Damat adayı Kayserili Yardım kızlar

Benim esimde kayserili,cok uzun bir zaman olmadı evleneli ama oyle kotu yanlarini görmedim.Gerci bzimkiler kayseride yasamiyor.Belki yerine gidiyorsan o zor olabilir ama kayserili diye ayirt etmek yanlis her yerin iyiside var kotusude var ben bir taraftanda karadenzliym oranin erkekleride inatçı dik kafali olur.Yani girersek isin icine her yerde olabilir.senin icin onemli olan ayni evde yasamak o asilamaz bir konu su durumda bence

Valla doğru, bizim akrabalarda da vardı yani misafirin arkasından evi anında kırklayan Görümceye abla denirmiş bi de eskilerde yanlış bilmiyosam yaşı küçük bile olsa şaka gibi

Valla doğru, bizim akrabalarda da vardı yani misafirin arkasından evi anında kırklayan Görümceye abla denirmiş bi de eskilerde yanlış bilmiyosam yaşı küçük bile olsa şaka gibi
bizimki benden 5 yas kucuk ilk evlendigimizde bir bayram elini öpmemi beklemisti sen kayserili olabilirsin ama ben degilim kusura bakma demistim şaka yaptim zaten demisti hemen simdi kendi evleniyor 2 tane gorumcesi var bayramda ellerini öpte harclik versinler dedim bozuldu

Haketmiş ama çok da iyi demişsiniz

Üniversiteden bir arkadaşım vardı kayserili. Kendisini çok severdim çok iyi bir insandı, evlerine de gittim. (BENİM) genel gözlemlerim şöyle(farklı tecrübeleri olanlar da muhakkak vardır):Yemek yemeyi ve yedirmeyi seviyorlar, kadınlar hiç durmadan yemek hazırlıyor. Gelinlik olayı hala önemli, gelin hizmet etmeli ve kayınvalidenin sözünden çıkmamalı diye düşünüyorlar. Erkekler geleneksel ve ailelerinin sözünden pek çıkmıyorlar. Genelde dini konuşmalar yapıyorlar umre-hac tarzında. Kadın-erkek misafir bir arada oturmuyor. 3-4 çocuk doğurmak önemli.
Kısacası geleneksel bir yaşantıları var. Eğer bunu kaldıramayacaksa kız, baştan bir etraflıca düşünsün. Bir de aynı evde yaşama olayı zor, orda gördüğüm kadarıyla kayınvalideler aşırı hizmet bekliyor. Yine de 4 senedir görüşüyormuş, karşısındaki kişiyi kendi daha iyi tanır.

Birşey eklemek isterim.Kayseri'de kendi içlerinden gelin alırken.Şartları biraz ağır oluyor.Kimse de şimdi beraber oturma fikrine sıcak bakmıyor,ayrı ev istiyor.Yerlileri kolay kolay dışarıdan gelin almak istemez normalde.Bunlar kendilerine uygun birine talip olsalar kızı vermek istemez karşı taraf bu şartlarla.Arkadaşınız iyi düşünsün.Çok kurnaz bu Kayserililer söyleyim.Hem fazla masraf çıkmayacak,hem de gelin kızı kendilerine köle yapacaklar.

Kayseri'de yaşaması problem değil ama aynı evde kv ve kardeşlerle yaşaması olmaz

Kayseriliye sormuşlar iki kere iki kaç eder diye "alırken mi? Satarken mi?" Demiş

Doğma büyüme kayseriliyim şahsen çok iyi insanlarızdir vallaticarette ohoo dünya markası olmakta ilerliyoruz desem abartmis olmam heraldehele eşim oda kayserili nasıl pazarlık yapar ağzın açık izlersin tabi ki iyiside var kötüsü de,Allah iyi insanlarla karşılaştırın hep umarım

