ver elini metro , trafiksiz bi de daha iyi bizim için
Kızıma annem bakınca bırak al yapmak için bi borç daha yaptık
Allah sağlık versin de çalışır öderiz, hayat şartları çok zorlaştı borçsuz insan yok zaten

Darısı istediğiniz zaman başınıza inşallah
Konularda hayat hikayesini paylaşan tiplere döndüm 'hani benim kaynana seninkinden daha beter kardeşe bağlayan'

bence de erken. ancak ben de evlenince hemen yapabilirim

ama bence sorun kısmı sizin çocuktan sonra işi bırakmanız. ne gerek var böyle bir şeye ki. ben olsam bırakmak istemezdim. en fazla ücretsiz izin kullanın bir kaç ay. ondan sonra dönün işinize. artık yasalar da yardımcı oluyor. cuma günü full izin kullanabilirsiniz ya da günde 2 saat süt izni. ya da iş yeriyle anlaşarak onu da toplu alabilirsiniz.

gerçi sonraki konu bu ama bence çalışma konusunda taviz vermeyin. yıllar sonra çok pişman olabilirsiniz.

ben 24 eşim 26 çok geç değil ama yaşlı baba olmak istemiyorum diyor :) girdi içine çıkaramıyorummm
bence 2,5 hafta biraz erken ama siz yine de eşinizi kırmayın. olursa kısmettir olur olmazsa da yine kısmettir. çocuk evin neşesi, huzuru olur. emin olun. biz de düğünümüzü kendimiz yaptık masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz ve 2 yıl daha ödememiz var ama bitmesini beklemek yerine çocuk yaptık :) 5 aylık hamileyim ben 7. ayımızda oldu kısmettir bereketiyle gelir dedik şimdi çocuktan başka konuştuğumuz bir konu yok inanın ki. eşim şimdiden diyor bir an önce doğsa da sevsek artık diye. ultrason fotoğraflarını görünce çıldırıyor; tekme attı, dönüyor deyince mutlu oluyor "oğlum anneyi yorma" diyor. yani keyifli duygular anlayacağınız. yaşınız da çok uygun bence de eşinizin dediği gibi çok gecikmeyin. çocukla aradaki yaş farkı artınca ileride kuşak farkı yaşanıyor.
ben sadece fikir beyan ettim, tabi ki son karar sizin.

biraz mahpusane gibi zaten burası "bacım sen neden girdin içeri"

Hımm evet biraz erkenmiş .Bence biraz birbirinize zaman tanıyın çok erken daha siz henüz evliliğe alışamamışsınızdır herşeyden önce

Ben esimi mutsuz bir anne mutsuz bir bebek yetistirir bizi dusunuyorsan biraz daha erteleyelim diye diye 2 yildir erteliyorum

benimkide fazlasıyla kıskanç o konuda sıkıntı çıkar biliyorum. çocuk gibi fazla ilgi bekler zaten

bizde bebekten sonra arayı bozanlardanız. çocuktan sonra ailelerlede samimiyet artıyor. eşimin ailesinin bizi rahat bırakmaması her dakika bizimle olması ve herşeye karışmaları bizim aramızı çok çok açtı.

biraz evliliğiniz otursun sonra çocuk derim ben.

işimi bırakmak istemem ama çocuğuma başkasının bakmasını istemiyorum açıkcası. ne biliyim babayı akşamdan akşama görecek anneyide öyle ee ne kadar olabilir ki en azından belli zamana kadar yanında olmak istiyorum bu benim düşüncem tabi.

eminim çok güzel duygular elbette yaşamak isterim ama hemen negatif yönlerini düşünüyorum öcü görmüş gibi oluyorum tövbeee

kendi mi bakacakmış çocuğa

genel olarak konuşuyorum, erkekler için çocuk sahibi olmak sadece sevmekten ibaret. Hatta bazıları iki saniye göz kulak olmak bile istemiyor çocuklara. Kadınların yükü çok daha fazla, hamilelik dönemi, duygu değişimleri tavan yapan hormonlar, doğum sancıları, doğumdan sonraki süreç vs. Çocukla yüzde 80-90 anne ilgileniyor. Bence bunları eşinize anlatın ve henüz hazır olmadığınızı kararınıza saygı duyması gerektiğini söyleyin. Çocuk doğurmak kolay değil, büyütmek hiç değil.

Ayrıca evlendikten sonra bir süre eşlerin birbirlerinin tadını çıkarması lazm bence, aynı evde yaşamaya alışmak yeni yeni huylara tanık olmak falan. Evlilik sevgililik gibi değil baştan tanıyorsunuz birbirinizi.

Kac yillik evliyken bebegini z oldu? Onceden sık gorusmuyor muydunuz? Ay hic sevmem evime duzenime karisilmasini.

Yani şöyle en azından 10 ay falan olsa tamam kırma derim de.

Aslında çocuk eş hatrı için yapılacak şey de değil. :)
Ciddi sorumluluk bir kere.

Bir de evlenince eşini yeni baştan tanıyorsun mesela onun için de beklemek lazım.
Ve en önemlisi çocuk olunca birbirinizden çok onunla ilgileneceksiniz buna hazır mısınız?

Masum masum istemekle olmuyor yani :)

Eşine masum masum acı gerçekleri anlatabilirsin..

Ben bakarim gece laflarina inanma. Gece kalkan bebek sut içecek kendi mi emziricekmis. Erkeğe gore ne var sen kendini hazir hissettmeden bulaşma bu işlere derim. Benimkide öyle diyordu simdi donup kicini uyuyor

ne kadar güzel :) allah güzel ömürler yazsın inşallah ikinciyide kucağına almayı nasip etsin. haklısım aslında ama bilemedim bak şimdi :)

Karar senin canim dün burda bi konuda okumustum ben bile cok aceleciyim diye düsünrken 3 üzleri varmis 4 aylik bidaha hamileymis doktor buda cogul gebelik demis kaciz oldugu belli deglmis daha .
Allahm sabr versin nasl bakiyo diye dusundum annelik guzel bsey evin nesesi bebisler

Bana doktorun söyledigi bisey bu ben uydurmadim yani.Haplar tembellestiriyor diye.
Banada pko var dediler bende ertesi ay hamile kaldim her bünye ayni degildir.
Esimin akrabasi var kari koca iksiindede sorun olmamasina ragmen 8 yildir olmadi cocuklari en son 3. Tüp bebek denemelerinde 8 yil sonunda simdi 30 haftalik hamile.
Rabbimin bilecegi bi is örnek verecek olrsak cok var ama her bünye hersey ayni olmuyor malesef ki sorun olupda hemen olanda var hic sorun olmayip olamayanda var.
Herkesin kendi karari haftaya güne bakmazki cocuk istemek herkes fikrini söylemek de özgur ben ilk günden istemistim rabbim 4.ayimda nasip etti iyide etmis diyorum kendimce smdi cocuklarimi büyütüp ilerde daha rahat gezip tozucam insllah.
Ben konu sahibine fikrmi soyledim karar yine onundur.

Tabiki evliliğin tadını çıkarın çocuk olayı zor ve erkek bakarım der ama bakmaz akşamları sen uykusuz kalacaksın birde okula başlayana kadar ateşlenmeler ,hastalıklar bitmez , her 2 yerdede olamıyacağına göre hem işte hem çocuğun yanında ertelemek mantıklı henüz gençsiniz sanırım ,
isteyerek ve başına neler geleceğini bilerek çocuk sahibi olmak en mantıklısı ,annenin mutluluğu herşeyden önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…