Damat adayı Kayserili Yardım kızlar

Bu sorunun ana konusu nereli oldukları değil, diğer evililik şartları, asla olmaz. Beraber yaşamak bu devirde!?

Yilli yilli birazdan nördün gadasini aldigimda deriz
yilliyse kız ayvayı yedi der susarım :)
öncelikle çok abartılı şahşahalı bir düğünle dünya evine girecekler altınlar kıyafetler düğün herşey on numara beş yıldız ha bu arada onlar yaparken kız tarafındanda aynı beklentiye girecekler.
ilk zamanlar kayınvalide çok tatlı gelinine önem veren bir kadın imajı çizecektir. ve mutlu son düğün biter gerçek hayata dönerler. aynı evde yaşayan kayınvalidesius kesinlikle herşeyine karışacaktır oğluşumcu bir anne olacaktır sonra aman Allahım bir adetler bir töreler hiç bitmeyecektir. gelin görmeye gelecekler süslen püslen tüm altınları tak süs köpeği gibi çık gösterişini yap misafirleri krallar gibi ağırla tam biti derken hani nie çocuğun olmuyor moduna geçilecektir. sonra bunun çocuk görmeleri falan aman Allahım. Eğerki kız böyle ev oturmaları akraba gezmeleri adetler töreler kurallar hanım anneye uymak zorundalar :)Of anlatırken bile yoruldum o kadar çok ayrıntı varki nereden başlasam bilemedim . Açıkçası gereçkten tam yerli modunda yaşayan bir Kayseriliyse işi zordur ki zaten genellikle beraber otururlar ayrı otursalar bile ev birliktedir beraber vakit geçirilir.Kocasıyla değilde kayıncvalidesiyle evlenmiş gibidir. Çünkü zamanı onunla geçirir. Daha bu uzar gider...
tabi bu anlattıklarım tüm Kayseriler için geçerli demiyorum ama belirli bir kesim var özellikle yerli olanlarda böle zor bir hayatları var ama arkadaşınız beraber oturma zorunluluğu diyince direk aklıma bu senaryolar geldi. Çevremde bunlardan onbinlerce yüzbinlerce var diyebilirim :)

Aynen aynen hatta çok yakın akrabalar şehir dışında yaşıyorlar memlekete gidince kayınvalidede kalıyorlar o arada annesine gidip dönünce bir gün içinde gelince diyormuş senin sesin kısılmış ne anlattın orada bu kadar çok bizi mi Kayınvalidesiyle bir kere aynı ortamda bulundum hayatımda öyle bişey görmedim erkektir sözünden çıkma ne derse o falan diyordu gereken cevapları verdim ama anladığını sanmıyorum

Ya biz Kayserililer neymis ya Insanlarin gözünde inanin bu yorumlara sasiriyorum bende Kayseriliyim ama hic anlattiginiz seyleri yasamadim ve gelinlerimizde yasamadi ..

Ya biz Kayserililer neymis ya Insanlarin gözünde inanin bu yorumlara sasiriyorum bende Kayseriliyim ama hic anlattiginiz seyleri yasamadim ve gelinlerimizde yasamadi ..
bende kayseriliyim ama işte genelleme amaçlı demiyorum böyle bir kesim var diyorum nasıl görmezsiniz :) örf adetlere aşırı düşkün geçmişteki bütün kuralları yaşatmak ve yaşamak zorunda olduğunu hisseden bir grup insan diyeyim yerli misiniz

Bir şey demeye yok. Burada evlendikten sonra eşinin ailesi ile yaşayanların açtığı konulara bir göz atın bakalım ne diyorlar.

Hem ekonomik olarak sıkıntı çekecekler hem de kv ve görümce ile beraber aynı evde yaşayacaklar. Bu iş sıkıntılı. Ama, arkadaşınız ben seviyorum, her sıkıntıya katlanırım diyorsa o ayrı. Böyle diyenler de evlendikten sonra pişman oluyorlar o da başka bir konu.

