- 2 Ağustos 2013
- 4.111
- 3.891
- 448
Bizim 4.yılımız olmasına rağmen zorlandık
Eskisi gibi kalk gidelim gezmeye diyemiyorsun, bebek durur mu uykusu gazı bezi maması vs.
Araba şart oluyor mesela
Ondan sonracıma evde de aynı şeyler o durursa yemek yersiniz o uyursa uyuyabilirsiniz, eski düzen olmuyor.
Dünyanın en güzel şeyi Allah isteyen herkese versin ama 'zamanında' inşallah
Öyle uzaktan bi misafirin çocuğuna heves etmek kadar basit bi mesele değil
Kadın içinse çok daha zor ; gebelik süreci, doktorlar, doğum, lohusalık, annelik
Babalık daha kolay ama yaradılış gereği bize yüklenmiş bazı şeyler, doğum dışında emzirme mesela..
Sonracıma çalışıyorsan bir de herşey x2 daha zor, ben çalışan kategorisindenim
Bizde de yoktuben de onun için uğraşıyorum atama bekliyorum tercih yaptım hatta doğuda neresi varsa yazdım.3 yıldır işsizim çünkü özel dersle flan geçiriyorum. o iyi yaşasın istiyorum. dediğiniz gibi hastalık olur dünya hali araba şart. bizde o yok. ev kirada. tek eşim çalışıyor. yazık olur bebeğime.mahrum kalmasın isterim
kızlar merhaba ... bu dert mi değil mi bilmiyorum ama hergün önüme geliyor artık. ben daha 2,5 haftalık evliyim severek evlendik düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık. borçlarımız var haliyle ikimizde çalışıyoruz kazancımız iyi allaha şükür.
konu şu ki biz daha evlenmeden çocuk için 1 1,5 sene bekleriz önce kendimize bakalım diyorduk ben hayla öyle diyorum ama eşim daha balayında çocuk demeye başladı. önce güldüm geçtim orda çocukları görünce heveslenmiştir diye üzerinde durmadım. ama döndük çalışmaya başladık hergün çocuk istiyorum ben diyor. tamam olsun ama daha erken ilerde tabiki olcak inşallah diyorum şimdi olsun ne var diyo. ben çalışıyorum yıllardır daha evi işi bir arada idare etmeye alışamadım çocuk nasıl olacak bilmiyorum zaten o durumda çalışmamı istemiyor. ne değişti şimdi böyle istiyosun diyorum senden bi parçam olsun baba olmak istiyorum ben bakarım gerçekten geceleri bile diyo ( uykuya düşkünüm kendi tam aksi :) ) bi de tatlı tatlı masum masum konuşuyo kıyamıyorum ama ben hiç düşünmüyorum. bir evin içinde sabahtan akşama kadar çocuk ben daralıyorum.
ne yapmam gerekiyor kızlar daha erken nasıl anlatabilirim bunu kırılmasını istemiyorum tabi ki ama hergün şakayla bile olsa çocuk diyoakıl verin banaaa
Annembebeğinize kim bakıyor şuan? merak ettim allah kolaylık versin
bence 2,5 hafta biraz erken ama siz yine de eşinizi kırmayın. olursa kısmettir olur olmazsa da yine kısmettir. çocuk evin neşesi, huzuru olur. emin olun. biz de düğünümüzü kendimiz yaptık masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz ve 2 yıl daha ödememiz var ama bitmesini beklemek yerine çocuk yaptık :) 5 aylık hamileyim ben 7. ayımızda oldu kısmettir bereketiyle gelir dedik şimdi çocuktan başka konuştuğumuz bir konu yok inanın ki. eşim şimdiden diyor bir an önce doğsa da sevsek artık diye. ultrason fotoğraflarını görünce çıldırıyor; tekme attı, dönüyor deyince mutlu oluyor "oğlum anneyi yorma" diyor. yani keyifli duygular anlayacağınız. yaşınız da çok uygun bence de eşinizin dediği gibi çok gecikmeyin. çocukla aradaki yaş farkı artınca ileride kuşak farkı yaşanıyor.ben 24 eşim 26 çok geç değil ama yaşlı baba olmak istemiyorum diyor :) girdi içine çıkaramıyorummm
biraz mahpusane gibi zaten burası "bacım sen neden girdin içeri"Bizde de yoktu