Yerlileri fenadir bak,gösterisi severler, gelinlerini sergilemeyi de severler,zengin olurlar ağızları iyi laf yapar,valla ağzına bir parmak bal çalarlar senin gözünü boyarlar ben öyle diyim sen anla ama açıkçası öyle dedikodu huyumuz yoktur şükür ne yalan soyliyim,bol manti,pastırma,sucuk vs yedirirler,bağa götürürler yaprak toplatirlar iç içe tutkun olmayı severiz bide,çocuğu olunca büyüklerin isimleri verilmezse kınarlar
ama sakın ha bir arada oturmayı kabul etmesin,değil Kayseri isterse fizana gelin gitsin yine de kaynanayla oturmak olmaz akıllı olsun baştan kessin

Sorunuzu cok sacma buldum acikcasi .. ben Kayseriliyim ve hicte dediginiz gibi bir Hayatimiz yoktur .. kayserili Olmak vebali olmak midir anlayamadim .. ne yani Kayseri degilde sivasli olsaydi sorun olmayacak miydi sadece sorun Kayserili olmasinda mi ..? Ve ayrica hicte öyle ic ice yasamayi sevmeyiz öyle tuhaf adetlerimiz de yoktur.. aralarinda paraya düskün olan vardir mutlaka ona bisey diyemem ama bunun kayseriyle bi alakasi yok bi manisalida paraya düskün olabilir kisilik meselesidir bu ..
ne güzel iste Arkadasiniz bol bol manti pastirma sucuk yer .. erciyese cikar gezer tozar .. bunlarida eklemis olayim .

Her ilin iyiside var kötüsüde ve kimsenin icine ailesine girmeden ne oldugunu anlayamazsiniz...
Belkide sizin kültür farkı onlarinkinin yanında solda sıfır kalır...
Çevremde cok var Kayserili hem ailesine hem karısına çoluğuna çocuğuna adam gibi bakan... Insan kendini bildikten sonra herşey olur...

Böyle genellemelere bayılıyorum bende.. Bu mantıkla gidersek fakirde yoktur Kayseride. Zira çok fazla zengini var. Hatta herkes pastırma kokuyodur muhtemelen Valla ben Kayseriliyim eşimin aileside Kayserili. (Pastırma kokmuyoruz ve her gün mantı yemiyoruz.) Ayda 2 bilemedin 3 kere anca görüşüyoruz. Kendini kaptırmayıp sınırlarını çizerse, eşiylede bu konuda konuşup anlaşırsa sıkıntı olmaz. Dedikodu olmayan il var mı? Kulaklarını tıkayacak, gerekene cevabını verecek bitti gitti. Her şey kendinde ve eşinde bitiyor, memleket bahane.

Siz Kayserinin neresinde yaşıyorsunuz yahu? Yıllardır kayserinin yerlileriyle aynı semtte yaşıyorum, böyle bir şey ne gördüm ne duydum.. Şaşırıyorum çok
Hanımanne kayınvalideye seslenirken değil de daha çok bahsederken kendi annesiyle karışmasın diye söyleniyor, yoksa yine anne diye hitap edilir ama konuşurken “Bunu hanımannem yaptı.” gibi bir ifade.

Valla gözünü sevdiğim memleketimizde her türden insan var heryern kendine göre iyisi kötüsü var. Bana kalırsan hiç bi insan iyi değil de neyse. Mesele kayseri meselesi olmamalı bence ama mesele kız eşinin ailesi ile beraber yasama olmalı. Bunu kaldıramaz ya kafayı bozar öyle kalır ya boşanır. Ya ayrı eve çıkar. En son yapacagını bence baştan yapsın

Ablasını dinlesin. Benim eşim Kayserili eşimden yana bir sorunum yok çok vefalı, hoşgörülü halden anlayan insandır. Ama aile için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü Bunun memleketle de alakası yok. Bazı insanlar iç içe yaşamayı sever,veya anladığı gördüğü kadarıyla, yaşadığı kadarıyla davranır. Hiç şehir veya köy bile değiştirmeden yıllarca aynı yerde yaşamış insanlar genel olarak çok anlayışlı, hoşgörülü olmuyor. Bu Türkiye’nin her yerinde aynı. Bana sorarsanız farklı bir şehirde yaşasınlar ne kendi ailesine, ne de diğer tarafa yakın olsun. Sadece anne ile yaşasa evet, kadın yalnız derdim ama bir de kardeşi var diyorsunuz. Hem kaynana hem görümce yeni bir evliliğe ağır gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…