Anneye düşkün adamlar evlendikten sonra eşlerinin her söylediğini sanki annesine bir saldırı gibi algılıyorlar. Eşlerini eve gelen bir el kızı olarak görüyorlar maalesef. KV de biraz anlayışlı değilse vay siz düşünün o gelinin halini.

Bence arkadaşınız biraz mantıklı düşünsün...

ben kayseride yaşıyorum eşim kayserinin yerlisi, ekmeğini yediğim doyduğum şehirin biraz arkasından atıcam ama hakediyorlar napim
1- sıcakkanlılar evet samimidirler, asla soğuk davranmazlar ve aşırı meraklı insanlardır ayaklı gazete burda çok
2- sadece kendi menfaatini düşünen insan topluluğu kayseridedir
3- ipek aker marka eşarplarınaltından sarı röfleli saçlar çıkar,ve gözlerinde suratından büyük güneş gözlüğü takılıdır bir elinde çanta diğer elinde kocasının aldığı arabanın anahtarı ve IPHONE telefonu vardır ve asla o iki eşya çantaya girmez çünkü gösterişe fevkalede düşkündür
4- ne alıyorsa kar etmeyi severler eve alışveriş yapmadan önce 3 market gezerler indirim takip ederler öyle alışveriş yaparlar. gelini çarşıya çıkarmadan önce mağaza gezerler, takı alınacaksa kuyumcuyla önceden anlaşırlar bak pahalı yüzük çıkarma şu kadarlık çıkar aman diyim haa şurda gomşuyuk daha çok gelecez buraya hadi gadanı alırım ağzını yirim yarın gelinle gelecez derler,
5- erkekler anneye aşırı düşkündür, ve kaynanaların geneli oğlunu kıskanır ve (hepsi değil geneli hemen atlamayın üstüme) gelinlerinin arkasından atarlar
6- bence kayserililerin geneli gelenekçi herşeye karışan yok bizim akrabamız şöyle yok bizim adetimiz böyle diye kural koyar bu yüzden kendinden farklı insanlara alışması çok zor olur, bu benim özel fikrimdir, kayseri aşıkları üstüme yürümesin bende kayseri ağzı var hiç susmam

Tam sayilmaz yani köyündeniz ama Kayseriliyim neticede ve yerlilerindede böyle bisey görmedim tamam süsü püsü severiz paraci olanda vardir aralarinda ama anlatiklariniz kadarini ben görmedimde yasamadim hic biryerde :) siz yerlisi misiniz peki

Ya tam da beklediğimiz mesaj bu iyi hoşlar sözümüz yok da iş gelim gitmeye geldi mi sıkıntılı

Ya tam da beklediğimiz mesaj bu iyi hoşlar sözümüz yok da iş gelim gitmeye geldi mi sıkıntılı

İyi de canım ona bakarsan her il'in iyi insanı var kötü insanı var.

Allah iyilerle karşılaştırsın arkadaşını.
Bizler ne desek boş. İçlerine girmeyince anlaşılmaz.
Belki çok uyum sağlayacak. Belki çok sevecekler. Belki de tahmin ettiğiniz gibi gelenekçi değiller.
Memleketine göre böyle kafa patlatacaksa olmaz zaten o iş

Biz de tam 8 sene kayseri de yaşadık babamın işi gereği.karabiber 38 'in anlattığı gibi aynen öyleler. Kotu niyetten değil ama cogu para konusunda hesapçı..biraz da dedikodu kısmi var ama o da çoğu menlekette var..yani anneyle yaşayacaksa cok zor ev ev Üstün e olunca anlaşamazlar muhtemelen.heleki kız da rahat bir ortamda yaşamışsa cok farklı şekild e zorlanacaktır.

Aman diyim, güç savaşları dizisi çekip sinirden ejderha yumurtlamasın? Ya da surviver çekebilirler savaşlar yarışlar ve tek maaşla geçinme zorluğu. Aynı evde ana bacı gelin geçinebilene bravo. Kayserili olanlarla ilgili bir fikrim yok sadece bi iki kötü niyetli kadın tanımıştım o kadar. Bence baya mantıksız hamle, ama seviyorsa deneyimlerini paylaşsın belki çok iyi geçinirler örnek teşkil ederler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…