Damat adayı Kayserili Yardım kızlar

Görümce değil cnm kayın

Ayyy mesajınıza bayıldık

Bende manisalıyım. Anlattığı kadar olmasa daa aile bağları sıkı biriyle evlendim. Eğer bizim oranın kültürüyle yetişmiş ir kızsa asla yapamaz. Çok zorlanır, ben boşanıyorum. Bana da söylediler ama dinlemedim. Şimdi yazacaklarımı iyi dinle; aşk maşk boş iş diyorlar ya; evet gerçekten de boş iş.. Aradaki kültür farkı böyle senın gözüne gözüne girince, önce tahammül etmeye çalışıyorsun; sonra sana batmaya başlıyor. O şekilde devam da edebilirsin kabullenerek, ya da gidebilirsin. Eninde sonunda varacağı nokta bu. Yol yakınken ayrıl.

biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler

Bir Kayseri'li olarak cevap veriyorum :)

Dedikoyu kim sevmiyor? Hangi aile de dedikodu yapılmıyor? Sırf Kayseri'ye has bir durum değil. Dedikodu olayını asla kabul etmiyorum :)

İç içe yaşamaya gelince, evet kalabalık ailelerizdir. Tipik anadolu insanı 5-6 kardeşlerizdir birlik beraberlik vardır. Ve genel olarak düşüncemiz şudur, onlar iyi olsun da biz karışmayalım bişeylerine.

Yok artık abartmayın.
Eski nesil 4-5 çocuk doğururmuş ama öyle birşey yok ki 86 doğumluyum.
Kadın erkek bir arada oturmamazlık yapılmaz. Aynı masada yemek yenir.
Bizde hürmet önemlidir.
Erkek egemenliği hala vardır. Misafire önem ve özen gösterilir.
Kızı gelini kadını farketmez. Kalkar hizmet ederiz.
Bu bize gelen, geline de yapılır ailesine de onun akrabalarına da.

Anne tarafım 11 kardeşler 98 kuzeniz biz. Düşünün ama kimse arasında küslük, kırgınlık yoktur. Bayramlarımız düğünlerimiz şen şakrak geçer.

Aynı evde kalma konusuna gelince de ona da örnek vereyim :)
Ben üniversiteyi başka şehirde okudum, o dönem annem babam abim ve yengem birlikte kaldılar 2/3 yıl. Annem her sabah erkenden kalkar abimle babama kahvaltısını hazırlar yolcu eder, ortalığı toplar saat 10-11 gibi kahvaltı hazırlar bir daha yengemin kapısını çalar hadi kızım kahvaltımızı hazırladım kalk kahvaltı yapalım derdi.

OLmaz hem aynı ev hem az maas bu devırde asırı zor basta guzel gıbı gelırde sonrasını bılemem

Memleketine birşey dıyemem. Sonucta heryerde iyisi kötüsü var genelleme yapamam. Ama aynı evde oturucaksa arkasına bakmadan kaçsın yakmasın gil gibi hayatını

Ben de kayseriliyim eşim de bence tamamen doğru insanı bulup bulmadığı ile alakalı, eğer kayınvalide ve kardeşiniz geçim ehli insanlarsa bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ama diğer türlü ilerleyen zamanlarda birtakım sıkıntılar belki yaşanabilir. Arkadaşın biri çok paragöz olurlar demiş. Valla biz memur olduğumuz için hiç gözümüz yüksekler de değil. Kültür farklılığına gelince evet iç anadolu biraz daha gelenekçi ama bu tüm herkes için geçerli değil. Ben kendi yaşadığım yerde rahat giyiniyorum ama şahsen eşimin ailesinin yanına gidince elbette dikkat ediyorum. Evlilik bu iyi düşünsün taşınsın ve hayırlısı olsun.

Zor bence. Kayserililer de gelenekcidirler. Tanıdığım kayserililer dediginiz gibi gösterisi seven, kendi çıkarlarını düşünen insanlardı. Kimse üstüne alınmasın ama böyle idi tanıdıklarım.

o ailenin yapısına, kişinin karakterine göre değişir.
Mesela doğuda da insanlar iç içe yaşamayı çok seviyor...
Akrabalık ilişkileri bana göre gereksiz içli dışlı...
Ama eşim tam tersi köyüne ben desem gitmez, karşı apartmanda görümcem var 10 metre ötemde araya mesafe koyalım daha iyi der her ne kadar görümcem hep git gel yapmak istese de....
Yani memleket öyle olabilir ama karlınızdaki kişi ve ailesi o kültürü benimsememiş olabilir.

Siz Kayserinin neresinde yaşıyorsunuz yahu? Yıllardır kayserinin yerlileriyle aynı semtte yaşıyorum, böyle bir şey ne gördüm ne duydum.. Şaşırıyorum çok
ben baska bir sehirde yaşıyorum valla arkadaşım ben sana bir anlatsam ağzin acik kalir ama ben farkindayim bu sacmaliklar sadece bizimkilere has
mesela ben 5 senelik gelinim her bayram iki dirhem bir cekirdek almayip elimde biraktiklari takilarla ayakli kuyumcu gibi gezmemi istiyorlar oyle sadece hala dayi amca degil didisinin didisinin didisi yani gezmiyorum o başka en son bu bayram 5 senedir geziyorum benden baska gezen gelin goremedim daha dedim
tesadufen bile bir yerlerde kasilasmadim hic bir gelinle yani
bizimkiler bi tuhaf enteresan dertleri biz gezelim eve kimse gelmesin ki ev kirlenmesin
e gelinle abisinide evde biraksalar maazallah buzdolabindan bisey alir yerizde ev kirlenir falan hic gerek yok hep birlikte takiliyoruz koloni halinde

Sizde durumlar nasıl
bizde durumlar hiç iç açıcı degil
ama bence bu tamamen eşimin ailesinin davranış bozukluğuyla alakalı kayserilikle degil
evde kıskanc ve bencil bir görümce var hep bana modunda tamamen onunla alakali bu davranis bozukluğu
bunun yaninda burda okudugum bir cok seyde gercekten var olan yoresellikle alakali seyler

Sizde mi Kayseri ye gelin gittiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…