davete icabet etmeyen kaynana

Neden herkes konu sahibine bu kadar yüklenmiş anlamadım, zaten konu sahiplerine yüklenmekte yeni moda oldu.

Aralardaki yorumların hepsini okumadım, konu sahibinin kafası ataerkilse bunu belirtecek bi şeyler söylemişse ona bi sözüm yok. O konuda haklı olabilirsiniz, ''hamileliğimi kıskanıyor'' demesini de saçma buldum.

Ama onun dışındaki asıl mevzuya gelecek olursak, eşiyle arası bozuk olsun olmasın, bi yere giderken illa ki onlara da haber vermek, onlara ''allahaısmarladık'' demek mecburiyetinde değil. Ne münasebet? İsterse söyler zaten, ama istemezse kimse ''sen bunu yapmaya mecbursun'' diyemez. Hiçte öyle bi mecburiyeti yok.

Kimse görümcenin ettiği ayıptan bahsetmemiş, herkes konu sahibine sallamış.

Farkında mısınız bilmiyorum ama bu görümce hem ''giderken bize allahaısmarladık demek zorundasın'' diye psikolojik baskı uygulamış, hem bütün aileyi yemeğe davet edip konu sahibini davet etmemiş, hem de utanmadan dalga geçer gibi yemek göndermiş. Hamile olduğunu öğrenince bari insan kırgınlığını unutur sevinerek gidip ''hayırlı olsun'' falan der ne bileyim.
Görümcede olgunluktan eser göremedim. Kırıldıysa alsın karşısına ''bak böyle yaptın ben kırıldım, bozuldum'' desin insan gibi açık açık konuşsun.

Konu sahibi yerinde olsam kayınvalidemin davetine giderdim, orda görümceyle de soğuk olur gerekmedikçe muhatap olmazdım, konuyu açıp konuşturmaya çalıştıklarında da dökerdim içimi. ''herkesi davet edip beni etmemeni, üstelik dalga geçer gibi yemek göndermeni, küçücük bi hareketimi bile büyütüp sorun haline getirmeni çok saçma ve çocukça buldum'' derdim.

Alttan alttan da bi yere giderken onlarla vedalaşmak mecburiyetinde olmadığımı ima ederdim. Görümce de kendi yaptığı hatanın farkına varırsa konuyu orda kapatır uzatmazdım.

en azından kaynana kıbar emin ol benimki olsa kızımın gelmedigi yere bende gelmem der cat diye kapatırdı bu kadar da dengesiz senin ki yine iyi

ayyy bu neee yazan kız olunca mı zor geliyo insanlara hanginiz kaynananıza görümcenize hesap veriyosunuz baska zaman kaynananın alt katında degil aynı sehirde bile oturmayan diyenler mi diyo bunu sanki kendileri her yere giderken görümcesine kaynanasına haber veriyoda kıza yuklnemisler kız niye engellenmis onuda anlamadım yani bunlar kibledi diyemi engellendi acaba

Konu sahibi kocası ile kavgaliyken memleketine gitmiş ve giderken de ne aynı apartmanda oturduğu görümcesine ne de k.validesine hoşçakal dememiş.sebebi de ben kocamla kavgaliyken onlar niye aramadı.belki insanlar sizin aile içi kavganiza müdahil olmak istemedi.

Sonra görümce bu duruma darılmış ve evinde annesine verdiği davete konu sahibini cagirmamis.

Konu sahibi de misilleme olarak hemen k.validesine yemek daveti vermek istemiş k.valide de kızı da gelsin barış olsun istedi büyük ihtimalle.

Ama konu sahibi ne diyor benim kocam bir evin bir oğlu ben de bir evin bir geliniyim ve oğlum olacak diye görümcem beni kıskanıyor.

Bu mantıkla bu insanlardan ne köy olur ne kasaba.

K.valide bence ellerinden öpülesi bir kadın.

