Damarima basmayin...

daha çok küçükler bu yüzden böyle korumacı davranman normal benim oğlumda 2 yaşında çok iyi anlıyorum seni

Kim sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdi bence. Çünkü söz konusu canınız yani onalr sizin. Büyük bir sorununuz olduğunu dusunmeyin bence. Bunlar basit birşey olsa bagirsaniz tmm da ufacık şeyler değilki bu verdiğiniz iki örnekte büyük sonuçlara yol açabilirdi. Böyle şeyler üst üste geldiği için bence bu kadar taktinz kafaniza. Kizdiginz kişilerle sonra sakin sakin konuşup daha dikkatli olmalarını söyleyebilirsiniz ki çocuk varken iki kat daha dikkatli olunması gerekir. Sizde bir daha emanet ederken iyice tembihleyin. İki kişi birden tembihleyin. Herkes çocuğunun üstüne böyle düşer.

Konuşuyorum .
Daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyorum . Kız kardeşim görmese bebeğin merdivene gittiğini o bebek ordan düşse ne olurdu acaba hiç bunu düşünmüyor Annem. Kazaya gelince eşim suçlu. Hız yaptı ve öndeki arabaya çarptı. beni ve iki bebeği çok kötü sarstı arabalar hasar gördü. Hadi bebeklerimize bir şey olsaydı. Devamli şu arabayı yavaş sür demekten yoruldum.

Bence sizde bir sorun yok sadece çevrenizde dikkatsiz insanlar var onlara çocuk bakımıyla ilgili ihmalin ne gibi sonuclae doğurabileceği ile ilgili eğitime ihtiyaclari var. Onlara böyle olaylar sonucu meydana gelen kötü örnekleri anlatın derim

Siz olsanız ne yapardınız

Bebeklerimin başına bir şey gelebilir bu korku içgüdüsel bunu degistiremem. Ama şu bagirma gözü dönme işini çözmek istiyorum . Bazıları demiş çocuklar bagirmalarindan korkarlar diye. Evet ben de bunu istemiyorum . Gerçekten korkuyorlar. Ben bağırınca onlarda agliyorlar ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Normal hayatta adım sakin anne güzel annedir. Ama böyle zamanlarda başka bir anne oluyorum ve bende bu durumdan memnun değilim.

Açıkçası ben sizi öfkelenmekte haklı buldum. Tabii kazadır, olur; lakin göz göre göre yanlış/tedbirsiz hareketlerde bulunularak buna sebebiyet veriliyorsa işin rengi değişir. Misal tuvalette harcayacağınız zaman beş on dakika, onda da çocuğu bırakıp başka şeyle uğraşılması büyük sorumsuzluk bence. Tek sıkıntı öfkenizi çocukların yanında göstermeniz. Kendi çocukluğumda annemin benzer tepkilerinin beni nasıl ürküttüğünü ve kötü hissettirdiğini hala hatırlıyorum. Çocuklara yansıtmadığınız sürece verdiğiniz tepkiler çok çok nomal kanaatimce.

Ayni sorunu yasiyoruzve bu nedenle psikologa gidiyorum. Faydasi var mi? HAYİR. Cunku karsimdaki insanin dedigin gb dikkatli olmasi lazim. Saymayi gozum gornuyor bagirmaktan. Eskiye nazaran neye sinirlendigimi az sesli anlatabiliyorum bu ara. Cozum bulursak paylasalim. Sonuna kadar haklisin.

Kimseye emanet etmeyin hep siz ilgilenin ozmn gozunuzun önünden ayirmayin kendi isinizide kendiniz görün arabayi kullanmak gibi belki böyle yaşarsaniz daha mutlu olursunuz

