• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davalık olma nedenim evladımın ismi

Hakim, kimliğe babanın vermek istediği ismi de ekletir mi?

• Ankete Katılan
    146
  • Anket Kapalı .
Siz once icra takibini baslatin bence
Isim davasinda da icra davasinin dosya nosunu ekleyin
Hakimden azari yer asagi oturur siz de 4 kose olursunuz
Hiç öyle değilmiş bu işler. Nafakayı her zaman ödeyemiyorum azaltın diye kendi söylüyor, hakim azaltmıyor o kadarca. Maddi durumu çok iyi nafaka ise makul aslında ama para ona daha fazla lazım demekki

Kuzenim avukat ona yazdırdım dilekçemi, basit yargılama olduğu için beni şahit olarak yaz yardımcı olurum diğer konularda dedi. Kuzene göre hakim duygusal yaklaşmazmış :olamaz:
Babalık bile yapmamış ki ne isim hakkıymış ne tuhaf bi adam .
Sen rahat ol bşy yapamaz .

Geçiyır tabiki. İspatını da sundum bu davada da sundum delilleri. Evladıma olan hakaretlerini felan hep sundum. Misal bir mesajda sen çocuk peydahladın bedelini ben mi ödeyeceğim, o sıpaya ailen baksın yazmıştı. Davalarımı takip ediyorum.

Nafakayı da ödemiyor zaten, bu da delillerle sabittir, korkmayın birşey olmaz, bu tip davalarda en fazla 2. isim eklensin diye uğraşıyorlar, olan ismi sildiremiyorlar ama sizin elinizdeki deliller, ayrıca çocuğun doğduğu tarihle isim davasının açıldığı tarih arasındaki geçen zaman vb önemli oluyor bana kalırsa, mesela çocuk 1 ay önce doğduysa da baba hemen dava açtıysa başka, çocuk 10 aylık olmuşsa ve babanın dava açmak için jetonu yeni düşmüşse başkadır, hakimler böyle konularda tecrübeliler.

Ahhh bu ego ve kibir, yüzünü görmek istemediği, bakmak istemediği bir çocuk üzerinde hak iddia ediyor ya Allah onu bildiği gibi yapsın, sorsak vasfı baba.

O kadar kötü ki önceki yazışmalar, hepsini tek tek okumak zorunda kaldım delil sunmak için. Benimle uğraşacağını bildiğim için silmemiştim mesajlaşmaları. Hakaret dolu mesajlaşmaları tekrar okumak(üstelik evladımla alakalı olanları) beni çok etkiledi. Çocuğum ilgi bekliyor benden bir tek annesi var zaten ebeveyn olarak başında, neden bunu bize yaşatıyor?Sınavıma da çok az kaldı. Allah'ım bu günler geride kalacak mı ya

Geçiyır tabiki. İspatını da sundum bu davada da sundum delilleri. Evladıma olan hakaretlerini felan hep sundum. Misal bir mesajda sen çocuk peydahladın bedelini ben mi ödeyeceğim, o sıpaya ailen baksın yazmıştı. Davalarımı takip ediyorum.

İcra takibi de başlatın.
Ne nafaka var, ne babalık var, ne insanlık var...
Saygısız...
Bir de avukata sorun, boşanma davanıza bu saçma sapan istegi de ekleyip sizi yıprattığı gerekçesi ile manevi tazminat arttırabiliyor mu?

Egoya bak kayınvalidemin erkek versiyonu :110:
Çoçuğa babanızın ismini falan mı koydunuz görmediği çocuk için niye böyle hırs yaptı ki?
Bence siz dava açın onun soyismini bile taşımasın
İki üç ayda bir görüyor evladımı. Hayır, yakınımın adını koymadım. Güzel anlamlı, evladımın sıkıntı çekmeyeceği bir isim koydum.