Bizimde gorumcemle ailecek sorunumuz olmistu.baya buz gibi soguduk birbirimizden..ben hamile oldugumu kv soyledim.o da kizina soyler di mi..herkese ayri yayin yapacak halim yok.neymis ben dememisim diye nerdeyse 4 5 ay yok saydi hayirli olsun bile demedi bebegi agzina almadi bile ...ben de iyice mesafe koydum
Neyin kafasini yasiyorlar bilmiyorum.simdi son zamanlara yakin ilgili olmaya basladi benim gozumde zerre degeri yok.bebegim ins dogduktan sonra gelip gitmeye yaklasacak.ve bu durum hosuma gitmiyor.ins kendime yeterim.

Görümceyi dışarıda bırakıp anne babasına yaranabileceğinizi mi sandınız? Tabii ki kadın kendi kızını tutacak ve iki kardeş arası sizin yüzünüzden açılmasın diye uğraşacak.

Ayrıca şu beni kıskanıyorlar kafasını bir aşın yahu. Şuraya günde 20 tane " eltim/görümcem/kaynanam beni ksıkanıyor" diye konu açılıyor. Kıskanılmaktan başka derdiniz yok mu kardeşim her sorunun kıskanıldığınız için çıktığını düşünüyorsunuz yav? Sizi kim niye kıskansın, dünyadaki ilk ve tek hamile siz misiniz? Kimsenin sizi kıskandığı yok, görümceniz sizin geçtiğiniz yollardan çok önce geçmiş zaten, zira çocukları varmış bile. Herhalde onu kıskanıp hamile kaldınız, herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz, ne diyim. Garip.

İzninizle şurada kusana kadar gülebilir miyim? Cidden komik çünkü. Tek ailenin tek gelini ha? İyiymiş.:) Yoksa siz İngiliz kraliyet ailesinin gelini misiniz? Yani tek gelin olmayı matah bir şey sanan kadınlar gördüm de, sizin kadar havalananı görmemiştim. Tebrik ederim. Olağanüstü insan mertebesine girmişsiniz tek gelin olarak. Evet, herkes size ölüp bitiyor, taklit ediyor, kıskanıyor filan. Hayatta başka başarınız yok mu cidden? Veya siz bunu bir başarı mı sanıyorsunuz? Güleyim diyorum ama bir yandan da üzücü bir durumunuz var inanın. İnsan tepkisini şaşırıyor.

Teşekkür ederim
Haklıyken haksız gibi yorumlar yapıldı bana ama dediğiniz gibi kimse görümcemin yaptığı edepsizliğe yorum yapmadı asıl noktayı kaçırıp ben kıskançlığından yapmıştır dedim diye ona takıldı herkes
Benim anlatmak istediklerim de bunlardı tam olarak

Beni banladığınız gibi bana karşı dalga geçici ve küçümseyici şu üslübu kullanan hanımefendiyi de banlar mısınız. @Mune
Ben cevap verince banlanıyorum üslubumdan dolayı

Allah aşkına konuyu okumadan ordan burdan duyup da yorum yapmayın ben oğlum olacak yazmışım pehhh ben bebeğimin cinsiyetini bilmiyorum daha siz daha önce öğrendiniz galiba benden tebrik ederim bu ne abartı ya birin üstüne bin koyma
Beni taşlamak için yorum yazmaya gelmişsiniz buraya

Burda bana verip veriştiren onca kişi engellenmiyor ben engelleniyorum benim üslubum bozuk herkes çok düzgün konuşmuş gibi
Dediğiniz gibi kaynanasıyla aynı şehirde bile oturmak istemeyenler burda duyar kasıyor

sen konu açtığında sadece şunu deseydin;

''ailemin yanına giderken kv ve görümceye haber verme gereği duymadım, bu yüzden görümcem benimle küstü, hatta yemek daveti verdi beni çağırmadı, bi de hamileyim, bu yaşattıkları stres beni daha kötü etkiliyor, nasıl davranmalıyım?''

deseydin, sadece bunları söyleseydin, hamileliğini kıskandığını düşündüğünü falan söylemeseydin, ''inadına ben de kv yi yemeğe davet ettim onu etmedim'' vs demeseydin, sadece yukardaki yazdıklarımı yazsaydın, emin ol sana burda öyle akıllar verirlerdi ki senin yaptığın bu akılların yanında hiç kalırdı.

