- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Görümce değil cnm kayınAblasını dinlesin. Benim eşim Kayserili eşimden yana bir sorunum yok çok vefalı, hoşgörülü halden anlayan insandır. Ama aile için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü Bunun memleketle de alakası yok. Bazı insanlar iç içe yaşamayı sever,veya anladığı gördüğü kadarıyla, yaşadığı kadarıyla davranır. Hiç şehir veya köy bile değiştirmeden yıllarca aynı yerde yaşamış insanlar genel olarak çok anlayışlı, hoşgörülü olmuyor. Bu Türkiye’nin her yerinde aynı. Bana sorarsanız farklı bir şehirde yaşasınlar ne kendi ailesine, ne de diğer tarafa yakın olsun. Sadece anne ile yaşasa evet, kadın yalnız derdim ama bir de kardeşi var diyorsunuz. Hem kaynana hem görümce yeni bir evliliğe ağır gelir
Aaaaaa valla mı ilk kez duydumValla doğru, bizim akrabalarda da vardı yani misafirin arkasından evi anında kırklayanGörümceye abla denirmiş bi de eskilerde yanlış bilmiyosam yaşı küçük bile olsa şaka gibi
Ayyy mesajınıza bayıldık35 yaşındayım doğma büyüme Kayseriliyim ancak biz ilçesindeniz yani yerlisi değiliz. Yerliler ilçelerden gelin almazlar kolay kolay. Bizleri de beğenmezlerçok farklıdırlar. Gösterişi, abartmayı çok severler, adetleri vs farklıdır. Biz uzak dururuz yillisiyik biz dedim mi bir adım geri
Zaten kv evinde olmaz o iş kesinlikle uzak dursun arkadaşınız. Manisa gibi güzel memleketten gelip napacak bozkırın ortasına
Sizde durumlar nasılneden kayseriden evlenmek istemezdiniz merak ettim
ben kayseri geliniyimde
biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler
Üniversiteden bir arkadaşım vardı kayserili. Kendisini çok severdim çok iyi bir insandı, evlerine de gittim. (BENİM) genel gözlemlerim şöyle(farklı tecrübeleri olanlar da muhakkak vardır):Yemek yemeyi ve yedirmeyi seviyorlar, kadınlar hiç durmadan yemek hazırlıyor. Gelinlik olayı hala önemli, gelin hizmet etmeli ve kayınvalidenin sözünden çıkmamalı diye düşünüyorlar. Erkekler geleneksel ve ailelerinin sözünden pek çıkmıyorlar. Genelde dini konuşmalar yapıyorlar umre-hac tarzında. Kadın-erkek misafir bir arada oturmuyor. 3-4 çocuk doğurmak önemli.
Kısacası geleneksel bir yaşantıları var. Eğer bunu kaldıramayacaksa kız, baştan bir etraflıca düşünsün. Bir de aynı evde yaşama olayı zor, orda gördüğüm kadarıyla kayınvalideler aşırı hizmet bekliyor. Yine de 4 senedir görüşüyormuş, karşısındaki kişiyi kendi daha iyi tanır.
OLmaz hem aynı ev hem az maas bu devırde asırı zor basta guzel gıbı gelırde sonrasını bılememŞimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
Ben de kayseriliyim eşim debence tamamen doğru insanı bulup bulmadığı ile alakalı, eğer kayınvalide ve kardeşiniz geçim ehli insanlarsa bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ama diğer türlü ilerleyen zamanlarda birtakım sıkıntılar belki yaşanabilir. Arkadaşın biri çok paragöz olurlar demiş. Valla biz memur olduğumuz için hiç gözümüz yüksekler de değil. Kültür farklılığına gelince evet iç anadolu biraz daha gelenekçi ama bu tüm herkes için geçerli değil. Ben kendi yaşadığım yerde rahat giyiniyorum ama şahsen eşimin ailesinin yanına gidince elbette dikkat ediyorum. Evlilik bu iyi düşünsün taşınsın ve hayırlısı olsun.
Arkadaşın hayatı yeterince sevmiyor bence. Devam etsin 1 seneye boşanır .Tabi ki ayrı evde yaşamak istemiyor oda ama
Çocuk mecburum diyor
ben baska bir sehirde yaşıyorum valla arkadaşım ben sana bir anlatsam ağzin acik kalir ama ben farkindayim bu sacmaliklar sadece bizimkilere hasSiz Kayserinin neresinde yaşıyorsunuz yahu? Yıllardır kayserinin yerlileriyle aynı semtte yaşıyorum, böyle bir şey ne gördüm ne duydum.. Şaşırıyorum çok
bizde durumlar hiç iç açıcı degilSizde durumlar nasıl
Sizde mi Kayseri ye gelin gittinizBende manisalıyım. Anlattığı kadar olmasa daa aile bağları sıkı biriyle evlendim. Eğer bizim oranın kültürüyle yetişmiş ir kızsa asla yapamaz. Çok zorlanır, ben boşanıyorum. Bana da söylediler ama dinlemedim. Şimdi yazacaklarımı iyi dinle; aşk maşk boş iş diyorlar ya; evet gerçekten de boş iş.. Aradaki kültür farkı böyle senın gözüne gözüne girince, önce tahammül etmeye çalışıyorsun; sonra sana batmaya başlıyor. O şekilde devam da edebilirsin kabullenerek, ya da gidebilirsin. Eninde sonunda varacağı nokta bu. Yol yakınken ayrıl.
Kaç yaşında peki?Görümce değil cnm kayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?