- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Sizde mi birlikte yaşıyorsunuzbizde durumlar hiç iç açıcı degil
ama bence bu tamamen eşimin ailesinin davranış bozukluğuyla alakalı kayserilikle degil
evde kıskanc ve bencil bir görümce var hep bana modunda tamamen onunla alakali bu davranis bozukluğu
bunun yaninda burda okudugum bir cok seyde gercekten var olan yoresellikle alakali seyler
Kız 26 sevgilisi 28 kayın 22 23 o araalarKaç yaşında peki?
Yavv ne güzel anneniz varmışYok artık abartmayın.
Eski nesil 4-5 çocuk doğururmuş ama öyle birşey yok ki 86 doğumluyum.
Kadın erkek bir arada oturmamazlık yapılmaz. Aynı masada yemek yenir.
Bizde hürmet önemlidir.
Erkek egemenliği hala vardır. Misafire önem ve özen gösterilir.
Kızı gelini kadını farketmez. Kalkar hizmet ederiz.
Bu bize gelen, geline de yapılır ailesine de onun akrabalarına da.
Anne tarafım 11 kardeşler 98 kuzeniz biz. Düşünün ama kimse arasında küslük, kırgınlık yoktur. Bayramlarımız düğünlerimiz şen şakrak geçer.
Aynı evde kalma konusuna gelince de ona da örnek vereyim :)
Ben üniversiteyi başka şehirde okudum, o dönem annem babam abim ve yengem birlikte kaldılar 2/3 yıl. Annem her sabah erkenden kalkar abimle babama kahvaltısını hazırlar yolcu eder, ortalığı toplar saat 10-11 gibi kahvaltı hazırlar bir daha yengemin kapısını çalar hadi kızım kahvaltımızı hazırladım kalk kahvaltı yapalım derdi.
hayir ben baska sehirdeyimSizde mi birlikte yaşıyorsunuz
valla genellemelere girersek manisadan da kız alınmaz derler, manisalılar hep dışardan gelin alır dışarıya kız verirmiş uzak yerlereŞimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
O yaşta kayınla aynı evde olmaz.Kız 26 sevgilisi 28 kayın 22 23 o araalar
Her ay ne yapıyorlar sizde deli mi bunlarhayir ben baska sehirdeyim
eskiden ayda bir giderdi esim simdi bayramdan bayrama gidiyorum ama onlar her ay geliyolar
ben 5 senedir kayserili bir ailenin geliniyim ama sunu biliyorum ev ustune ev olmuyor onlarda bazi ailelerde is gelin degilmi yapacak boyutunda evde kendilerinden kucuk gorumceler bile bavak bacak uatune atip oturup herseyi gelinden bekliyorlar
Değil miO yaşta kayınla aynı evde olmaz.
Görümceyle de olmaz ama evde evli insanların özel halleri var. Yeri geliyor bornozla evde geziyoruz. Evde kendini kollamak sağını solunu kontrol etmek zorunda mı? Evde rahat giyinmek varken neden kendine bir sınır koymak zorunda olsun?Değil mi
torunlarini gormeye geliyorlarHer ay ne yapıyorlar sizde deli mi bunlar
Anne kız değilmiş. Anne oğul.Anne kız niye birlikte yaşamıyor da koloni kuruluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?