- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
en azından kaynana kıbar emin ol benimki olsa kızımın gelmedigi yere bende gelmem der cat diye kapatırdı bu kadar da dengesiz senin ki yine iyiKızlar eşimin ailesini yemeğe davet ettim yarın için görümcemde yakın ama onu davet etmedim sebebi de ben on beş tatilde kendi ailemin yanına gittim şehir dışına eşimle arambozuktu bu yüzden ne kaynanama ne görümce hanıma alasmarladık dememişim diye görümce hanım darılmışmış.. Ben tatilden döndüm benim üst katımda oturuyor iki gün önce davet verdi bütün aileyi çağırmış beni çağırmadı bana da dalga geçer gibi yemek göndermiş başkasıyla.. başka zaman olsa beni kesin çağırırdı
Bende davet vermeye karar verdimkaynanamla kayınpederimi çağırıcam yarın için ve onu çağırmıycam kaynanamı davet ettim dün sonra
Kaynanam aradı az önce işte dedi görümceni davet ettin mi bende etmedim dedim sadece sizi alıcaz dedim oda gitmeden görüşmemene küsmüştür falan dedi konuştuk kırıldığımı söyledim görümcem hamile olduğumu öğrendi tatil dönüşü hiç umursamadı hayırlı olsun bile demedi kardeşine ve bence hamileyim diye kıskançlıktan sorun yaratıyor
Kaynanamada alasmarladık demedim o niye küsmüyorda görümce küsüyor hep kıskançlığından
Sonra kaynanam sen hamilesin yorulma pazartesi bize gelin yemeğe dedi sanki kızını davet etmiyorum diye yemeği iptal etmeye çalışıyor gibi geldi bende ısrar ettim gelin dedim oda ısrarla siz gelin dedi
Pazartesi görümcemde kaynanamın evinde olucak kesin gidersem onuda görücem nasıl davranayım yarın yemeğe alayım diyorum yine ikisini nolursa olsun onuda çağır mıyım sizce ne yapmalıyım
Siz de görümcesiniz galiba tavrınızdan belliher anlamda taklit edilen gözlemlenen merak edilen bir evin bir gelini olduğum için kimseyi kıskanma ihtiyacım yok çok şükür hiç de olmadı insanlar benim olanı kıskanmasınlar da yeter
Görümcemi tanımadan karakterini bilmeden kıskançmı değil mi bilmeden onu savunmaya geçmenizde ilginç olmuş yoksa siz görümcem olabilir misiniz
Neden herkes konu sahibine bu kadar yüklenmiş anlamadım, zaten konu sahiplerine yüklenmekte yeni moda oldu.
Aralardaki yorumların hepsini okumadım, konu sahibinin kafası ataerkilse bunu belirtecek bi şeyler söylemişse ona bi sözüm yok. O konuda haklı olabilirsiniz, ''hamileliğimi kıskanıyor'' demesini de saçma buldum.
Ama onun dışındaki asıl mevzuya gelecek olursak, eşiyle arası bozuk olsun olmasın, bi yere giderken illa ki onlara da haber vermek, onlara ''allahaısmarladık'' demek mecburiyetinde değil. Ne münasebet? İsterse söyler zaten, ama istemezse kimse ''sen bunu yapmaya mecbursun'' diyemez. Hiçte öyle bi mecburiyeti yok.
Kimse görümcenin ettiği ayıptan bahsetmemiş, herkes konu sahibine sallamış.
Farkında mısınız bilmiyorum ama bu görümce hem ''giderken bize allahaısmarladık demek zorundasın'' diye psikolojik baskı uygulamış, hem bütün aileyi yemeğe davet edip konu sahibini davet etmemiş, hem de utanmadan dalga geçer gibi yemek göndermiş. Hamile olduğunu öğrenince bari insan kırgınlığını unutur sevinerek gidip ''hayırlı olsun'' falan der ne bileyim.
Görümcede olgunluktan eser göremedim. Kırıldıysa alsın karşısına ''bak böyle yaptın ben kırıldım, bozuldum'' desin insan gibi açık açık konuşsun.
Konu sahibi yerinde olsam kayınvalidemin davetine giderdim, orda görümceyle de soğuk olur gerekmedikçe muhatap olmazdım, konuyu açıp konuşturmaya çalıştıklarında da dökerdim içimi. ''herkesi davet edip beni etmemeni, üstelik dalga geçer gibi yemek göndermeni, küçücük bi hareketimi bile büyütüp sorun haline getirmeni çok saçma ve çocukça buldum'' derdim.
Alttan alttan da bi yere giderken onlarla vedalaşmak mecburiyetinde olmadığımı ima ederdim. Görümce de kendi yaptığı hatanın farkına varırsa konuyu orda kapatır uzatmazdım.
İzninizle şurada kusana kadar gülebilir miyim? Cidden komik çünkü. Tek ailenin tek gelini ha? İyiymiş.:) Yoksa siz İngiliz kraliyet ailesinin gelini misiniz? Yani tek gelin olmayı matah bir şey sanan kadınlar gördüm de, sizin kadar havalananı görmemiştim. Tebrik ederim. Olağanüstü insan mertebesine girmişsiniz tek gelin olarak. Evet, herkes size ölüp bitiyor, taklit ediyor, kıskanıyor filan. Hayatta başka başarınız yok mu cidden? Veya siz bunu bir başarı mı sanıyorsunuz? Güleyim diyorum ama bir yandan da üzücü bir durumunuz var inanın. İnsan tepkisini şaşırıyor.
Konu sahibi kocası ile kavgaliyken memleketine gitmiş ve giderken de ne aynı apartmanda oturduğu görümcesine ne de k.validesine hoşçakal dememiş.sebebi de ben kocamla kavgaliyken onlar niye aramadı.belki insanlar sizin aile içi kavganiza müdahil olmak istemedi.
Sonra görümce bu duruma darılmış ve evinde annesine verdiği davete konu sahibini cagirmamis.
Konu sahibi de misilleme olarak hemen k.validesine yemek daveti vermek istemiş k.valide de kızı da gelsin barış olsun istedi büyük ihtimalle.
Ama konu sahibi ne diyor benim kocam bir evin bir oğlu ben de bir evin bir geliniyim ve oğlum olacak diye görümcem beni kıskanıyor.
Bu mantıkla bu insanlardan ne köy olur ne kasaba.
K.valide bence ellerinden öpülesi bir kadın.
Burda bana verip veriştiren onca kişi engellenmiyor ben engelleniyorum benim üslubum bozuk herkes çok düzgün konuşmuş gibiayyy bu neee yazan kız olunca mı zor geliyo insanlara hanginiz kaynananıza görümcenize hesap veriyosunuz baska zaman kaynananın alt katında degil aynı sehirde bile oturmayan diyenler mi diyo bunu sanki kendileri her yere giderken görümcesine kaynanasına haber veriyoda kıza yuklnemisler kız niye engellenmis onuda anlamadım yani bunlar kibledi diyemi engellendi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?