Dark side a geçme kararsızlığım.. lütfen bi bakın:/

Canımı yakan insana acımam, canını yakarım. Fakat burada çok hasssas bir konu var.

Öğrencisinin velisi ile görüşen bir eğitmen(!)

Velinin karısı ve öğrencilere çok üzüldüm.

Dostum veya düşmanım, böyle bir durumda kurumu mu bilgilendirirdim yoksa velinin eşini mi bilemiyorum. Kurum sessiz sedasız olayın üzerini kapatmaya kalkacaktır ama o insan o veli ile görüşmeye devam eder. Bilmiyorum.

İntikamdan ziyade, kadın olan yanım daha ağır basıyor.

Çok berbat bir şey. Düşünsenize yönetim öğrenecek, öğretmeni de def edecek ve aldatılan kadının ruhu bile duymayacak. Belki okula gidip gelecek, insanlar acıyarak bakacak falan... berbat.

Niye orada geçerli olsun sadece. Diyelim birisi geldi kocam beni bir gecede iki kişiyle aldatmış, ben de intikam icin onu aldatacagim dese burda herkes ne der böyle yaparsan onların seviyesine düşersin der. Yani kendini bil koru der. Eee neye göre intikam alınıyor anlamadım... Neyin seviyesine düşünüyor neyin düşülmiyor

Kime nasıl davrandığımız bizi yansıtır , karşımızdakini değil. Diğer yanağınızı çevirin demiyorum ama intikam alacağım derken bir çok hayatı olumsuz etkileyebilirsiniz.

Ben olsam hic ilgilenmem
Olan olmus biten bitmis. İsterse bir ordu kadar adamla birlikte olsun bana ne. Sonuclar beklediginiz gibi olmayabilir. Olay bambaska boyutlara tasinip tekrar size zarari olabilir. Karismayin

Empati kuruyorum;
Kimseye yaymazdım. Ama bunu bildiğimi ama onun gibi rezil ve pislik biri olmadığım için bunu kimseye yaymayacağımı. Ama çok da rahatlamamasını, zira gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi alışkanlığı olduğunu ve yuva yıkanın yuvası olmayacağı için aynen devam etmesini mesaj olarak atardım..
Altına da tam ona göre bir yaşam biçimi olduğunu not düşerdim :)

Bir çeşit rahatlama şeysi. Hem onun gibi aşağılık davranmayıp hem de tutuşmasına vesile olacak bir hareket olurdu :))

Sizin yerinizde olsam hiçbir şey yapmazdım çünkü zaten yaşadığı durum illa ki ortaya çıkar gizli kalmaz, sizden bulmasın belasını, hem onun size yaptığı kötülüğe böyle karşılık verirseniz ondan bir farkınız kalmaz o sizin ekmeğinizle oynamış, siz oynamayın Allah’ a havale edin.

Bence bir ilk once sakinles. Olayin ustunden 3 ay gecmis ama travmasi sen de hala gecmemis. Demek ki seni piskolijik olarak derinden etkilemis. Sen simdi bu kiza cok buyuk zarar versende emin ol gecici bir sure kendini iyi hissedeceksin. Bence bir psikologa gidip bu olayin neden senin basina geldigini ve neden hala atlatamadigini konusmalisin. Psikolog farkindaligini artiracaktir. Cunku yorumlarda gordum biri senin neden acik verdiginizi sorgulamis. Nasil isten atilma konumuna geldin bilmiyorum ama senin de kendine cikaracagin dersler olabilir bu olayda. Ki psikologa sadece ciddi psikolojik sorunlar icin degil her turlu sorun icin gidilmesi gerektigini dusunen bir insanim. Bir yardim alirsan bu donemi daha kolay atlatirsin. Sonrasinda hala ayni fikirdeysen icinden ne geliyorsa onu yaparsin. Neyin dogru ya da yanlis oldugu konusunda yorum yapamam. Cunku kimseyi yargilamanin dogru olmadigini dusunuyorum ve sonucta hangi karari verirsen dogru karar olacak cunku senin secimin olacak.