Ben işe başlayacağım zaman kızımız için aldık
Yoksa ver elini metro , trafiksiz bi de daha iyi bizim için
Kızıma annem bakınca bırak al yapmak için bi borç daha yaptık
Allah sağlık versin de çalışır öderiz, hayat şartları çok zorlaştı borçsuz insan yok zaten
Darısı istediğiniz zaman başınıza inşallah
Konularda hayat hikayesini paylaşan tiplere döndüm 'hani benim kaynana seninkinden daha beter kardeşe bağlayan'
Aynen öyle kk ya ne düşürdü gibibiraz mahpusane gibi zaten burası "bacım sen neden girdin içeri"
benimkide fazlasıyla kıskanç o konuda sıkıntı çıkar biliyorum. çocuk gibi fazla ilgi bekler zatenbir de kadının sevgisinin bebeğe gidişi var. kendi bebeğine aşık olsa da karısı en çok aşık olsun istiyor.ona da katlanamıyor erkekler. uyku bölünmesi düzensizlk olmasaydı bile azıcık kıskançsa ikincisini istemezdi. erkekler çok hırçın ve kıskanç
işimi bırakmak istemem ama çocuğuma başkasının bakmasını istemiyorum açıkcası. ne biliyim babayı akşamdan akşama görecek anneyide öyle ee ne kadar olabilir ki en azından belli zamana kadar yanında olmak istiyorum bu benim düşüncem tabi.bence de erken. ancak ben de evlenince hemen yapabilirim
ama bence sorun kısmı sizin çocuktan sonra işi bırakmanız. ne gerek var böyle bir şeye ki. ben olsam bırakmak istemezdim. en fazla ücretsiz izin kullanın bir kaç ay. ondan sonra dönün işinize. artık yasalar da yardımcı oluyor. cuma günü full izin kullanabilirsiniz ya da günde 2 saat süt izni. ya da iş yeriyle anlaşarak onu da toplu alabilirsiniz.
gerçi sonraki konu bu ama bence çalışma konusunda taviz vermeyin. yıllar sonra çok pişman olabilirsiniz.
eminim çok güzel duygular elbette yaşamak isterim ama hemen negatif yönlerini düşünüyorum öcü görmüş gibi oluyorum tövbeeebence 2,5 hafta biraz erken ama siz yine de eşinizi kırmayın. olursa kısmettir olur olmazsa da yine kısmettir. çocuk evin neşesi, huzuru olur. emin olun. biz de düğünümüzü kendimiz yaptık masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz ve 2 yıl daha ödememiz var ama bitmesini beklemek yerine çocuk yaptık :) 5 aylık hamileyim ben 7. ayımızda oldu kısmettir bereketiyle gelir dedik şimdi çocuktan başka konuştuğumuz bir konu yok inanın ki. eşim şimdiden diyor bir an önce doğsa da sevsek artık diye. ultrason fotoğraflarını görünce çıldırıyor; tekme attı, dönüyor deyince mutlu oluyor "oğlum anneyi yorma" diyor. yani keyifli duygular anlayacağınız. yaşınız da çok uygun bence de eşinizin dediği gibi çok gecikmeyin. çocukla aradaki yaş farkı artınca ileride kuşak farkı yaşanıyor.
ben sadece fikir beyan ettim, tabi ki son karar sizin.
bizde bebekten sonra arayı bozanlardanız. çocuktan sonra ailelerlede samimiyet artıyor. eşimin ailesinin bizi rahat bırakmaması her dakika bizimle olması ve herşeye karışmaları bizim aramızı çok çok açtı.
biraz evliliğiniz otursun sonra çocuk derim ben.
ne kadar güzel :) allah güzel ömürler yazsın inşallah ikinciyide kucağına almayı nasip etsin. haklısım aslında ama bilemedim bak şimdi :)
yumurta tembelleşmesi diye bişey yok.
tam tersine doğum kontrol hapları hormonları düzenler.
bir sürü arkadaşım var hapı bıraktığı ay hamile kalan, hem de pcoslu olup.
keşke ben de kullansaydım diyorum.
konu sahibi daha 1 aylık bile evli değilken ben olsam çocuk düşünmezdim.
hem de yaşın da genç.
gez toz hayatını yaşa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?