Yani bence haklısınız bağırmak hariç tabi. Temizlik kaçmıyor yani. Bana birisi çocuğa göz kulak oluver derse kesinlikle elimden gelenin en iyisini yaparım. Gerisi Allah'ın takdiri. Kaza için de bazıları öyle birden hızlanıp birden duruyor. Trafikte herkesi tehlikeye atıyor. O da en cok kızdığım şeylerden biri.
Ben de pencere, balkon kapısı açık bıraktıklarında kızıyorum. Birşey olmaz ki benim ki çıkmaz diyor. E senin ki senin çocuğun belki benim ki tırmanmayı seviyor. Ya da anneme bırakırım. Pencere ardına kadar açık, balkon açık, kendi yok ortalikta. Rabbim kolluyor ama bu işler anlık yani. Guvenmiyorsaniz WC ye birlikte gireceksiniz. İlk çocuğum çok meraklıydı kapi, pencere, tırmanma koltuk yüzü görmedim dört, beş yaşına kadar. Önce tedbir sonrası takdir. Aşırı evham da kötü. Yoksa insan o evhamindan sinaniyor. Orta yolu bulmak lazım.

çocuk bir tek kendisinde varmış gibi davrananlara çok kızıyorum.adı üstünde kaza.kaza bilinçli olarak yapılmaz.verilmiş sadakamız varmış de geç.kimseye de çocuğunu emanet etme madem bu kadar azarlıycaksan insanları.bence sen insanların damarına basıyorsun.

Açıkcasi annenizin yaptiği biraz sorumsuzluk gibi geldi bana. Çünkü 10 aylik bi bebegin merdivenden dusmesi Allah korusun cok buyuk bir tehlike. Sadece tepkilerinizi yanlis buldum. Ama insanlik hali bir olur iki olur. Gonlunu alirsiniz. Surekli yapiyorsanız problem orada. Kendi kendinize halletmeye calisin. Eger olmuyorsa da psikolojik destek almanizi öneririm. Mulu gunler dilerim

Annemin evindeydim o zaman yanına gitmiştim . Tuvalete yarım saat girip cikmayanlardan da değilim. En fazla 5 dakika sonra çıkarım. Tamam bakıyorum deyip arkasinı dönersen bebeğe çocuk her yere gider ve ilk defa 5 dakikalığına birakmisim ve sonuç bu.
Bagirmam haklı sayılmasa bile bu yapılan bana göre sorumsuzluk.

Senin annen aynı şeyi yapsa gerçekten böyle mi diceksin?

Malesef çocuğumu kimseye emanet edemiyorum . Insanlara güvenim sıfır ve bunu asamiyorum.
Bir taraftan kendime telkinde bulunuyorum seni bu kadın yani Annem büyüttü diyorum ve cocukluguma şöyle bir gidiyorum da ben çok dusmusum biraz da yaramaz bir cocukmusum . Demekki yeterince göz kulak olunmamis bana da. Söyleyin siz nasıl guveniyorsunuz insanlara .
Bana biri çocuğunu bıraksa gözüm gibi bakarim annesi gelene kadar iş güç yapmam ki başına ufacık bir şey gelmesin.

psikolojide kendini gerçekleştiren kehanet diye bir tanım var.. sürekli çocuklarımı kimseye emanet edemem, kesin başına bir şey gelir düşüncesiyle hareket ettikçe çocuklarınızın başına bir şey gelir.. benim geldi oradan biliyorum.. kontrol manyağı, çocukları yarım saat anneme bıraksam "anne camlar kapalı mı, ocakta çaydanlık ön tarafta değil değil mi" diye telefonla arayan bir tiptim ta ki oğlum bir anlık dikkatsizlikle sıvı deterjanı fondip yapana kadar.. sonrasında daha az kontrol, daha fazla önlem ama daha az paranoyayı öğrendim.. yani diyeceğim eğer anneniz o an ilgilenemiyorsa tuvalete beraber gidin, ama arabada geçirilen kaza eşinizden değil sizin paranoyalarınızın gerçeğe dönmesinden kaynaklanıyor :/

Deidkleriniz malesef acı ama gerçekler. Çünkü biz dün yola çıktık. Ilk defa iki bebekle arabaya bindim . Hadi kaza yaparsak düşüncesi girdi beynime . Arabaya bindik eşime dikkat et yavaş sür demeye başlamıştım bile.
Su an daha iyi anlıyorum nasıl asicam ben bu durumu.
Ben de çaydanlık öne koymayın diyorum . Ne biçim bu durum bu böyle. 2. Bebek olunca degisirsin dediler ve ben hala aynıyım .
Değişmek istiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…