O kadar kötü ki önceki yazışmalar, hepsini tek tek okumak zorunda kaldım delil sunmak için. Benimle uğraşacağını bildiğim için silmemiştim mesajlaşmaları. Hakaret dolu mesajlaşmaları tekrar okumak(üstelik evladımla alakalı olanları) beni çok etkiledi. Çocuğum ilgi bekliyor benden bir tek annesi var zaten ebeveyn olarak başında, neden bunu bize yaşatıyor?Sınavıma da çok az kaldı. Allah'ım bu günler geride kalacak mı ya

Umarım geride kalır, böyle insanlar kibirden burnunun ucunu göremez, oğlunu istediğinden değil maksat sizden intikam almak, elinden gelen her davayı açmak için uğraşır, böyleleri eski eşiyle uğraşmayı ya başkasına aşık olunca bırakıyor veya kendini önemli hissedeceği başka bir uğraş bulunca, normal değiller çünkü.

eğer ispat ederseniz nafka ödemediğini ve çocuğuna karşı babalık vaziyetini yerine getirmediğini o zaman o hiçbirşey yapamaz.ne kadar yüzsüz terbiyesiz bir adam.bakmadığı çocuğun isim hakkını istiyor.

ya ne saçma.. hakime ne diyecek? adam sormayacak mı isim konulurken siz nerdeydiniz, niye şimdi?? diye. bu pişkin ne diyecek? o ara istemiyordum, görmedim bile çocuğu diyemez herhalde!! ama haklı bir gerekçe sunarsa ve biyolojik olarak da babası olduğu için hakim nasıl yanaşır bilemem. konu sahibi ısrarla çocuğun ismini söylemeyince merak ettim. yani isim dini yada siyasi bir isimdir mesela. o isme bir sebepten takmıştır kafayı. yada soyadla birleşince garip anlamlar çıkıyordur falan öyle durumlarda hakim ne der bilemiyorum :KK14: örneğin nufusa geçmiş garip isim soy isimler var. sabit top gibi mesela :silah:

Kürtaj diye baskıya rağmen doğurduğun için seni tebrik ederim. Allah yardımcın olsun.
Bu tarz adamlar aşık olunca da bırakmazlar hatta benim çocuğum var evlenemezsin bile derler...
İsim konusunda Avukat kuzenin ne diyor değiştirir miymiş?
Öyle karar çıkarsa da üzülme ha Ahmet ha Mehmet olmuş nihayetinde senin yavrun.
İcra takibini başlatın siz de!

ya ne saçma.. hakime ne diyecek? adam sormayacak mı isim konulurken siz nerdeydiniz, niye şimdi?? diye. bu pişkin ne diyecek? o ara istemiyordum, görmedim bile çocuğu diyemez herhalde!! ama haklı bir gerekçe sunarsa ve biyolojik olarak da babası olduğu için hakim nasıl yanaşır bilemem. konu sahibi ısrarla çocuğun ismini söylemeyince merak ettim. yani isim dini yada siyasi bir isimdir mesela. o isme bir sebepten takmıştır kafayı. yada soyadla birleşince garip anlamlar çıkıyordur falan öyle durumlarda hakim ne der bilemiyorum :KK14: örneğin nufusa geçmiş garip isim soy isimler var. sabit top gibi mesela :silah:

Öyle bir isim değil dediğim gibi sadece istediği isimle hitap etmek istiyormuş.

kuzeninizin dediği gibi hakim duygusal yaklaşmaz
delillerle ilerler

icra takibi açsaydınız keşke
Dava tarihine kadar açmayı düşünüyorum. Adli tatil giriyor araya dava uzak bir tarih o yüzden, sınav öncesi karşı tarafı harekete geçirecek şeyler yapmak istemiyorum, kendisi bahanede. Hoş savcılığa şikayet ederim daha önce yapmadığım şey değil ama canımın sıkıldığıyla kalacağım.

bir de aklıma şu geldi. çocuk kaç yaşında? yaşı biraz büyükse 7-8 falansa diyebilir ben ismimi seviyorum diye. çocuk istemeden artık senin ismin şu olacak diyemez hakim

Mesajlar duruyor mu ?

Back
X