konu sahibine yüklenip tartışma çıkaracaklar ya, sırf bunun için, görümcesiyle kayınvalidesiyle aynı muhitte bile oturmak istemeyen insanlar, gelmiş görümceyi savunuyor. zaten kk daki son moda bu, konu sahibine yüklenmek :)

Konu sahipleri de eleştirilebilir. Çok da gazlamışsınız kendinizi kıskançlık, bebek vs diye. Görümcenize abla halim mi vardı, niye böyle alınganlık yapıyorsun, zaten hormonlar fora deseniz de aslında derdinizi anlatırsınız çok fazla tadınızı kaçırmadan. Bir bardak suda fırtına aslında... Normalinde sevmediğiniz bir insansa tamam da sanki öyle de değil... Yemek göndermek biraz garip olmuş ama acaba kayınvalideniz mi yaptırdı ikiniz de olayı büyütmeyin diye?

görümceniz herkesi yemeğe çağırıp sizi çağırmayarak çok ayıp etmiş. Bir de o akşam size yemek göndererek üzerine tüy dikmiş.
Hem kayınvalideniz böyle yapıcı tutumlar için çok geç kalmış. Kızı yemek verirken sizi de çağırtacaktı madem çok eli öpülesi. Şimdi aman gelinim küsmeyin moduna yalandan girmesin.

Bence ne yemek verin, ne de onları çağırın. Kv nizin yemeğine gidin, çatır çatır yemeğinizi yiyin, ''ben eşimle tartışabilirim, evime gidebilirim, bu benimle eşim arasında sana hesap vermek, seni aramak zorunda mıyım?' Diye sorun ikisine de. Kv nize de benim yemeğime küslük olur diye gelmiyorsun, kızının yemeğine neden beni çağırmadın diye hesabını sorun. Çayınızı için, şen kahkahalarınızı patlatın, karnınızdaki bebeyi okşayın çıkın gelin evinize. Onlar da çatlasın patlasın.

Görümcenize ders vermek için kv nizi kullanmayın. Çünkü o da işin içinde. Kızını uyarmamış. Ama sizi uyarıyor 'aman küslük olmasın kızımı da çağır' diye.
Hem Bu ne yahu? Orası topkapı sarayı, onlar da valide sultanla kızı mı da her adımınızı haber vereceksiniz? İstediğiniz yere, istediğiniz zaman gidersiniz. Bu trip sebebi olamaz.

Son düzenleme:
  1. Bencede giderken bi hoşçakal diyebilirdiniz. Ama görümcenizde yemeğe çağırmayacak kadar olayı büyütmemeliydi. Siz kayınvalidenize gidin. Muhtemelen görümcenizde gelecektir. Orda kibarca konuşup çözebilirsiniz. Çünkü gerçekten büyütüp küslük yapmaya değecek bir konu değil.

Görümcenin yaptıgı ayıp
ama kayınvalıde sızı degıl kendı kızını yonlendırmesı gerekıyor.

ancak sız ust katınızda yasayan gorumce degıl yenge bıle olsa tatıle gıderken ben gıdıyorum demenız lazımdı sonucta aranız bozuk oldugu kısı esınız aılesı degıl

Konu sahibine fazla yüklenilmiş bence oda kendini savunmak için biraz kırıcı yorumlar yapmış.
Biryere giderken onlara hoşçakal deme gibi bi zorunlulugun yok,neden bu kadar alınmış görümceniz anlamadım.
Herkesi davet edip sizi çagırmaması da çok art niyetli geldi bana.
Sizde kv yi hemen çagırarak misilleme yapmaya çalışmışsınız ama kv niz bu durumu anlamış.Gayet politik davranmış
kızını çagırıp çagırmadıgını sorarak.
Bence siz kvdenizin yemegine gidin hatta görümcenizede çok kırıldıgınızı söyleyin

eşinize kızıp da onlara trip atmanız çok çocukca kusura bakmayın
gidin kv evine ve görümcenizle açık açık konuşun
ne o öyle çocuk gibi küsmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…