- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
yilliyse kız ayvayı yedi der susarım :)Yilli yillibirazdan nördün gadasini aldigimda deriz
Aynen aynen hatta çok yakın akrabalar şehir dışında yaşıyorlar memlekete gidince kayınvalidede kalıyorlar o arada annesine gidip dönünce bir gün içinde gelince diyormuş senin sesin kısılmış ne anlattın orada bu kadar çok bizi miCiddi misimz
Ya biz Kayserililer neymis ya Insanlarin gözünde inanin bu yorumlara sasiriyorumyilliyse kız ayvayı yedi der susarım :)
öncelikle çok abartılı şahşahalı bir düğünle dünya evine girecekler altınlar kıyafetler düğün herşey on numara beş yıldız ha bu arada onlar yaparken kız tarafındanda aynı beklentiye girecekler.
ilk zamanlar kayınvalide çok tatlı gelinine önem veren bir kadın imajı çizecektir. ve mutlu son düğün biter gerçek hayata dönerler. aynı evde yaşayan kayınvalidesius kesinlikle herşeyine karışacaktır oğluşumcu bir anne olacaktır sonra aman Allahım bir adetler bir töreler hiç bitmeyecektir. gelin görmeye gelecekler süslen püslen tüm altınları tak süs köpeği gibi çık gösterişini yap misafirleri krallar gibi ağırla tam biti derken hani nie çocuğun olmuyor moduna geçilecektir. sonra bunun çocuk görmeleri falan aman Allahım. Eğerki kız böyle ev oturmaları akraba gezmeleri adetler töreler kurallar hanım anneye uymak zorundalar :)Of anlatırken bile yoruldum o kadar çok ayrıntı varki nereden başlasam bilemedim . Açıkçası gereçkten tam yerli modunda yaşayan bir Kayseriliyse işi zordur ki zaten genellikle beraber otururlar ayrı otursalar bile ev birliktedir beraber vakit geçirilir.Kocasıyla değilde kayıncvalidesiyle evlenmiş gibidir. Çünkü zamanı onunla geçirir. Daha bu uzar gider...
tabi bu anlattıklarım tüm Kayseriler için geçerli demiyorum ama belirli bir kesim var özellikle yerli olanlarda böle zor bir hayatları var ama arkadaşınız beraber oturma zorunluluğu diyince direk aklıma bu senaryolar geldi. Çevremde bunlardan onbinlerce yüzbinlerce var diyebilirim :)
Neyse ki artık karşılaşma şansım yok ama kıza çok üzülüyorum Allah akıl fikir versinKaçak kasap çalıştırıyorlar,ihbar edin
bende kayseriliyim ama işte genelleme amaçlı demiyorum böyle bir kesim var diyorum nasıl görmezsiniz :) örf adetlere aşırı düşkün geçmişteki bütün kuralları yaşatmak ve yaşamak zorunda olduğunu hisseden bir grup insan diyeyim yerli misinizYa biz Kayserililer neymis ya Insanlarin gözünde inanin bu yorumlara sasiriyorumbende Kayseriliyim ama hic anlattiginiz seyleri yasamadim ve gelinlerimizde yasamadi ..
Şimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
ben kayseride yaşıyorum eşim kayserinin yerlisi, ekmeğini yediğim doyduğum şehirin biraz arkasından atıcam ama hakediyorlar napimŞimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
Bizimkiler başka şehirden göçmüş demek ki o yüzden hiç duymadımYerli nin kabacasi yilli oluyor yani Biz Kayserililer böyle söyleriz
Tam sayilmaz yani köyündeniz ama Kayseriliyim neticede ve yerlilerindede böyle bisey görmedim tamam süsü püsü severiz paraci olanda vardir aralarinda ama anlatiklariniz kadarini ben görmedimde yasamadim hic biryerde :) siz yerlisi misiniz pekibende kayseriliyim ama işte genelleme amaçlı demiyorum böyle bir kesim var diyorum nasıl görmezsiniz :) örf adetlere aşırı düşkün geçmişteki bütün kuralları yaşatmak ve yaşamak zorunda olduğunu hisseden bir grup insan diyeyim yerli misiniz
Sonra nördün gii var, ellam var, gadasini aldigim varBizimkiler başka şehirden göçmüş demek ki o yüzden hiç duymadım
MERKEZ canım pınarbaşıymış köyü galiba ama doğma büyüme yilliaçılın ben doktorum :)
1. kayserili ama neresi yilli mi değil mi ona göre yorum yapacağım
Yani bizde o yüzden uysrmaya çalısıyoruzben niğdeliyim eşim manisalı malesef kültür farkı çok iyi düşünmek lazım
Ya tam da beklediğimiz mesaj bu iyi hoşlar sözümüz yok da iş gelim gitmeye geldi mi sıkıntılıben kayseride yaşıyorum eşim kayserinin yerlisi, ekmeğini yediğim doyduğum şehirin biraz arkasından atıcam ama hakediyorlar napim
1- sıcakkanlılar evet samimidirler, asla soğuk davranmazlar ve aşırı meraklı insanlardır ayaklı gazete burda çok
2- sadece kendi menfaatini düşünen insan topluluğu kayseridedir
3- ipek aker marka eşarplarınaltından sarı röfleli saçlar çıkar,ve gözlerinde suratından büyük güneş gözlüğü takılıdır bir elinde çanta diğer elinde kocasının aldığı arabanın anahtarı ve IPHONE telefonu vardır ve asla o iki eşya çantaya girmez çünkü gösterişe fevkalede düşkündür
4- ne alıyorsa kar etmeyi severler eve alışveriş yapmadan önce 3 market gezerler indirim takip ederler öyle alışveriş yaparlar. gelini çarşıya çıkarmadan önce mağaza gezerler, takı alınacaksa kuyumcuyla önceden anlaşırlar bak pahalı yüzük çıkarma şu kadarlık çıkar aman diyim haa şurda gomşuyuk daha çok gelecez buraya hadi gadanı alırım ağzını yirim yarın gelinle gelecez derler,
5- erkekler anneye aşırı düşkündür, ve kaynanaların geneli oğlunu kıskanır ve (hepsi değil geneli hemen atlamayın üstüme) gelinlerinin arkasından atarlar
6- bence kayserililerin geneli gelenekçi herşeye karışan yok bizim akrabamız şöyle yok bizim adetimiz böyle diye kural koyar bu yüzden kendinden farklı insanlara alışması çok zor olur, bu benim özel fikrimdir, kayseri aşıkları üstüme yürümesin bende kayseri ağzı var hiç susmam
Ya tam da beklediğimiz mesaj bu iyi hoşlar sözümüz yok da iş gelim gitmeye geldi mi sıkıntılı
Bizimkiler Adana’dan göçmüş o yüzden böyle konuşmuyorlar hiç. Ama bunları duydum çevremden :)Sonra nördün gii var, ellam var, gadasini aldigim varvarda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?