Eğitim kurumlarında yöneticilik yapmış biri olarak bana kanıt sunulursa bu kızı işten çıkarırım evet ama böyle bir ihbarı yapan kişiye yani size de sonraki süreçte kesinlikle referans olmam.
İsminize olumsuz bir tik koyarım.
Özel okul camiası çok büyük gibi görünse de herkes birbirini tanır,takip eder.
Mesleki geleceğinizi önemsiyorsanız enerjinizi kişisel ve mesleki gelişiminize ayrıca yeni bir iş aramaya harcamanızı öneririm.

Şimdi şöyle, ben bir iş yerinde meslek etiğine uymayan bir davranış gördüğümde şikayet ederim. İnsanların maaşına gelince takir takir almasına ama mesleğine saygısının olmamasına sinir oluyorum. En azından uyarı alsınlar falan diye düşünüyorum

Ama böyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum. Tutup da resmi bir dilekçe yazılmaz heralde. İcinizdeki hirsi anlıyorum ama ben karismazdim heralde. Bir de sizin kulağınıza kadar geldiyse başkalarına da gitmiştir. Sebebi siz olmayın bence.

Kendinizi ayan etmeden yapabilecekseniz, "Bir dost" kıvamında, yapın derim.
Adalet çok insani bir duygu ve insanlar bunu için için dahi ister. Hiç kimse yoktur ki hakkı yensin, hayatı delik deşik edilsin ve o kişi gönlünde ufacık bir adalet sorgusu yaşamadan önüne hiçbir şey olmamış gibi bakabilsin.
Bu noktada tercihler ve çizgileriniz var.

Bazı yorumlar gördüm; mesela "Kocan seni aldattı, sen de aldat o zaman, kötülüğe kötülük" tarzı dümdüz yorumlar; aynı sığlıkta bir yorum yapmak isteseydim "Tecavüz zanlılarına tecavüz edilmeli" derdim ya da aynı düz bakışla tersini düşünürsek, tüm suçluları da ilahi adalete havale edip salmamız gerekiyor :))) İnsan gibi kompleks bir canlının, adalet duygusunu tek tip ve kendini ne hale düşüreceğini düşünmeden tatmin yoluna gideceğini söylemek, sadece boş bir fikir savunma çabası.

Her ne ise, sizi gayet iyi anlıyorum. İş bulmanın, düzen kurmanın bu kadar zor olduğu ülkemizde, en yakın arkadaşınız tarafından bunlardan ediliyorsanız, onun da canının yanmasını istemeniz ve aynı hale düşmesini dilemeniz çok doğal.

Bu bilgiyi paylaştıktan sonra, tarafları düşünmenize gerek yok. Adamın karısının da gözünü açacaksınız belki, ya da kadına aylardır kafasını karıştıran adını koyamayıp delirten şeylerin net halini sunacak ve gerçekle rahatlatacaksınız... Bilemezsiniz. O kötülüğü de yapan siz değil, kadının kocası. Onlar düşünecek gerisini.

Ama üzerine basıyorum, kendinizi açık etmeden, adınızı geçirmeden yapabilecekseniz yapın, hakkınızdır.

yapın derim. adamın karısına ulaşabiliyuorsanız ulaşın yolsun onu bir güzel. duyurabildiğiniz herkese duyurun. ilahi adalet diye bir şey yok bu dünyada kötülük yapanların başına çok nadir kötü şeyler geliyor beklemeyin onu.

Eski konunuza baktım da kıza bu kadar kin güdecek bir şey yok bence. Müdürün arkasından konuşan sizsiniz o sadece ispiyonlamış sizi. Suçun %25'i ondaysa %75'i sizde bence. Arkadaşlarınızı analiz edememenizi, yanlış insanları sürekli hayatınıza almanızı ve samimiyet kurmanızı da sayarsak durum daha da vahim bir hal alıyor.

Arkadaşlığınız bozulmasaydı, siz o okulda hala çalışıyor olsaydınız bu duyduklarınızı muhtemelen saklayacak, kimseye yetiştirmeyecek, arkadaşınızı işinden de etmeyecektiniz öyle değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…